Hur Man Matar Gurkor I Juni? Toppdressing I Början, Mitten Och I Slutet Av Månaden Med Folkmedicin Och Förberedelser För Rekordskörd

Innehållsförteckning:

Video: Hur Man Matar Gurkor I Juni? Toppdressing I Början, Mitten Och I Slutet Av Månaden Med Folkmedicin Och Förberedelser För Rekordskörd

Video: Hur Man Matar Gurkor I Juni? Toppdressing I Början, Mitten Och I Slutet Av Månaden Med Folkmedicin Och Förberedelser För Rekordskörd
Video: Odla gurka i hink 3 favoriter att odla i växthus eller odlingstunnel Bästa gurkhinken 2024, Maj
Hur Man Matar Gurkor I Juni? Toppdressing I Början, Mitten Och I Slutet Av Månaden Med Folkmedicin Och Förberedelser För Rekordskörd
Hur Man Matar Gurkor I Juni? Toppdressing I Början, Mitten Och I Slutet Av Månaden Med Folkmedicin Och Förberedelser För Rekordskörd
Anonim

Nästan alla sommarboende odlar gurkor på sina tomter. Men den här kulturen är mycket nyckfull: om du överdriver det med utfodring, eller omvänt, underfoder växten, kommer du inte att se en bra skörd. I bästa fall kan du nöja dig med knotiga frukter.

Gurkor är en termofil gröda, och i juni är det inte alltid tillräckligt med värme, därför är det i denna månad som växten behöver användbara element . Vi kommer att berätta i detalj hur du matar gurkorna i juni så att de växer bra och ger en utmärkt skörd.

Bild
Bild

Funktioner av utfodring

Under hela sommaren behöver gurkor i genomsnitt 4-6 förband med mineraliska eller organiska gödningsmedel. För en rekordskörd kan du mata gurkor i juni på två sätt:

  • rot;
  • blad.

Den första metoden är lämplig för en varm månad. Om lufttemperaturen är ganska hög i juni är rotmatning mer fördelaktig. Men du måste producera den på kvällen eller under dagen, när solen inte värmer mycket, gömmer sig bakom molnen. Och innan det ska jorden vattnas rikligt, du kan passa på - och rota toppdressing efter regnet.

Bild
Bild

Bladdressing är relevant under svala årstider, när vädret ofta är grumligt i juni . Vid denna tidpunkt kommer rotsystemet inte att klara absorptionen av näringsämnen, så det är bättre att spraya gurkor. Top dressing genom löv utförs också på kvällen eller på grumliga dagar i små doser. Spraya näringslösningen jämnt och i små droppar.

Recept

Om tillväxten av gurkplantor bromsar i början av juni kan du applicera komplext gödselmedel. För att göra detta, ta 10 liter mulleinlösning och tillsätt 25 gram nitroammofoska och eventuellt trädgårdsgödsel mättat med spårämnen, eller läkemedlet "Stimul 1 ". Denna mängd är tillräckligt för att befrukta upp till 50 buskar.

Närmare äggstocken, i mitten av juni, är kombinationer av kemikalier med hemlagade (folkliga) fortfarande relevanta, men organiska gödningsmedel är mest effektiva just nu: du kan mata kycklinggödsel (späd ut det i vatten) eller uppslamning.

Bild
Bild

Men i slutet av juni börjar gurkor bära frukt, så istället för ekologiskt är det bättre att använda folkmedicin. Så jästmatning hjälper växten att utvecklas. Lös upp 100 gram jäst i 10 liter vatten och låt den bryggas i 24 timmar. Därefter vattnas gurkorna baserat på andelen: en halvliter burk per planta.

Om kulturen har bromsat sin tillväxt, har börjat vissna, tillsätt omedelbart näringsämnen till den. Här är några mer beprövade folkrecept.

Kasta lökskal (3-4 nävar) i kokande vatten (5 liter), låt lösningen bryggas i 8-12 timmar . Om du inte vill röra med kokande vatten, låt skalet ligga i kallt vatten i 3 dagar. Och späd sedan koncentratet med ytterligare 5 liter vatten - och vatten eller spraya gurkorna.

Bild
Bild

Gödsel med jäst och gammal sylt är mycket populärt bland trädgårdsmästare . För honom späds 20 g torrjäst ut i 5 liter vatten, gammal sylt läggs till istället för socker - och får jäsa en dag. Koncentratet späds ut 1 liter per vattenkanna, sedan hälls växten under roten.

Bild
Bild

Istället för jäst tar de kex eller gammalt bröd . Vik brödbasen i en behållare, fyll den med varm vätska och låt stå i tre dagar. Innan gurkor hälls utspäds denna uppslamning med vatten.

Bild
Bild

Torraska är ett mycket värdefullt gödningsmedel . Det strös med jorden runt växten, och sedan vattnas busken. Eller en infusion bereds på dess bas. För att göra detta, ta 2, 5-3 glas aska för 5 liter vatten, blanda och insistera i 72 timmar. En liter av det färdiga askkoncentratet späds ut i en vattenkanna, varefter gurkor vattnas eller sprayas.

Bild
Bild

Sommarboende älskar att förbereda toppdressing för gurkor i form av gröna tinkturer från maskros, comfrey och andra . Dessa växter innehåller ett stort antal användbara element som kommer att mata gurkorna. Det klippta gräset hälls med vatten, insisteras i minst 3 dagar, sedan späds varje liter av ett sådant grönt koncentrat med 10 liter vatten och matas. Om du lägger till en påse torrjäst till en sådan infusion blir matning bara mer effektiv.

Bild
Bild

Nässeltinktur är en bra stimulans för tillväxt och utveckling av gurkor. Med en hastighet av 1: 2 infunderas nässlan i vatten i cirka 5 dagar, sedan späds koncentratet 1: 10 och rotdressing utförs. Vattnas med ungefär en liter per buske.

Bild
Bild

Ansökningsregler

Varje sommarbo väljer själv form och metod för att mata gurkakulturen, men det finns allmänna regler för utfodring

  1. Gödningsmedel appliceras som regel under den varma tiden på dagen, när luften har värmts upp till minst +8 grader Celsius. Annars kommer växterna inte att kunna absorbera näringsämnen och utfodring blir ineffektiv.
  2. Det är opraktiskt att gödsla torkad jord. Först måste du vattna växten, sedan gödsla (förutom införandet av torra ämnen, till exempel aska - i detta fall tvärtom sprids gödningsmedlet och vattnas sedan). Det är bra att mata efter regn.
  3. Det är bättre att spraya växter i kallt väder.

När du väljer hur du ska mata gurkor, ta hänsyn till gödningsmedlets sammansättning och jordens sammansättning som växten växer på. Utarmad jord, till exempel lera, är bättre att berika med mullein, superfosfat, kalium, magnesium. Ammoniumnitrat eller ammoniumnitrat är också relevant i detta fall.

Bild
Bild

Särskilt sådan jord måste berikas med användbara ämnen före växtens äggstock, och innan du planterar sängarna, berika med superfosfat i granulat . Den sandiga jorden är berikad med magnesium, sedan matas sådan jord med mineraler av organiskt ursprung.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att en högkoncentrerad lösning kan leda till en förbränning av växtens rotsystem. Därför måste till exempel kycklinggödsel spädas ut. Detta gödselmedel hälls bäst runt stammen.

Rekommenderad: