Dörrspärrar: Golvkulhållare, "getben" För En Innerdörr Från Barn, Rullstopp För En Skjutdörr

Innehållsförteckning:

Video: Dörrspärrar: Golvkulhållare, "getben" För En Innerdörr Från Barn, Rullstopp För En Skjutdörr

Video: Dörrspärrar: Golvkulhållare,
Video: Out Of The Blank #713 - John Dough (Podcaster) 2024, April
Dörrspärrar: Golvkulhållare, "getben" För En Innerdörr Från Barn, Rullstopp För En Skjutdörr
Dörrspärrar: Golvkulhållare, "getben" För En Innerdörr Från Barn, Rullstopp För En Skjutdörr
Anonim

Dörrbladets funktion innebär att skärmen ofta rör sig. Detta fenomen kan orsaka många olägenheter. Det finns flera sätt att hantera detta problem. Innan du väljer något av alternativen bör du ta reda på vad dörrspärrarna är till för.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och varför behövs det?

Dörrspärrlås är enheter som är installerade på eller nära dörrbladet för att begränsa dess rörelse i en viss riktning. Strukturellt kan dessa element vara olika, eftersom deras design beror på syftet.

Bild
Bild

Det enklaste exemplet är en vanlig stav som sattes in i golvet i dörrbanan. Han tillät henne bara att svänga upp till en viss vinkel. Dörrstöd används för olika ändamål:

Skydd mot skador . Hållarnas huvudsyfte är att skydda en person från oavsiktlig slagning av dörrar. Detta gäller särskilt om det finns små barn i huset som inte kan öppna duken inifrån om den av misstag stängs. De skyddar också den inkommande personen från oavsiktliga slag. Detta kan hända på grund av att någon från insidan plötsligt öppnar dörren eller att dukarna helt enkelt börjar röra sig under påverkan av ett drag.

Sådana mekanismer är bra för inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skydd av möbler från skador . Mycket ofta kan en garderob, sängbord eller spegel placeras i dörrbladets väg. Om du öppnar den kan en stöt förstöra strukturen eller helt enkelt skada det dekorativa lagret. Därför är det bättre att installera hållaren och glömma detta fenomen.
  • Dörrskydd . Om dörrarna öppnas till maximal vinkel, ökar detta proportionellt belastningen på gångjärnen, så många installerar begränsare för att inte tänka på detta fenomen och behålla beslagen länge.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Tekniskt sett är spärrar små strukturer som kan installeras under en dörr eller på en dörr för att begränsa dess rörelse.

Beroende på plats kan flera typer av begränsare särskiljas:

  • Väggmonterad . Installera dem direkt på väggen för att undvika att träffa dörrarna på den.
  • Utomhus . Strukturer av denna typ är speciella kilar som förhindrar bladets rörelse. Med deras hjälp kan du installera dörren i nästan alla positioner.
  • Över väggen . Dessa mekanismer låter dig begränsa skärmens rörelse, samt smidigt återföra det till stängt läge.
  • Öppningsbegränsare . Dessa system tillåter inte att dörrarna svänger upp utan tillstånd.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spärrar för att låsa dörren kan delas in i följande typer:

  • Vält . En sådan produkt är ett litet fat, som när dörren stängs faller i ett speciellt spår och inte låter den flytta tillbaka. Detta bollsystem är fixerat med en fjädermekanism.
  • Fale . Denna typ av begränsningar liknar mycket den tidigare modellen, men här använder de redan en speciell fasad tunga istället för en cylinder.
  • Magnetisk . Moderna modifieringar som är installerade på plast- eller glasdörrar.
  • Spärr . Detta är den äldsta hållaren som har använts av människor under mycket lång tid. Den består av ett krokformat låselement som fästs på väggen. För att begränsa rörelsen klibbar den här kroken helt enkelt fast vid ett handtag eller annan speciell enhet på duken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa typer av klämmor är i sin tur möbler. De kan också användas för installation på skjutdörrar.

Golvstöd finns av flera typer:

  • Magnetisk . Dessa produkter är specialenheter med inbyggd magnet. I detta fall är en metallinsats installerad på dörrbladet, som interagerar med golvsystemet. Sådana strukturer kan vara bärbara eller stationära.
  • Begränsare . De enklaste produkterna som installeras på dörrens bana. De tillåter inte att den öppnas längre än den etablerade strukturen. Men samtidigt håller inte vanliga begränsare duken, så den kan godtyckligt röra sig i motsatt riktning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kilar . Denna hållare är av den bärbara typen. För att fixa duken, sätt bara in en kil under dörren. Den enklaste versionen av en produkt som du kan göra själv genom att såga ur trä eller skära ur tätt gummi.
  • Ben . Denna propp är utrustad med två stöd som är fästa vid dörrens botten. När duken öppnas pressas de ständigt mot golvet, så när systemet stoppas fixar de det och låter det inte röra sig i någon riktning.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller väggmodellerna är de system som kan begränsa både öppning och stängning av dörrar.

Konventionellt kan liknande strukturer delas in i följande typer:

  • Begränsningar för direkt väggmontering. Externt kan de ha olika former och storlekar. De är gjorda av mjuka material så att strukturen inte skadar dörrbladet vid stötar.
  • Klämmor monterade på plattband. Dessa produkter kan ändra sin position på ett sådant sätt att dörrarna i en av dem stängs, och i den andra - de begränsar systemets rörelse.

Över-dörr modeller av spärrar är element som installeras ovanpå dörren. Det enklaste alternativet är ett C-format elastiskt band som kan bäras på den övre änden.

Bild
Bild

Det finns också speciella pedalstopp som gör att du kan stoppa banan i valfri position. För att fortsätta köra måste du agera på pedalen, vilket frigör spärren.

Originalformulär

Det speciella med dörrlåsarna är deras ursprungliga design. Idag tillverkar tillverkare många varianter av liknande produkter. På marknaden kan du hitta mönster i form av ett getben eller ett djurbens. Hästskoformade produkter är särskilt populära bland dörrklämmor. Urvalet av dessa produkter är mycket brett. Du kan köpa en design i form av ett litet djur (kanin, mus, etc.), en ovanlig docka eller en bil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också icke-standardiserade modifieringar där designen är associerad med abstraktion och inte är associerad med hushållsartiklar eller djur. Välj detaljer för rummets designfunktioner, med hänsyn också till husets invånare.

Material (redigera)

Kvaliteten på hållaren beror inte bara på dess design utan också på materialet från vilket den är tillverkad.

Idag kommer de från flera typer av ämnen:

  • silikon;
  • sudd;
  • aluminium och stål;
  • plast.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland kan produkter dekoreras med träinsatser, men detta material är inte det huvudsakliga. För trädörrar rekommenderar experter att man använder stål- eller aluminiumstopp (golvversion), som är skyddade av gummiskär. När du behöver välja enheter för väggmontering är silikonmotstycken det bästa alternativet. Detta ämne är inte bara mjukt, utan skadar praktiskt taget inte dukens struktur.

Om du behöver installera en hållare i badrummet, ge företräde åt magnetiska motsvarigheter. Det är viktigt att dessa enheter är gömda i ett plastfodral, vilket inte tillåter fukt att komma in och korrodera metallen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För glasdörrar bör speciella möbelstopp användas. De tillåter inte att strukturen går sönder vid plöjning. Idag representeras dessa konstruktioner av speciella mekaniska spärrar och magnetstopp. I det här fallet är det möjligt att släppa duken endast genom att vrida på ett speciellt element.

Bild
Bild

Installationens finesser

Idag är nästan alla typer av fästelement utrustade med speciella hål för fästelement. Detta förenklar deras installation avsevärt och gör det möjligt att utföra det själv.

När du installerar väggstöd bör du följa några enkla riktlinjer:

  • Enheten måste monteras så nära dörrbladets ände som möjligt. Detta förhindrar skador från frekventa slag.
  • Montera inte systemet framför gångjärnen, eftersom det kan påverka deras funktion.
  • Var noga med att överväga handtagets dimensioner. Det är viktigt att det inte träffar väggen efter installationen av klippet.
Bild
Bild

Installation av golvstöd har också sina egna nyanser:

  • När du väljer en plats på golvet för hållaren måste du ta hänsyn till handtagets längd, så var noga med att jämföra dessa värden när du väljer en plats för enheten.
  • Spärren måste också installeras närmare slutet. Om detta inte görs kommer dörren med tiden att deformeras och förlora sina dekorativa egenskaper. I vissa fall kan det vara snett, och det kommer inte längre att passa i lådan.
  • Placera skydden så att passagebredden förblir så bred som möjligt. Detta kommer att maximera din komfort samtidigt som risken för skador från oavsiktlig påverkan minimeras.
Bild
Bild

Algoritmen för att fästa sådana klämmor är ganska enkel och består av följande steg:

  • Inledningsvis måste du bestämma om dess plats. Markera sedan punkterna för monteringshålen med en penna.
  • På de markerade platserna måste du borra hål för pluggen. När allt är klart skruvas klämmorna helt enkelt fast på golvet eller väggen med självgängande skruvar. Observera att om en av ytorna är av trä, kan proppen fixas omedelbart utan att det bildas hål.
Bild
Bild

Exempel i interiören

Naturligtvis kan du använda en vanlig trä- eller plasthållare, men det är mycket bättre att använda något mer originellt! Många människor kommer att älska djurfigurens klämmor - de ser söta ut och kan vara ett bra komplement till inredningen. Den ursprungliga hållaren i form av en kvinnas ben i randig strumpa och en röd sko kommer sannolikt att tilltala människor med ett gott sinne för humor. Inte alla har råd att hålla dörren med en göt av guld eller en putt med pengar, men tack vare tillverkarnas uppfinningsrikedom är den tillgänglig för alla, inte ens för rika husägare!

Rekommenderad: