Vändbar Plog För En Bakomliggande Traktor: Mått, Designfunktioner Och Dess Inställningar. Justering Av Tvåvarviga Och Enkroppsmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Vändbar Plog För En Bakomliggande Traktor: Mått, Designfunktioner Och Dess Inställningar. Justering Av Tvåvarviga Och Enkroppsmodeller

Video: Vändbar Plog För En Bakomliggande Traktor: Mått, Designfunktioner Och Dess Inställningar. Justering Av Tvåvarviga Och Enkroppsmodeller
Video: åkgräsklipparen plogar 2024, Maj
Vändbar Plog För En Bakomliggande Traktor: Mått, Designfunktioner Och Dess Inställningar. Justering Av Tvåvarviga Och Enkroppsmodeller
Vändbar Plog För En Bakomliggande Traktor: Mått, Designfunktioner Och Dess Inställningar. Justering Av Tvåvarviga Och Enkroppsmodeller
Anonim

Plogar av hög kvalitet används för att odla åkermark. Idag finns det flera varianter av detta verktyg. Den vändbara plogen används oftast av jordbrukare på grund av den maximala och enkla effektiviteten hos denna utrustning. Vi kommer att berätta mer om klassificeringar, betyg och metoder för att använda vändbara plogar för en bakomliggande traktor i den här artikeln.

Egenskaper

Den vändbara plogen för den bakomliggande traktorn har två spegelarbetselement - plogdelar. En av knivarna plogar det odlade området, det andra ligger i luften. Efter att ha vänt den bakomliggande traktorn byter plogdelarna plats på grund av påverkan av det hydrauliska systemet. Denna plogstruktur gör att du kan få mark utan fåror, åsar.

Användningen av en standard enda plog tillåter inte att uppnå sådana indikatorer. På grund av instrumentets utformning är det slutliga resultatet dubbla spår på mitten. Roterande modeller är fästa på utrustningen i tre sektioner, vilket säkerställer enhetlig styvhet i konstruktionen. Positiva egenskaper inkluderar:

  • enkel justering av strukturella enheter;
  • ökad slitstyrka hos arbetskroppar;
  • täckning av åkermark;
  • enkel transport av verktyget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den monterade ploganordningen innehåller följande delar:

  • stel ram;
  • tandad sektor, redskap, hydraulcylinder ansvarig för möjligheten att vrida verktyget;
  • skivkropp med plogblad;
  • säkring;
  • hydraulisk anordning;
  • hjul.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att ställa in arbetsbredden i 4 riktningar från 33 till 50 cm. Om plogen består av flera kroppar ökar bredden upp till 9 meter. Dimensionerna på plogar för gående traktorer är inte massiva. Bredden på vändplogarnas plogdelar är i genomsnitt 50 cm med en höjd av 25 cm. Bladspetsvinkeln är cirka 20-40 grader. Hela höjden på den färdiga strukturen är högst en meter.

Vad är dem?

Arbetselement i en plog med en kropp i form är indelade i:

  • plogdel (indelad i skruv, cylindrisk och halvcylindrisk);
  • formfri;
  • disk;
  • roterande;
  • kombinerad eller universell, utformad för den största krossningen av den odlade marken.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med antalet arbetsdelar är enheterna:

  • enkelskrov (det enklaste att använda, har lägst vikt, enkel design);
  • dubbelskrov;
  • multi-skrov (används vid super-svåra uppgifter att ploga jorden).

Vändbara modeller används vid bearbetning av svårmatade och tunga jordar. Designen är en fjäder böjd uppåt, som vänder den under odlingen. Vändbara plogar finns i både vändbara och roterande former. Rotary representeras av tvåkropps- och trekroppstyper. Dessa modeller har en komplex design, antalet delningar beror på plogens form.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skivan används för att ploga våta jordar . Arbetsdjupet är det minsta jämfört med andra typer. Tvåbladig plog är standardmodellen med två motsatta blad. Varje arbetskropp rullar jorden åt höger och vänster, beroende på vald riktning återställs plogdelarna genom manuell rotation av mekanismen med 180 grader. Dessa plogar är de mest populära och de mest produktiva. Lämplig för plöjning på lutande ytor, sluttningar.

En plog med två varv används för att ploga försummade och stillastående jordlager. Denna modell har, till skillnad från andra, inte lediga körningar på marken, vilket förbättrar produktiviteten för verktyget flera gånger. Utformningen av dubbelvridningsplogen gör att du kan ändra aktiernas rörelseriktning med 90 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

De vanligaste modellerna är Kverneland, Almaz, Lemken, Salut, Mole, Neva . Lemken -plogen (Tyskland) kännetecknas av sin höga produktivitet, hastigheten på att vända arbetsytan i trånga områden, styrkan och hållbarheten hos det material som det är tillverkat av. Sådana modeller är utrustade på moderna traktorer med ökad effekt. Vissa Lemken-varianter bildas av en 4-profilad ram, är utrustade med ett varvtalsreglersystem och är utrustade med hydrauliskt skydd mot otillåtna laster. Hybridmodeller används som monterade och halvmonterade vändbara plogar.

" Neva" -modellen presenteras som en gångjärns- och enkroppsversion . Den monterade modellen är gjord med en enda bladdesign, plöjning sker i en riktning. Jordbearbetningsdjupet ändras manuellt, intervallet är från 18 till 22 cm. Enkroppsplogen har 9 olika modeller, olika i vikt, dimensioner och åkermark. Viktintervallet varierar från 3 till 15 kg. Plöjningsdjupet är från 14 till 20 cm. Enskrovstyper är universella och passar alla krav.

Bild
Bild
Bild
Bild

Salute -modellen presenteras i många typer . Dessa är vändbara, skivmonterade plogar. Plogen i "Mole" -serien representeras av modeller med en kropp och två varv. Alla instrument är tillverkade i Ryssland. Alla typer av plogar är lämpliga för bakomgående traktorer med samma namn. Detta är för enkel användning och för att hitta lämpliga reservdelar.

Plogar av märket "Kverneland" tillverkas i Ryssland och är konstruerade för koppling med traktorer . Sortimentet är uppdelat i monterade vändbara och halvmonterade plogar. Halvmonterade har det största antalet arbetskroppar, upp till 14 delar, är lätta att använda och konfigurera utrustningen. De vändbara kännetecknas av hög kvalitet, hållbarhet och är indelade i modeller som är lämpliga för olika typer av jordar, inklusive steniga. De har från 3 till 7 byggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inställning och justering

Oavsett vilken designfunktion plogen har, är de alla fästa på den bakomliggande traktorn med hjälp av en koppling av två modeller - universell och stationär. Den första dragkroksmodellen är det optimala valet på grund av det stora utbudet av verktygsinställningar. Vid montering av plogen på den bakomliggande traktorn påverkar inte dragkroken fästtekniken. Du kan fixa utrustningen enligt följande.

  1. Plogen är placerad på en upphöjd yta i förhållande till den bakomliggande traktorn. Naturliga höjder, hummocks och en hög med tegel används som en piedestal.
  2. Dragning sker i dragkrokens område. Alla hål måste vara i linje med varandra för att bilda en enda ring.
  3. Kopplingen görs med en bult.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid fästning av den anslutna utrustningen får bulten inte spännas fast med ökad kraft. Elementens styva fixering påverkar kvaliteten på odlingen av åkermarken, plogen kommer att svänga från sida till sida. För att förhindra att detta händer måste ett horisontellt gap på 50 grader vara kvar vid fästpunkten. Därefter justeras taket:

  • plöjningsdjupet väljs;
  • nivån på brädans lutning;
  • bladvinkel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Djupet motsvarar hur mycket plogens arbetsdelar kommer att sänkas ned. Oftast är värdet lika med bladets höjd. Kort plogning tar inte bort ogräs från marken. Med ett överdrivet bearbetningsdjup kommer det bördiga skiktet, när det blandas med de nedre skikten, att förlora näringsämnen som är nödvändiga för utvecklingen av den såda kulturen. För att justera djupnivån måste tre bultar låsas i rätt låsläge medan plogen höjs och sänks. Skruvhandtaget ansvarar för lutningen, justeringen görs enligt följande schema:

  • den bakomliggande traktorn ligger på en kulle;
  • handtagen vrids tills brädet kommer i kontakt med marken;
  • handtaget skruvas loss i motsatt riktning, brädet bör placeras på en höjd av flera centimeter från marknivån (2-3 cm).
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vinkeln är för hög kommer verktyget att glida på grund av att plogen hamnar på marken. Om nivån är otillräcklig kommer maskinen inte att kunna bearbeta alla jordlager med det inställda djupet. Bladvinkeljustering utförs enligt de angivna reglerna.

  • Rorkulten ligger vid kanten av det odlade området och den första furen görs. Därefter bestäms det erhållna jordbruksdjupet.
  • Passagen måste vara i en rak linje.
  • Vidare sätts hjulet på den bakomliggande traktorn i furen, plogen ligger vinkelrätt mot marken. Du kan använda en kvadrat.

Alla dessa metoder leder till högkvalitativ plogjustering, ger skydd mot eventuella verktygsbrott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

Välplogad mark påverkar utbytet av såda frön. På jordbruksföretag och i privata fastigheter leder användningen av vändbara plogar på bakomliggande traktorer och traktorer till positiva indikatorer på markodling. Skillnaden i åkerelement beror på vilken typ av redskap som används. Deras vikt, storlek, antal soptippar varierar. Vid arbete är det nödvändigt att se till att dragkroken är korrekt justerad och låst.

  • Det är förbjudet att stå upp med ansiktet och sidorna av den utrustning som används, att sticka in händerna när mekanismens delar fungerar.
  • Använd inte konventionella plogar när du plogar steniga marker. Detta kommer att leda till snabb skada på verktyget och möjlig mekanisk skada.
  • Alla byten av arbetsdelar och delar görs endast när utrustningen är avstängd.
  • Hastigheten på att plöja marken bör inte överstiga 10 km / h på traktorer och inte mer än 6 km / h på gående traktorer.
  • Det är nödvändigt att reparera och smörja arbetsdelar i tid.
  • Det finns inga spår av metallkorrosion och sprickor på fästelementet.
  • Det är förbjudet att använda massiva, olämpliga plogar med bakomgående traktorer. En felaktigt vald teknik kommer att leda till omöjligheten att plöja området, haveri av den bakomliggande traktorn och verktyget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Det finns några saker att tänka på innan du köper.

  1. Den typ av motoblock som används.
  2. Kvaliteten på den bearbetade ytan - jordtyper, fukt, förekomsten av sluttningar.
  3. Möjligheten att justera aktierna.
  4. Plogens designfunktioner.
  5. Förekomsten av en extra plog när du arbetar marken med stora redskap. Problemet är att efter plöjning med stora maskiner måste de återstående fårorna (udden) plogas igen.
  6. Verktygets skyddande egenskaper. Valet av fallet utförs med hänsyn till arbetet och jordtypen. För steniga marker är det lämpligt att köpa en plog med fjädrar och hydrauliskt skydd.
  7. Tillgänglighet för en automatiserad verktygsinställningsprocess.

Rekommenderad: