Plog För MTZ Walk-behind Traktor: Vändbar Och Roterande Plog Vitryssland 09Н, Justering Och Justering, Dimensionerna På Den Bogserade

Innehållsförteckning:

Video: Plog För MTZ Walk-behind Traktor: Vändbar Och Roterande Plog Vitryssland 09Н, Justering Och Justering, Dimensionerna På Den Bogserade

Video: Plog För MTZ Walk-behind Traktor: Vändbar Och Roterande Plog Vitryssland 09Н, Justering Och Justering, Dimensionerna På Den Bogserade
Video: Köp traktor Belarus MTZ 820 med lastare på Klaravikse 2024, Maj
Plog För MTZ Walk-behind Traktor: Vändbar Och Roterande Plog Vitryssland 09Н, Justering Och Justering, Dimensionerna På Den Bogserade
Plog För MTZ Walk-behind Traktor: Vändbar Och Roterande Plog Vitryssland 09Н, Justering Och Justering, Dimensionerna På Den Bogserade
Anonim

Plogen är en speciell anordning för plöjning av jorden, utrustad med en järndel. Den är avsedd för att lossa och välta markens övre lager, vilket anses vara en viktig del av den kontinuerliga odlingen och odlingen för vintergrödor. Först drogs plogarna av en man, lite senare av boskap. Idag är ett verktyg för att ploga jord för en bakomliggande traktor en av möjligheterna att använda denna hjälpmotorutrustning, förutom minitraktorer eller traktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter av plöjningsredskap

För att öka effektiviteten i det utförda arbetet är det oerhört viktigt att noggrant närma sig frågan: vilken jordbruksutrustning är bättre att välja för motorfordon.

Det finns följande typer av jordbearbetningsredskap:

  • tvåkropps (2-sidig);
  • förhandlingsbar;
  • disk;
  • roterande (aktiv);
  • vändning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och det finns också flera alternativ för att fixa dem:

  • släpande;
  • gångjärn;
  • halvmonterad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga några av markodlingstillbehören mer detaljerat.

Rotary (aktiv)

Ett roterande verktyg för att plöja jord för motorfordon jämförs med en järnkam, som gör att du kan plöja jorden. Dessa typer av jordbruksredskap med olika modifieringar kan ha en mängd olika konfigurationer. Men dessa modifieringar är kopplade till det faktum att deras design blir bredare uppåt, vilket gör det möjligt för dessa enheter att hälla ut jorden till sidan av furen.

En aktiv plog har praktiskt taget samma användningsområde som ett konventionellt plogredskap ., med den enda skillnaden att den fungerar snabbare, mer fruktbar. Men det finns också vissa funktioner i dess användning. Så med en roterande anordning är det mycket lättare att bearbeta odlad mark, rikligt bevuxen med vilda växter. Marken som kastas av plogdelarna i denna jordbruksutrustning krossas och blandas bättre, vilket blir ett plus vid odling av vissa typer av jord.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett redskap för att ploga jorden är det nödvändigt att ta hänsyn till tillgängligheten för alternativet att justera skärdjupet och lutningsgraden för större arbetseffektivitet.

Roterande (roterande)

Verktyget för att plöja jorden av den reversibla typen är hopfällbar, förmodligen är detta det bästa alternativet, eftersom skärning eller rotation av kniven är möjlig.

Du bör bestämma vilka dimensioner plogen ska ha - vilket direkt beror på vilken modifiering av motorfordon du använder.

För en mer effektiv användning av verktyget för att ploga jorden är det nödvändigt att justera verktyget, för detta är det lämpligt att använda en dragkrok (det är möjligt utan det).

För att göra justeringen mer exakt är det värt att ta hänsyn till ett antal grundläggande bestämmelser:

  • det är nödvändigt att enhetens och regulatorns längsaxlar är inriktade;
  • strålens vertikala läge.

En sådan installation gör det möjligt att utföra jordbruksarbete mer produktivt. Men det är också nödvändigt att använda förlängningssladdar på axelaxlar och järnhjul med vikter för alla slags uppgifter.

En vridplog kan, med ritning och vissa färdigheter, skapas av stål med hög strukturell styrka på egen hand. Därför kostar det för en sådan hemlagad enhet ingenting att tåla tung belastning under arbete på marken.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder denna utrustning för motorfordon måste du följa flera rekommendationer:

  • enheten ska inte ha ett tunt stativ, ett förkortat blad, en liten tjocklek på kroppsarket;
  • bruksanvisningen måste finnas.
Bild
Bild

Dubbelskrov (dubbelsidig)

Dubbelsidiga jordbruksredskap (hiller, han är en kultivator, tvåvingad plog, radodlare) övas för att lossa jorden runt växterna och rulla den till basen av stammarna på olika grödor. Dessutom elimineras ogräs mellan raderna. Sådana verktyg kan användas för att odla marken, klippa spår för att plantera växter och sedan fylla dem genom att slå på enhetens backväxel. Sådana strukturer utmärks endast av arbetsgreppets bredd - variabel och konstant . Skillnaden mellan dem är enbart i de rörliga vingarna, som justerar arbetsbredden.

En enhet som med en konstant greppbredd fungerar med lätta motorfordon (upp till 30 kilo), med en motoreffekt på upp till 3,5 hästkrafter. Deras särdrag är 12 mm rack (de skyddar enheten från överbelastning).

Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste typerna av kullar är adaptrar med variabel arbetsbredd. Deras enda brist är jordens utsläpp i furen efter passet. Sådan utrustning levereras med enheter på mer än 30 kilo, med motorer med en resurs på 4 liter. med. och mer.

Originalutrustning

Tillverkaren presenterar en multifunktionell modifiering av PU-00.000-01 vändbara landplöjningsverktyg, som är anpassad för den tunga bakomliggande traktorn "Vitryssland MTZ 09 N", men är inte lämplig för varje MTZ. Det kontrolleras med plöjning av jord av valfri densitet, inklusive jungfrulig jord. Som särdrag kan du fokusera på enhetens lilla massa, som bara är 16 kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbereder för installation

Plogutrustning för motorfordon som strukturellt skiljer sig från traktorer har en viss egenhet.

För att samla utrustning på en lätt gående traktor ersätts pneumatiska hjul med metallhjul (klackar), utformade för att minska belastningen på motorfordon vid plogning. Klackarna monteras med hjälp av specialnav som är installerade istället för transporthjulshållarna på axeln. Långa nav, som ökar maskinens stabilitet under plöjning, fästs på drivaxeln med hjälp av tappar och splintar.

Redskapen för plöjning av jorden med en massa på upp till 60 kilo och en arbetsbredd från 0,2 till 0,25 meter är särskilt bekväm för att fungera med motorfordon.

Tillsammans med detta monteras en extra ballastvikt med en massa på 20 till 30 kilo på lätta motorfordon, vilket ökar stabiliteten under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheter som används för att plöja jorden måste ha minst 2 hastigheter framåt, en av dem måste reduceras.

Det är oönskat att använda enheter med en växel och väger upp till 45 kilo för jordbruksarbete.

Hur man installerar?

På bakomliggande traktorer är både plogar avsedda för drift med vissa modifieringar och multifunktionella anordningar som fungerar på huvuddelen av enheterna monterade.

Verktyget för plöjning av jorden på MTZ Belarus 09N walk-behind traktor är monterad med en standard eller multifunktionell kopplingsanordning . Det rekommenderas att fixera dragkroken på kultivatorn med hjälp av en kingpin. Med ett sådant fäste, som har ett 5-graders horisontellt fritt spel under plöjning, minskar kopplingsanordningen motståndskraften hos jorden som verkar på enheten och tillåter den inte att avvika i sidled, vilket minskar belastningen på plogmannen.

För att ansluta plogen och kopplingsanordningen används vertikala hål på dess pelare, som dessutom används för att justera plogdjupet.

Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Att justera plogen som är installerad på ett motorfordon innebär att man ställer in plöjningsdjupet, ställer in fältbrädan (attackvinkel) och bladets lutning.

För justering, träna platta plattformar med en solid yta

Plöjningsdjupet är inställt på enheten, för att simulera plöjningsförhållanden, för trästöd, vars tjocklek skiljer sig från det förväntade djupet med 2-3 centimeter.

På en korrekt inställd jordbruksutrustning ligger fältbrädan med sin ände helt på platsens yta, och stället bildar en parallell med klackarnas inre kant och står i rät vinkel mot marken.

Lutningsgraden för angreppsvinkeln ställs in med hjälp av en justerskruv. Genom att vrida skruven i olika riktningar försöker de uppnå en sådan position för angreppsvinkeln, där hälen är placerad ovanför tån på plogens arbetsdel (andel) med 3 centimeter.

Bild
Bild

Blad tiltjustering utförs på maskinen, sätt på stödet med höger klack. Efter att ha lossat muttrarna som fixerar jordplöjningsverktyget till enhetsramen är bladet placerat vertikalt mot markplanet.

En rorkult med en exponerad plog förs till arbetsplatsen, placeras med den högra klacken i den förberedda furen och börjar röra sig med den sista reducerade hastigheten. När du rör dig rullar den bakomliggande traktorn, utrustad med en korrekt justerad ploganordning, åt höger och dess plöjningsverktyg är vertikalt mot den odlade jorden.

När plogen justeras i enlighet med alla krav rör sig enheten smidigt, utan plötsliga ryck och stopp, motorn, kopplingen och växellådan fungerar smidigt, andelspetsen gräver inte ner i jorden och det upphöjda jordlagret täcker kanten av den föregående furen.

Rekommenderad: