Matning Med Serum Och Jod: En Lösning För Sprutning Av Växter, Bearbetning Av En Grönsaksträdgård Med Gödselmedel Med Borsyra, Proportioner För Grönsaker

Innehållsförteckning:

Video: Matning Med Serum Och Jod: En Lösning För Sprutning Av Växter, Bearbetning Av En Grönsaksträdgård Med Gödselmedel Med Borsyra, Proportioner För Grönsaker

Video: Matning Med Serum Och Jod: En Lösning För Sprutning Av Växter, Bearbetning Av En Grönsaksträdgård Med Gödselmedel Med Borsyra, Proportioner För Grönsaker
Video: Gödselvatten - gör 3 gratis näringslösningar gödslar i din trädgård . Odla grönsaker och blommor 2024, Maj
Matning Med Serum Och Jod: En Lösning För Sprutning Av Växter, Bearbetning Av En Grönsaksträdgård Med Gödselmedel Med Borsyra, Proportioner För Grönsaker
Matning Med Serum Och Jod: En Lösning För Sprutning Av Växter, Bearbetning Av En Grönsaksträdgård Med Gödselmedel Med Borsyra, Proportioner För Grönsaker
Anonim

Varje trädgårdsmästare vet att växter behöver konstant och regelbunden vård. Den moderna marknaden erbjuder ett brett utbud av tillväxtstimulerande och gödningsmedel. Men beprövade folkmedicin är ofta mer effektiva och ofarliga. Många trädgårdsmästare använder behandling av buskar och växter med vassle och en jodförening. Detta är ett prisvärt och budgetverktyg. Det hjälper till att bli av med de svårigheter som människor har när de odlar växter.

Bild
Bild

Egenskaper och åtgärder

Vassle är en förening som bildas när färsk mjölk är sur. Det separeras från mjölk under beredningen av yoghurt och keso. Råmjölk används. Den har ett stort antal näringsämnen och spårämnen. I pastöriserad mjölk är mängden aminosyror och användbara föreningar lägre.

Bild
Bild

Produkten bereds självständigt eller köps i butiken.

Den köpta versionen är helt klar att användas. Ett användbart gödningsmedel är effektivt på grund av närvaron av en komplex komposition: en hög mängd vassleprotein, mineraler, vitaminer, aminosyror. De användbara egenskaperna hos vassle inkluderar:

  • produkten absorberas snabbt i jorden och berikar den med användbara föreningar;
  • är förebyggande av bakteriella och virussjukdomar;
  • eliminerar skadedjur och parasitiska insekter i marken;
  • påverkar utbytet av grönsaker;
  • är ofarligt;
  • stärker äggstockarna;
  • är ett botemedel mot svampinfektion av växten;
  • påverkar tillväxtstimuleringen.
Bild
Bild

Serumet bidrar till bildandet av en liten film på bladens yta. Detta skyddar mot skadedjur. Således bildas en miljövänlig kultur.

Bild
Bild

När jod tillsätts till mjölkföreningen berikas och desinficeras jorden ytterligare.

Denna dressing påverkar kvaliteten på blommande växter . Det är en immunmodulator för förtjockning av rhizomen och stammen.

Bild
Bild

Hur man lagar mat

Beredningen av lösningen är inte svår. Innan du skapar en lösning, kommer trädgårdsmästare ihåg att jod innehåller alkohol i dess sammansättning. Det kan påverka plantornas känsliga löv negativt och bränna dem. Därför är det mycket viktigt att följa proportionerna.

Rent vatten används för att förbereda blandningen . Den måste vara fri från kloridföreningar. Enligt egenskaperna är värme och mjukhet det viktigaste. Om detta villkor inte tillämpas kan surheten i hela föreningen förändras. Detta kommer att påverka syra-basbalansen och växttillväxten.

Bild
Bild

Om toppdressingen är blad, bered en lösning:

  1. blanda 5 droppar jod, 1 liter mjölkförening och 3 liter vätska;
  2. För att skapa en mer klibbig konsistens, lägg till tvål eller tvål i flytande tillstånd. Fast tvål förvaras i vatten i förväg;
  3. växten behandlas med denna lösning.
Bild
Bild

Många använder ett recept baserat på en mjölkförening med tillsats av jodid, aska och honung:

  1. blanda 2 liter vassle, 10 droppar jod, 200 gram aska och 4 msk. skedar honung;
  2. lösningen får bryggas i 48 timmar, den är i en djup behållare;
  3. de utför ett förfarande när växten blommar: honung hjälper till att locka bin, de pollinerar blommor och stimulerar äggstockarna, detta medel används för att mogna frön.
Bild
Bild

Om toppdressing appliceras vid roten, förbered följande komposition: kombinera 1 liter serum med 10 liter vätska och 10 droppar jod. Efter vattningsproceduren utförs utfodring. Volym - 0,5 liter för en växt. För att stimulera tillväxten av kulturen blandas föreningen med Fitosporin. Det ökar växternas motståndskraft mot skadliga insekter och patogener.

Bild
Bild

För att förhindra utveckling av sjukdomar hos växter och snabbare tillväxt, använd 1 liter mjölkvassle, 10 till 15 droppar jod, 0,5 tsk. borsyra . Denna blandning omrörs i 1 hink vatten. 2-3 sprayer utförs under sommarperioden. Om växten har ruttnat i den nedre delen, behandlas den med denna lösning. Rötan reduceras och försvinner.

Bild
Bild

Hur man använder

Vissa aktiviteter hjälper till att bearbeta trädgården kvalitativt

  • Innan befruktningsproceduren grävs sängarna.
  • Om rotmatning planeras vattnas växterna och försöker att inte komma på bladen och stjälkarna.
  • Det första förfarandet för sprutning av växter utförs 7 dagar senare, efter plantering i öppen mark. I framtiden sprayas de med en frekvens av 1 gång på 14 dagar.
  • Om förbandet är bladfiltreras lösningen genom ostduk och hälls i en spruta. Behandla stjälkarna och bladen på varje sida. Manipulationen utförs på kvällen. Det viktigaste är att de behandlade bladen inte utsätts för direkta UV -strålar. Vindlöst, inte regnigt väder anses vara det mest gynnsamma.
  • Lösningen appliceras på alla delar av anläggningen. Huvuduppmärksamheten ägnas åt lövets nedre zon, eftersom det i detta område är den bästa absorptionen av näringsämnen.
  • Inte bara växter bearbetas, utan också jorden. Glöm inte de stöd som växterna är fästa till. De kan också bearbetas.
  • En ny förening används för proceduren. Det rekommenderas inte att det infunderas under lång tid.
  • Använd en kvast om det inte finns någon sprayflaska.
  • Använd inte lösningen i sin rena form. För att mata växten späds föreningen ut i en koncentration av 1 till 10. Cirka 1 liter vätska används per buske.
  • Tomater matas i början av juli. Detta gör att du kan förse grönsaker med användbara ämnen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att ta hand om växter är inte bara vattning, utan också vanlig matning . För snabb tillväxt av växter behövs näringsämnen och föreningar: kalcium, aminosyror, koppar och fosfor. Dessa föreningar finns i stora mängder i vassle.

För ytterligare berikning av växter läggs träaska, jod, borsyra till vasslen.

Kompositionen används när de första skotten av växter dyker upp. Under denna period kommer den unga växten att få en uppsättning aminosyraföreningar. Plantorna kommer att börja växa aktivt, sträcka sig i höjd.

Grundläggande tips från trädgårdsmästare hjälper dig att göra allt rätt

  • När det används utomhus appliceras gödningsmedlet vid roten.
  • Mjölksvassle späds ut med vatten innan den förs in i jorden. Vattentemperaturen bör vara minst 23 grader. Den totala temperaturen för lösningen är cirka 20 grader.
  • Bearbetningen utförs på ett avstånd av 0,5 meter från stammen.
  • Om jordens surhet är högre än den förväntade hastigheten, kommer den att stiga efter mjölkvassle, detta måste beaktas.
  • Bearbeta inte torr jord. Om trädgårdsmästaren inte har möjlighet att vattna, utförs utfodringsproceduren efter regnet. Den formade tunna filmen är ett utmärkt skydd mot negativa miljöfaktorer.
  • Om utfodring utförs under växthusförhållanden måste du först spraya plantorna och sedan ventilera rummet.

Om alla rekommendationer och tips följs kommer även unga trädgårdsmästare att se ett positivt resultat och effektivitet från användning av vassle och jod för växter.

Rekommenderad: