Hur Ser Man På TV Utan Antenn? Hur Ansluter Och Ställer Jag In En TV? Kommer Det Att Fungera? Kan Du Fånga Kanaler På TV?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ser Man På TV Utan Antenn? Hur Ansluter Och Ställer Jag In En TV? Kommer Det Att Fungera? Kan Du Fånga Kanaler På TV?

Video: Hur Ser Man På TV Utan Antenn? Hur Ansluter Och Ställer Jag In En TV? Kommer Det Att Fungera? Kan Du Fånga Kanaler På TV?
Video: How to get Local Channels Without an Antenna or Cable 2024, Mars
Hur Ser Man På TV Utan Antenn? Hur Ansluter Och Ställer Jag In En TV? Kommer Det Att Fungera? Kan Du Fånga Kanaler På TV?
Hur Ser Man På TV Utan Antenn? Hur Ansluter Och Ställer Jag In En TV? Kommer Det Att Fungera? Kan Du Fånga Kanaler På TV?
Anonim

För vissa människor, särskilt den äldre generationen, orsakar inte bara upprättandet av tv -program problem, utan också stabila associationer som är förknippade med användningen av en TV -antenn och en tv -kabel som sträcker sig från den. Denna teknik är redan föråldrad - idag, tack vare modern tv -teknik, har tittaren möjlighet att titta på program utan användning av antenn och kabel. För närvarande har trådlös teknik gått före kabel -tv. För att använda dem måste du bli en klient hos en av leverantörerna, och genom att ansluta till en åtkomstpunkt kan klienten samtidigt använda den för flera TV -enheter.

Trådlös tv är mycket bekvämt - dess mobilitet gör att du kan använda och installera TV -mottagaren på valfritt ställe, eftersom TV: ns rörelse inte längre beror på antennkabelns längd . Dessutom är överföringskvaliteten för TV -signalen från det trådlösa systemet mycket högre än kabel -TV: ns. Tittare på trådlös TV har ett mycket bredare och mer varierat urval av TV -program, denna omständighet är också en betydande och övertygande anledning till att det är värt att byta från kabel -TV till ett trådlöst alternativ.

Bild
Bild

Fungerar TV: n utan antenn?

Människor som har varit vana vid att titta på TV med antenn och kabel i många år undrar om deras tv -apparater kommer att fungera utan dessa viktiga, ur deras synvinkel, attribut. Era av digital -tv -teknik har redan gett svar på sådana tvivel, och nu blir skrymmande metallstrukturer för antenner och koaxialkablar snabbt ett minne blott, vilket ger vika för ett modernt interaktivt system för att sända TV -program.

Varje dag på den ryska marknaden för digitala tjänster finns det fler och fler auktoriserade leverantörer som är redo att ingå ett prenumerationsavtal med användaren och tillhandahålla kvalitetsservice mot en rimlig avgift.

I gengäld får konsumenten ett brett utbud av tv -kanaler som kan tillgodose alla intressen och preferenser hos en kräsna TV -tittare.

Bild
Bild

Anslutningsalternativ

Med digital -TV kan du ansluta din TV var som helst i ditt hem. Du kan titta på tv-program, välja dem som du vill, non-stop, göra det på landet, i köket, i ett ord, i alla rum eller rum. Att slå på en sådan enhet är väldigt enkelt - du behöver inte längre trassla ihop dig i ledningar och försöka eliminera störningar från dålig kabelkontakt med TV: n. Alternativ för TV -anslutning kan vara följande.

Bild
Bild

IPTV

Denna förkortning uppfattas som den så kallade digitala interaktiva tv som fungerar via Internetprotokollet. Signalöverföring över IP används av kabel -TV -operatörer. En särdrag från strömmande video av Internet -TV är att IPTV för att titta på vanliga TV -program, du kan inte bara använda en TV, utan också en persondator, surfplatta och till och med en smartphone.

För att dra nytta av möjligheterna att titta på TV över IPTV måste du välja en leverantör som tillhandahåller en sådan tjänst och ingå ett serviceavtal med honom.

Bild
Bild

Därefter registrerar du dig på deras Internetresurs (webbplats) och väljer en intressant lista över tv -kanaler för dig, som kommer att ingå i ditt användarpaket. Du kommer att utföra resten av konfigurationsstegen enligt leverantörens instruktioner.

Det här alternativet för att ansluta digital-tv är bra eftersom du inte behöver köpa någon utrustning om den redan är inbyggd i din senaste generationens TV . Vanligtvis är dessa TV -apparater utrustade med Smart TV -funktionen. För att aktivera den här funktionen behöver du bara ansluta en internetkabel eller aktivera Wi-Fi-adaptern. Nackdelen med denna anslutningsmetod är att det är möjligt att titta på TV endast om din internetanslutningshastighet är hög och signalen skickas utan en kraftig minskning av denna hastighet. Om hastigheten sjunker, fryser bilden på TV -skärmen hela tiden.

Bild
Bild

TV -IPTV kan anslutas på olika sätt

  • Via en digitalbox från din internetleverantör-set-top-boxen är ansluten via TV-ingången märkt HDMI1 / HDMI2. För att aktivera digitalboxen, ange ett användarnamn och lösenord, varefter automatisk självinställning av enheten börjar.
  • Använda Wi -Fi - en adapter är ansluten till TV: n, som trådlöst tar upp en interaktiv signal.
  • Med funktionen Smart TV är TV: n ansluten till Internet, det inbyggda alternativet Smart TV aktiveras och användarnamn och lösenord anges.
Bild
Bild
Bild
Bild

IPTV -anslutning är inte svårt, men om denna process är svår för dig, så tillhandahåller som regel alla leverantörer sina abonnenter hjälp med att installera och aktivera sådan utrustning.

Bild
Bild

Digital tuner

En digital tuner, som fortfarande ofta kan kallas en mottagare eller en avkodare, ska förstås som en enhet som gör att en TV-apparat kan plocka upp och visa videosignaler av olika typer på skärmen genom att fördekryptera dem. Tunern med sin design kan vara inbyggd eller extern.

I moderna modeller av tv-utrustning finns en inbyggd avkodare som kan dekryptera flera olika tv-sändningssignaler.

Bild
Bild

Du kan ta reda på vilka typer av signaler din TV kan känna igen från instruktionerna. För olika modeller kan deras lista skilja sig från varandra. Om du väljer en TV och inte tycker att den har förmågan att avkoda den uppsättning videosignaler du behöver, bör du inte vägra att köpa av denna anledning ensam . I det här fallet kan du helt enkelt köpa en extern digital tuner.

Om vi jämför IPTV och en tuner, skiljer sig avkodaren från den genom att den har möjlighet att sända ett mycket större antal TV -kanaler, och detta påverkar inte kostnaden för prenumerationsavgiften. Så, om du behöver ansluta en extern tuner, anslut din TV till den via HDMI -kabel. Med manuella inställningar måste du sedan välja och aktivera de TV -kanaler som är av intresse för dig.

Bild
Bild

Smart TV -app

Smart TV avser den specifika interaktionen mellan din TV och Internet. Detta alternativ är nu obligatoriskt i moderna TV -apparater. Det låter dig avsevärt utöka utbudet av tillgängliga tv -kanaler för att titta på filmer, tv -program, sportmatcher, musikprogram och så vidare. Smart TV -systemet liknar IPTV, men är redan inbyggt i TV: n. Nya TV -kanaler är fokuserade på Smart TV -systemet, och det finns fler och fler av dem. Denna funktion gör det möjligt att titta på TV -program online.

Smart TV -funktionen gör det möjligt att använda kabel- och satellit -TV, för detta behöver du bara ladda ner en speciell applikation från din leverantör.

Bild
Bild

Många TV -apparater med smarta TV -apparater vet redan hur de ska analysera dina preferenser och sökfrågor, på grundval av vilka de kan erbjuda användaren det innehåll som är mest lämpligt för hans intressen, vilket sparar dig från oberoende sökning.

Förutom, Smart TV kan självständigt känna igen enheter som du ansluter till din TV via HDMI -anslutning, detta gör det möjligt att styra anslutna enheter utan att använda flera fjärrkontroller, kombinerar kontroll i en universell fjärrkontroll . Men det är inte allt - Smart TV -funktionen kan svara på dina röstkommandon, vilket skapar ytterligare bekvämlighet vid hantering och sökning efter innehåll.

Bild
Bild

Hur fångar man upp kanaler?

Om du kontrollerar instruktionerna för en modern TV av någon modell kan du hitta en algoritm av åtgärder som måste göras för att visa en viss kanal när du ansluter en trådlös TV. Sökningen efter TV -kanaler på TV: n ser ut så här.

  • När nätverkskortet är anslutet visas en bild av en meny med inställningsalternativ på TV -skärmen där du måste välja funktionen "Trådlöst nätverk" och aktivera den.
  • Vidare i menyn kommer du att bli ombedd att välja ett av tre alternativ - "Nätverksinställningar", "WPS -läge" eller "Konfigurera åtkomstpunkter". När du konfigurerar åtkomstpunkter måste du ange din punktadress, och när du väljer WPS -läge kommer TV: n automatiskt att välja en egen lista över koordinater som den hittar. Om du har valt nätverksinställningsläget öppnar menyn åtkomst till data lagrad på din dator, synkroniserad med TV: n.
  • Ibland dyker ett fönster upp på TV -skärmen där du uppmanas att ange en säkerhetskod för lösenord - du måste ange den.

I slutet av processen att söka efter TV -kanaler måste du klicka på "OK" och slutföra den trådlösa installationen.

Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Om IPTV: n har en programmerad lista över tv -kanaler behöver användaren inte konfigurera någonting eller söka efter innehåll. Följ anvisningarna från din leverantör för att konfigurera enheten korrekt . Vanligtvis handlar alla åtgärder om enkla manipulationer: ett användarnamn och lösenord skrivs in i digitalboxen och sedan väljs kanalen du är intresserad av. Efter det kan du börja titta. Om du lägger till din favorit -TV -kanal i listan Favoriter behöver du inte söka efter den igen.

Bild
Bild

För att aktivera avkodaren är proceduren lika enkel: du måste gå in på TV -menyn med fjärrkontrollen, välj "Installation" -funktionen och aktivera automatisk inställning av kanaler, varefter du kan se dem. Nackdelen med avkodaren är att de hittade TV -kanalerna inte kan flyttas i den ordning som är lämplig för dig, och du kommer inte att kunna göra en lista över TV -kanaler i "Favoriter" -systemet.

Hur man tittar på TV med Smart TV utan antenn via Wi-Fi beskrivs i videon.

Rekommenderad: