Toalettbord (85 Bilder): Ett Boudoirbord Med Sminkspegel Och Toalettbord, Deras Höjd Och Mått, Häng- Och Golvalternativ I Modern Stil

Innehållsförteckning:

Video: Toalettbord (85 Bilder): Ett Boudoirbord Med Sminkspegel Och Toalettbord, Deras Höjd Och Mått, Häng- Och Golvalternativ I Modern Stil

Video: Toalettbord (85 Bilder): Ett Boudoirbord Med Sminkspegel Och Toalettbord, Deras Höjd Och Mått, Häng- Och Golvalternativ I Modern Stil
Video: Sminkbord med 3-i-1 spegel och pall 2 lådor vit hos Fyndpris 2024, Maj
Toalettbord (85 Bilder): Ett Boudoirbord Med Sminkspegel Och Toalettbord, Deras Höjd Och Mått, Häng- Och Golvalternativ I Modern Stil
Toalettbord (85 Bilder): Ett Boudoirbord Med Sminkspegel Och Toalettbord, Deras Höjd Och Mått, Häng- Och Golvalternativ I Modern Stil
Anonim

Klädbord i inredningen förkroppsligar feminint territorium och är föremål för önskan för varje modern fashionista. Denna charmiga möbel är användbar inte bara som ett förvar för kvinnors "hemliga vapen", utan också som en sofistikerad design accent i sovrummet, korridoren eller badrummet.

Bild
Bild

Utnämning

Namnet på denna artikel kommer från det franska ordet toilette, vilket betyder "personlig duk". Denna antika möbel dök upp i Frankrike i början av 1700 -talet, under den graciösa barocktiden. På den tiden inspirerade ädla damer skönhet och beundrade i spegeln på sitt boudoirbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande har toalettbordet inte tappat sin relevans, det har förvärvat nya former, vilket gör det möjligt att harmoniskt passa in i en modern högteknologisk lägenhet. Formerna, storlekarna, designen förändrades, men syftet med denna artikel förblev densamma. Det är trevligt och bekvämt att sitta bakom det under ansikts- och hårvård, sminka sig, göra styling och även förvara kosmetika, parfymer och hygienprodukter i det. På grund av sitt utseende (närvaron av speglar dekorerade med prydnader, pretentiösa böjda ben och söta lådor) utför boudoirbordet också en dekorativ funktion som betonar stilen i alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Boudoirbordet är inte den enda modellen. På den moderna möbelmarknaden kan du hitta mönster av olika typer. Beroende på design och ytterligare element skiljer sig följande kategorier ut:

Sminkbord - en enkel klassisk version av toalettbordet. Av design är det ett bord på ben eller på hjul med en stor spegel fäst i mitten. Dessutom finns en inbyggd förvaringslåda för olika tillbehör. Det här alternativet är mycket lämpligt för ett litet rum: spegeln fäster tätt mot väggen, utan att störa utrymmet och skapa den visuella effekten av ett större och ljust rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spalje Är en struktur med en överbyggnad av en centralt styvt fixerad spegel och två rörliga speglar på sidorna. Denna typ av boudoirbord är mycket bekvämt för att utvärdera dig själv från alla vinklar, särskilt när det gäller att skapa en komplex frisyr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trösta - toalettbord med fällbart spegelmonteringssystem. Ett konsolbord är ett mycket funktionellt alternativ, om det behövs kan bordet fällas och placeras på det till exempel en bärbar dator och en kopp kaffe. Dessutom tillåter ett sådant system att spegeln förblir ren, damm fäster inte vid den, men vanligtvis är konsolspegeln liten, ungefär motsvarande bordsskivans storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidobord med dubbelsidig spegel . Denna modell har en transformerande spegel fixerad på båda sidor. Å ena sidan är detta en vanlig spegel, och å andra sidan en förstorande. Denna typ av spegel är mycket praktisk när man applicerar smink.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sidobord utan spegel - ekonomialternativ. Oftast är det en separat bordsskiva med ben eller ett gångjärnsbord utan ben, som har en väggmonteringsmekanism. Denna design används ofta i korridorer, korridorer, men ibland i små sovrum, dessutom utrustade med en väggspegel. Ett hängbord för kvinnor är en bekväm modell för dem som hyr lägenheter. Det är lätt att ta med sig en liten struktur och placera den i ett nytt hem.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vikbord - ett enkelt system bestående av en skjutbar bordsskiva med vridbara ben och en fällbar spegel. Detta alternativ kommer också att vara användbart för personer som ofta byter bostad.
  • Toalett byrå - multifunktionellt alternativ. Denna modell kombinerar ett boudoirbord och förvaringsutrymme för ett stort antal olika saker, till exempel hårtorkar, bestick, lotioner och schampon, samt underkläder eller sängkläder och handdukar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Vinkel bord-väggmonterad eller sidmonterad design för inredning av hörnrum. En sådan modell kommer att vara bekväm för att spara utrymme i små badrum.
  • Byrån - ursprungligen användes detta bord som ett skrivbord. Modellen har ett skjutbart lock, lådor och hyllor för förvaring av användbara saker.

Vackra designermodeller av funktionella bord kommer att bli en riktig dekoration av alla interiörer. Det är inte nödvändigt att köpa denna typ av möbler i butiken, du kan också beställa en exklusiv version enligt dina smakpreferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Oavsett sort bör alla toalettbord med sminkspegel uppfylla sina huvudfunktioner - vara praktiska att arbeta med och tillräckligt för att förvara alla nödvändiga tillbehör. För att denna typ av möbler inte ska störa utrymmet och samtidigt vara multifunktionella, designar moderna designers toalettbord med många ytterligare användbara element. I alla möbelaffärer hittar du olika modeller med lådor, hyllor, hållare för tillbehör, smyckeskrin och utdragbara brickor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett toalettbord kombinerat med en byrå, förutom de stora stora lådorna, kan också ha ytterligare hyllor på bänkskivan. Om du är intresserad av ett seriöst förvaringssystem kommer alternativet med en liten spegel i kombination med en hög byrå att vara mycket bekvämt. I badrum är alternativ med ett handfat inbyggt i bänkskivan populära. Som regel görs sådana modeller på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är mycket bekvämt att beställa ett toalettbord komplett med en puff eller en bänk, vars stil kommer att kombineras med den valda modellen.

Om du bestämmer dig för att köpa en ottoman separat, bör du vara uppmärksam på att den passar i höjd till denna typ av möbler, rör sig under bänkskivan och förstör naturligtvis inte helhetsbilden i interiören och kombineras, om inte med bordet själv, sedan med en garderob, säng eller med en sängkantkantkant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter

Moderna möbeltillverkare erbjuder olika bordsmodeller för alla smaker och färger och för alla interiörer. Klädbord skiljer sig från varandra inte bara i spegelns design, närvaron av skåp, utan också i form av själva bordsskivan och spegeln intill den:

  • Den klassiska formen i detta fall är rektangel med vassa eller slätade hörn … Detta formulär låter dig förse modellen med många förvaringsutrymmen.
  • Hörn modeller kommer att vara lämpliga i små sovrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rektangulära bänkskivor, rundad spegel , passar bra in i sovrummet, sängen har en halvcirkelformad sänggavel.
  • Modeller med konkav topp låter dig bekvämt sitta ner och städa upp dig vid ditt favoritbord.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Toalettbordets dimensioner bestäms först och främst av dimensionerna i rummet där det ska installeras. Håller med om att en liten konsol kommer att se löjlig ut i ett 30-meters sovrum, liksom ett massivt toalettbord i en smal korridor.

Produktens dimensioner beror på dess design, närvaron av en spegel, hyllor och lådor:

  • Standarden för bordsskivans höjd är ett konstant värde lika med 75 centimeter. Det definieras som nivån på vilken kroppen av en person som sitter vid ett bord kommer att placeras.
  • Bordsskivans djup och bredd ändras, liksom spegelns höjd.
  • Den smala versionen av bordsskivan blir upp till 26 centimeter. Och produktens minsta längd är 45 centimeter.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är svårt att namnge produktens standardmått. Vanligtvis tror man att måtten på 80x40 centimeter ger nödvändiga proportioner för denna typ av möbler.
  • Ett stort toalettbord innehåller som regel många piedestaler och hyllor, på grund av detta ser det ganska massivt ut. Detta alternativ för möbler kommer att se proportionellt ut på en höjd av högst 80 centimeter. Bredden på en sådan produkt bör vara 50-60 centimeter och längden bör vara upp till 140 centimeter.
  • Om spegeln, förutom huvudfunktionen, också spelar en dekorativ roll, bör du välja modeller där spegelns bredd kommer att vara minst hälften av själva bordsskivans längd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

När du väljer ett toalettbord, nämligen materialet från vilket det är gjort, måste du fokusera på lokalerna:

  • Till exempel för ett högteknologiskt sovrum, ett träbordsfodral av trä rotting och alternativ tillverkad av plast tvärtom kommer den att passa bra in i en sådan inredning.
  • Kroppen av denna typ av möbler är oftast gjord gjort av trä … Populära produkter är gjorda av tall, valnöt, mahogny och ek. Samtidigt kan både massivt trä och mer blygsamma kostnadsalternativ (laminerad spånskiva, MDF) användas, inte sämre i utseende än produkter från ett massivt massivt trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fullmetall bordet är mindre vanligt. Vanligtvis är smidda ben och beslag för lådor gjorda av metall.
  • I en modern badrumsinredning ser det väldigt praktiskt och fördelaktigt ut. glas bord med metallkropp. Vid tillverkning av denna typ av möbler används härdat glas, på grund av bräckligheten och skörheten hos detta material, som inte har någon speciell bearbetning.
  • När man väljer möbler i empirestil ges ibland preferenser till alternativ som har en finish tillverkad av ekoläder . Du kan välja en läderpuff för sådana produkter. Satsen kommer att se väldigt dyr och harmonisk ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

På den moderna möbelmarknaden kan du välja en produkt inte bara av ett visst färgintervall, utan också av en viss nyans. På grund av olika material för att göra boudoirbord finns det ett brett utbud av produkter som kombinerar olika färger. Och detta är mycket fördelaktigt i kombination med interiören. Till exempel är ett spegelhus i silvermetall, samma ben och ett svart bord ett win-win-alternativ i en diskret modernistisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgerna på träprodukter beror på träets struktur och typ. Av de mörka färgerna bör du vara uppmärksam på alternativ som wenge, körsbär, mahogny. Om interiören är ljus bör du tvärtom titta närmare på mindre ljusa färger. Dessa kommer att vara ask, blekt ek, sonoma ek, shimofärg, valnöt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I skandinaviska interiörer läggs ofta tonvikt på vissa kontrasterande men inte ljusa färger. Bland dessa pastellfärger finns blått, beige, rosa, halm. För att skapa dessa flera konstgjorda färger använder designers naturliga färgämnen, fläckar med tillsats av speciella pigment. Ljusa matta alternativ ser väldigt ädla ut, och damm är också osynligt på dem.

Metall är vanligtvis inte målad. Det är vanligt att begränsa dig till de vanliga grå- och guldbronsnyanserna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Produktens stil ska motsvara rummets design och koncept:

  • För ett sovrum i stil barock finns i trä med snidade mönster, gulddekor och böjda ben.
  • Klassisk kommer att föredra en enkel symmetrisk form med en enkel design. Produkter från massivt trä eller spånskiva i klassisk återhållsam design är lämpliga här.
  • Neoklassiker accepterar alternativ vid tillverkning av vilka, förutom de vanliga, moderna materialen användes. Kombinationen av trä och glas och inredning med emalj passar in i denna inredning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Modern kännetecknas av ovanliga kombinationer av texturer och former. För denna interiörstil, till exempel, är en bordsskiva av vacker sten lämplig med inslag av metallsnideri lämplig.
  • För stilar hi-tech och loft det är bättre att välja minimalistiska alternativ i kalla färger utan mönster och grafik.
  • För lokaler i skandinavisk stil en interiör som förutsätter lätthet och enkelhet i design av möbler, produkter gjorda av ljust trä eller målade i pastellfärger, stora speglar, keramik och glas är lämpliga.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Romantisk retrostil föredrar antik finish. Toalettbord med bronsben, sammetfinish och romantiska trämönster passar perfekt in i en sådan inredning.
  • Graciösa modeller i byn stil passar inredningen i stil med Provence och shabby chic. Dessa bör vara pastellträalternativ med smideselement och trimmade med konstgjorda tyger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Ett toalettbord är inte bara en möbel. Enskilda modeller är verkliga konstverk. Graciösa kurvor på benen, ovanliga, ibland till och med djärva lösningar inramade av speglar, ett snidat trähölje i antik stil - allt detta ger produkten sin egen mening och glädje. Även de enklaste produkterna ser väldigt vackra och ovanliga ut. Naturligtvis, hur originella, skickligt smidda modeller av boudoirbord kommer att förvandla även det mest vanliga utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom alternativ med smide, finns det på den moderna marknaden fler icke-standardiserade lösningar som inte är mindre glada för ögat. Till exempel har det blivit populärt att dekorera möbelkroppen med bilden av fragment från kända konstverk. En vacker prydnad och ljusa accenter i beslagen kan enkelt kombineras med andra designelement i rummet. Till exempel keramiska handtag med golv- eller bordsvaser av samma material och läderinsatser med samma sänggavel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man behöver bara välja skickligt rätt alternativ och rummet kommer att få ett lyxigt utseende. Och eftersom formerna och storlekarna är väldigt olika, bör du inte begränsa dig till att skaffa det här föremålet, inte ens för dem vars område i rummet inte tillåter att sådana till synes, vid första anblicken, onödiga möbelelement placeras. Sådana möbler är trots allt också användbara genom att dess spegelglans visuellt kan öka utrymmet i ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Denna artikel kan kanske köpas i vilken möbelbutik som helst. Valet är så stort att det är svårt att sluta titta på något specifikt. Innan du går till affären bör du först studera tillverkarna, egenskaperna hos de material som de arbetar med, prissegmentet och designfunktionerna.

Om du föredrar ett exotiskt träalternativ eller en produkt dekorerad med rottingvävning, råder vi dig att rikta uppmärksamheten mot asiatiska tillverkare.

Malaysia och Indonesien erbjuder ett brett utbud av möbler tillverkade av kvalitetsmaterial till överkomliga priser. Samtidigt fokuserar tillverkarna på nuvarande trender och speglar dem i sina modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska och vitryska tillverkare erbjuder också möbler av prisvärda och acceptabla kvalitetsmaterial. Kanske är designen på deras modeller inte kännetecknad av en stor variation och elegans av former, men kvaliteten är på en ganska hög nivå och kan lätt konkurrera med italienska tillverkare.

Naturligtvis är det första stället när det gäller prisvärdhet möbler från kinesiska företag.

Trots att det material som används inte är det dyraste, Kinesiska bryr sig om utformningen av sina produkter. Kanske är det därför du kan hitta möbler från Kina i många hus. Det är vackert, praktiskt och billigt. Och om en renovering planeras, som innebär renovering av interiören, kommer sådana möbler inte att vara synd att ändra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av europeiska tillverkare är alltid något dyrare, det är inte förvånande, eftersom de använder högkvalitativ teknik och material av hög kvalitet vid tillverkningen av sina produkter. Genom att köpa till exempel ett italienskt toalettbord kan du vara säker på naturligheten och säkerheten hos de material som det är tillverkat av. Och utformningen av sådana produkter kommer att glädja ögat i mer än ett år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du väljer ett toalettbord för din lägenhet, besluta om det funktionella syftet med denna typ av möbler:

Till exempel om bordet bland annat kommer att spela rollen som TV -stativ, arbetsområde för att rymma en bärbar dator måste du först ta hand om bordsskivans dimensioner. TV -alternativen ska vara tillräckligt breda så att hörnen på skärmen inte sträcker sig bortom bordet. Detta är opraktiskt, fult och osäkert.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att hämta möbler in i korridoren , du måste också mäta dess dimensioner så att det köpta bordet passar perfekt in i rummet, uppfyller sin uppgift och inte stökar ut utrymmet. Om bordet i korridoren är avsett att förvara små saker är det bekvämt att köpa en konsol, och om dess uppgift också är att hjälpa till med att skapa en bild och frisyr, bör du vara uppmärksam på alternativet med en stor spegel i full längd (naturligtvis, om storleken på korridoren tillåter det).

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Om denna typ av möbler ska placeras i badrummet , bör du vara uppmärksam på sådana detaljer som materialet (det måste vara fuktbeständigt), bordets form och dimensioner. Ett bekvämt alternativ i badrummet måste nödvändigtvis ha en stor spegel, lådor för förvaring av personliga tillbehör, samtidigt som det inte är skrymmande. Du kan välja en modell med lokal belysning.
  • Säkert när man köper du måste vara uppmärksam på materialets kvalitet , inte bara utseendemässigt. När allt kommer omkring bör detta förvärv inte bara glädja ögat, utan också fungera som en trogen assistent i många år.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man lägga den?

När du placerar denna typ av möbler är det bättre att välja en plats nära fönstret, så att när du svävar maraton är det en bra belysning av spegeln.

Toalettbordets kropp måste fästa vid väggen, så det kommer att se harmoniskt och estetiskt korrekt ut.

Uttag nära bordet har ingen liten betydelse. De låter dig använda elektriska apparater på avstånd nära spegeln, skapa vackra frisyrer utan att lämna arbetsytan. Detta kommer att rädda dig från onödigt krångel och hålla lägenheten i ordning. Om sovrummet är litet, men det finns ett omklädningsrum, skulle det vara ett bra alternativ att placera ett bord i sin nisch utan att störa sovrumsutrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man utrustar?

När de utrustar ett toalettbord använder de olika element som gör det vackrare och bekvämare att använda:

  • Förutom de välkända hyllorna och lådorna för förvaring av små föremål används ofta ytterligare element: krokar, galgar (om det är ett massivt sminkbord).
  • Ottomaner och banketter - mycket intressanta tillbehör. De tillåter inte bara att placeras bekvämt framför spegeln, utan fungerar också som en riktig dekoration och höjdpunkt i alla sovrum.
  • I mörka sovrum och badrum kommer extra ljus att vara mycket relevant. Inbyggd spegel bakgrundsbelysning kommer att skapa en mysig aura i boudoirområdet och kommer att spara energi genom att bara använda lokal belysning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga idéer i inredningen

Naturligtvis, först och främst, är ett toalettbord en kvinnlig möbel, och det finns vanligtvis i sovrummet hos varje dam som respekterar sig själv. Men begräns inte så användningsområdet för denna typ av möbler. Sovrumets boudoir är utan tvekan den mest feminina platsen, men inte alla sovrum har möjlighet att placera ett elegant bord med en spegel. Men vi löser detta problem för dem som har organiserat ett omklädningsrum. Dessutom är detta alternativ lämpligt om till exempel en man tycker att sovrummet ser för feminint ut med denna typ av möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett elegant bord i vardagsrummet skapar en mysig atmosfär, eftersom du kan placera snygga tillbehör och figurer på det, samt placera ramar med familjefoton eller en vas med blommor. Denna mångsidiga artikel kommer också att vara användbar i en smal korridor. En lakonisk konsol kommer inte att skapa en skrymmande effekt och kommer att vara ett utmärkt ställe att lagra små gizmos.

Observera att dessa möbler inte bara ska finnas i vardagsrummet. De är helt enkelt oersättliga i frisörsalonger, skönhetssalonger och omklädningsrum. De är genomsyrade av en kult av mode, stil och bär sin aura med sig var de än är.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det spelar ingen roll var toalettbordet kommer, för det här är inte en soffa som kommer att se ut på sin plats i badrummet, det viktigaste är att följa stillösningarna och välja lämpliga dimensioner.

Rekommenderad: