Datorstol Och Bord För Barn (28 Foton): Välj Hörnbarnsmodeller I Rummet För En Tonårsflicka Och En Uppsättning Med Ett Bord

Innehållsförteckning:

Video: Datorstol Och Bord För Barn (28 Foton): Välj Hörnbarnsmodeller I Rummet För En Tonårsflicka Och En Uppsättning Med Ett Bord

Video: Datorstol Och Bord För Barn (28 Foton): Välj Hörnbarnsmodeller I Rummet För En Tonårsflicka Och En Uppsättning Med Ett Bord
Video: En planka blir en stol 2024, April
Datorstol Och Bord För Barn (28 Foton): Välj Hörnbarnsmodeller I Rummet För En Tonårsflicka Och En Uppsättning Med Ett Bord
Datorstol Och Bord För Barn (28 Foton): Välj Hörnbarnsmodeller I Rummet För En Tonårsflicka Och En Uppsättning Med Ett Bord
Anonim

Ett datorbord och ett vanligt arbetsbord för lektioner är två olika bord, så när du förbereder en arbetsplats för ett barn bör du i förväg tänka på om eleven kommer att använda en stationär dator eller en bärbar dator på den. Poängen är inte i yttre skillnader, utan i konstruktiva sådana, som vid första anblicken är osynliga för en oerfaren användare.

När du väljer ett datorbord för ett barn, tänk också på att en speciell stol kommer att krävas för det.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Till att börja med bör du vara uppmärksam på skillnaden mellan ett datorbord för en student och en skriven. Den första och huvudsakliga designfunktionen hos ett datorbord är bordsskivans djup. Den ska vara minst 70 cm. För bekvämt och säkert arbete bör monitorn placeras på ett avstånd av minst 65 cm.

Vid första anblicken står monitorn fortfarande på ett vanligt bord, men av någon anledning tror ingen att det också kommer att finnas ett tangentbord framför eleven, och det är nödvändigt att lämna plats för anteckningsböcker och läroböcker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ännu bättre, om bordet är utrustat med ett bildskärmsstativ, har barnet ytterligare utrymme för förvaring av saker och ett tangentbord (under stativet). Ortopedkirurger är dock kategoriskt mot stöden, som inte är tydligt placerade framför barnets ögon, utan åt sidan (i en vinkel på 45 grader mot den sittande personen). Detta leder till 100% dålig hållning.

Även en vuxen har svårt att kontrollera kroppens position när han behöver titta på bildskärmen från sidan, och barn vrider omedelbart axlar och ryggrad.

Av samma anledning rekommenderas det inte att köpa ett hörnbord till en grundskoleelev.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra funktionen som skiljer ett barns datorbord från ett skrivbord är närvaron av ett hål för ledningar. Detta är en mycket viktig komponent som gör att du kan hålla ordning på din arbetsplats. Ledningarna från bildskärmen, högtalarna, skrivaren är mycket oroande och distraherar elevens uppmärksamhet från utbildningsprocessen. Musen och tangentbordet ska i allmänhet vara trådlösa.

Den tredje funktionen är bordsskivans längd . Om du strikt måste spara utrymme och det inte finns något sätt att göra en arbetsplats minst 130 cm lång, är det bättre att inte köpa ett datorbord alls. Utrusta ett skrivbord, och ett barn kan använda en dator i vardagsrummet.

För att arbeta med papper och Internet samtidigt behöver barnet mer utrymme, han ska kunna skriva helt utan att ta bort tangentbordet från bordet vid denna tidpunkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer jag en stol?

Faktum är att rullstolar med svängbara säten inte är skolstolar, utan kontorsalternativ. De är utformade för omedelbar respons och möjligheten att snabbt gå från bord till bord utan att gå upp.

Sådana stolar är kontraindicerade för ett barn . En snurrstol om några månader kommer att förstöra elevens hållning, eftersom inget barn kommer att vägra att vrida på den under lektionerna, och detta säkerställer att kroppen roteras 90 grader när du skriver.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Datorstolen måste uppfylla följande kriterier:

  • ha hjul för att flytta från bildskärmen till skrivområdet;
  • ha ett sätesrörelselås så att du kan fixa stolen och förhindra att den snurrar runt axeln;
  • gaslyft för att justera sätets höjd - när du arbetar med tangentbordet och musen bör armbågarna vara högre än bordsskivan för att minska belastningen på handlederna och förhindra uppkomsten av tunnelsyndrom, medan du skriver bör armbågarna ligga på bordet.

Viktig! För ungdomar skiljer sig inte kriterierna för att välja bord och stolar från kriterierna för yngre elever. Det enda undantaget är att stolens storlek kan vara äldre än en vuxen och att det inte behövs någon sitthållare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man rätt alternativ?

Det finns modeller med avtagbara bildskärmsstativ bakom skrivbordet. Utåt ser det coolt ut, men det medför mycket olägenhet. Mer utrymme krävs för ett sådant bord, det utrymme för vilket bordsskivan ligger bakom väggen används inte funktionellt på något sätt (om bara för att lagra skräp).

Det idealiska alternativet är ett kit: ett bord med en lutningsjusterbar bordsskiva men ett fast bildskärmsstativ; och en stol som kan justeras i höjdled. Om bara ett hörnbord reser sig in i ditt rum, skynda inte att köpa det första som lockade ditt öga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en elev och tonåring måste hörnbord uppfylla flera parametrar

  • Platsen där barnet arbetar vid datorn (som regel är detta hörnet, där monitorn är bäst placerad) ska försiktigt avrundas. Trimmen ska vara jämn. Ingen svällande kant. Detta ger stort obehag när du arbetar.
  • Bordsskivan ska vara mycket längre på skärmens ena sida än på den andra. Det längre avsnittet ger skrivutrymme för barnet. I det här fallet, för en högerhänt person, bör denna del vara placerad till höger, för en vänsterhänt person-till vänster (så att barnet inte vidrör tangentbordet med armbågarna när du skriver). Bänkskivans kant ska vara rak. Inga vågor eller andra designgrejer.
  • Skrivboxar bör endast placeras på bordsskivans kortsida. Det är nödvändigt. Genom att installera dem nära arbetsområdet gör du det lättare att komma åt kontorsmaterialet inuti lådorna, men minskar avsevärt barnens benutrymme. Det är bättre att studenten flyttar sig till andra änden av bordet på en stol än att förstöra hans hållning och försöker passa 50 cm mellan lådorna och tangentbordet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För pojkar och tjejer

Det är faktiskt inte så stor skillnad mellan pojkar och flickors datorbord. Det består vanligtvis i färgschemat för möbler och inredning. Pastellfärger är mer lämpliga för tjejer och ljusa kombinationer för pojkar. Flickor föredrar ofta kombinationer av beige och äpplegrönt, ljusrosa och lila, grå och rosa. Samtidigt, om du erbjuder dem samma kombinationer, men i ljusa rena färger, kommer de troligtvis att vägra. Pojkar kommer att välja en kombination av blått och rött, grönt och gult, svart och vitt. Detta beror på särdragen i färguppfattningen. Och även psykologer noterar att tjejer kommer att vara glada att ha ett lås med en nyckel på lådorna. De är mer känsliga för sitt personliga utrymme och föredrar att ha hemliga "kistor" för sina flickaktiga skatter.

Rekommenderad: