Plog För En Bakomliggande Traktor (37 Bilder): Montering Och Installation. Vilka Storlekar Har De Roterande Och Dubbelhöljet Modellerna? Hur Man Fäster Ordentligt På En Bakomliggan

Innehållsförteckning:

Video: Plog För En Bakomliggande Traktor (37 Bilder): Montering Och Installation. Vilka Storlekar Har De Roterande Och Dubbelhöljet Modellerna? Hur Man Fäster Ordentligt På En Bakomliggan

Video: Plog För En Bakomliggande Traktor (37 Bilder): Montering Och Installation. Vilka Storlekar Har De Roterande Och Dubbelhöljet Modellerna? Hur Man Fäster Ordentligt På En Bakomliggan
Video: Tractor Hydraulic Top Link Install on Tractor 2024, Maj
Plog För En Bakomliggande Traktor (37 Bilder): Montering Och Installation. Vilka Storlekar Har De Roterande Och Dubbelhöljet Modellerna? Hur Man Fäster Ordentligt På En Bakomliggan
Plog För En Bakomliggande Traktor (37 Bilder): Montering Och Installation. Vilka Storlekar Har De Roterande Och Dubbelhöljet Modellerna? Hur Man Fäster Ordentligt På En Bakomliggan
Anonim

Plogen har länge använts i stor utsträckning för att förbereda mark för plantering; med tiden var det möjligt att modernisera det och till och med använda det som en extra redskap för jordbruksmaskiner.

Egenskaper

En plog för en bakomliggande traktor är en oersättlig anordning, i vars utformning det finns tre plan. En är dumpad och ligger framför, den andra är horisontell och den tredje är vertikal. Om du tar bort det och lägger det på bordet, lutar en del mot väggen, så kommer horisontalen att sammanfalla med bordets yta, och vertikalen sammanfaller med väggarna.

Det är mycket viktigt att överväga måtten på den nedre incisalkanten , som är från ett plan som ligger horisontellt, 10-20 millimeter. För en bra produkt är snittkanten till vänster i linje med samma kant på gjutbrädan ..

Projektionsavståndet för båda är 1 cm från slutet av den vertikala ytan. Det ska inte finnas något mellanrum mellan skaren och bladet, och de själva ska glittra av polering.

Bild
Bild

När arbetet med att använda plogen är klart måste det rengöras .… Ta bort jorden och smörj med olja. Detta är det enda sättet att skydda metallytan mot korrosion. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt ploghyllans höjd och i allmänhet måtten, eftersom kvaliteten på det utförda arbetet beror på dem. Baksidan av aktien måste vara platt ., och mellan den och installationsytan observeras en vinkel på 20 grader.

Typer och deras designfunktioner

När de gör en plog tar de en speciell metall som tål belastningen under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkelt och dubbelskrov

Enfågelplogar är idealiska endast för mjuk mark, deras design innehåller inte mer än en aktie. Fördelen med sådan utrustning är att den är lätt att montera och har en låg vikt.

Tvåfårsplogen är lämplig för arbete på all jord, så länge det inte finns några stenar. Med hjälp av sådana bilagor kan du skapa fåror, krama växter och rengöra området från ogräs.

Det är önskvärt att den bakomliggande traktorn, på vilken utrustningen är planerad att installeras, visar en effekt på upp till 3-5 hästar.

Insamlingsbredden kan justeras eller fixeras på sådan utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dumpa och dumpa

Bland plogvarianterna finns plogar som inte är gjutna och gjutna. De senare är mer populära som ett sätt att odla en liten tomt.

De har sin egen klassificering:

  • furade;
  • utan fåror;
  • plöja smidigt.

De produkter som inte lämnar fåror används i situationer då marken behöver bearbetas på en soptipp; för motsatt effekt används en plog, varefter fåror återstår.

Bild
Bild
Bild
Bild

På tippkonstruktionen har andelen en speciell lutningsvinkel, så jordlagret vänder inte bara - jorden blir lös.

En sådan anordning används bäst i områden där det inte är mycket nederbörd, men det finns erosion på jorden.

Reversibel

Vändbara plogar används på jord som är svår att odla. Den önskade kraften hos den bakomliggande traktorn beaktas när du väljer en andel med större eller mindre vikt. Det är ganska svårt att göra sådan utrustning på egen hand, eftersom pennan är böjd i en exakt vinkel.

Denna design hjälper till att vända jorden så snart plogen lyfter den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Roterande

Bladen är installerade på en roterande eller roterande plog, och om du jämför en sådan enhet med de andra, så är det från en konstruktiv synvinkel väldigt annorlunda. Det jämförs ibland med odlare.

Det finns flera plogdelar i designen, som speciellt ges en böjd form. De är monterade på en gemensam axel, den sätts i rörelse när utrustningen slås på, sedan vänder den jorden. Det är denna egenskap som skiljer rotationsplogen från kultivatorn.

Fältbearbetningens djup är upp till 300 millimeter.

Bild
Bild

Även en nybörjare kan enkelt arbeta med sådana bilagor. Den bakomgående traktorn rör sig enkelt längs en given bana, den kanske inte nödvändigtvis är rak, som i andra fall. Sommarboende använder oftast den roterande utsikten .vid bearbetning av trädgård och territorium från gräs.

Disk

En plog av skivtyp används för kullning, bearbetning av våt jord. Det skiljer sig åt i ett litet bearbetningsdjup.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

När användaren väljer den typ av plog som han ska använda, bör han inte bara ta hänsyn till jordtypen utan också ta hänsyn till särdragen i den uppgift som måste lösas. Kraften hos den bakomliggande traktorn och dess dimensioner spelar också roll. Modellen, uppkallad efter det underjordiska djuret, "Mole", hänvisar till plogarna i enkroppsversionen. Den totala vikten av strukturen är 8,5 kg, jordbearbetningens djup är 200 millimeter.

Sådana redskap kan användas med följande typer av walk-behind traktorer:

  • "Neva";
  • "Agat";
  • "Kaskad";
  • "Bonde";
  • "MB-2";
  • "Oka" och så vidare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I genomsnitt är kostnaden för en sådan produkt tusen rubel. Enkropp "P1-20 / 2 " kan sjunka ner i marken till samma djup. Strukturens vikt är densamma, men kostnaden är tre hundra rubel mer. Lämplig för de flesta av de motoblock som anges ovan.

" P1-20 / 3 " når ett pris på 1500 rubel. Dess vikt är mer än tidigare modeller och är 13 kg, det maximala nedsänkningsdjupet i jorden är 250 mm.

Används bäst med traktorerna "Vitryssland", "Agros".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkroppsplog "Salute " har en mycket låg vikt, för en liknande produkt och är 8 kg, kan den tränga ner i marken med 200 mm, men trots detta är kostnaden i genomsnitt 1,5 tusen rubel.

Lite mer, i allmänhet per kilo, väger Zykovs plog , han har en indikator på nedsänkning i marken upp till 25 cm. Kostnaden för denna produkt är högre och är upp till 1800 rubel. Det används på "Salute", "Oka" tekniken och liknande.

Vikten av den vändbara plogen för GS 81, 101 motoblock är 12-18 kilo, medan den maximala som den kan tränga in i marken är 25 cm, priset börjar på 3500 rubel. En dubbel sväng kommer att kosta mer för konsumenten: den uppskattas av tillverkare från 4 tusen rubel, med en vikt på 15 kilo och ett plöjningsdjup på 20 cm.

Den tyngsta och dyraste - roterande plogen … Det är ganska svårt att lyfta och installera det för en person, eftersom dess vikt är 40 kg, men dessa olägenheter kompenseras av det ökade nedsänkningsdjupet, som är 300 mm. Kostnaden för en sådan produkt är från 70 tusen rubel.

Alla beskrivna plogar är gjorda av metall, hästplogen kan vara delvis trä, den har bara en metallplogdel. Den används inte mindre ofta, ibland hängs den på en svängbar bakomliggande traktor eller med en skimmer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsschema

Om plogen görs oberoende, måste alla elementen vara korrekt monterade i en enda struktur efter att alla element är tillgängliga. Plogdelen måste placeras på ett extra ark med kilar med en vinkel på 25 och 42 grader. Elementet måste svetsas, men de gör det punktvis och nödvändigtvis på båda sidor.

Sidofliken är fäst vid plogdelen så att den ligger i det vertikala planet, men sticker ut med 7 millimeter. I sin tur ska skärmen vara 8 mm högre än delbladet . - om detta krav inte är uppfyllt kommer plogen inte att kunna utföra den uppgift som tilldelats den. Skölden är också svetsad. Bladet är fäst vid skaren, och detta måste göras på ett sådant sätt att det inte ens finns ett minsta gap.

Om det konstateras att det inte överensstämmer med de nödvändiga parametrarna, ska bladet föras till önskad position med en hammare.

Bild
Bild

Först då arbetar de igen med svetsning och fäster skärmen från sidan till distansstången och plattan vid basen. Med hjälp av en mejsel separeras ett extra ark, sömmarna poleras med hög kvalitet.

Hur installeras och justeras?

Det spelar ingen roll vilken plog som används med utrustningen - detta tillbehör måste fästas med ett speciellt fäste.

Det kan vara av två typer:

  • stationär;
  • universell.

Det första alternativet övervägs bättre i detalj, eftersom det låter dig konfigurera enheten efter behov.

Kopplingen utförs i enlighet med följande sekvens

  • Först måste du lägga enheten på en kulle - det kan bara vara tegel eller stockar.
  • Ett drag sätts på dragkroken så att hålen sammanfaller helt.
  • Med en bult är kopplingen fixerad, men det är inte nödvändigt att dra åt gängorna för mycket, eftersom den ökade styvheten kommer att orsaka dåligt utfört arbete. Om överdrivet motstånd skapas under redskapets drift börjar plogen kasta från sida till sida. Det är därför det krävs ett litet utrymme.

Kan fästas på den bakre adaptern om den finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även en nybörjare kommer inte att vara svårt att säkra plogen.

Justeringsprocessen kan också delas in i flera steg:

  • bestämma det djup som plogen ska sjunka ner i marken till
  • justering av fältbrädans lutningsvinkel;
  • bladvinkeljustering.

Inte alla operatörer vet hur mycket plogen är bäst nedsänkt i marken. I själva verket bör detta värde vara lika med höjden på metaldelen av bajonettspaden … Om det är för litet, kommer alla rötter och ogräs att förbli i marken; kommer att vara för stort - jordens infertila lager kommer att blandas med det fertila.

Sätt upp med tre bultar som är placerade vid korsningen av plogstolpen och låset. Det är upp till operatören att höja redskapet eller sänka det.

Bild
Bild

Ett skruvhandtag används för att justera brädans lutningsnivå. Tekniken höjs igen på tegelstenar eller stockar, handtagen kommer att behöva vridas ut så mycket att fältbrädan ligger på marken. Handtaget vrids i motsatt riktning tills brädet är över marken på ett avstånd av tre centimeter. Om denna indikator görs för stor, kommer plogen ständigt att klamra sig fast till marken ., så den bakomgående traktorn börjar glida.

Om du inte gör det rätt och ställer in parametern till ett minimum kommer tekniken inte att kunna bearbeta det nödvändiga lagret.

Bild
Bild

Vid arbete med justering av bladvinkel placeras utrustningen på kanten av området som behöver bearbetas. Den första startfuren görs för att förstå vilket djup som finns och om det är lämpligt. Operatören måste gå rakt; om det inte finns någon erfarenhet, hjälper ett sträckt rep … Hjulet är inställt i spåret som gjorts och plogen är vinkelrätt mot markytan. Om du har en ruta till hands bör du definitivt använda den.

Tips för användning

Det händer så att en gående traktor med en plog glider eller helt enkelt inte vill arbeta - i det här fallet är det värt att bekanta sig med reglerna mer detaljerat. Det är värt att välja en produkt baserat på jordtypen och platsens storlek som du planerar att bearbeta. Om det här är en liten sommarstuga kan du inte hitta en bättre enhet än en enkel fräs.

När arbetet utförs på hård, tung mark är justeringen av plogpositionen av särskild vikt. I detta fall rekommenderas det att använda "kråkfötter", som är gjorda av stål med specialstyrka.

Bild
Bild

Om vi pratar om funktionerna i denna bilaga, är den utrustad med en skäryta i form av en triangel. Fasta fraktioner i jorden males lätt och snabbt, vilket förbättrar jordens skick. Ogräset lindas runt, territoriet blir rent, och inte bara topparna tas bort, utan också rötterna. Om du vill justera djupet till vilket plogen kommer att falla, gör först den första kontrollfuren.

Då ser processen ut så här i etapper:

  • klacken placeras i furen, den bakomliggande traktorn startar och en långsam rörelse framåt börjar;
  • den bakomliggande traktorn vrids 180 grader och utrustningen riktas i motsatt riktning;
  • fästbultarnas läge ändras, men de gör det så att klacken förblir inuti furen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

När du använder en plog, oavsett dess typ, är det absolut nödvändigt att övervaka skärelementen. Efter varje operation rengörs metallen från vidhäftande smuts och tvättas. knivarnas skärpa går förlorad och du måste vässa dem … Det krävs erfarenhet för att göra detta rätt. Du kan använda en "kvarn" eller vässa för hand.

Den ska vässas på ett sådant sätt att metallen blir så tunn som möjligt till kanten - då fungerar en sådan plog bättre.

Men det här är inte den enda vården fästet behöver, polering är lika viktigt. Det kan slipas med sandpapper eller poleras med specialutrustning. Huvudsaken är att ytan är blank, jämn och slät.

Bild
Bild
Bild
Bild

Subtletter av val

När det är nödvändigt att välja en plog för en bakomgående traktor, vare sig det är "Oka", "Neva" eller någon annan teknik, måste många faktorer beaktas.

  • Ta hänsyn till effektbegränsningen för den bakomliggande traktorn och tillbehörets vikt, eftersom alltför lätt plogar marken dåligt och tung gör utrustningen oanvändbar.
  • Ta hänsyn till plogens längd, som bestämmer hur lång tid det tar att slutföra uppgiften, eftersom det är lättare och snabbare att vända med lite.
  • Tänk på metallens kvalitet och vilken typ av jord som utrustningen kommer att användas på.
  • För områden med ojämna och komplexa geometrier är det bättre att välja de dyraste skivplogarna.
  • När du använder produkten på våt mark på våren, när den bakomliggande traktorn klättrar uppför en kulle, minskar arbetsbredden så att utrustningen inte upplever problem, och vid rullning ökar den, vilket gör att produktiviteten inte kan minskas.
  • Varje plogmodell har sina egna tekniska egenskaper, som måste beaktas.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ryttartypen används bäst på ett litet område. Samtidigt måste utrustningen som en sådan plog är installerad på ha tillräckligt med dragkraft.
  • Vissa produkter har möjlighet att leverera ytterligare utrustning.
  • Monterade plogar är alltid lätta och lätta.
  • Bogserade produkter kan användas i sumpiga eller bergiga områden.
  • Halvmonterade modeller har låg resistivitet.
  • Produkten måste levereras till försäljning med ett kvalitetscertifikat, vilket indikerar att den har klarat testerna och uppfyller föreskrifterna.

Rekommenderad: