Bord Och Stolar (65 Bilder): Klassiska Möbler Med Stolar För Vardagsrummet Tillverkade I Malaysia Och Italienska Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Bord Och Stolar (65 Bilder): Klassiska Möbler Med Stolar För Vardagsrummet Tillverkade I Malaysia Och Italienska Modeller

Video: Bord Och Stolar (65 Bilder): Klassiska Möbler Med Stolar För Vardagsrummet Tillverkade I Malaysia Och Italienska Modeller
Video: Perfect Woodworking Ideas With Neoclassical Design // Luxury Wooden Chandelier Brightens The House 2024, April
Bord Och Stolar (65 Bilder): Klassiska Möbler Med Stolar För Vardagsrummet Tillverkade I Malaysia Och Italienska Modeller
Bord Och Stolar (65 Bilder): Klassiska Möbler Med Stolar För Vardagsrummet Tillverkade I Malaysia Och Italienska Modeller
Anonim

Det är omöjligt att föreställa sig en lägenhet eller ett hus utan bord och stolar i inredningen. Dessa möbler finns i varje rum. Moderna möbler kan inte bara ge praktiska fördelar, utan också komplettera designen, dekorera inredningen i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Först och främst kan bord och stolar delas upp efter deras praktiska användning i vardagen:

Möbler för kök och matsal . Bord och stolar, mestadels avsedda att äta i lämpliga områden i en lägenhet eller hus. Detta betyder inte alls att sådana möbler inte ska vara vackra och snygga. Även om du bör komma ihåg om bekvämlighet och praktiska egenskaper. Ofta köps bord till matsalar, komplett med stolar. I detta fall kommer alla möbler att vara i samma stil. Men kombinationer av stilar är också möjliga. Till exempel en kombination av ett träbord och eleganta stolar på en metallram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fritidsmöbler . Bord och stolar för vardagsrummet, hallen, sovrummet ska vara bekväma och betona stilen i rummet där de ligger. Klädda stolar är lämpliga för dessa utrymmen. Tabeller kan ha olika stilar och storlekar, beroende på inredningen i rummet. Ofta i sådana rum används små dekorativa soffbord eller bord på graciösa smidda ben. Bordsskivor av klart eller färgat glas eller färgad glasmosaik är mycket populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barnmöbler . Möbelartiklar för ett barnrum ska vara av lämplig storlek. Barnet ska vara bekvämt att använda dem. Austere och elegant stil är också olämpligt här. Dessutom ska barnmöbler vara lätta och säkra. Det är bättre att föredra ljusa bord och stolar av PVC. Sådana möbler är tillräckligt hållbara, kräver ingen särskild omsorg.

Barnet kommer inte att skadas eller skadas när han leker. Dessutom har PVC -möbler de mest olika och intressanta formerna och färgerna för ett barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trädgård och lantliga möbler . Moderna korgstolar och bord är mest lämpliga för att ordna tomten bredvid huset. Det är bättre att föredra konstgjorda material. Utemöbler utsätts för sol, fukt och temperaturförändringar. Naturmaterial bevaras dåligt under sådana förhållanden, de tappar snabbt sin styrka och skönhet i utseende.

Bild
Bild

Material (redigera)

Produkter från en mängd olika material presenteras på den moderna möbelmarknaden. För tillverkning av bord och stolar används följande oftast:

Naturligt trä

Inredningsartiklar och möbler av naturligt trä går aldrig ur mode. Detta material är miljövänligt, vilket är viktigt för dem som uppskattar allt naturligt. På grund av variationen i träslag och olika bearbetningstekniker har trämöbler ett stort utbud av stilar, färger och former. Och det här materialets smidighet från trä gör det möjligt att förkroppsliga de mest bisarra idéerna.

Bild
Bild

De billigaste alternativen är tallbord och stolar. Detta är ett ganska starkt och lätt trä. Tack vare bearbetningen av materialet, målning och lackering ser furumöbler snygga och vackra ut.

De dyrare och populära alternativen är ek och bok. Bok- och ekbord är vanligtvis rejäla och skrymmande. De är placerade i stora matsalar eller hallar. Träet är övervägande mörkt.

Sådana möbler är lämpliga för att dekorera rum i medeltida eller gotisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjorda material

De flesta bord och stolar av konstgjorda material är billigare än de som är gjorda av naturligt trä. Modern produktionsteknik kan ge konstgjorda material större styrka och göra deras utseende ganska vackert och snyggt. Konstgjorda möbler imiterar ofta naturligt trä i utseende.

Bild
Bild

Det vanligaste materialet för konstgjorda bord och stolar är plast. PVC -möbler är tillverkade i olika stilar och har ett brett användningsområde. Ofta används plastbord och stolar i matsalar och kök. Som barnmöbler. PVC -möbler är ett bra alternativ för att ordna en trädgård eller lusthus. Stylade PVC -bord och stolar kan vara en dekoration av vardagsrumsdesignen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

Metallmöbler är också ganska populära. Det kan vara smidda, eleganta tunga möbler. Eller lätta stolar och bord på en metallram. Kombinationen av metallben och en bordsskiva i glas ser original och snygg ut. Smidda möbler är lämpliga för rum inredda i en enkel klassisk stil.

Metallbord och stolar är väl motståndskraftiga mot yttre faktorer och är lämpliga för användning på ett område nära huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgjord rotting

Konstgjord rotting (technoratan) liknar egenskaper i polyvinylklorid. Detta är ett elastiskt konstgjort material från vilket band, stavar eller profiler av olika tjocklekar, längder, former och färger är tillverkade. Stavarna är tätt sammanflätade och staplade i en möbel. Konstgjord rotting används för att göra bord, fåtöljer, stolar, pallar och andra typer av små möbler.

På grund av dess motståndskraft mot yttre faktorer och styrka används sådana möbler ofta i trädgården eller i lusthuset. Till skillnad från metall eller trä är Technorattan -produkter mycket lätta. Användningen av olika vävtekniker gör att du kan skapa eleganta och intressanta stilalternativ. Sådana möbler är också lämpliga för en matsal, snygga fåtöljer kan utrusta ett vardagsrum eller sovrum. Ett ljusbord och pall är väl lämpade för ett barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möbler kan tillverkas för hand. Ett av de enklaste och mest prisvärda alternativen är att göra trädgårdsmöbler av vanliga träpallar eller, som de också kallas, pallar. En solid pallyta kan fungera som en bra bas för en bänkskiva.

Bild
Bild

Pallar säljs nya eller efter användning. Detta är i alla fall ett mycket billigt och tillgängligt material. Efter att ha plockat upp en pall av rätt storlek eller justerat storleken på den framtida bänkskivan, klippt bort överflödiga delar kan du börja göra ett bord eller en liten bänk för en trädgårdstomt.

Först och främst måste pallens yta slipas väl, täckt med färg eller lack. Beroende på dina önskemål och fantasi är benen fästa på bordsplattan. Det kan dock vara rullar, då blir vår produkt till ett litet stiliserat soffbord.

Ben för ett hemlagat bord kan också göras oberoende, till exempel snidade i trä. Du kan köpa färdiga metall- eller plastben i önskad storlek. Om du har gamla, trasiga möbler, stolar eller bord kan du ta bort benen eller hjulen från dem.

Du kan fästa benen på pallbordet med konstruktionslim eller självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha visat fantasi kan du göra en trädgårdstol eller en liten bänk för ett lusthus från pallar. I detta fall kan själva pallarna tjäna som grund för designen.

Detta kommer att göra stolen eller stolen mer stabil, och du behöver inte leta efter och köpa ytterligare material.

Bild
Bild

Dimensioner

En viktig roll vid valet av möbelmodell spelas av dess storlek. Detta påverkar inte bara utseendet, utan också bordets eller stolens komfort och användbarhet. Möbler av olämplig storlek uppfyller inte sin funktion och blir en värdelös och obekväm inredningsdetalj.

När du väljer möbler, bestäm först och främst hur denna modell ska användas i ditt hem, i vilket rum det kommer att placeras, vem som ska använda detta bord eller stolar.

Genom att svara på dessa frågor kan du bestämma vilken höjd, längd och bredd som är rätt för varje möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel måste du välja ett bord för köket. Det första som uppmärksammas är måtten på själva rummet. Bordet ska inte ta för mycket plats, blockera passagen och störa fri rörlighet runt köket.

Den andra viktiga punkten är hur många som ska äta lunch samtidigt vid detta bord. Att äta ska vara bekvämt, för varje person vid bordet ska det finnas 60 centimeter ledigt utrymme. Annars blir måltiden till en kontinuerlig armbåge och vältning av dina egna och någon annans rätter.

Ovala eller runda bord är bekvämare för ett stort antal personer. För ett litet företag på 3-4 personer är ett fyrkantigt eller rektangulärt bord lämpligt.

Bild
Bild

Nästa parameter är bordets höjd, en fråga, naturligtvis, rent individuell. Fabrikstillverkade möbler har en standardhöjd. Enligt GOST är det 75 centimeter. Denna höjd härrör från genomsnittshöjden för vuxna män och kvinnor. Naturligtvis gäller denna standard inte för kaffe och dekorativa bord.

I vilket fall som helst kan du beställa möbler i önskad höjd åt dig, även om det inte matchar standarderna.

Bild
Bild

Men om flera personer använder ett bord i din matsal eller vardagsrum är det osannolikt att alla kommer att kunna behaga. Även medlemmar i samma familj är långt ifrån samma höjd, vad kan vi säga om gäster och deras barn.

I det här fallet är det mer bekvämt att välja stolar i olika höjder eller ha små sittdynor för barn att använda. Om en sådan kudde läggs på en stol eller fåtölj, blir barnet längre och det blir bekvämare för honom att sitta vid ett bord som fortfarande är högt för honom.

För mycket unga familjemedlemmar kan du köpa speciella barn med hög ben.

På samma sätt väljs storleken på möbler för vardagsrummet, hallen eller sovrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Färgschemat på bord och stolar är oändligt varierat. Detta beror främst på olika material. Moderna tillverkare har bemästrat bra och förbättrar ständigt bearbetnings- och färgteknologier för produkter, så att möbler inte lider av palettens knapphet.

Valet av färger för en uppsättning bord och stolar beror på utformningen av ett visst rum.

Bild
Bild
  • Gröna, lugnande toner är lämpliga för sovrummet. Klassiskt vitt kommer att se lika bra ut.
  • Användningen av vitt i vardagsrummet kommer visuellt att förenkla föremål och uppfattningen av rummet blir mer luftig. Ett glas transparent bord i mitten av rummet kommer att se bra ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Svart ser tungt ut men väldigt snyggt. Detta är idealiskt för stram gotisk stil eller klassisk.
  • För matsalen och köket är det bättre att inte välja alltför ljusa och spännande färger. Återhållande ljusa toner, nyanser av beige passar bra här.
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Naturligtvis bör framstående möbler som bord och stolar framhäva och komplettera stilen i hela rummet. Olämpliga färger eller former förstör det visuella intrycket av rummet, upphäva alla ansträngningar att designa det.

  • Trämöbler i naturliga nyanser är en "klassiker i genren". Sådana bord och stolar passar perfekt in i nästan alla interiörer, och själva materialet går aldrig ur mode.
  • För rum i gotisk stil är metallbord och stolar med graciösa ben i smidesjärn lämpliga. Mörka toner bör ges företräde. Också stora ovala eller rektangulära bord med tjocka ek- eller hornbalkben passar in i denna stil.
Bild
Bild
Bild
Bild

För rum i jugendstil är möbler av icke-standardiserade och fria former lämpliga. Eleganta eller tvärtom grova stolar med tjocka ben eller en solid bas. Bordet kan göras i form av vilken silhuett som helst, eller helt enkelt ha icke-standardiserade invecklade konturer

Färgschemat för denna stil är mycket varierande, valet beror på inredningen i ett visst rum. Ljusa eller ljusa färger är ofta att föredra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Art Deco kännetecknas av ovanliga och djärva kombinationer av färger, material och stilar. Samma möbel kan göras med en invecklad blandning av detaljer. Ett bord eller en stol kan bestå av klassiska och djärva modernistiska element. Flera till synes inkompatibla material kombineras ofta i ett ämne. I denna riktning finns det fullständig idéfrihet och djärva beslut

Det är bättre att köpa möbler i denna stil som en uppsättning för att behålla designens övergripande riktning. Art Deco -produkter är lämpliga för djärva och innovativa mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Möblerna kan dekoreras med olika dekorativa element.

Stolar kan ha wienersnidade armstöd. Ytorna på ett bord eller en stol kan lackeras, vilket ger dem ett klassiskt och stramt utseende. Stolklädsel kan efterlikna naturliga djurskinn som zebra, leopard, tiger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Utformningen av borden och stolarna ger dig stor frihet för fantasi. Under de senaste åren har antika snygga kit börjat komma tillbaka till mode. De kännetecknas av graciösa, vanligtvis snidade dekorativa element, återhållsamma naturliga färger.

En mer fri och vågad design har möbler i jugendstil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en specifik modell av möbelartiklar beror på individuella önskemål och ekonomiska möjligheter. För närvarande erbjuder marknaden ett brett urval av möbler för varje priskategori. Dessa är både elitklassiska modeller och modeller gjorda av lätta konstgjorda material.

Bild
Bild

Förutom kostnaden är det värt att komma ihåg funktionerna i driften av de valda möblerna. För användning i trädgården eller i rum med hög luftfuktighet och temperaturförändringar är det bättre att välja möbler av konstgjorda och mer hållbara material.

Trämöbler behöver underhåll och regelbunden bearbetning. Hon är mest sårbar för yttre faktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det finns små barn i hemmet bör du undvika att välja bord med vassa hörn och hårda traumatiska ytor. För barnrummet i sig är ljusa PVC -bord och stolar mest lämpliga.

För köket bör du välja ett bord av hållbart material. Matbordet innebär ofta kontakt med heta föremål, vatten och vassa bestick. De mest lämpliga alternativen för köket och matsalen är bord med en metallplatta eller med en härdat, tålig glasskiva.

Bild
Bild
Bild
Bild

För hallen eller vardagsrummet spelar utseendet på möbler en särskild roll. Här är de mest lämpliga uppsättningarna av ett bord med stolar i samma stil. Om du ofta har gäster är ovala eller runda modeller lämpliga för flera personer.

Stolar för hallen eller vardagsrummet väljs bäst med rygg och armstöd. Sådana modeller är mer praktiska för avkoppling och trevliga samtal.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar med möbler

Varje material har sina egna positiva och negativa egenskaper:

Trämöbler är ofta för tunga, trä är mottagligt för korrosion, tål inte kontakt med fukt, kräver särskild omsorg och regelbunden behandling med skyddande föreningar

Fördelen med trä är dess naturliga vackra färg, miljövänlighet, produktens trevliga yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallmöbler är också tunga, med undantag för modeller med lätta profiler. Metallytor kräver rostskydd

De positiva egenskaperna hos metallprodukter är deras hållfasthet och slitstyrka.

Bild
Bild

Möbler av PVC och technorattan har praktiskt taget inga uttalade nackdelar. Bord och stolar av dessa material har ett brett prisklass, de flesta modellerna är överkomliga även för låginkomstköpare. Möbler av PVC och konstrotting är lätta, tillräckligt starka, tål yttre faktorer väl, har många alternativ för former, färger, stilar och dekoration

Plastmöbler kan användas både inomhus och utomhus.

Bild
Bild

Kända företag och recensioner

De mest positiva recensionerna får vitryska möbler och produkter tillverkade i Malaysia. Italienska tillverkningsföretag (Adrenalina, Baxter, Valderamobili) är också populära på den ryska och europeiska marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel och alternativ

  • Ett klassiskt och vackert alternativ för köket är ett fyrkantigt bord och fyra stolar med rygg, gjorda i samma stil.
  • En fåtölj och ett bord kommer att passa in i vardagsrummet på ett praktiskt och snyggt sätt. Bordet kan vara med en spegel eller glasskiva.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En uppsättning trästolar och ett klassiskt ovalt bord är perfekta för att dekorera en hall.
  • Det blir bekvämare i ett litet kök om du placerar ett litet halvcirkelformat bord med metallben och flera eleganta pallar där.
  • Ett ovalt stort bord med en glasskiva och ben i smidesjärn på en träbotten kommer att dekorera vardagsrummet i gotisk stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

  • När du väljer bord och stolar för en lägenhet och ett hus bör du vägledas av lokalernas inre, tillgängligt ledigt utrymme och möblernas driftförhållanden.
  • Även om du har valt ett stort bord ska du inte ställa för många stolar bredvid. Avståndet mellan dem som sitter vid mat- eller vardagsbordet ska vara minst 20 centimeter.
  • För rum med ett litet område bör du inte välja skrymmande möbler. Detta kommer att minska det lediga utrymmet och visuellt överbelasta rummet.
  • För användning i trädgården eller i ett utomhus lusthus är det bättre att välja möbler av konstgjorda material.
  • I vardagsrummet eller matsalen är det bättre att sätta bord och stolar. Detta hjälper till att skapa en konsekvent inredningsstil.

Rekommenderad: