Plog För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Hur Ställer Jag Upp En Vändbar Modell? Justering Av Svängplogen. Hur Väljer Och Installerar Jag Rätt?

Innehållsförteckning:

Video: Plog För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Hur Ställer Jag Upp En Vändbar Modell? Justering Av Svängplogen. Hur Väljer Och Installerar Jag Rätt?

Video: Plog För Den Bakomliggande Traktorn
Video: McCormick X7 PS-Drive Tractors 2024, Maj
Plog För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Hur Ställer Jag Upp En Vändbar Modell? Justering Av Svängplogen. Hur Väljer Och Installerar Jag Rätt?
Plog För Den Bakomliggande Traktorn "Neva": Hur Ställer Jag Upp En Vändbar Modell? Justering Av Svängplogen. Hur Väljer Och Installerar Jag Rätt?
Anonim

Att arbeta med marken kräver inte bara kolossal kunskap, utan också betydande fysisk ansträngning. För att underlätta jordbrukarnas arbete har konstruktörerna utvecklat en speciell teknik som inte bara minskar de fysiska kostnaderna utan också påskyndar växtprocessen och skörden väsentligt. En av dessa enheter är en walk-behind traktor. På hyllorna i specialaffärer kan du se ett stort antal av dessa enheter, som skiljer sig inte bara i produktionslandet, utan också i prisklassen. En av försäljningsledarna inom detta segment är Neva walk-behind traktor.

För en snabb och högkvalitativ arbetsprestanda är det nödvändigt att inte bara köpa utrustning utan också att välja rätt redskap. Experter rekommenderar att du köper det samtidigt och väljer alla komponenter från en tillverkare.

Ett av de mest populära jordbruksredskapen är plogen ., med vilken du kan utföra arbete både på våren och på hösten. Vi kommer att prata mer detaljerat om plogar-kullar (skiva) och andra sorter för "Neva".

Bild
Bild

Vyer

Motoblock "Neva" är en mångsidig utrustning som kan bearbeta olika typer av jord. För att utföra ett stort antal arbeten i områden med olika jordar måste plogen bestå av en geometrisk del och en häl och vara tillverkad av hållbar och härdad metall. De flesta plogar är hopfällbara. Fördjupningsdjupet för plogen för den bakomliggande traktorn Neva är 25 cm och arbetsbredden är 20 cm. Tillverkare tillverkar flera typer av redskap.

  • Rotary - består av flera blad. Nackdelen är enkelriktad jordbearbetning.
  • Omvänd - används för jord med hård struktur och svår terräng. Fjäderliknande utseende.
  • Single -body - består av en andel. Nackdelen är möjligheten att endast bearbeta jord med en lös struktur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Specialister ägnar särskild uppmärksamhet åt Zykovs plog, som består av följande element:

  • stödhjul;
  • dubbelsidig kropp;
  • dela och blad;
  • fältbräda;
  • kuggstång;
  • plogkropp med vridmekanism.
Bild
Bild

Den dubbelsidiga kroppen med en skaft och ett blad gör det möjligt att inte bara plöja jorden utan också vända den, och fältbrädan fixar strukturen på ett tillförlitligt sätt och gör den stabil. Tvåvägs plogen har höger och vänster plogdelar och tillåter arbete i båda riktningarna. För att byta arbetsplog, tryck helt enkelt på pedalen, som fixerar rackets position, och flytta enheten till önskad plats.

Bild
Bild

Den mest populära de senaste åren är den roterande plogen, vars plogdjup är mer än 35 cm. Nackdelen är den höga prisklassen. Fördel - möjligheten att använda på komplexa områden med oregelbunden geometrisk form. När du väljer en plog är det nödvändigt att ta hänsyn till jordtypen, den bakomliggande traktorns kraft och dess modell.

Bild
Bild

Vikten på de mest populära plogmodellerna sträcker sig från 3 kg till 15 kg, dimensionerna varierar också. Vid haveri kan du byta ut plogen mot specialmonterade skär. Tillverkare producerar flera modeller av skär:

  • sabelben - för bearbetning av jungfruliga marker;
  • kråkfot - lämplig för de hårdaste jordarterna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

För en snabb och högkvalitativ arbetsprestanda rekommenderas att du korrekt fäster, ställer in, justerar och förbereder enheten före arbete. De viktigaste elementen i arbetet med en gående traktor är plogen och dragkroken. Den har sina egna individuella egenskaper i varje traktor som går bakom, vilket tillverkaren anger i instruktionerna. Endast en originalfäste kan ge maximal vidhäftning av maskinen till redskapet. Steg-för-steg-teknik för plogjustering:

  • justering av fördjupning i marken;
  • bestämning av fältbrädans lutning i förhållande till aktiens näsa;
  • inställning av bladets lutning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Omedelbart innan du börjar plöja är det absolut nödvändigt att byta hjulen till klackar genom att placera ett stativ under dragkroken. Den smala delen av skydden måste vända mot körriktningen vid fastsättning av klackarna. Innan den bakomliggande traktorn startas är det absolut nödvändigt att kontrollera tillförlitligheten för plogens fastsättning på enheten. För att justera furdjupet måste ploghälen vara parallell med marken och säkrad med justeringsbulten. Ratten ska placeras i mitten av justeringsskruven.

Bild
Bild

Plöjningsarbete bör börja med en visuell bestämning av mitten av den första furen. Första raden ska bearbetas med låg hastighet. Plogens läge måste vara strikt vinkelrätt mot furen, annars måste arbetet stoppas och ytterligare justeringar göras. Bra plogning måste ha ett fårdjup på minst 15 cm. Om djupet inte motsvarar standardparametrarna måste plogen sänkas med ett hål.

Bild
Bild

För att få en andra fåra är det nödvändigt att vända den bakomliggande traktorn och fixera den högra klacken nära den första furen. För att få jämna åsar ska plöjning göras på höger sida av furen. Experter rekommenderar inte att man trycker på den bakomliggande traktorn eller gör ytterligare ansträngningar för att flytta den, håll bara maskinen i en vinkel på 10 grader i förhållande till plogen. Först efter att ha förvärvat det erforderliga antalet färdigheter kan hastigheten på den bakomliggande traktorn ökas. Hög hastighet gör det möjligt att få en djupare dumpning, en jämn och högkvalitativ fåra.

Bild
Bild

Erfarna jordbruksarbetare rekommenderar att du följer flera regler vid arbete:

  • smidig installation av den bakomliggande traktorn;
  • vid vändning bör plogen dras upp ur marken, inklusive minsta hastighet;
  • För att undvika överhettning av utrustningen bör varaktigheten av den kontinuerliga driften inte överstiga 120 minuter.
Bild
Bild

Experter rekommenderar inte att man köper utrustning med automatisk koppling, som har en kort driftstid. För lagring måste all utrustning flyttas till speciella torra rum som är skyddade mot fukt och har god ventilation, efter att ha rengjort dem från jord och olika partiklar av skräp. Faktorer i vilka det är förbjudet att använda den bakomliggande traktorn:

  • alkohol- och drogförgiftning;
  • förekomst av fel och defekter i plogen;
  • med lösa fästen;
  • eliminering av fel under driften av enheten med lågt motstånd.
Bild
Bild

Recensioner

Motoblock "Neva" är den mest populära inhemska enheten, som används i stor utsträckning på privata gårdar. Utrustningens mångsidighet gör det möjligt att använda ett stort antal redskap, som har varit oumbärliga hjälpare för bönder i många år. Det största antalet positiva recensioner kan läsas om monterade plogar, som bidrar till snabb och effektiv markodling.

Bland köpare finns det ett betyg på de mest efterfrågade varorna, som består av följande märken:

  • enkroppsplog "Mullvad";
  • enkroppsplog P1;
  • vändbar plog P1;
  • Zykovs tvåkroppsplog;
  • vändbar roterande plog.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förbereda jorden för vintern, i många decennier, har jordbruksarbetare använt metoden för höstplöjning, vilket säkerställer maximal ackumulering och penetration av fukt i jorden. Denna process är mycket mödosam och kräver mycket ansträngning. Designers för stora industriföretag har utvecklat moderna modeller av bakomliggande traktorer, som levereras med olika tillbehör.

Som ni ser har plogen stabil popularitet bland sommarboende och bönder . Denna enhet har en enkel design och låter dig behandla områden inom olika områden. Innan arbetet påbörjas måste nybörjare trädgårdsmästare studera inte bara alla finesser i plöjningsprocessen, utan också reglerna för justering av utrustningen. Efterlevnad av enkla lagringsregler kommer att förlänga enhetens livslängd avsevärt och säkerställa högkvalitativt arbete.

Rekommenderad: