Hur Matar Man Vitlök I Juli? Toppdressing För Tillväxt Av Huvuden I Början Och Slutet Av Månaden. Hur Matas Superfosfat Och Annat Gödningsmedel För En Bättre Skörd?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Matar Man Vitlök I Juli? Toppdressing För Tillväxt Av Huvuden I Början Och Slutet Av Månaden. Hur Matas Superfosfat Och Annat Gödningsmedel För En Bättre Skörd?

Video: Hur Matar Man Vitlök I Juli? Toppdressing För Tillväxt Av Huvuden I Början Och Slutet Av Månaden. Hur Matas Superfosfat Och Annat Gödningsmedel För En Bättre Skörd?
Video: How to Grow Lots of Garlic | Complete Guide from Planting to Harvest 2024, Maj
Hur Matar Man Vitlök I Juli? Toppdressing För Tillväxt Av Huvuden I Början Och Slutet Av Månaden. Hur Matas Superfosfat Och Annat Gödningsmedel För En Bättre Skörd?
Hur Matar Man Vitlök I Juli? Toppdressing För Tillväxt Av Huvuden I Början Och Slutet Av Månaden. Hur Matas Superfosfat Och Annat Gödningsmedel För En Bättre Skörd?
Anonim

Vitlök, precis som alla andra grödor, behöver rätt utvald och applicerad toppdressing. Det finns många sätt att befrukta en viss gröda ordentligt. I den här artikeln kommer vi att överväga vad och hur du effektivt kan mata vitlöksplantningar i juli.

Bild
Bild

Gödningsöversikt

För att befrukta vitlök som planteras i trädgården kan du använda olika typer av förband . Vi talar om både mineraliska och organiska föreningar. Både den första och den andra kan visa hög effektivitet. Låt oss överväga mer detaljerat vilka gödningsmedel av de listade typerna som kommer att vara de mest användbara och effektiva om de appliceras i juli.

Mineral

I juli kan vitlök matas högkvalitativa mineralkompositioner … Det är mitt i sommarsäsongen som den markbundna delen av denna kultur slutar växa. För närvarande sker en aktiv utveckling av växternas underjordiska organ.

Detta är glödlampan i vilken ackumulering av näringsämnen sker.

I juli behöver vitlöksplantningar gödselmedel, som innehåller tillräckliga mängder fosfor och kalium . Dessa ämnen kan positivt påverka tillväxtprocessen för vitlökhuvuden, liksom deras mognad.

Vår vitlök som planteras på våren får matas under hela juli. Vintergrönsaker, som planteras på hösten, mognar mycket mindre, därför måste deras slutliga utfodring göras under de sista dagarna i den första sommarmånaden eller i början av den andra.

Bild
Bild

De bästa mineralgödselmedlen representeras av populära formuleringar

Kaliummonofosfat .20-25 g per kvadratmeter räcker. m. Under mogningen av vitlökhuvudet är kaliumfosforgödsel mycket nödvändigt. Dessa blandningar är idealiska för tillsats mellan slutet av juli och mitten av augusti.

Bild
Bild

Kaliumsulfat eller kaliummagnesium … 13-15 g räcker, liksom superfosfat-20-25 g per 1 kvm. m. Dessa kompositioner används i en enda kombination.

Bild
Bild

Granulatet måste först spädas i vatten.

Du kan säkert vattna vitlöksbäddarna med den färdiga lösningen. I de flesta fall löses mineralgödselmedel i vatten och appliceras sedan i flytande form.

Bild
Bild

Organisk

För den aktiva tillväxten av vitlökhuvuden i juli kan organiska gödningsmedel också användas. Med användning av sådana kompositioner kan en mycket bra skörd uppnås.

Det viktigaste är att strikt följa de tillåtna doserna.

Sommarbostäder, som mer ansluter sig till organisk gödning, använder oftast standardgödselmedel

Träaska … Askpulver hälls mellan sängarna och inbäddas sedan i jorden. Därefter värms det noggrant med vatten, eller en lösning bereds från 0,2 kg aska och 10 liter vatten, infunderat i 2-3 dagar.

Bild
Bild

Humus … Övermogngödsel kan också vara ett mycket effektivt gödningsmedel för sommar vitlök. Det är mycket viktigt att späda ut humus korrekt. Nog 1 hink per 1 kvm. m. Det är nödvändigt att ta hänsyn till det faktum att vitlöksplanteringar får befruktas med extremt väl ruttnad gödsel och inte alls färska.

Bild
Bild

Humiska gödningsmedel . Sådana förband appliceras endast strikt enligt instruktionerna. Med början av juli är det tillåtet att mata vitlök med humusföreningar, vilket har en positiv effekt på grödornas tillväxt och avkastning.

Bild
Bild

Det är allmänt accepterat att organiskt gödningsmedel absorberas mycket mer fullständigt och bättre av växter. Sådana kompositioner förhindrar bildning av nitratföreningar utan att oxidera jorden.

En vinnande lösning för utfodring av vitlöksodlingar är växtbaserade tinkturer . Ogräs och klippt gräs, grönsakstoppar och andra växtrester kan samlas i en stor tank. Det räcker att fylla behållaren 2/3 full. Sedan måste du hälla varmt vatten där och lämna för infusion i 2-3 veckor, stäng locket. Före användning kommer den färdiga kompositionen definitivt att behöva spädas ut med 10 delar vatten.

Bild
Bild

Folkmedicin

Vitlökbäddar kan befruktas inte bara med mineraliska eller organiska blandningar, utan också med sådana kompositioner som framställs enligt folkrecept. Det finns väldigt många av dem. De flesta lösningar är enkla att göra med egna händer hemma.

Du behöver inte köpa dyra eller sällsynta ingredienser för detta.

Låt oss ta en titt på några av de mest effektiva typerna av folkmedicin som är idealiska för befruktning av vitlök i juli

  • En mycket bra komposition kan framställas av väteperoxid (3%) . Denna komponent måste tas 2 msk. l. för 1 liter vatten. Kompositionen kommer att behöva bearbeta markdelen. Väteperoxid kommer att kunna mata vitlöksplantorna med det nödvändiga syret. Dessutom kommer en sådan enkel komposition effektivt att bekämpa olika sjukdomar.

Bild
Bild

Du kan göra ett bra gödselmedel för sommar vitlök från jod . Du måste ta 40 droppar av läkemedlet i en hink med vatten. Den färdiga blandningen måste sprutas med vitlöksblad.

Bild
Bild

En utmärkt toppdressing erhålls från vanlig jäst . Denna komponent måste tas 100 g och spädas i 3 liter varmt vatten. Efter det hälls 0,5 koppar strösocker där. Lösningen måste infunderas i 3-4 timmar, och sedan kommer det att vara möjligt att vattna växterna under roten med 1 glas per 10 liter vätska.

Dessa är långt ifrån alla mycket effektiva folkmedicin som du säkert kan befrukta vitlök med i juli. Varje sommarbo väljer själv den optimala lösningen, vilket verkar vara den mest effektiva.

Bild
Bild

Funktioner i introduktionen

I juli måste vitlök matas ordentligt. Bara om du gör allt korrekt kan du verkligen ge grönsaker näring med alla nödvändiga ämnen utan att skada jorden där de planteras.

Tänk på huvuddragen i befruktning av vitlök i juli

  • Du bör inte gödsla grödan mycket i förväg . Om du inte följer denna regel kommer alla växtkrafter att gå till bildandet av en pil, liksom grönska, men absolut inte en glödlampa.
  • Toppdressing kan appliceras på olika sätt … Det finns två huvudsakliga sätt att lägga till dem - rot och blad. Om rotmetoden används måste näringssammansättningen hällas under växtens rötter eller mellan sängarna.
  • Om gödsling appliceras med bladmetoden, är det gjort spruta över lövverket med den valda kompositionen , utspädd vid halv koncentration.
  • Bladmatning låter dig snabbt fylla på den befintliga näringsbristen genom att komma på bladplattorna. Viktiga näringsämnen absorberas mycket mer intensivt av vitlök genom den malda gröna delen än genom rötterna.
  • Nästan alla befintliga typer av gödningsmedel är möjliga lägg till bladlöst genom lövverket … I detta fall minskar endast koncentrationen av lösningar.
Bild
Bild

Användbara tips

När du väljer rätt gödselmedel för att mata vitlök på sommaren finns det några användbara tips och tricks att tänka på

  • Ibland märker sommarboende att lövverket på den planterade vitlöken har börjat bli gult . Detta händer ofta på grund av brist på kväve, vattning, kalium och fosfor. Så att sådana problem inte uppstår är det nödvändigt att använda gödningsmedel som innehåller dessa element.
  • Om det ögonblick har kommit när greenen några av plantorna har redan slutat växa , då kommer användningen av kvävegödsel att vara meningslös. Nu är det bäst att använda en fosfor-kaliumblandning.
  • Vissa sommarboende är intresserade av om det är nödvändigt att befrukta vinterlök . Faktum är att både vår- och vintergrödor kräver utfodring. Den senare ytterligare befruktningen behövs med början av höstsäsongen.
  • Mullein kan också användas som ett effektivt gödningsmedel för vitlöksplanteringar . Som i fallet med ruttnad gödsel är det förbjudet att använda den i sin rena form. Det ska endast användas i lösning. Det kan till exempel vara 2 liter mullein kombinerat med 10 liter vatten.
  • I 20 juli kan du lägga till ytterligare en toppdressing för vitlöksbäddarna . Ofta vid det här tillfället använder sommarboende kaliumsulfid eller superfosfat.
  • Du måste förbereda gödselmedel för vitlök själv strikt enligt receptet .… Alla komponenter måste användas i rätt dosering, annars kan den färdiga kompositionen skada vitlök och inte ha en positiv effekt på den.

Rekommenderad: