Tillbehör För Vitryssland-MTZ Bakomliggande Traktor: Egenskaper Hos Potatisgrävaren, Segmentgräsklippare, Vagn Och Snöplog För MTZ 09N Bakomliggande Traktor

Innehållsförteckning:

Video: Tillbehör För Vitryssland-MTZ Bakomliggande Traktor: Egenskaper Hos Potatisgrävaren, Segmentgräsklippare, Vagn Och Snöplog För MTZ 09N Bakomliggande Traktor

Video: Tillbehör För Vitryssland-MTZ Bakomliggande Traktor: Egenskaper Hos Potatisgrävaren, Segmentgräsklippare, Vagn Och Snöplog För MTZ 09N Bakomliggande Traktor
Video: YPV FRONTSIDOVINGE MED KONISKT SNÖBLAD 2024, Maj
Tillbehör För Vitryssland-MTZ Bakomliggande Traktor: Egenskaper Hos Potatisgrävaren, Segmentgräsklippare, Vagn Och Snöplog För MTZ 09N Bakomliggande Traktor
Tillbehör För Vitryssland-MTZ Bakomliggande Traktor: Egenskaper Hos Potatisgrävaren, Segmentgräsklippare, Vagn Och Snöplog För MTZ 09N Bakomliggande Traktor
Anonim

Sedan 1978 började specialisterna i Minsk Tractor Plant att producera liten utrustning för personliga dotterbolag. Efter en tid började företaget tillverka vitryska bakomgående traktorer. Idag är MTZ 09N, som dök upp 2009, mycket populär. Denna enhet skiljer sig från andra modeller i högkvalitativ montering och mångsidighet. En funktion hos motorn är dess kompatibilitet med aggregerade redskap.

Bild
Bild

Fördelar med MTZ 09N

Denna bakomliggande traktor är populär av en anledning, för det har ett antal fördelar:

  • kroppen är gjord av gjutjärn, vilket ger en hög styrka och tillförlitlighet;
  • brist på kablar;
  • växellådan är också gjord av gjutjärn;
  • enheten har en backväxel, vilket förenklar arbetet på platsen avsevärt;
  • handtaget är tillverkat av ergonomiska material;
Bild
Bild
  • enheten fungerar nästan tyst;
  • en liten mängd bränsle förbrukas under drift;
  • multifunktionalitet låter dig avsevärt förenkla och påskynda arbetet;
  • enheten är resistent mot långvarig daglig belastning i alla väderförhållanden;
  • god vidhäftning till jorden tillhandahålls;
  • det finns ett styrlås.
Bild
Bild

Balansen i vikten på den bakomliggande traktorn gör det enkelt att flytta enheten längs marken . Tack vare ergonomin måste operatören göra ett minimum av ansträngningar för att säkerställa en god jordodling. Alla dessa fördelar gör det möjligt att framgångsrikt använda MNZ 09N walk-behind traktor i olika situationer. Den enda nackdelen med denna enhet är dess ganska höga kostnad, varför inte alla har råd med ett sådant köp.

Bild
Bild

Ansluta en bakomliggande traktor är extremt enkelt. Du behöver inte ha speciella färdigheter eller kunskaper för detta. Den enda nyansen som kan rubba ägaren till den bakomliggande traktorn är enhetens vikt. På grund av att vissa modeller är ganska tunga blir det svårt för ägaren ensam att lyfta enheten och installera den.

Bild
Bild

Snöslungor

Att ta bort snö utan att använda specialutrustning är mycket svårt. För detta rekommenderas att använda Vitryssland bakomliggande traktor med extra utrustning. Två typer av redskap är lämpliga för snöröjning.

  • Snöslunga -tar bort snö med en skopa och slänger ut den 2-6 m. Avståndet beror på typ och kraft på den bakomliggande traktorn.
  • Dumpa - mycket lik en spade, har formen av en båge och är i en vinkel. När den rör sig kastar den snö i en riktning och tar därmed bort den från vägen.

Snöblåsare kännetecknas av en komplex struktur, deras kostnad är flera gånger högre än priset på soptippar. I detta fall utför båda typerna av gångjärnsplattor samma funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skärare och kultivatorer

Huvuduppgifterna för Vitrysslands bakomliggande traktor är att ploga och slipa marken. Tillbehörstyper som fräsar och kultivatorer används för att lossa och blanda matjorden. Detta förbättrar markens bördighet. Dessutom inkluderar enheter som plöjer mark en harv och en plog. Varje typ av konstruktion används i specifika fall.

Fräsen används för bearbetning av medelstora jordar i stora områden med en hård yta

Bild
Bild

Det är lämpligt att använda kultivatorn på våren och hösten, när ogräs och andra överflödiga grödor finns kvar i jorden efter vintern. Enheten slipar alla rester, vilket gör jorden homogen

Bild
Bild
  • Experter rekommenderar att man använder plogen för djup jordbearbetning med MTZ-traktorn. Den faller i jorden 20 cm, blandar noggrant de nedre skikten på jorden.
  • Harven är nödvändig för drift efter plöjning av området med en plog eller jordfräs. Denna enhet krossar jordhögar som har blivit kvar efter tidigare arbete.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hiller

För att göra det lättare att ta hand om plantor och för att minimera manuellt ingripande är det nödvändigt att använda en hiller. Fästet på den bakomliggande traktorn 09N ökar hastigheten och kvaliteten på bearbetningen avsevärt. Kullaren presenteras i två typer: med plogar och skivor. Jorden kastas när den passerar genom raden på buskar med växter. Som ett resultat grävs ogräs upp och visas på jordytan. Denna procedur är mer skonsam än att arbeta med en hacka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Potatisplanterare och potatisgrävare

Det är svårt för jordbrukare som odlar potatis att klara sig utan en speciell enhet - en potatisplanterare. När det gäller skörd används en potatisgrävare framgångsrikt för detta. Sådana användbara enheter förenklar och påskyndar jordbrukarnas arbete. Den vibrerande transportbandet är mycket populärt. Det kan lyfta frukten från ett djup av upp till 20 cm, och med hjälp av vibrationer avlägsnas jordbitar från potatisen.

Bild
Bild

Erfarna bönder fäster ett nät på enheten, där den skördade grödan omedelbart placeras.

Potatisplanteringen fungerar på en enkel princip. Plogen gör hål för plantering, varefter en speciell enhet lägger potatisen i dem och två skivor begraver den.

Bild
Bild

Gräsklippare

Denna enhet gör det enklare att klippa gräs och spannmålsskörd. Den moderna marknaden erbjuder gräsklippare och segmentklippare. Deras största skillnad är knivar. I roterande gräsklippare roterar de och i segmentklippare rör de sig horisontellt. I det första fallet är klippningen mer effektiv, varför sådana modeller är mer efterfrågade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Adapter och släpvagn

Motoblock "Vitryssland" är en enhet på en axel, utrustad med två hjul. Maskinen manövreras av händerna på operatören som går bakifrån. Om arbete utförs på ett stort område kräver de allvarlig fysisk ansträngning. En utmärkt lösning i detta fall är att installera en adapter som är fäst på den bakomliggande traktorn. Detta element underlättar kraftigt operatörens arbete.

Bild
Bild

Ett annat användbart tillskott till den bakomliggande traktorn är släpet . Detta är en slags vagn eller barnvagn som ägaren kan fylla med den skördade grödan. Kraften i 09N -enheten möjliggör transport av gods som väger upp till 500 kg. Släpvagnen kan användas för att underlätta transport. Moderna släpvagnar är varierade, du kan välja vilket alternativ som helst. Enheternas bärförmåga varierar också.

Bild
Bild

Grouser och viktningsmedel

För att säkerställa maximal vidhäftning av enheten till marken används ofta klackar och viktmaterial. De är nödvändiga för att de monterade elementen ska arbeta jorden med maximal effektivitet. En klack är en fälg som är fixerad i stället för ett hjul. Runt fälgens omkrets är plattor installerade för att säkerställa bra grepp och förhindra att fjädringen hoppar.

Vikter fästs på en bakomliggande traktor eller redskap . De ger tyngd åt enheten och säkerställer därmed en jämn behandling av området.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i drift

Innan du börjar använda den bakomliggande traktorn är det nödvändigt att köra in motorn så att alla element kör in till varandra och fettet kommer till och med in i svåråtkomliga områden. Det är viktigt att den bakomliggande traktorn alltid hålls ren. Det är också nödvändigt att utföra regelbundet underhåll. Efter varje användning, ta bort all smuts och vidhäftande jordbitar från strukturen, eftersom rester av den kan orsaka korrosion. Kontrollera bultarna före användning, eftersom de gradvis kan lossna under drift.

Rekommenderad: