Hur Matar Man Jordgubbar I Juni? Matar Blommande Jordgubbar. Hur Matar Man I Början, Mitten Och Slutet Av Månaden För En Stor Skörd?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Matar Man Jordgubbar I Juni? Matar Blommande Jordgubbar. Hur Matar Man I Början, Mitten Och Slutet Av Månaden För En Stor Skörd?

Video: Hur Matar Man Jordgubbar I Juni? Matar Blommande Jordgubbar. Hur Matar Man I Början, Mitten Och Slutet Av Månaden För En Stor Skörd?
Video: Strawberry, Blackberry Harvest, Tips & Breakfast Berry Smoothie Bowl Recipe 🍓 2024, April
Hur Matar Man Jordgubbar I Juni? Matar Blommande Jordgubbar. Hur Matar Man I Början, Mitten Och Slutet Av Månaden För En Stor Skörd?
Hur Matar Man Jordgubbar I Juni? Matar Blommande Jordgubbar. Hur Matar Man I Början, Mitten Och Slutet Av Månaden För En Stor Skörd?
Anonim

Juni för jordgubbar är en period med aktiv fruktning. Bildandet av blommor på jordgubbsbuskar i de södra regionerna försvinner gradvis, och denna månad är "jordgubbssäsongen". För att få en bra skörd varje år behöver du rätt utfodring under fruktningen.

Bild
Bild

Grundläggande regler

Vår och toppdressing i mitten av juni gör att du kan få en rik skörd om det finns dussintals eller fler jordgubbsbuskar. Reglerna för matning av jordgubbar på försommaren ger möjlighet till växling av mineraler och organiska ämnen. Buskar måste bearbetas i enlighet med följande rekommendationer.

  1. Under året för plantering av nya buskar görs inte jordgubbsmatning - den nödvändiga mängden mineraliska och organiska ingredienser införs redan i hålen där skotten grävdes in. Annars är det fullt med "övermatning" av nyligen planterade processer.
  2. Under det andra året, när förra årets planterade buskar har vuxit och fortsätter att aktivt få rot och överjordisk massa, görs den första befruktningen i april. I detta fall används mullein eller kycklingspillning. Andra gången hälls mineralgödselmedel - eller folkmedicin införs - under blomningen. Jordgubbarna matas sedan direkt efter skörden. För fjärde gången måste buskarna bearbetas i slutet av augusti eller i början av september, och sista gången i slutet av oktober, innan senhösten börjar.
Bild
Bild

För att få maximalt utbyte för nästa år, är tillsatsen av gödningsmedelsingredienser uppdelad i två sessioner: matning av ämnena direkt till rötterna och sprutning av den ovanjordiska delen av växterna. De flesta jordgubbsbuskar lever aktivt under de första fyra åren - detta gäller alla jordgubbssorter. Under femte året ersätts gamla buskar med unga skott - plantor odlade av frön tidigt på våren.

Under bildandet av blomställningar kräver jordgubbar en tillräcklig mängd kalium. För andra och tredje gången - under blomningen och under mognadsperioden av bär - bör detta mineral kvantitativt överträffa resten. För att påskynda penetrationen av gödslande ingredienser i zonen för aktiv rottillväxt lossas markens ytskikt.

Bild
Bild

En överdosering av matningsämnen är inte tillåten - om de appliceras överdrivet kommer kulturen att växa stora skott och rötter, men ger ingen skörd. Det ökade innehållet av mineraler och organiska ämnen orsakar också rotskador.

Vattna växter med näringsvätska utförs först efter huvudvattningen, när jorden blir våt . Den koncentrerade lösningen ska inte överfylla rötterna - små rötter, som huvudsakligen absorberar vatten med organiska eller mineralsubstanser lösta i den, kanske inte överlever i detta fall.

Bild
Bild

Rotdressing

Först och främst används folkmetoder istället för industrikemikalier. Folkmedicin har bevisat effektivitet - buskarna växer friska. Först och främst råder gödsel, fågelspillning eller mullein, aska från trä, jäst och farmaceutiska preparat.

Träaska innehåller mycket kalium och fosfor, kalcium och ett dussin andra makro- och mikroelement . Ask är en miljövänlig produkt. För att förbereda lösningen späds ett glas aska ut i en hink med vatten (10 liter), insisteras hela dagen, förbrukningshastigheten är upp till 1 liter lösning per buske.

Bild
Bild

Infusion av nässla är en tillväxtstimulans för folkrot. Du kan glömma produkter som "Kornevin" när du har tillgång till nässlor. Sockret i infusionen jäser i marken, avger koldioxid, vilket resulterar i att jordgubbsrötter växer snabbare. Infusionen bereds enligt följande:

  • nässlan krossas och fyller hälften av behållaren;
  • vatten hälls i behållaren, medan det övre märket på dess nivå inte når kanterna med 15 cm;
  • kompositionen infunderas i 2 veckor under ett något öppet lock.
  • späd infusionen i vatten i förhållandet 1:10 före vattning, förbrukningshastigheten är 1 liter per buske.

Ett alternativ till kycklingspillning är mullein eller hästgödsel. Tanken fylls upp till 1/3 nivå med färskt eller inaktuellt spillning eller gödsel. Tunnan är fylld med vatten, kompositionen insisteras i en vecka. Spädning av flytgödsel i förhållandet 1:10 och gödsel i förhållandet 1:20 möjliggör användning av en lösning i en dos av 1 liter per buske.

Bild
Bild

Jästtillskott är en källa till koldioxid, vitaminer och mineraler . Använd vid +20. I kylan är den inaktiv; i sommarvärmen kommer jästen att dö av överhettning av jorden. En 3 liters burk fylls med vatten till ett märke över 2 liter. Tillsätt upp till 5 matskedar socker och häll ut innehållet i jästförpackningen. Efter blandning hålls kompositionen på en mörk och varm plats tills det bildas skum. Den späds sedan ut i en 10 liters hink vatten. Förbrukningshastighet - upp till 1 liter komposition per buske.

Jod skyddar jordgubbsgrödor från skadedjur och sjukdomar. 10-20 droppar av läkemedlet tillsätts till asklösningen. Förbrukningshastighet - upp till 700 ml per buske.

Bild
Bild

Ammoniak, eller ammoniakvatten, är en källa till ytterligare kväve. Det tar bort svamp från jordgubbar. Bered lösningen enligt följande: 10 liter vatten, 2 matskedar tvätttvål, 3 matskedar 10% ammoniak. Tvålen förhindrar att ammoniaken förångas i förtid. Denna komposition används för att bevattna skotten genom strö.

Borsyra tillåter sommarboende att mata jordgubbsplantningarna lite och skydda dem från skadedjur . Det, till skillnad från fungicider, herbicider och bekämpningsmedel, skadar inte människor och växterna själva. Borbrist åtföljs av brist på andra mineraler som absorberas av växter från lösning. Intensiteten i metabola processer minskar, bristen på klorofyllsyntes påverkar, utan vilken ingen växt skulle överleva.

Bild
Bild

Borsyra förhindrar uppkomst av röta. Växten tål lättare torka. Brist på bor leder till deformation och död av lövverk. Skörden blir knapp. Överskott av bor bränner ut bladen, fotosyntesen bromsas avsevärt och växterna dör.

Borsyra behövs särskilt under blomställningsperioden. Det blandas med potatis i ett förhållande 1: 1 (2 g vardera), per 10-liters hink vatten, och ibland tillsätts 20 g superfosfatförening. Spraya inte kompositionen på blommor och unga jordgubb äggstockar. Vattna buskarna med denna komposition vid roten noggrant.

Urea köps i trädgårdsbutiker och jordbrukscentra

Du kan inte använda urin från människa, hund eller katt - du vet inte säkert om överskottet av urinsyra, som bränner växtrötterna, har sönderfallit helt i den.

Bild
Bild

Bladförband

Handlingsprincipen för bladmatning är vid assimilering av näringsämnen genom löv genom ytterligare porer på deras nedre del. En lösning baserad på kaliumpermanganat, borsyra och kaliumsulfat blandas i en dos av 2, 1 respektive 2 g . Ämnen späds ut i en hink med vatten och stjälkarna och lövverket besprutas med en lösning. Du kan inte applicera denna blandning under blomningsperioden - detta kommer att skrämma bort bin och andra insekter som pollinerar blommorna, och det blir ingen skörd. Kaliumnitrat späds ut enligt följande - en matsked i en hink med vatten.

Bild
Bild

Som folkmedicin för näring och vård kan du använda jäst utspädd med socker i samma dosering som när du vattnar växter vid roten . Sprutning av jordgubbar med nässelinfusion utförs i en lösningskoncentration som är hälften av den vanliga vattningen av buskarna.

Rekommenderad: