Ovalt Bord: Stort Vitt Vardagsrumsmodell I Vit Plast Från Malaysia Och Bordsskivans Mått

Innehållsförteckning:

Video: Ovalt Bord: Stort Vitt Vardagsrumsmodell I Vit Plast Från Malaysia Och Bordsskivans Mått

Video: Ovalt Bord: Stort Vitt Vardagsrumsmodell I Vit Plast Från Malaysia Och Bordsskivans Mått
Video: Styla vardagsrummet! - Inred med mig || Hemma hos Falk 2024, April
Ovalt Bord: Stort Vitt Vardagsrumsmodell I Vit Plast Från Malaysia Och Bordsskivans Mått
Ovalt Bord: Stort Vitt Vardagsrumsmodell I Vit Plast Från Malaysia Och Bordsskivans Mått
Anonim

Det är ingen mening att förklara innebörden av bordet i huset. Samtidigt har många bara en vag uppfattning om vad det egentligen borde vara. Valet av bra möbler bör följa tydliga regler.

Visningar

Ett ovalt bord för ett vardagsrum med ett ben kan vara ännu bekvämare än ett fyrbent. Denna lösning gör att fler människor kan sitta samtidigt. Det är ganska förutsägbart att ett stöd ska vara så starkt och stabilt som möjligt, för om det inte klarar sin uppgift kommer det att uppstå en besvärlig situation. Därför bör alternativet med metallben ges tydliga preferenser.

Om bordsskivan är gjord av glas bör du också ta hand om starka och stabila stöd med en stabil tyngdpunkt. Men det är inte särskilt lämpligt att använda bänkskivor i sten, eftersom ovala bord är utformade för att ge maximal ljushet och enkelhet till interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Valet av material som bordet ska tillverkas direkt beror på platsen där det ska placeras. I köket är motståndskraft mot fukt ett obligatoriskt krav - detta är också viktigt eftersom möblerna måste tvättas regelbundet.

Användningen av fanerade strukturer är oönskad, de är täckta med bubblor under påverkan av vatten; det är mer lämpligt att välja laminerade produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massivt trä tolererar väl både vatten- och temperaturförändringar, men du måste tänka noga på om det kommer att bli alltför pretentiöst i själva köket. Men i matsalen kommer ett sådant bord att passa perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasytor är optimala för små rum, eftersom de ger en känsla av lätthet och inte stökar upp utrymmet visuellt. Men glöm inte behovet av konstant vård, och med användning av speciella rengöringsmedel eller våtservetter. Och det är också lämpligt att köpa mattor, tygunderlägg så att disken inte avger obehagliga ljud vid rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plastbord är olämpliga i ceremoniella matsalar; det är bättre att lägga produkter av naturligt trä eller täckt med faner där. Om så önskas är det möjligt att lägga till natursten, läder eller bronsinsatser, snidade element till botten av bord och bänkskivor.

Efter att ha bestämt dig för att använda en duk kan du inte ägna mycket uppmärksamhet åt utseendet på bordsskivan och ibland benen.

Dimensioner

Storleken på det ovala köksbordet bör väljas av två skäl: hur mycket utrymme som finns tillgängligt för det och hur många som kommer att använda det samtidigt. Enligt designers ska du i alla fall inte ta smala modeller (vars bredd är mindre än 91 centimeter). Detta gör att du kan tillhandahålla det erforderliga antalet rätter och bestick.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att bättre uppskatta hur stort ett bord du behöver, ta ett lakan, duk eller något liknande och lägg det där möblerna kommer att stå. Då blir det omedelbart klart om det finns tillräckligt med plats vid bordet eller inte.

Varje person ska ha minst 0,6 meter i bredd och 0,4 på djupet, och i mitten lämnar de alltid en plattform som är minst 20 centimeter bred. Salladsskålar och andra serveringsartiklar kommer sedan att stå i mitten. Den minsta produktbredden är 80 centimeter.

Bild
Bild

Färg

Färgen på bordet avgör hur rummet i allmänhet kommer att uppfattas. Lätta bänkskivor (beige och andra attraktiva nyanser) hjälper till att visuellt utöka utrymmet. När det finns en önskan att begränsa ett alltför rymligt rum måste du välja svart eller någon annan mörk färg. Du bör inte experimentera med ljusa sura färger om det inte är absolut nödvändigt - genom att dras med av dem kan du få en känsla av förvirring och förvirring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men vita toner kommer att bli ett vinn-vinn-sätt att betona luftens och lätthet i interiören.

Men tänk på om det snövita bordet inte blir smutsigt så lätt, om det kommer att vara bekvämt att ta hand om det.

Stil

Rekommendationer för val av ovala bord för olika interiörer är desamma som för andra möbler.

De tros vara en perfekt matchning. med land och provence , men under förutsättning att huvuddelen är gjord strikt av naturmaterial, färdigt enkelt och utan onödiga krusiduller. Rätt färgval hjälper till att betona överensstämmelse med stilen. Oker och grå toner, grädde nyanser kommer att se bra ut.

Nästan alla provensalska bord är gjorda av massivt trä, och om det bearbetas på ett speciellt sätt (åldrat) blir det bara ett plus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk kan dekoreras med träsniderier, men du måste noggrant titta så att dekorationen är graciös och passar in i den omgivande miljön. Återigen, om bordet ska täckas med en duk på golvet, devalverar detta alla dekorationselement.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tabell i skandinavisk stil bör ge intryck av god kvalitet, oövervinnerlighet, men samtidigt är inget rått eller dåligt bearbetat material enligt designerns avsikt inte tillåtet. Produktens svårighetsgrad betonas av dess hackade konturer. Vitt är att föredra. Ljusa pastellfärger, för att inte tala om ljusa färger, bör användas med försiktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

När du väljer en inredning för ett ovalt bord måste du inte bara tänka på om det kommer att vara kompatibelt utseende med keramiska plattor eller med andra element i rumsdekoration. Det krävs för att förstå vilken stämning som kommer att introduceras, oavsett om den motsvarar din idé eller inte. Det är utifrån detta kriterium att dukar ska bedömas. Det är lika viktigt att se till att de är praktiska-alternativ med en stark, lätt att tvätta är att föredra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lacy textilier och genombrutna designelement hjälper till att späda ut den överdrivna svårigheten och torrheten hos enskilda interiörer. Kontrollera alla vävda smycken och servetter för att undvika att köpa sådana som kommer att skadas av kontakt med något varmt, snabbt skjulas eller bleknar.

Det är lämpligt att välja textilier med volymetrisk applikation eller broderi för dekorativa ändamål.

Design

Ett vanligt misstag är att köpa headset som kombinerar bord och stolar av samma design. Detta är inte bara tråkigt, utan också i strid med de senaste designtrenderna. Var inte rädd för att försöka, leta efter optimala kombinationer och alternativ, det kan vara användbart att spela även på kontraster. Att hitta det perfekta utseendet är ibland lättare element för element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Du måste vara uppmärksam på längden på sidorna på bordsskivan (utgående från antalet personer som kommer att sitta vid bordet). De flesta modeller har plats för mellan tre och nio personer.

Om du behöver en stor kapacitet är det mer korrekt att inte beställa en produkt med ökade dimensioner, utan att lägga ett extra bord.

Även de som inte regelbundet kommer att vara värd för stora företag bör reservera lite plats. I ett hus där två bor är det lämpligt att köpa bord där tre eller fyra personer kan sitta tyst.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du utvärderar stolarnas storlek, var uppmärksam på var bordet passar. Ibland kan det vara tillräckligt för ett visst antal sittande personer, men väggarrangemanget i konstruktionen, som utvecklaren har tänkt sig, tillåter inte en omorganisation. Därefter måste du ta reda på vilken bredd på bänkskivan du behöver; i de flesta fall varierar den från 0,8 till 1,05 meter.

Bild
Bild

Smalare konstruktioner är svåra att betjäna, du kan inte omedelbart lägga allt du behöver, desto vackrare och graciöst. Och för stora alternativ skapar olägenhet för människor.

Observera att det måste finnas ett avstånd på minst en meter mellan ändarna på matbord och väggar, dörrar, möbler (om de går dit). Att använda en stol, pall, bänk räcker och 70 centimeter. Det rekommenderas att alltid välja flera alternativ, och bara efter att ha bestämt dig för dem kan du jämföra vilket som är bäst för dig. Även om du verkligen gillar bordet utåt verkar det uppfylla alla krav, skynda dig inte att ta det, se till att sitta, utvärdera dina känslor, bekvämlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av de höga underborden eller lådorna, som är utrustade med nästan alla klassiska modeller, är det ganska obekvämt för långa människor att sitta vid sådana bord.

Fördelar och nackdelar

Den ovala konfigurationen är ett nytt och obrutet designdrag. Varje designer kommer att berätta att ett sådant bord verkar mer luftigt än ett rektangulärt bord. Det finns ingen anledning att gå runt hörnen och det finns ingen risk att slå dem.

Detta är viktigt inte bara där det finns barn: ibland kan även vuxna tänka, bli distraherade, vara upptagna med andra saker på språng och som ett resultat - trauma.

Det är bekvämare att prata vid ett ovalt bord än vid ett rektangulärt eller fyrkantigt, eftersom alla samtalspartner kan se varandra utan att ständigt vända på huvudet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Ryska tillverkares produkter är nu inte sämre än i samma Ikea. De som köpte produkter från fabrikerna "Normis", "Severnaya Dvina" noterar deras långa livslängd, yttre attraktivitet, användarvänlighet och miljösäkerhet. Om du väljer varor från den vitryska koncernen "Pandrev" kan du spara pengar och få en anständig produkt.

Många designers rekommenderar också att uppmärksamma möbler tillverkade i Malaysia.

Moderna alternativ i interiören

Utformningen av ovala bord med bänkskivor i glas är varierad. Glas för dem är gjort både vanligt (transparent) och mycket mörkt, nästan svart. Närmast närmar sig valet av nyans är det lätt att hitta en lösning som perfekt matchar interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Ovala bord ser bra ut omgivna av ultramodern teknik och betonar själva tanken på tekniska framsteg, sofistikering och önskan om innovation. Med stolar ska de bilda en sammanhängande ensemble, och om du inte är redo att välja allt du behöver själv, kontakta bara en kvalificerad designer.

Grundprinciperna för att välja ett ovalt bord är ganska enkla. Med tanke på dem kan du undvika många problem och svårigheter, få ett bord av hög kvalitet som kommer att bli en funktionell dekoration av ditt hem i flera år framöver.

Rekommenderad: