En Aktiv Antenn För En TV: Hur Skiljer Den Sig Från En Passiv Antenn? Hur Ansluter Jag En Inomhusantenn? Vilken Antenn Ska Du Välja?

Innehållsförteckning:

Video: En Aktiv Antenn För En TV: Hur Skiljer Den Sig Från En Passiv Antenn? Hur Ansluter Jag En Inomhusantenn? Vilken Antenn Ska Du Välja?

Video: En Aktiv Antenn För En TV: Hur Skiljer Den Sig Från En Passiv Antenn? Hur Ansluter Jag En Inomhusantenn? Vilken Antenn Ska Du Välja?
Video: TV Antenna Signal Amplifiers Explained: Do They Improve Reception? 2024, April
En Aktiv Antenn För En TV: Hur Skiljer Den Sig Från En Passiv Antenn? Hur Ansluter Jag En Inomhusantenn? Vilken Antenn Ska Du Välja?
En Aktiv Antenn För En TV: Hur Skiljer Den Sig Från En Passiv Antenn? Hur Ansluter Jag En Inomhusantenn? Vilken Antenn Ska Du Välja?
Anonim

Terrestrisk tv baseras på radiovågor som sänds genom luften vid olika frekvenser. För att fånga och acceptera dem, använd antenner, de är aktiva och passiva . I vår artikel kommer vi att fokusera på den första sorten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En aktiv TV -antenn fungerar på samma princip som en passiv .… Hon utrustad med « horn »Olika konfigurationer som fångar vågor och omvandlar dem till ström. Men innan du går in i TV-mottagaren, bearbetas strömmen av den inbyggda kringutrustningen.

I de flesta fall aktiv antenner är utrustade med en förstärkare . På grund av detta kan de nästan alltid placeras inuti rummet, med undantag för byggnader som ligger på ett oöverkomligt avstånd från tv -centra.

Det räcker att enheten uppfattar vågor, resten av arbetet kommer att utföras av förstärkaren.

Bild
Bild

Närvaron av ytterligare kringutrustning gör att TV -antennen kräver USB -ström. Den måste anslutas till ett uttag eller till en TV -mottagare, om det finns en sådan möjlighet.

Fördelarna med sådana antenner inkluderar:

  • möjligheten att installera både inomhus och utomhus;
  • oberoende av väderförhållanden när de placeras i ett rum;
  • kompakthet;
  • motstånd mot störningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar med sådana enheter: kortare livslängd jämfört med passiva alternativ, behovet av strömförsörjning. Mikroelektronik kan försämras med tiden.

Passiv antenn skiljer sig från aktiv antenn brist på ytterligare strukturella komponenter, förstärkare. Det är en metallram med en kabel ansluten till den som leder till TV: n.

Vanligtvis har rambasen en invecklad geometri, inklusive många "horn" och "antenner". De ger effektivare fångst av radiovågor. Passiva enheter är vanligtvis för skrymmande.

Bild
Bild

Ju större avstånd från TV-tornet, desto större antenn ska ha och desto svårare blir dess form och placering (en installation på hög höjd kommer att krävas). Signalmottagaren måste roteras på ett speciellt sätt för att säkerställa dess stabilitet.

Fördelar med detta alternativ - enkel och hållbar design, ingen kortslutningssannolikhet (om den används korrekt), överkomligt pris.

Negativa punkter är associerade med komplexiteten i installationen och placeringen i förhållande till tornet, installation på höjd, påverkan av externa faktorer på signalmottagningsnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Det finns många bra antenner till salu som är utformade för långvarig användning

Remo BAS X11102 MAXI-DX

Det är ett bra val för dem som letar efter utomhusantenn med god förstärkning … Bildkvaliteten med sådan utrustning kommer att vara utmärkt, förstärkningseffekten når 38 dB. Alla nödvändiga monteringstillbehör ingår i paketet.

Bild
Bild

En för alla SV9345

Antennen har unik design, den är gjord i svart.

Designad för inomhusinstallation, fungerar i två signalområden. Paketet innehåller en förstärkare.

Bild
Bild

Remo BAS-1118-DX OMNI

I utseende liknar en tallrik, kompletteras med en fem meter lång sladd och en förstärkare . Motståndet är 75 ohm, vilket är en hyfsad prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Remo BAS-1321 Albatross-Super-DX-DeLuxe

Det säregna med denna modell är kraftfull förstärkare som plockar upp signaler även från kilometer bort … Det finns möjlighet till utomhusinstallation och strömförsörjning via en adapter.

Bildkvaliteten blir utmärkt.

Bild
Bild

Harper ADVB-2440

Budgetmodell , som stöder ett brett spektrum av frekvenser. Förstärkningens styrka kan justeras manuellt.

Bild
Bild

Urvalsregler

För att välja rätt inomhusantenn måste flera parametrar analyseras

  1. Uppskatta först avståndet till TV -tornet. Om den inte överstiger 15 km kan du klara dig utan en förstärkare och vara begränsad till en passiv enhet.
  2. Antennens placering är också viktig. Om den ska installeras i ett lågt område utan möjlighet att vända i repeaterns riktning, välj en aktiv modell, även om det är en rumsversion.
  3. Om signalen är stark, är det tvärtom värt att köpa den passiva versionen, annars blir det oläsligt för digitalboxen.

Att dela upp en signal till flera TV -apparater är lättare att åstadkomma från en aktiv.

Bild
Bild

Förbindelse

För att ansluta antennen till TV -mottagaren den måste drivas … Detta kommer att kräva en koaxial kabel med RF -kontakt . Sladd ansluten till en digital mottagare , fungerar i DVB-2-standarden. Ett annat alternativ innebär anslutning till en digitalbox som omvandlar en digital signal i ljud- eller videoformat.

Förbindelse utförs i antenningången på en TV -mottagare eller mottagare plugg lämplig konfiguration.

Aktiva antenner är överlägsna de passiva i många avseenden, så de är mycket efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Se recensionen av den aktiva antennmodellen Ramo BAS-1118-DX OMNI.

Rekommenderad: