Vilken Tv Ska Du Välja? Expertutlåtande Och Betyg På Budget Och Dyra Modeller, Jämförelse Av Egenskaper Och Topptillverkare, Granskning Av Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Vilken Tv Ska Du Välja? Expertutlåtande Och Betyg På Budget Och Dyra Modeller, Jämförelse Av Egenskaper Och Topptillverkare, Granskning Av Recensioner

Video: Vilken Tv Ska Du Välja? Expertutlåtande Och Betyg På Budget Och Dyra Modeller, Jämförelse Av Egenskaper Och Topptillverkare, Granskning Av Recensioner
Video: LG 55 inch Ultra HD (4K) LED Smart TV Full Honest Review #smarttv #lgtv 2024, April
Vilken Tv Ska Du Välja? Expertutlåtande Och Betyg På Budget Och Dyra Modeller, Jämförelse Av Egenskaper Och Topptillverkare, Granskning Av Recensioner
Vilken Tv Ska Du Välja? Expertutlåtande Och Betyg På Budget Och Dyra Modeller, Jämförelse Av Egenskaper Och Topptillverkare, Granskning Av Recensioner
Anonim

TV -apparater, trots alla förväntningar från många, fortsätter att vara relevanta under 2020 -talet. Förutsägelser om deras förskjutning av datorer, smartphones och andra prylar har ännu inte gått i uppfyllelse. Och det betyder att vi måste ta reda på det vilken TV är bättre att välja.

Bild
Bild

Vilka är kriterierna för att jämföra TV -apparater?

Dimensioner

En 65-tums TV är nästan alltid Full HD eller Ultra HD .… En tydlig och detaljerad bild uppnås i båda fallen. Men det andra alternativet gör bilden var mer realistisk … Det är sant att den automatiska förbättringen av färg, kontrast och andra parametrar är typisk för båda versionerna.

När man jämför diagonalerna visar det sig dock att modeller med en skärmstorlek på 32 tum inte kan vara sämre, de håller sig bara på sin nivå.

Sådan TV är bekväm att titta på. Det är lätt att installera det även i en lägenhet (hus) i ett obetydligt område.

Diagonal 32 tum är redan tillräckligt för spel av olika slag, och en sådan teknik kommer definitivt att vara bättre än den mest avancerade datorskärmen. Det finns en mängd olika användarlägen. Och gränssnittet för moderna 32-tums TV-apparater är ganska olika.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lov

Denna parameter måste beaktas för att kunna välja en bra TV -mottagare .… Även om skärmstorleken är tillräckligt stor kan dålig upplösning förstöra det hela. Modeller med upplösning 640x480 pixlar är länge inaktuella. Några av dem stöder dock progressiv skanning, men det hjälper lite.

Endast TV -apparater kan betraktas mer eller mindre seriöst. med en upplösning på 1366x768 pixlar . Diagonalen kommer inte att överstiga 45 tum. Men för ett hem och för ett sommarboende, även som en rent spel -TV, är denna lösning idealisk, om du inte ställer särskilt höga krav på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om diagonalen är större blir bilden sämre vad gäller egenskaper . Olika övergångszoner, pixelkvadrater och liknande artefakter visas. Men tillräckligt många försöker välja tv med en upplösning på 1920 x 1080 pixlar . Och en sådan lösning erkänns av experter som den bästa för ett modernt vanligt hem, där de bara försöker uppnå högkvalitativa bilder, men utan extrema krusiduller. Upplösningen på 1920 x 1080 pixlar ser bra ut på många skärmar med en diagonal på 30-45 tum.

Samtidigt kan du hitta TV -apparater i andra storlekar - från 20 till 60 tum.

Bild
Bild

Frekvens

Denna parameter kan inte heller diskonteras. Ju oftare bilden uppdateras, desto roligare är det att se till och med ett nyhetsprogram, för att inte tala om en film eller ett hockeymatch. Grundläggande information presenteras i tabellen nedan.

Uppdateringsfrekvens

Ändamål

50 eller 60 Hz Billig tv -mottagare
100 eller 120 Hz Modeller med en mellanram, visar utmärkt bild i alla avseenden
200 Hz Det bästa alternativet som är tillgängligt för människor (endast ett fåtal känner igen skillnaden mellan 200 och 300 Hz)
Bild
Bild
Bild
Bild

Matris typ

Men även samma upplösning på en skärm av samma storlek kan skapas på olika sätt. I billiga TV -apparater är TN -matrisen ganska vanlig . Det låter dig garantera bra färgåtergivning. En sådan TV passar de flesta som bara vill titta på filmer hemma. Displaycellerna triggas omedelbart och det ska inte vara någon fördröjning i färgåtergivning eller bildåtergivning.

VA -tekniken, presenterad av det japanska företaget Fujitsu, har inte en sådan nackdel med TN som tvetydiga färger beroende på tittarens plats . En mer komplett visning av färgpaletten garanteras också. Men detta uppnås på bekostnad av ett något långsammare svar för enskilda pixlar. IPS, eller "flat off", garanterar samma bildöverföring vid en betraktningsvinkel på 178 grader.

Trasiga pixlar blir mörkare och påverkar inte bildkvaliteten förrän vid en viss tidpunkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgskala

Denna parameter glöms mycket ofta när man studerar specifika TV -apparater. Under tiden han låter dig jämföra dem mycket bättre än till och med upplösningen eller skärmdiagonalen . Ingenjörer använder matematik CIE -modellen . Det är ingen mening för vanliga användare att fördjupa sig i denna teknik, det räcker med att ta hänsyn till de viktigaste slutsatserna. Du kan inte blanda färgomfånget och det totala antalet toner som skärmen kan visa; För att öka färgomfånget används ofta sammansatta lysdioder och kvantpunkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärmvy

CRT -skärmar praktiskt taget inte längre vettigt att överväga. Det här alternativet är endast lämpligt för ultrabudgetsegmentet, eftersom CRT -teknik nådde de fysiska gränserna för utveckling. Men också LCD är inte det enda valet . Denna teknik garanterar en ganska hög ljusstyrka; priset på skärmar kan variera mycket.

Quantum dot -TV -mottagare hör till premiumkategorin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smart TV eller vanlig

Tillverkare är allt mindre benägna att lämna ett val baserat på detta kriterium. "Smart" fyllning finns redan även i många lågbudgetversioner. Det måste beaktas Smart i olika versioner är väldigt olika . Du måste alltid klargöra vilken specifik fungera med detta ord betyder tillverkaren och hur väl de implementeras. Smarta komponenter tillåter använda internettjänster, gå online, titta på filmer online och så vidare; Men att konfigurera dem är ganska komplicerat, och inte alla människor behöver verkligen sådan funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Antal HDMI -portar

Dessa kontakter gör att du samtidigt kan få högkvalitativt ljud och högupplösta bilder. Exakt HDMI bär vanligtvis en signal från en bärbar eller stationär dator . Set-top-boxar för digital-TV är också inriktade på denna standard. Slutligen har det redan implementerats även i vissa smartphones.

Därför, ju fler HDMI -kontakter, desto bättre och 2 portar är det lägsta som gör att du kan räkna med något normalt.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Kommer förtjänst in i de bästa budgetenheterna FUSION FLTV-22C110T . Ja, den här TV: n kan inte skryta med en imponerande skärmstorlek. Men dess mediaspelare stöder fullt ut MKV -video. Bildförhållandet 16: 9 är ganska bekvämt och tillräckligt. Pixelrespons sker på 6 ms, och totalt kan enheten visa över 16 miljoner olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men om du behöver välja billiga och pålitliga TV -apparater kan du vara uppmärksam på Telefunken -enheter.

Så modellen TF-LED39S35T2 med en 39-tums skärm påstås det vara en utmärkt enhet för att ta emot både analoga och digitala signaler. Bildens ljusstyrka kan nå 280 cd per 1 m2. Bildförhållandet 16 x 9 är det mest praktiska. Stöder uppspelning av olika filer via USB.

Huvudsakliga tekniska parametrar:

  • kontrastförhållande vid 5000: 1;
  • NICAM -ljudformat;
  • 2 högtalare på 8 W vardera;
  • möjlighet att ta emot text -TV;
  • 3 HDMI -portar;
  • koaxial S / PDIF;
  • driftspänning från 100 till 240 V.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bildkvalitet är Phillips TV -mottagare relativt bra idag. Det är här Ambilight -produkterna är värda att överväga. Till exempel om modellen 55PUS6704 / 12 med skärm på UHD -nivå . Enheten stöder akustisk teknik Dolby Vision, Dolby Atmos. Av de andra fastigheterna är det bra att notera:

  • upplösning 3840x2160;
  • HDR10 + teknik;
  • certifierad av Miracast;
  • tillgång till TV på begäran och till Youtube;
  • automatisk sökning efter parade enheter av samma märke;
  • processor med 4 kärnor;
  • bearbetning av hypertext upp till 1000 sidor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Shivaki -märkesprodukter är ganska utbredda i världen. För hemmabruk är STV-32LED21 ganska lämplig.

Enheten marknadsförs som att ha mycket tunn skärm … Belysning baserad på LED -element är strukturellt implementerad. Det finns 2 HDMI -ingångar och bildupplösningen är HD Ready.

Huvudsakliga tekniska egenskaper:

  • 32-tums skärm;
  • tuner utformad för PAL och SECAM i samma omfattning;
  • återgivning av ett antal ljudstandarder och till och med grafiska filer;
  • 2 högtalare 5 W vardera;
  • närvaro av SCART -ingång;
  • möjligheten att ansluta vanliga hörlurar;
  • S-Video-ingång;
  • kontrast upp till 3000 till 1;
  • total strömförbrukning 0,05 kW.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja populära TV -apparater föredrar en stor del av människor Samsung -produkter . Detta företag erbjuder en rad inomhus -TV -mottagare som är perfekta för att titta på filmer och utforska andra konstverk. Det är sant att sådan utrustning kommer att kosta ganska allvarliga pengar. Men då till exempel 55-tums modellen QLED Serif -TV: n fungerar effektivt med kvantprickar.

Setet innehåller ett golvställ. Den I-formade profilen kommer inte att förväxla denna modell med någon annan TV. Ack, 10-bitars teknik stöds inte. Men det finns ett alternativ Rörelsehastighet , vilket ökar tydligheten i att träna snabba rörelser. HLG -justeringen hjälper också användare.

Bild
Bild

Värt att notera också:

  • speciell teknik för att lyssna på ljud i andra rum;
  • fyrkanals högtalare;
  • fullt stöd för Dolby Digital Plus;
  • ökande kontrast vid behov;
  • Ryskspråkig röststyrning;
  • inbyggd webbläsare;
  • stöd för Internet of Things -applikationen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Thompsons produkter tävlar ganska framgångsrikt med Samsung -produkter.

Förtjänar uppmärksamhet modell T40FSE1170 med en 40-tums skärm (eller 1,02 m i mer konventionella enheter). TV fungerar Full HD -standard . Det finns en ljudutmatning till hörlurar och ett speciellt brusreduceringssystem. Beprövad teknik stöds TimeShift.

Viktiga funktioner:

  • D-LED-skärm;
  • möjligheten att ta emot analoga TV -sändningar;
  • närvaron av ett energisparläge;
  • ljusstyrka upp till 290 cd per 1 kvm. m;
  • bildförhållande för skärmen 16: 9;
  • 2 x 10 W stereohögtalare;
  • Nicam / A2 stöd;
  • stöd för text -TV;
  • användning av Wi-Fi tillhandahålls inte;
  • Det finns ingen scart -kontakt.
Bild
Bild

Om du bara behöver välja TV-apparater av hög kvalitet kan det bästa alternativet vara att köpa utrustning. Sony . För att uppskatta den verkligt japanska kvaliteten måste du titta på TV -apparater med en mycket stor diagonal. Modell KD-85ZG9 kan inte anses vara överkomligt (det kostar som 2 begagnade inhemska bilar). Men visningsdiagonalen på 2, 15 m tyder på att en sådan mängd inte slösas förgäves. Enheten kan visa en bild på 8K -nivå.

Bakgrundsbelysningens ljusstyrka anpassar sig flexibelt till egenskaperna hos bilden som visas på skärmen. Det finns ett avspelningsläge där ljudet fortsätter att flöda. Naturligtvis en fullfjädrad röst kontroll . Konstruktörerna såg till att kablarna var så osynliga som möjligt och inte skulle förstöra utseendet.

Displayen är kalibrerad för att återge bilden enligt Netflix studiostandarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att slutföra listan över anmärkningsvärda tillverkare kan du använda exemplet på varor Sharp och Dexp . Tv Sharp LC-48CFE4042E är relativt billigt, och mot bakgrunden av den just beskrivna Sony -modellen är den fenomenalt billig alls. Den sofistikerade smala designen ser snygg ut och kan passa in i alla rum samtidigt. Behagar en avancerad mediaspelare som framgångsrikt fungerar med en mängd olika media. Dynamiskt kontrastförhållande når 100 000: 1.

Det finns ett speciellt "hotellläge". Förbättrad ljudkvalitet uppnås tack vare Dolby TruSurround … Stöds HDMI-CEC . Det finns också en kontakt SCART. Andra funktioner som är värda att fixa:

  • personlig videoinspelning med en tidsfördröjning;
  • 3 HDMI -portar;
  • minikomponentingång;
  • tillåten driftspänning från 220 till 240 V;
  • 2 x 8 W högtalare;
  • Harman-Kardon akustik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dexp kan erbjuda en mycket liten TV med en diagonal på 19 tum.

H19D7100E / W standard är vit. Denna modell kan rekommenderas för användning på landet eller i köket av en blygsam storlek. Skärmen är tillverkad med Edge LED -teknik. Bilden stöds i 720p.

Andra funktioner:

  • bildhastighet 75 Hz;
  • betraktningsvinkel 178 grader;
  • ljusstyrka upp till 200 cd per 1 m2;
  • stöd för text -TV;
  • ljudvolym 10 W;
  • surround-ljud;
  • 1 HDMI -kontakt;
  • möjligheten att ansluta vanliga hörlurar.
Bild
Bild

Företaget har också ganska bra positioner på marknaden. Supra . Det är värt att titta närmare på hennes nya produkt - modell STV-LC40LT0110F … Denna TV har en uppdateringsfrekvens på 60 Hz. Det dynamiska kontrastförhållandet når 120 000: 1. En enda pixel svarar på signalen på 6 ms.

Bild
Bild

TV kan också vara bra Starwind SW-LED32R301BT2 . Den svarta enheten med en skärmdiagonal på 31,5 tum ger HD Ready -upplösning. Bildens tekniska ljusstyrka når 230 cd per kvadratmeter. m. Pixelsvar tar 8 ms. Högtalarsystemet har en effekt på 2x10W.

Bild
Bild

Billiga mellanklass-TV-apparater som erbjuds av ett relativt nytt märke Polarline . Detta är ett ryskt märke; ett bra exempel på hennes produkter kan övervägas 20PL12TC . Upplösningar upp till 1080p stöds strukturellt. Det finns ett CI + -gränssnitt, Dolby AC3 stöds också. Värt att notera också:

  • anständigt stereoljud;
  • styrbar bakgrundsbelysningens ljusstyrka;
  • stöd för bredbildsformat;
  • text -TV.
Bild
Bild
Bild
Bild

En utmärkt slutsats till granskningen blir BBK 50LEM-1052 / FTS2C . Skärmupplösningen kan nå 1920 x 1080 pixlar och förbrukningen i driftläge når 0, 12 kW. Kontrasten är 5000: 1. Mottagning av analoga sändningar stöds.

Tunern kan lagra upp till 1000 kanaler.

Bild
Bild

Expertråd

Enligt experter är det nödvändigt först och främst bestämma prisnivån . Lusten att spara pengar är ganska realiserbar - du måste bara begränsa dig till en Full HD -modell med en genomsnittlig prisnivå. Bland sådana enheter finns det ganska värdiga utvecklingar. De billigaste modellerna är utrustade med ett bildrör. Men det är viktigt att förstå att deras funktionalitet inte längre uppfyller moderna krav, tv -apparaterna själva kommer att vara besvärliga och detta segment lyser inte med en mängd olika modeller.

LCD skärm relativt billigt och visar samtidigt en mycket anständig bild. Om du vill ha "bara en bra TV" kommer det nästan säkert att vara en LCD -modell. Vi får dock inte glömma det sådana skärmar brinner ut starkt från stark belysning . Och därför är det inte möjligt att placera dem överallt. Ganska många moderna TV -apparater tillhör dock inte LCD, utan LED.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plasma ger en särskilt högkvalitativ bild. Det är dessa skärmar som är lämpliga om du behöver utrusta en stor hall eller skapa en hemmabio. Men det är omöjligt att köpa en liten plasma -TV (de gör dem helt enkelt inte av tekniska skäl). Och deras nuvarande konsumtion kommer att vara tillräckligt stor. Endast de mest välbärgade köparna bör köpa TV -apparater med laserskärmar.

Det är användbart att uppmärksamma alternativet för bakgrundsbelysning . Edge LED är en helt modern lösning med en anständig betraktningsvinkel. Men Direct LED visar bättre resultat. I ett sådant system justeras bakgrundsbelysningen ibland för varje diod separat. Ett sådant mått garanterar ökad ljusstyrka, "rikedom" i bilden.

Måtten på rummet där TV: n står kommer direkt att påverka dess diagonal . Mer exakt kan du se en tv -bild på en skärm av vilken diagonal som helst i alla rum. Men det är fortfarande bättre att följa den beprövade regeln "ett stort rum - en stor TV, ett blygsamt kök - en liten skärm".

I det senare fallet kan du säkert begränsa dig till HD -upplösning. Men för en imponerande hemmabio räcker det ibland inte med full HD -skärmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Slutligen är det värt att nämna kundbetyg som ges till TV -modellerna ovan

  • FUSION FLTV-22C110T hyllas för den känsliga tunern och "allätare" spelaren. Bildens tydlighet är tillräckligt hög. Den begränsade ljudkvaliteten (en mångårig sjukdom hos små mottagare) korrigeras enkelt med ytterligare högtalare. Under lång tid kommer en sådan teknik att fungera utan misslyckanden.
  • TF-LED39S35T2 passar många konsumenter i alla möjliga parametrar. Fjärrkontrollen är ganska bekväm. Färgåtergivningen är utmärkt, medan installationen av TV: n är ganska enkel. Dessutom är den totala kostnaden för produkten relativt låg.
  • Ta isär tv: n 55PUS6704 / 12 från Phillips , det är också värt att notera enkelheten i dess konfiguration. Ljudet överträffar många konsumenters förväntningar. Men samtidigt kan skarpt negativa recensioner inte ignoreras. Det står att ett antal instanser är utrustade med en skärm som blinkar i hörnen och Smart -funktionerna är extremt långsamma. Positiva bedömningar råder dock fortfarande.
  • Angående modellen T40FSE117 från Thomson , det anses vara utmärkt kabel -TV -kompatibilitet. Mottagaren är enkel att använda. Ljudet är trevligt och uppfyller alla grundläggande krav. Den högkvalitativa bilden noteras också. Klagomål förekommer, men mycket sällsynt.
  • Till sist, BBK 50LEM-1052 / FTS2C , hyllas för den stora diagonalen och bristen på alltför komplexa smarta funktioner. Färgåtergivningen är ganska hög. Väggmontering är relativt billig. Men det finns bara en enda USB 2.0 -port, som inte är särskilt relevant med modern standard. Ett lite tyst ljud noteras också.
  • H19D7100E / W från Dexp helt motiverar sitt pris. Ett trevligt tillägg för vissa människor är möjligheten att skriva information till flash -kort. Inställningen är så enkel som möjligt. Bilden är bättre än vad man kan förvänta sig i segmentet med ultrabudget. Den enda viktiga noten är ljudet i monostandard.

Rekommenderad: