Hur Matar Man Betor I Juni? Toppdressing Efter Groning I Det öppna Fältet Med Folkmedicin. Hur Matas I Slutet Och Mitten Av Månaden?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Matar Man Betor I Juni? Toppdressing Efter Groning I Det öppna Fältet Med Folkmedicin. Hur Matas I Slutet Och Mitten Av Månaden?

Video: Hur Matar Man Betor I Juni? Toppdressing Efter Groning I Det öppna Fältet Med Folkmedicin. Hur Matas I Slutet Och Mitten Av Månaden?
Video: Hur får man maten att hålla länge? 2024, Maj
Hur Matar Man Betor I Juni? Toppdressing Efter Groning I Det öppna Fältet Med Folkmedicin. Hur Matas I Slutet Och Mitten Av Månaden?
Hur Matar Man Betor I Juni? Toppdressing Efter Groning I Det öppna Fältet Med Folkmedicin. Hur Matas I Slutet Och Mitten Av Månaden?
Anonim

Rödbetor är en mycket populär gröda som odlas av många sommarboende. Liksom alla andra grönsaksväxter behöver den ordentlig vård. Det är mycket viktigt att mata betorna i tid. I den här artikeln kommer vi att ta reda på hur och hur du kan befrukta det i juni.

Gödningsöversikt

Det finns många olika gödningsmedel som kan användas för att mata betor under sommarsäsongen. Varje trädgårdsmästare bestämmer själv vilket av alternativen som är bättre att välja. Oftast väljer människor mullein eller fågelspillning som en effektiv utfodring. Naturligtvis är dessa långt ifrån alla populära formuleringar som är idealiska för befruktning av betor . Nedan kommer vi att bekanta oss med alla funktioner i de mest populära förband.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mullein

Du kan effektivt mata betorna i juni genom att introducera en mullein. Många sommarboende tvekar inte att lägga till denna komponent. Mulleinen är mycket effektiv. Dess aktiva effekt på betorodling beror på att mycket kväve finns i tinkturer från denna komponent . Det är detta ämne som är nödvändigt för grönsaksplanteringar för snabb tillväxt av skott och den gröna delen.

Mulleininfusion kan säkert betraktas som ett naturligt gödningsmedel . Det appliceras vanligtvis i början av betetillväxten. Det är just nu som växten särskilt behöver organisk gödsel. Första gången rödbetor kan fällas när minst 2-3 löv hinner växa.

Bild
Bild

Sommarboende förbereder mulleininfusion på olika sätt. Tänk på ett av de mest populära och effektiva alternativen.

  • Du måste ta en 10 liters hink och fyll den med vatten.
  • I 10 liter vatten är det nödvändigt att späda ut 1 liter mullein. Alla komponenter måste stå på en varm plats under en dag. Under sådana förhållanden kan lösningen bryggas bra.
  • Efter en dag måste arbetsstycket omröras noggrant.
  • Därefter måste du ta 1 liter lösning och späda ut den i ytterligare 10 liter vatten. Den färdiga tinkturen kan användas för att vattna betor som planteras i sängarna.

Mullein anses vara det optimala gödningsmedlet för vård av rödbetor utomhus. Det viktigaste är att ordentligt förbereda tinkturen, strikt följa alla proportioner.

Bild
Bild

Fågelspillning

I juni kan du också mata betorna med fjäderfäavfall. Det är det näst mest populära gödningsmedlet som används av många trädgårdsmästare. Fjäderfäspillning måste också spädas ordentligt och infunderas . Om du gör misstag vid beredningen av tinkturen kan du allvarligt skada plantorna som planteras på platsen.

Det är endast tillåtet att använda fågelspillning i förhållandet 1: 15 . Denna typ av gödningsmedel matar aktivt grönsakens rötter. Av denna anledning bör korrekt utspädd spillning appliceras endast i enlighet med speciell teknik. Det här är områden mellan raderna. Små spår görs här, och sedan hälls en lösning av fågelspillning i dem.

För att bearbeta 1 kvadratmeter planteringar behöver du 1,5 liter av den beredda lösningen . Så att de nödvändiga näringsämnena inte hinner förångas och sedan inte tvättas ut tillsammans med nederbörden, måste spåren strös lite med jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Människor odlar både bordsbetor och foderbetor på sina tomter. För att befrukta sådana grönsaksgrödor används inte bara mullein eller fågelspillning utan också många andra effektiva formuleringar. Låt oss bekanta oss med funktionerna i några av dem.

  • Det så kallade kvävemineralvattnet kan ha stort inflytande på betor . Om sommarboendet inte har andra källor till nödvändigt kväve i reservatet och växten utvecklas mycket långsamt kan du använda kväve eller komplext mineralvatten. Du kan använda torrgödsel. I detta fall hälls den granulära kompositionen i spåren gjorda på ett avstånd av 5 till 10 cm från själva betplantningarna.
  • Lämplig för utfodring av betor och lime . Det är nödvändigt att ta hänsyn till att kulturen i fråga växer mycket dåligt i sura jordar. Om växterna fortfarande ser deprimerade ut 5-7 dagar efter tillsats av kvävehaltiga blandningar kan detta indikera en olämplig mark-pH-nivå. I sådana situationer vattnas betorna med en förberedd kalklösning. För att göra detta måste du ta 10-12 liter vatten för 1 glas ämnet. Sådant gödningsmedel kan endast appliceras en gång när växten redan har släppt 4-5 blad.
  • Urea kan användas som bladförband i juni . En säker infusion måste beredas från den. Vanligtvis används denna lösning om grödans tillväxt är för långsam eller efter kalla väderförhållanden. För 10 liter vatten behöver du bara ta 20 g av ämnet. Efter blandning av komponenterna, vänta ca 2-3 timmar.
  • Borsyralösning kommer att vara ett mycket effektivt botemedel . Perfekt för att förhindra eventuell borsvält, vilket är dåligt för betor. För att förbereda den angivna lösningen måste du ta 10 liter vatten. En tesked bor odlas i dem.

Dessa blandningar används ofta för att vattna och gödsla rödbetor i juni. Om du förbereder sådana lösningar korrekt och strikt följer de erforderliga proportionerna, kan de visa mycket hög prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bästa folkmedicinerna

Det finns många förstklassiga folkmedicin som hjälper dig att uppnå en rik betorodling. De flesta recepten är extremt enkla och prisvärda. Det är fullt möjligt att förbereda blandningen hemma utan att ta till höga kostnader.

Tänk på några av de mest effektiva folkmedicinerna, perfekta för att mata rödbetor i juni

  • Formuleringar i vilka jäst tillhandahålls kan visa hög effektivitet. Denna komponent i torr form späds ut i varmt vatten, vidhäftande till proportionerna 1: 5. Innan den färdiga blandningen kontrolleras i funktion måste koncentrationen av komponenterna minskas genom tillsats av mer vatten. Detta är en förutsättning som inte kan försummas.
  • Du kan också göra en lösning av 10 g torrjäst, 10 liter vatten, 60 g socker. Alla listade ingredienser blandas med varandra och avlägsnas sedan till en varm plats i 2 timmar. Innan den direkta bearbetningen av de planterade plantorna behandlas måste den färdiga blandningen spädas i ytterligare 50 liter vatten.
  • Det händer så att rödbetor saknar sockerhalt. I detta fall kan bordsalt användas som gödningsmedel. 1 tsk denna komponent kombineras med 0,5 liter vatten. Denna dos av komponenter kommer att räcka för att endast behandla en planta i trädgården.
  • En mycket effektiv och enkel toppdressing tillagas med tillsats av örter. Det kan enkelt göras av borttagna ogräs efter ogräs. För 2 delar ogräs måste du ta 1 del vatten. Komponenterna blandas med varandra och låt sedan bryggas i 2 veckor. Efter den angivna tiden måste den beredda blandningen spädas i förhållandet 1: 10 innan sängarna vattnas.
  • Träaska har berikats med alla element som är nödvändiga för rödbetor. Det används ofta som ett utmärkt gödningsmedel. Denna komponent måste appliceras på jorden i torr form. Emellertid kan större effektivitet uppnås om grönsaker vattnas med en löst asklösning.

Detta är bara en del av de populära folkrecepten för att förbereda betdressing i juni. Olika sommarboende använder många andra alternativ för att gödsla sockergrödor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner av toppdressing

Det är viktigt att inte bara hitta en bra toppdressing utan också att applicera den korrekt. Vi kommer att förstå huvuddragen i befruktning av betbäddar.

  • Om du vill att betorna ska växa bra och ge en rik skörd måste du veta exakt om jordens egenskaper. Man bör komma ihåg att sockergrödan växer bäst på odlade och mycket humiska marker. Marken ska vara väl mättad med alla nödvändiga användbara element.
  • För att befrukta betor med hög kvalitet kan du säkert använda organiska föreningar, vilket inte kan sägas om morötter. Den första utfodringen bör appliceras ett par veckor efter det andra parets blad. Huvuddragen i kulturen som övervägs är att den kräver kväve i de första utvecklingsstadierna. I detta fall måste anläggningen i samma ögonblick ackumulera nitrater.
  • För startgödsling kan du använda en kombination av element, som inkluderar ruttnade mullein och vatten. Förhållandet mellan komponenterna är 1: 6. I stället för mullein kan du gödsla med ruttnade fågelspillningar, men här kommer förhållandet med vatten att vara 1: 15.
  • Samtidigt med introduktionen av de första dressingarna bör betorodlingar strö över aska. Denna metod fungerar också som ett komplement till växter med användbara element och skyddar rödbetorna från glasloppbaggar.
  • Tillräckligt ruttnad gödsel kan vara en utmärkt leverantör av nödvändigt kväve, fosfor, kalium och klor för betor - komponenter som är särskilt nödvändiga för betor efter spiring. Emellertid är sammansättningen av detta ämne inte balanserad, så det är vettigt att mata växterna med kalium-fosforblandningar. Till exempel bör det populära komplexa preparatet "Höst", trots sitt namn, också läggas till under sommarsäsongen.
  • För den andra utfodringen (12-15 dagar efter påbörjad befruktning) är det tillåtet att använda en liknande organisk komposition, men det kommer redan att vara nödvändigt att tillsätta 10 g superfosfat till det, samt 20-25 g kaliumsulfat per 20 liter vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Låt oss ta en titt på några användbara tips om hur du korrekt matar dina betor i juni

  • Vissa sommarboende står inför det faktum att betorblad plötsligt blir röda. Detta tyder på att växten saknar natrium. Det är nödvändigt att använda en lämplig lösning beredd från 1-2 msk. l. salt löst i 10 liter vatten. Kompositionen hälls i marken utan att vidröra lövverket.
  • Bladvarianter av effektiva förband rekommenderas att appliceras i slutet av den första sommarmånaden. Dessa är urea -tinkturer eller borsyralösningar.
  • Du bör välja en viss typ av gödningsmedel, var uppmärksam på betornas skick i sängarna. Ofta, från denna kulturs yttre utseende, är det omedelbart klart vilka element som saknas.
  • Det spelar ingen roll när toppdressing appliceras - i början, i mitten eller närmare slutet av juni. Hela tiden bör lämpliga formuleringar appliceras med måtta. Det är inte nödvändigt att mata kulturen med för stora mängder användbara element, eftersom de i detta fall kan skada, inte gynna.
  • Det är värt att överväga det faktum att rotfrukter som odlades på naturligt gödningsmedel av hög kvalitet kan lagras mycket längre. Trots detta, om jorden i sängarna inte är tillräckligt mättad med de nödvändiga näringsämnena, kan en rik skörd inte uppnås utan tillsats av mineralisk och organisk gödsel.
  • Under inga omständigheter bör du gödsla rödbetor med mullein eller fjäderfä i sin rena form. Dessa komponenter kan, om de inte späds ut i en tillräcklig mängd vatten, allvarligt skada de odlade grödorna.
  • Betor växer ofta dåligt i sura jordar. Det är möjligt att minska denna indikator med hjälp av träaska. Denna komponent har många positiva egenskaper. Dessutom kan du bekämpa många skadedjur.
  • För att betorna ska växa bra och vara tillräckligt med socker är det viktigt att inte bara göra lämplig toppdressing utan också att ta bort allt ogräs från platsen i tid. Ogräsgräs tillåter ofta inte en bra skörd.

Rekommenderad: