Bakgrundsbelysning För TV: Välj LED -remsa Och LED -lampor För TV 32 Tum Och Andra Storlekar

Innehållsförteckning:

Video: Bakgrundsbelysning För TV: Välj LED -remsa Och LED -lampor För TV 32 Tum Och Andra Storlekar

Video: Bakgrundsbelysning För TV: Välj LED -remsa Och LED -lampor För TV 32 Tum Och Andra Storlekar
Video: Philips led tv, backlight repair, replace led beads 2024, April
Bakgrundsbelysning För TV: Välj LED -remsa Och LED -lampor För TV 32 Tum Och Andra Storlekar
Bakgrundsbelysning För TV: Välj LED -remsa Och LED -lampor För TV 32 Tum Och Andra Storlekar
Anonim

Många tycker om att titta på TV på natten, men inte alla tänker på den skada som denna slarv har på människors hälsa. Att titta på tv i mörker, enligt resultaten från många studier i olika länder, framkallar stress, försämrar uppmärksamheten, belastar ögonen enormt och bidrar till en minskning av synen. För en vuxen är skadan lika farlig som för ett litet barn. Bakgrundsbelysning hjälper till att göra TV -tittningen trevlig för tittaren och ofarlig för hans hälsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Takbelysning påverkar inte på något sätt förbättringen av TV -tittandet av den enkla anledningen att det tenderar att lysa upp skärmen, vilket resulterar i att bildens kontrast minskar. Detta belastar också ögonen ytterligare.

Placeringen av ytterligare ljuselement i ögonhöjd hjälper till att lösa detta problem ., men igen, man bör ta hänsyn till det inre av rummet självt och glöm inte att enheterna bakom betraktarens rygg kommer att skapa bländning. Det kommer också att skada en persons syn och störa synen.

Således kan vi dra slutsatsen att installation av en speciell bakgrundsbelysning på TV -fodralet kommer att vara den bästa lösningen i denna situation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav

  • Bakgrundsbelysningen för TV: n ska vara mjuk så att belysningen inte distraherar uppmärksamheten från att titta på en TV -serie eller ett program.
  • I det här fallet bör det finnas tillräckligt med ljus så att ögonen inte upplever obehag.
  • Som alla föremål i huset bör bakgrundsbelysningen vara gjord av material som är ofarligt för människokroppen, lätt att installera och av hög kvalitet.
  • Det estetiska alternativet att placera bakgrundsbelysningen kan avsevärt påverka inredningen i hela rummet. Om platsen är fel kan ljuset falla fel och bara förvärra problemet, och element som sticker ut under TV: n kommer att förstöra utseendet på rummet.
  • Skärmens bakgrundsbelysning bör inte förbruka mycket el.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Precis som alla andra armaturer har LED -remsan positiva och negativa egenskaper. Först och främst är det värt att beskriva dess många fördelar:

  • låg energiförbrukning;
  • ett överflöd av färger;
  • enkelt monterad med egna händer;
  • måttligt starkt ljusflöde;
  • det finns ingen stark uppvärmning under användning;
  • lång livslängd;
  • hög strukturell densitet.

Det finns inte så många nackdelar med bakgrundsbelysningen, och de beror på tillverkaren. Till exempel lyser vissa färgrutor upp skärmen ojämnt och det finns höjdpunkter runt kanterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och metoder för placering

Det finns en uppfattning att att göra en LED-remsa hemma inte är särskilt annorlunda (när det gäller ekonomiska kostnader) från att köpa en färdig version, och för dem som inte är "vänner" med fysik eller lödkolv, gör en remsa på deras egna kan vara en överväldigande börda. Det finns också möjlighet att installera en färdig LED-lampa, det kommer inte att kräva uppfinningsrika operationer med lödkolv och mjukvara.

Det enklaste alternativet för att placera en färdig LED-remsa för belysning av en TV finns på baksidan av omslaget

Tejpen "sitter" på limmet längs kanten på locket, fixering sker minst var 15 cm för att säkerställa hållfastheten. Ett bredare steg kommer att få tejpen att skala av vid uppvärmning. Tejpen bör lödas i hörnet eller hörnkontakter hjälper dig.

Ibland limmas tejpen med tunn tejp för enkel användning, efter att tejpen har limmats på bildskärmslådan kan tejpen tas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att ansluta till en optimal strömförsörjning. Ett stafett kommer att behövas. Om inte, gör en 12 volt -omvandlare (om det finns en USB -utgång). Om strömförsörjning sker via en USB -kontakt från en dator måste du installera drivrutiner, AmbiBox -paketet . Detta kan orsaka vissa svårigheter för dem som inte har någon erfarenhet av programvaran.

Du kan också köpa en färdig version av LED-remsan i en webbutik eller en vanlig stormarknad. Det här alternativet blir enklare, men tejpen ska passa i storleken på din TV, under dess diagonal. En sådan tejp fungerar från en konventionell kontakt som är ansluten till ett uttag. PaintPack -systemet är det bästa alternativet för montering på TV -skåpet . Den har en tvåvägs LED-anslutning. Den innehåller en indikator, ström- och daisy-chain-kontakter. En fjärrkontroll ingår som hjälper dig att justera ljusflödet. Fjärrkontrollen låter dig också ändra bakgrundsbelysningens nyans, vare sig det är vitt, mattvitt, blått, rött eller blått.

Bild
Bild
Bild
Bild

En LED -lampa kan också användas för att belysa en TV, men placering kan vara svårt.

En sådan lampa är vanligtvis mycket ljus för att belysa en TV -bildskärm, vilket innebär att det kommer att vara en distraktion när du tittar på TV eller filmer . Ett annat vanligt problem i denna situation är ojämn ljusfördelning på grund av att använda ena sidan av monitorn snarare än alla fyra. Det är också många problem förknippade med dess stora dimensioner - det blir svårt att placera det bakom en platt skärm. Det är ganska problematiskt att fästa lampan på klämmor om det inte finns några hyllor eller väggar bredvid TV: n.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en sådan situation är det dock möjligt att placera LED -lampan nära fästets montering mot väggen, men detta kommer att kräva ytterligare borrning av väggen för att försänka hela lampan.

Med detta m LED -lampa kräver inte lödtejp eller programvara, eftersom den redan är helt redo för arbete, utan att räkna med dess placering.

I vissa interiörer används en speciell gipsskärm för en TV, inramad som en ram, det är möjligt att ansluta tejpen till den här lådan, då krävs en isolerande beläggning för att utesluta situationen med ofrivillig eld när tejpen värms upp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Om du kommer ihåg skolans fysikkurs, finns det en möjlighet att göra ett band själv.

Detta kräver en kontrollerbar LED -remsa (RGB), en vanlig strömförsörjning, en mikrodator (i vårt fall en Arduino), ett lödkolv. Allt detta kan köpas i alla el- och elektronikbutiker eller beställas på någon tillgänglig Internetresurs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsdiagrammet består av en sekvens av steg.

Bild
Bild

Systemet kommer att ha 57 lysdioder och strömförsörjning sker via WS2812B . För att skapa en struktur med egna händer bör man komma ihåg att ju oftare lysdioderna är placerade, desto mer komplex blir strömkretsen. Och detta kommer i sin tur att kräva en mer kraftfull enhet. Därför blir det optimalt att använda upp till 60 st.

För 42 "diagonal används vanligtvis 3 meter tejp. För 32" prover räcker det med en kortare längd. I allmänhet är det inte så svårt att beräkna bandets längd, det viktigaste är att inledningsvis bestämma hur många sidor av monitorn som ska vara inblandade.

Du behöver också en USB -laddare. Vi kommer att använda Orico, en variant av CSA-5U (8A) modellen som används, den är multiport.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi kommer att styra Ambilight med en mikrodator, vi kommer att använda den mest lämpliga - Arduino.

Anslut GND -stiftet till en stift på Arduino . Den andra kommer att vara DATA, anslut den till den 6-siffriga stiftet. För detta använder vi ett 470 ohm motstånd.

Ibland finns det vissa svårigheter att få en rätt vinkel på själva bandet. Specialiserade kontakter måste köpas. De kommer att vara för 3 kontakter. Eller så måste du löda ytterligare anslutningar.

Bild
Bild

Låt oss sedan gå ner till programvaran. Ladda Arduino IDE, FastLED -bibliotek. Därefter måste vi flytta biblioteken till FastLED -mappen. Vi lanserar programmet, vi behöver det inte längre, vi stänger det."Dokumenten" visar automatiskt "Arduino", men vi måste skapa en Adalight -mapp i den för ytterligare operationer. Kopiera Adalight -skissen. ino.

Vi ansluter Arduino -mikrodatorn via USB. Programmet installeras automatiskt

Starta Arduino IDE och öppna Adalight. ino.

Låt oss ändra lysdioderna till det antal vi behöver.

Låt oss ange följande sökväg: "Verktyg" - "Board" - "Arduino nano".

"Verktyg" - "Port" - välj COM -port, ladda.

Därefter måste du koppla bort Arduino från porten.

Bild
Bild

Installera AmbiBox -programmet . Klicka på "Fler inställningar" och notera Adalight, COM -porten samt de lysdioder som används.

Sedan använder vi "Visa fångstzoner", "Zoninställningsguiden". Låt oss välja ett band. Låt oss använda och spara ändringarna. Inställningarna är klara. Klicka på AmbiBox -profilen. Om problem uppstår kan du avinstallera programvaran och upprepa nedladdningen via Lägg till eller ta bort program.

Oavsett vilken belysningsmetod som väljs, var och en av dem har sina fördelar och nackdelar, det viktigaste är att välja det alternativ som är mest lämpligt för dig.

Rekommenderad: