Barnsäng Med Lådor (47 Bilder): Enkelsängmodeller Från En Matris Med Förvaringsutrymme Och En Pendel, Bäddsoffor Med En Sektion För Linne Nedan

Innehållsförteckning:

Video: Barnsäng Med Lådor (47 Bilder): Enkelsängmodeller Från En Matris Med Förvaringsutrymme Och En Pendel, Bäddsoffor Med En Sektion För Linne Nedan

Video: Barnsäng Med Lådor (47 Bilder): Enkelsängmodeller Från En Matris Med Förvaringsutrymme Och En Pendel, Bäddsoffor Med En Sektion För Linne Nedan
Video: HL278P 2024, Maj
Barnsäng Med Lådor (47 Bilder): Enkelsängmodeller Från En Matris Med Förvaringsutrymme Och En Pendel, Bäddsoffor Med En Sektion För Linne Nedan
Barnsäng Med Lådor (47 Bilder): Enkelsängmodeller Från En Matris Med Förvaringsutrymme Och En Pendel, Bäddsoffor Med En Sektion För Linne Nedan
Anonim

När en baby dyker upp i en lycklig familj försöker föräldrarna ge honom maximal komfort under sömnen. Ett äldre barn behöver också en bekväm sovplats. När allt kommer omkring lär han sig och lär sig världen och behöver en god vila. Det finns många modeller på marknaden för alla smaker, men jag skulle vilja fokusera på en universell säng med lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Som alla barns saker har en sovplats med lådor sina fördelar och nackdelar.

Denna möbel har följande fördelar:

  • Först och främst låter designen dig få ytterligare förvaringsutrymme för babytillbehör, som kan erhållas utan att lämna barnet;
  • lådor ger möbler extra stabilitet;
  • du kan välja rätt storlek för alla åldrar, vilket gör barnets sömn så bekväm som möjligt;
  • modellernas kompaktitet gör att du kan spara utrymmet i rummet;
  • många spjälsängar är utrustade med en avtagbar sida för att förhindra att ett litet barn faller ur spjälsängen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med denna modell är följande:

  • skrymmande
  • barn kan leka med lådor och därigenom skada sig själva;
  • vissa lådor har inget lock ovanpå, vilket är fylld av ansamling av damm ovanpå de lagrade föremålen;
  • det finns ett stort antal element i designen som kan lossna med tiden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns en mängd olika sängar med lådor. De varierar i design, ålder och storlek.

Det finns flera alternativ för en säng med lådor

  • För de små, eller den så kallade barnkammarsängen . Den har en storlek på 120x60 cm och är designad i genomsnitt upp till tre års ålder. Den klassiska sängen är gjord av massivt trä. Lådan är vanligtvis placerad under botten och tjänar till förvaring av blöjor och sängkläder.
  • En spjälsäng med lådor och en pendel för nyfödda . Den har samma funktionalitet som den tidigare modellen och har också en pendelmekanism för att gunga barnet, vilket är bekvämt för rastlösa småbarn.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mamma kan utan att gå upp ur sängen trycka på spjälsängen för att starta mekanismen. Det vuxna barnet kommer att kunna ha roligt själv, hoppa och svaja i det.

  • Cabriolet säng . Denna modell kommer att fungera fram till slutet av tonåren, eftersom den ursprungligen har en typisk storlek på 120x60 cm, expanderar till storleken på en enkelsäng 180x60 cm. Detta uppnås genom att skjuta byrån bredvid arenan på golvet.
  • Sovplats med lådor för en tonåring . Den tidigare sängen är mångsidig, men på grund av detta är sängens storlek mycket liten. Det bästa alternativet skulle vara en och en halv säng, och platsbesparingar kan uppnås genom att köpa en modell med lådor.
  • Loftsäng med lådor . Detta är en mycket populär modell för äldre barn. Lådor tillsammans med hyllor i den kan placeras under botten av sängen, på sidan av den och i elementen i stegen uppåt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper en sådan säng är det viktigt att komma ihåg att det är bättre att inte använda den här sängen för barn under 6-7 år. De kan falla ur det och i bästa fall bli väldigt rädda.

  • Soffa med lådor . Detta är en variant av en säng gjord mestadels av mjuka material. Den har rygg och sida. Det finns alternativ i form av leksaker eller vagnar och bilar. I botten är förvaringsutrymmen för leksaker eller sängkläder inbyggda.
  • En soffa med förvaringsutrymme . En sådan sovplats har bara en sänggavel och huvudsakligen finns en förvaringslåda under botten.
  • Ottoman med lådor . Denna modell representeras av en smal soffa utan rygg eller med mjuka kuddar istället. En sådan modell är mycket efterfrågad nu, och lagringsutrymmet gör den ännu bekvämare.
  • Utfällbar säng för två barn . Lådorna här är främst placerade på sidan i form av en liten byrå. Botten på en säng kan dras ut och är en andra sovplats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och storlekar

Varje förälder bryr sig om sitt barns hälsa, så det är viktigt att välja en spjälsäng av ofarliga material och beläggningar. I varje butik måste du be om kvalitetscertifikat när du köper, vilket anger sammansättningen av dessa ämnen. Företräde bör ges till sängar med lådor av massivt trä, men en sådan kaj kan ganska tömma plånboken. Det mest budgetalternativet skulle vara en tallbädd.

Högre kvalitet, men också i kostnad, kommer att vara möbler av bok, ek, björk, al . För närvarande är wenge ett mycket populärt trä för möbeltillverkning - det här är en värdefull tropisk art. Detta massiva trä med en mörk, mättad färg är resistent mot skador och andra negativa miljöfaktorer. Priskategorin på wengemöbler tillhör snarare klassen över genomsnittet.

Bild
Bild

Ett vackert, men mindre hållbart exempel på möbler är laminerade spånskivor och MDF -sängar. De kännetecknas av en stor palett av nyanser och designalternativ. Spånskiva rekommenderas fortfarande inte att väljas som huvudmaterial för tillverkning av en plantskola, eftersom materialet kan släppa ut giftiga ämnen i den omgivande luften. En sovplats med lådor för ett barn av sådant material ligger i prispolicyns mellansegment. Plastmodeller är också efterfrågade. Polymeren försämras inte med tiden, och är också lätt att underhålla och mycket billig.

Barnsoffor med lådor kan göras i form av leksaker, vagnar och bilar. De har ofta mjuka, plyschklädsel. Ofta går det inte att ta reda på vad ramen är från. Traditionellt är den tillverkad av metalldelar eller höghållfasta polymerer. Barn älskar dessa ovanliga alternativ, men ytan på sådana sovrumsmöbler är mycket lätt smutsig. Att ta hand om henne är problematiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad gäller storleken på spjälsängar för ett barn med lådor, bör de, liksom för standardmodeller, vara i följande intervall:

  • för spädbarn och upp till tre år:

    1. säng - 120x60 cm;
    2. bottenläge på botten på en höjd av 30 cm, topp - 50 cm;
    3. sidovägg inte mer än 95 cm hög;
  • från tre till sex år:

    1. säng - 140x60 cm;
    2. botten på en höjd av 30 cm från golvet;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • för yngre studenter:

    1. säng - 160x80 cm;
    2. höjd från golvet - 40 cm;
  • för äldre studenter:

    1. säng - 180x90 cm;
    2. höjd från golvet - 50 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Innan barnet föddes reparerar många föräldrar i barnkammaren och vill att de köpta möblerna harmoniskt ska passa in i det renoverade rummet. För att en spjälsäng med lådor för spädbarn enkelt ska passa in i vilken design som helst måste den väljas i neutrala färger eller i en helt naturlig omålad nyans av trä.

Det finns designalternativ som:

  • halvantik, med släta kurvor på lagerdelarna och med utsökta snidade lådhandtag;
  • moderna modeller med släta linjer och praktiska infällbara förvaringsutrymmen;
  • sängar i form av bilar, vagnar, leksaker;
  • mjuka soffor eller soffor;
  • standard rektangulära sängar med en eller två lådor under botten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du väljer kan du bekanta dig med exempel på lösningar på Internet och välja det bästa alternativet för ett visst rum. För äldre barn beror designen på deras kön, smakpreferenser och favoritfärger. Till exempel kommer en loftsäng med garderob och lådor att frigöra utrymme i rummet och lägga till funktionalitet, vilket är mycket viktigt för små lägenheter. För tonåringar är det bäst att lämna designvalen åt sig själva.

Numera är många modeller av sängar med lådor gjorda i modern stil och lockar uppmärksamhet med en mängd olika färger. Istället för färdiga möbler kan du köpa en skräddarsydd säng. Därefter bestämmer kunden vilken nyans den ska ha, antalet lådor och sovplatsens bredd.

Bild
Bild

Urvalstips

En mängd olika spjälsängar med lådor komplicerar valet och förvirrar föräldrar. För att välja rätt möbel för en så viktig möbel måste du följa några riktlinjer.

  • Det är önskvärt att lådan under botten ligger en bit från golvet. Tillgång krävs för rengöring av golvet. För de yngsta sömnälskare är renlighet i huset mycket viktigt.
  • Innan du köper är det värt att kontrollera om alla fästelement är på plats eller om de är pålitliga. Vanligtvis, i billiga modeller, lämnar rullsystemet för att dra lådorna mycket att önska. Det är värt att kontrollera i förväg om monteringsschemat är på plats. Ibland är det mycket svårt eller till och med omöjligt att montera en säng utan den.
  • Själva förvaringsutrymmet för tvätt och leksaker ska inte vara för skrymmande och ha en skyddande utdragningsmekanism. När barnet är äldre kan han dra ut lådan och släppa den, om det är lätt nog att göra det.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett utmärkt alternativ skulle också vara en säng på hjul. Denna modell är mobil och kräver ingen rörelseinsats.
  • Botten av sängen för ett barn under 3 år bör helst vara lamell. Så strukturen kommer att vara väl ventilerad.
  • Stavarnas sidodelar måste uppfylla vissa dimensioner. Avståndet mellan dem kan inte vara mer än 6–7 cm för att undvika skador på barnet.
  • Bottenhöjden måste vara otvetydigt justerbar. Sidan kan vara avtagbar.
  • När du köper är det bättre att titta på kvalitetscertifikatet för spjälsängsfärger och lacker. Och du måste också vara uppmärksam på lukten från spjälsängen. Om det luktar avstötande kemikalier är det bättre att inte skaffa det.
Bild
Bild
  • Möbelmaterial är företrädesvis trä.
  • Innan du köper måste du inspektera delar av spjälsängen för oegentligheter, sprickor för att undvika skärsår och repor hos ett litet barn.
  • Det är bättre att ha flera förvaringslådor längst ner i spjälsängen. Barnets behov växer, och extra ledigt utrymme skadar aldrig.
  • Det är bättre att välja förvaringsplatser med lock så att de inte täcks av damm.
  • Om rummet tillåter det är storleken på spjälsängen bättre att ta en större. Detta kommer att öka komforten för din natts vila.
Bild
Bild

Tillverkare

Nu finns det ett stort utbud av spjälsängar med lådor. Tillverkare försöker motstå konkurrensen och erbjuder olika alternativ för både design och pris. En av de mest populära barnsängarna med lådor för närvarande är representanter för sovplatserna för "Sonya" -företaget. Det finns alternativ för alla smaker och färger.

För de minsta finns modeller med ett längsgående och tvärgående lagringsutrymme för blöjor med följande tilläggsfunktioner:

  • med längsgående och tvärgående pendel;
  • på avtagbara hjul;
  • med dekorativa sidoskär;

Sängar är gjorda av laminerad spånskiva, MDF eller helt av trä. Säkra färger och lacker används i produktionen. Färgschemat gör att du kan välja produkten för alla interiörer.

Bild
Bild

Krasnaya Zvezda (Mozhga) producerar många modeller av miljövänliga spjälsängar för barn. Denna fabrik förväxlas ofta med skogsbruket i Mozhginsky, men det är två helt olika möbeltillverkare. Även om båda är värdiga representanter för sin sak. En intressant "halvantik" design har en spjälsäng för spädbarn "Alisa" från skogsbruket i Mozhginsky. Denna modell har vackra kurvor på ryggstödet och sidodelarna, en längsgående låsande svängarm, tre nivåer av botten. Förvaringsboxen är mycket rymlig. Färgschemat presenteras i fem nyanser: körsbär, wenge, valnöt, elfenben och rent vitt.

Den ryska fabriken "Gandilyan" har vunnit popularitet inom barnmöbler . Endast naturliga och säkra material används vid tillverkningen. Alla möbler är mycket hållbara. Papaloni, trots sitt namn, är också en populär spjälsängstillverkare i Ryssland. Dessa sängar utmärks av italiensk design med släta linjer, liksom relativt överkomliga priser. Den ryska fabriken "Feya" producerar också budgetbäddar som är värda att uppmärksamma.

För äldre barn kan du hitta bra alternativ för att sova i någon specialiserad möbelaffär. Samma "Ikea" erbjuder ett brett utbud av barn- och tonårssängar med lådor för leksaker eller sovtillbehör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

En säng med lådor, byrå och ett skötbord för en bebis är en mycket bekväm och kompakt möbel för alla interiörer. En vacker naturlig nötfärg som matchar nästan vilken ton som helst.

Enkel säng för spädbarn med låda för linne. Vit färg kommer att dekorera barnkammaren, lämplig för både en pojke och en flicka. Ett utmärkt set tillsammans med en fristående byrå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sängen "Sonya" för en tjej är en underbar säng gjord i släta linjer. Den har två förvaringslådor och två skyddssidor.

Bäddsoffan för en tjej med två lådor har en lakonisk design. Ytterligare kuddar gör det möjligt att inte bara sova, utan också att sitta på en sådan säng. Två dolda förvaringsfack är helt diskreta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loftsängen med låda och förvaringshylla är idealisk för grundskolebarn på grund av sin låga höjd. Hyllorna kommer att tjäna till dina favoritböcker och läroböcker, och du kan gömma allt det innersta i lådan.

En bäddsoffa för en tonåring kommer att göra alla sovrum mysiga tack vare sitt trevliga träfärgschema. En ganska bred säng gör att en trött student kan vila bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En säng för familjer med två barn. Denna design kommer att glädja två fidgets. Ett stort antal lådor, hyllor hjälper till att distribuera alla barns saker.

En träsäng med lådor för två väderbarn är ett mycket kompakt alternativ. En infällbar andra kaj inkluderar förvaringslådor.

Rekommenderad: