Omslag Till TV: Ns Fjärrkontroll: Silikonskydd För TV: Ns Fjärrkontroll Och Andra Typer, Egenskaper Och Val

Innehållsförteckning:

Video: Omslag Till TV: Ns Fjärrkontroll: Silikonskydd För TV: Ns Fjärrkontroll Och Andra Typer, Egenskaper Och Val

Video: Omslag Till TV: Ns Fjärrkontroll: Silikonskydd För TV: Ns Fjärrkontroll Och Andra Typer, Egenskaper Och Val
Video: Lär GuideConnect - Fjärrkontroll 2024, Mars
Omslag Till TV: Ns Fjärrkontroll: Silikonskydd För TV: Ns Fjärrkontroll Och Andra Typer, Egenskaper Och Val
Omslag Till TV: Ns Fjärrkontroll: Silikonskydd För TV: Ns Fjärrkontroll Och Andra Typer, Egenskaper Och Val
Anonim

TV: ns fjärrkontroll är ett oumbärligt tillbehör. En bärbar kontrollpanel måste hanteras försiktigt, eftersom den måste utföra kanalbyte inte en månad, utan flera år. Av denna anledning människor skyddar ofta enheten med specialfodral: silikon, plast och andra . Dessutom har en fjärrkontroll utan skyddshölje ofta problem med batteriet: bottenpanelen deformeras med tiden och batterierna kan falla ur spåret. Tänk på alla krångligheterna med att använda omslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

TV -fjärrkontrollfodralet är en skyddande yta som fästs på enheten. Omslaget kan vara tillverkat av olika material: gummi, silikon, plast och i sällsynta fall även tejp . Vissa omsluter helt enkelt den maximala ytan med tejp för åtminstone lite skydd, och någon letar målmedvetet efter och köper ett bra fodral för fjärrkontrollen av skäl för varornas hållbarhet.

Beroende på materialet är fallen uppdelade i flera typer: var och en av dem har sina egna egenskaper vid användning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns många varianter av omslag med olika skydd och komfort. Det finns både billiga och gratis alternativ, liksom ganska dyra fodral med extra skydd.

Silikon

Ett speciellt silikonfodral för fjärrkontrollpanelen är den säkraste typen av skydd: det förhindrar inte bara att damm och små skräp kommer in i öppningarna, utan skyddar också mot droppar och stötar. Du kan köpa en silikonbeläggning både i butiken när du köper en fjärrkontroll, eller via Internet separat.

Det finns individuella lock för en specifik modell av fjärrkontrollen: alla knappar kommer att ha sina egna urtag, och användningen blir mer bekväm . Om det inte finns någon önskan att välja ett specifikt silikonfodral, bör du köpa ett vanligt silikonfodral: du behöver bara ta hänsyn till fjärrkontrollens längd och bredd. Ofta har silikonskyddet olika fixturer och spår för mer komfort: ribbade ränder läggs till på sidorna för mindre glidning i handen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krympa

Ett bekvämt alternativ för ett lock kan fungera som en krympfilm. Sammansättningen på detta omslag är 100% polyester . Detta är en tunn film som fäster hårt på fjärrkontrollen, oavsett knapparnas placering och andra utskjutande element. Det bör dock noteras att ett sådant lock inte skyddar fjärrkontrollen från skador under ett fall: om tillbehöret faller från en liten höjd kommer krympfilmen inte att skydda det.

Efter att ha köpt en film måste du packa in fjärrkontrollen i den själv: lägg fjärrkontrollen i en ficka av film, linda in hörnen och rikta hårtork mot fjärrkontrollen. Efter några minuter med aktiv varmluft blåser filmen sig och passar perfekt till tillbehörets utskjutande delar.

Shrink wrap är en säker satsning för människor som inte vill slösa tid på att mäta parametrarna för ett tillbehör: omslaget är av standardstorlek och passar de flesta enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premium alternativ

För älskare av något ovanligt finns det en separat kategori tillbehör som villkorligt kan kallas premium. De kombinerar en intressant design och utmärkt skydd mot allt: damm, vätska, stötar. Ett sådant köp kan glädja människor som föredrar att sticka ut i allt . Premiumöverdrag inkluderar ofta läder, metall och målad silikon.

Om du väljer detta alternativ måste du förbereda dig för att betala för sådana produkter i en storleksordning högre än för en enkel silikonfjärrkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Locket till TV -kontrollpanelen är lika viktigt som fjärrkontrollen själv. Närvaron av ett skyddande material ökar fjärrkontrollens livslängd kraftigt: det går inte sönder om det faller, och du behöver inte oroa dig för att damm och olika små skräp kommer in i strukturen.

Fallets huvuduppgifter listas nedan

  • Kåpan förhindrar att knapparna går sönder eller trycks in i enheten: utan att trycka på en knapp kontinuerligt orsakar överdriven friktion.
  • Locket håller färgen på knapparna och plasten på fjärrkontrollen - repor och skalning av pekarna på fjärrkontrollen är inte längre ett problem på den skyddade fjärrkontrollen.
  • Du bör inte försumma köpet av ett omslag: detta köp kommer inte att vara slöseri med pengar. Istället för att slänga ut din gamla fjärrkontroll med några månaders mellanrum och köpa en ny kan du köpa ett lock en gång - och inte oroa dig för enhetens prestanda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Val

Det finns ett antal faktorer som måste beaktas för att välja rätt ark

  • Längd bredd - mäts oftast i centimeter.
  • Konsoldesign - vissa modeller har ovanliga detaljer som en stor joystick i mitten eller en konvex bas. Att utelämna en sådan detalj kan leda till att du köper ett olämpligt tillbehör.
  • Infrarött laserhål . Detta är samma röda prick som finns i en av ändarna på fjärrkontrollen. Det finns situationer när en person köper ett standardlock, sätter på det - och TV: n slutar svara på kommandon. Orsaken ligger i silikon (eller annat material), som blockerade vägen framåt för lasern.
  • Individuella användarförfrågningar . Det finns människor som bryr sig om de små sakerna. Därför, innan du går till en butik eller beställer en produkt på Internet, måste en person tänka: om en tät silikonbeläggning kommer att passa honom (känsligheten hos knappar i silikon försvinner något), andra liknande nyanser om material och design av fallet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste sättet att välja tillbehör är i en butik: Du kan ta med dig fjärrkontrollen och testa den lämpliga från de tillgängliga alternativen. Detta gör att du kan ta reda på i förväg hur locket passar en specifik modell av fjärrkontrollen och ta hänsyn till användarvänligheten. Du kan gå till en dyr butik med hushållsartiklar, eller så kan du söka efter önskat tillbehör i onlinebutiker. Vid beställning av varor via Internet finns det risk för att man stöter på en defekt: detta bör beaktas när man väljer butik.

Rekommenderad: