Designerbord (41 Bilder): Funktioner I Valet Av Originalmöbler Av Plywood Och Andra Material, Modeller Av Vita Bord Med Stolar På En Metallram I Vardagsrummet

Innehållsförteckning:

Video: Designerbord (41 Bilder): Funktioner I Valet Av Originalmöbler Av Plywood Och Andra Material, Modeller Av Vita Bord Med Stolar På En Metallram I Vardagsrummet

Video: Designerbord (41 Bilder): Funktioner I Valet Av Originalmöbler Av Plywood Och Andra Material, Modeller Av Vita Bord Med Stolar På En Metallram I Vardagsrummet
Video: Bygga Plankbord med kryssben 2024, April
Designerbord (41 Bilder): Funktioner I Valet Av Originalmöbler Av Plywood Och Andra Material, Modeller Av Vita Bord Med Stolar På En Metallram I Vardagsrummet
Designerbord (41 Bilder): Funktioner I Valet Av Originalmöbler Av Plywood Och Andra Material, Modeller Av Vita Bord Med Stolar På En Metallram I Vardagsrummet
Anonim

Ett bord är en möbel som finns i nästan alla rum i huset. Och den kan förvandlas från en vanlig bit till en fantastisk exklusiv inredningsdetalj. Med idéerna från moderna designers kan du skapa bänkskivor i bisarra former och storlekar och överraska dina vänner och familj med din originalitet. Men innan du vänder dig till designers för att skapa ett bord, bör du känna till egenskaperna hos material, former och färger som hjälper dig att få din idé till liv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsfunktioner

Designprodukter har ett antal funktioner som du bör bekanta dig med i förväg.

  • Kreativa idéer genomförs vid produktion av bord av alla slag - från matbord till skrivbord. Trots den komplexa designen äventyras aldrig produktens huvudfunktion, eftersom en bra designer alltid följer denna regel.
  • Det är sällan man hittar massproducerade designmöbler. Vanligtvis är det maximala antalet modeller bara några få kopior. Annars anses möbler över huvud taget exklusiva, eftersom de är skapade i ett enda exemplar. Det är möjligt att om du gillar någons originalbord kommer det att vara svårt för dig att hitta exakt samma modell.
  • Designerbord är dyra. Ofta, när du skapar dem, används den senaste tekniken och manuellt arbete. Ofta skapas en produkt av dyra material. Beloppet inkluderar också den tid som ägnas åt befälhavarens arbete och varumärket - tillverkarens namn. Det är nästan omöjligt att köpa billiga produkter från kända designers.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vid ett haveri kan exklusiva modeller vara svåra att reparera. Även om du alltid kan hitta eller skapa reservdelar till bord köpta i en butik, är det inte alltid möjligt för designerprodukter att återskapa sitt ursprungliga utseende.
  • Det är ofta nödvändigt att köpa nödvändig utrustning för vård av designerprodukter. Vissa material är känsliga för kemiska föreningar och kräver speciella rengöringsmedel, medan andra kräver speciella borstar för att rengöra små delar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ibland gör designers bord enligt ett färdigt projekt, som du kan utveckla själv, men några av dem utför bara en beställning med en ungefärlig beskrivning av kundens önskemål, beroende på sina egna idéer.
  • Ju mer komplex driftstekniken är, desto dyrare blir produkten. Vissa bord har funktionen som transformatorer och kombinerar två olika mönster. Sådana detaljer gör bordet inte bara exklusivt utan också multifunktionellt och kräver en mer komplex design från designern.
Bild
Bild

Material (redigera)

Både traditionella och ovanliga material används vid tillverkning av designerbord. Du kan hitta råvaror som:

  • Trä … Från massivt naturligt trä skapas produkter som är både enkla i form och utrustade med skickliga handgjorda sniderier. Materialets fördelar inkluderar dess styrka och relativt långa livslängd. Bland nackdelarna är det dyra priset. De mest populära råvarorna är ek, lönn, bok, al, ask.
  • Glas mycket populär för att göra små soffbord. För att produkten ska bli riktigt hållbar används härdat glas, vilket är tätt. Bordets yta kan vara antingen matt eller transparent, ibland skapas matta mönster och mönster på den genomskinliga bordsskivan.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rottingbord - perfekt för en terrass. Tillverkade med hjälp av korgteknik, men sådana möbler, även om de inte är resistenta mot hög luftfuktighet och mekanisk belastning, ser väldigt elegant ut. Ett bord som detta är lätt att bära från rum till rum. Ytan på korgbordet är inte ens tillräckligt för att placera disken på den, därför är den övre delen av rottingprodukten ofta gjord av härdat glas.
  • Metall - ett utmärkt material för tillverkning av ben på matbord och soffbord, samt underrede. Metaldelarna är mycket hållbara och har en ganska lång livslängd. De är ofta belagda med en speciell förening för ett mer presentabelt utseende. Trots att metall är ett ganska svårt material för att skapa små detaljer, lyckas designers skapa eleganta kompositioner av det.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Plast används ofta för att skapa både stora och små produkter. Plaststrukturer är tillräckligt lätta, de är väl motståndskraftiga mot fukt och höga temperaturer. Detta material presenteras i det rikaste utbudet av nyanser.
  • Bordsskivor kan tillverkas av träbräda eller ens tunn plywood . Sådana material kan likna naturligt trä i utseende, men är mycket billigare.
  • Ofta uppstår när du skapar tabeller kombination av flera texturer … Det är populärt att använda en bordsskiva av glas på en järn- eller träbotten. Ibland kombineras metall med en träbänkskiva, på vilken träfibrer medvetet betonas. Man kan observera färgade glasinsatser i huvudduken av trä.

Både det fasta materialet och kombinationen av det inkompatibla, i skickliga designerhänder, förvandlar råvaran till ett verkligt konstverk, förkroppsligat i olika former och storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och mönster

Det mest originella med designerbord är produktens design och bordsskivans form. Ibland representerar de en imitation av andra objekt eller ett komplext transformeringssystem. Några av de ljusaste alternativen är följande:

  • Bänkskivor i plast på en tunn metallram … Bordets ben ser ut som graciösa stavar, och på avstånd kan det tyckas att bordsskivan bokstavligen "hänger i luften". Denna design är mycket luftig och lätt.
  • Ett fantastiskt alternativ för en fest skulle vara mobilt bord på hjul … Den tvåstegsdesignen liknar en minibar och är mycket bekväm för förvaring av rätter och drycker. Bordsskivans form kan vara antingen rund eller fyrkantig.
  • Modellen är speciell, vars underram är en rund metallbas och ett stöd av samma material, beläget i mitten. Bordsskivan har samma storlek som basen, men den är gjord av klart glas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Tabeller i stålbricka är ett mycket kompakt alternativ för friluftsliv. De är tillverkade med vikningsteknik och är lätta att bära och använda.
  • Om du är uttråkad av ett traditionellt matbord kan du välja en träprodukt, där bordsskivan har en ojämn cirkel eller oval form … En sådan design kommer att vara mycket relevant för vissa inredningskoncept, och samtidigt passar inte mindre människor vid ett sådant bord än på ett standardbord.
  • Mycket användarvänlig design ett bord med lock kan toppen av bordsskivan dras ut och du får en skymt av en liten låda där det är bekvämt att förvara små föremål för en måltid. Det finns också modeller och datorbord med lock.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modellen är mycket ovanlig bord av kuber … Några av kuberna tas bort från spåren, vilket gör att du vill sätta tillbaka dem på plats. Detta är det huvudsakliga designtricket. Trots formens enkelhet har ytan en märklig färgavlastning, vilket skapar en optisk utbuktningseffekt.
  • Det specifika utseendet är inneboende i designen knäckt träbord … Den fyrkantiga träytan har en turkos glasinsats i mitten. Det säregna är den ojämna formen på glasdelen, skapad som en flisad sten. Träets kanter under glaset trimmas också på lämpligt sätt för att ge lite skärpa till produktens utseende.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kaffe bord med en fyrkantig topp av trä, täckt med glas , kommer att bli en höjdpunkt i din inredning. Designer modell som passar perfekt in i ett modernt vardagsrum.
  • Dra till sig uppmärksamhet soffbord av ovanliga material med skarpa former till exempel kristallstrukturer som liknar en bukett blommor. Om du tittar på dess icke-standardiserade yta ovanifrån kan elementen till och med likna en honungskaka. Eller ovanliga metalltransformationsbord.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En speciell modell av bord är produkter som håller fast vid välvda strukturer … Bordsbenen är en monolitisk struktur med en bordsskiva och är cylindriska i formen.
  • Ett annat alternativ för en cylindrisk design är bord med färgat glasunderlag och rund träskiva med en ljus konsistens.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och stilar

Designers begränsar sig inte i att välja nyanser för att skapa bord. Mycket ofta, i kombination med klassiska tretoner, kan du se excentriska sura nyanser. Många gillar att skapa produkter i matta monokromatiska färger.

Produkter som har en bisarr form är vanligtvis inte tillverkade i catchy färger, eftersom de redan lockar uppmärksamhet med sin icke-standardiserade design.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • För loftstil är små produkter med en bordsskiva i trä idealiska; istället för ben har de glasflaskor. Flaskornas halsar sitter tätt i speciella hål i bänkskivan och ofta läggs ett lager av härdat transparent glas på träskiktet, men det finns också helt trämodeller.
  • I ekostilen kommer borden gjorda av en träram på fyra ben och inslagna i replager, vilket skapar bordsskivan, att se harmoniska ut. Repet, som ligger vinkelrätt i två lager, skapar en tät bana och är ett ganska hållbart material. Bänkskivans yta kommer inte att vara helt plan, men eventuella obrytliga ekostil-attribut kan placeras på en sådan produkt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Designerna har till och med skapat bord i nautisk stil. De har klassiska former men är baserade på material som vit imitationsmarmor, trä, glas och natursten. Till utseende ser sådana produkter ut som ett rev som omges av havsvatten av harts.
  • För högteknologisk stil är bord med tydliga kanter perfekta, vars bordsskivor kan vara i form av en rombe eller sexkant. De dominerande färgerna är vita, gråa, mörka.
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör alternativ

  • För att utrusta ett kontor är det inte nödvändigt att köpa skrymmande strukturer. Du kan installera ett hängande bord med en justerbar bordsskiva. Det finns speciella spår i infästningen av strukturen, där du enkelt kan installera byggplattan. Denna teknik är särskilt lämplig för barn- och tonåringsrum. Ytterligare en hylla finns på toppen av fästet.
  • För dem som inte gillar att sitta länge på ett ställe är ett kontorsbord med en hopfällbar design perfekt. Den sitter på ett vanligt bord och kan justeras i höjdled. Om den i den sammansatta formen representerar vanlig plywood, så när den demonteras får den dig att resa dig från din välbekanta plats och arbeta medan du står, vilket är mycket användbart för kroppen. Ett sådant bord kan demonteras mycket enkelt - med bara ett lyft av sidohandtaget.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det perfekta matbordet för den som gillar att sträcka ut sina måltider under lång tid är den svensktillverkade uppvärmda modellen. Ett elvärmesystem är inbyggt i dess yta, vilket inte låter din mat svalna även under en lång konversation.
  • För matbord väljs vanligtvis stolar, vars färg matchar färgen på produktens bas. Denna teknik ser särskilt vacker ut om bordsskivan är gjord av glas.
  • Ett bord med en rund bas och en bordsskiva kommer att se bra ut i vardagsrummet. Den har en cylindrisk form och är en kombination av trä och glas. Fästpanelerna är anslutna med bågar, denna teknik ger produkten charm och elegans. Bordsskivan i tonat glas hjälper dig att kombinera denna produkt med olika typer av headset.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett designbord är det viktigt att komma ihåg att du inte bara köper en exklusiv möbel, utan också en produkt som utför en viktig funktion i interiören. Se därför till att ditt bord är både vackert och lätt att använda.

Rekommenderad: