Hur Matar Man Gurkor I Juli? Hur Man Matar Under Fruktning? Toppdressing I Början Av Månaden Och I Slutet För En Bra Skörd

Innehållsförteckning:

Video: Hur Matar Man Gurkor I Juli? Hur Man Matar Under Fruktning? Toppdressing I Början Av Månaden Och I Slutet För En Bra Skörd

Video: Hur Matar Man Gurkor I Juli? Hur Man Matar Under Fruktning? Toppdressing I Början Av Månaden Och I Slutet För En Bra Skörd
Video: Odla gurka Så och odla gurkor 5 knep , 3 vanliga misstag många gör när odla sin egen gurka 2024, April
Hur Matar Man Gurkor I Juli? Hur Man Matar Under Fruktning? Toppdressing I Början Av Månaden Och I Slutet För En Bra Skörd
Hur Matar Man Gurkor I Juli? Hur Man Matar Under Fruktning? Toppdressing I Början Av Månaden Och I Slutet För En Bra Skörd
Anonim

Juli är den månad då många grönsaksgrödor går in i fasen av den mest aktiva frukten. Under denna period behöver de lämplig utfodring. Tidig introduktion av näringskompositioner gör att du kan få en bra skörd, skydda frukterna från sjukdomar och skadedjur. Idag kommer vi att fokusera på lämpliga förband för gurkor som kan användas för frukt.

Bild
Bild

Funktioner av utfodring

Under blomning och fruktning behöver vegetation ett helt komplex av olika gödningsmedel. För fullfjädrad tillväxt och utveckling rekommenderas att gödsla gurkor med lösningar som innehåller kväve.

För att växter ska bilda friska knoppar och äggstockar krävs formuleringar med kalium, fosfor och spårämnen . Denna grönsaksgröda behöver organiskt material till vilket mineraltillskott kan tillsättas.

Du kan mata gurkor mitt i sommarsäsongen både med olika användbara folkmedicin och med färdiga kemiska tillsatser.

Bild
Bild

Under denna period av året observerar trädgårdsmästare ofta att grönsaksgrödan börjar försämras. Detta signaleras av flera tecken.

Bristen på näringsämnen indikeras också genom att droppar och torkar äggstockarna . Dessutom börjar oregelbundet formade frukter ofta dyka upp. Om de har en vidgad spets har plantorna inte tillräckligt med kalcium.

Vid växthusförhållanden förekommer kloros ofta på gurkablad . I detta fall bildas gula fläckar på dem. Allt detta indikerar brist på mikronäringsämnen.

Bild
Bild

Gödselmedel används

Ofta använder erfarna trädgårdsmästare självberedda förband till gurkor. Låt oss sedan titta på några av de mest populära recepten för sådana hemgjorda gödningsmedel.

Träaska

För att förbereda denna näringslösning måste du ta en liters behållare med siktad aska i pulverform, späd ut allt i en hink med vatten och låt stå i en dag. Om du vill använda den färdiga lösningen som en rotdressing måste du ta 0,5 liter per planta . Ganska ofta används träaska helt enkelt för att damma växtlighet. Detta förfarande kommer att göra det enkelt att bli av med bladlöss som har satt sig på gurka bladblad.

Bild
Bild

Mullein

Torrt mullein måste hällas med varmt vatten med en hastighet av 1 till 4. Behållaren med innehållet lämnas i solen i en vecka.

Du kan inte använda lösningen omedelbart, eftersom den helt enkelt kan bränna gurkornas rotdelar.

Efter denna tid späds den resulterande kompositionen igen med vatten. Det finns cirka 10 liter ämne med mullein per 1 kvadratmeter mark.

Mullein med bor

I detta fall tillsätts en lösning bestående av en liter vatten och granulat av gödningsmedel med bor till en 10-liters mulleinlösning. En sådan dressing för gurkor kommer samtidigt att innehålla både organiska och mineraliska komponenter.

Bild
Bild

Brödjäst

Denna komponent kan avsevärt öka avkastningen. I en hink med vatten ska ett paket jäst spädas och lämnas på en varm plats i tre dagar - under denna tid kommer jäsningsprocessen att äga rum. En anläggning kommer att ha 0,5 liter färdigjästkomposition.

Bild
Bild

Nässla

Denna växt innehåller en stor mängd kväve, vilket är fördelaktigt för gurkor under fruktning. Nässlor och annat ogräs läggs i en behållare fylld med varm vätska. Under jäsningen kommer ammoniak och koldioxid att frigöras, vilket ytterligare stimulerar gurkor för aktiv tillväxt och utveckling . Jäsningen tar i genomsnitt en vecka. Omedelbart före användning ska den beredda lösningen spädas med en liten mängd vatten.

Bild
Bild

Fågelspillning

Infusion med fjäderfäavfall har det mest balanserade innehållet av mikro- och makroelement. Det låter dig öka avkastningsnivån. För sådana formuleringar, ta en hink med gödsel och 5 hinkar rent vatten. Allt detta blandas med varandra. Innehållet bör infunderas i flera dagar. Därefter späds lösningen igen med vatten, medan proportionerna av det färdiga ämnet ska vara 1: 10. Växter måste vattnas med en sådan vätska under roten med beräkningen av 0,5 liter per buske.

Bild
Bild

Lökskal

En sådan komponent används oftast när det finns en eftersläpning i kulturutvecklingen. Ett glas med lökskal hälls med kokande vatten. Vätskan skickas till infusion i flera dagar . Därefter tillsätts endast en matsked av denna infusion till en 10 -liters hink vatten - och gurkorna hälls.

Bild
Bild

Förutom ovanstående folkmedicin kan andra färdiga kompositioner användas för att gödsla gurkor . Så ofta används nitroammophoska för detta. Ämnet är ett helt mineraliskt universellt komplex. Den innehåller kväve, kalcium och fosfor. Denna toppdressing gör det möjligt att kompensera för bristen på näringsämnen som är användbara. Oftast används detta komplex under andra halvan av juli.

Före användning måste nitroammofosk spädas ut i vatten. Endast en matsked av ämnet behövs för 10 liter vätska . En anläggning kommer att ha minst 1 liter lösning.

Bild
Bild

Ibland används också järnkelater - ett organiskt gödselmedel av mikroelement. Det tas för gurkor som växer och utvecklas i växthus. Oftast används kompositionen när fin interveinal kloros börjar dyka upp på bladblad av växter.

Det finns ett antal andra mineraltillskott som bör läggas till gurkor i juli . Dessa inkluderar kaliumnitrat (30 gram per 10 liter vatten), urea.

Det rekommenderas att lägga till kompost i jorden ett par gånger i juli innan det lossnar. Effekten av detta gödningsmedel kommer att vara ganska långvarig.

Bild
Bild

Glöm inte att om kallt väder är etablerat under en lång tid med en temperatur på endast cirka +15 grader, bör gurkorna endast matas med bladmatning. Vid grumligt väder kan bladlösningen appliceras under dagen både i växthus och i det öppna fältet.

Mellan de huvudsakliga utfodringsförfarandena appliceras andra gödningsmedel som väljs utifrån vegetationens tillstånd

Bild
Bild

Introduktion

Det är värt att komma ihåg några viktiga regler för applicering av förband till gurkor i juli. I det här fallet beror mycket på de förhållanden under vilka grönsaksgrödan växer.

I växthuset

Gurkor, som växer i växthus och växthus, är särskilt krävande för befruktning mitt på sommaren. Dessutom bör näringsrika serum läggas till varje vecka.

I skyddad mark reagerar grödan som regel omedelbart på frånvaron eller brist på någon viktig näringskomponent

Bild
Bild

För bildandet av fullvärdiga frukter är förekomsten av koldioxid inuti strukturen nödvändig, så det bästa alternativet är att placera en behållare med gödsel från gödsel. Faktum är att vid jäsningsprocessen kommer en stor mängd av detta ämne att släppas ut.

Oftast, för gurkor som odlas i växthusförhållanden, används regelbunden sprutning med olika näringslösningar som behandling

Bild
Bild

I det öppna fältet

I det här fallet beror mycket på jordtypen. Så när du planterar en sådan kultur i svarta jordområden är det värt att helt överge mineralkomplex som bara kan skada växterna. För andra arter kan sådana kompositioner användas.

Under aktiv växtlighet bör top dressing appliceras var 10: e dag . I det här fallet rekommenderas att alternera mineraliska och organiska ämnen. Gurkor bör befruktas vid roten. Om toppdressing kommer på bladbladen kan allvarliga brännskador bildas på dem.

Innan du gödslar växterna är det värt att spraya jorden (hälften av vattningshastigheten). Marken ska vara något fuktig. Detta gör att alla näringsämnen kan absorberas bättre.

Alla procedurer görs bäst på kvällen.

Rekommenderad: