Bord Med Hyllor: Produkter Med Gångjärnsöverdelar För Dokument Vid Fönstret Och Modeller Av Hyllor Med Lådor För En Student, Vad Kan Vara Avståndet Från Väggen

Innehållsförteckning:

Video: Bord Med Hyllor: Produkter Med Gångjärnsöverdelar För Dokument Vid Fönstret Och Modeller Av Hyllor Med Lådor För En Student, Vad Kan Vara Avståndet Från Väggen

Video: Bord Med Hyllor: Produkter Med Gångjärnsöverdelar För Dokument Vid Fönstret Och Modeller Av Hyllor Med Lådor För En Student, Vad Kan Vara Avståndet Från Väggen
Video: Montering Jula Förvaringshylla 2024, April
Bord Med Hyllor: Produkter Med Gångjärnsöverdelar För Dokument Vid Fönstret Och Modeller Av Hyllor Med Lådor För En Student, Vad Kan Vara Avståndet Från Väggen
Bord Med Hyllor: Produkter Med Gångjärnsöverdelar För Dokument Vid Fönstret Och Modeller Av Hyllor Med Lådor För En Student, Vad Kan Vara Avståndet Från Väggen
Anonim

Moderna möbler ska inte bara vara vackra, utan också funktionella. Lyckligtvis producerar möbelfabriker idag många av dessa modeller. Dessa inkluderar praktiska och lättanvända bord med hyllor. Du bör lära känna dessa interiörföremål bättre och i detalj överväga deras särdrag.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tabeller kompletterade med hyllor är populära bland konsumenter idag. De används av både vuxna och mycket unga hushållsmedlemmar. Detta beror på det faktum att du kan arbeta med sådana möbler, hålla viktiga dokument och mappar nära till hands, samt studera genom att placera böcker och anteckningsböcker på hyllorna.

De positiva egenskaperna hos sådana möbler inkluderar följande parametrar:

  • De är multifunktionella. Användare i olika åldrar kan arbeta bakom dem. Du kan använda dem för olika ändamål.
  • Ett högkvalitativt och rymligt bord utrustat med hyllor kan spara ledigt utrymme i rummet, för tack vare dess närvaro kan du inte köpa ett extra ställ med hyllor, eftersom de redan kommer att finnas i bordet.
  • Idag finns det ett tillräckligt antal praktiska hopfällbara bord med hyllor på marknaden. Sådana möbler har som regel en kompakt storlek och kan enkelt omvandlas till en rymligare modell. Denna kvalitet är särskilt relevant i vår tid, eftersom de flesta konsumenter inte äger rymliga och stora bostäder.
  • Det är värt att notera det faktum att valet av bord med hyllor idag är större än någonsin. Detta tyder på att även den mest nyckfulla köparen kan hämta en lämplig produkt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns inga perfekta möbler på marknaden, och bord med hyllor har också sina nackdelar, även om de inte kan kallas seriösa. Till exempel rapporterar användare att ett stort antal användbara föremål på hyllorna skapar ett stökigt utseende för möbler, även om de är snyggt arrangerade och organiserade.

Det bör också noteras att många bord med hyllor är dyrare än konventionella klassiska mönster, eftersom mycket mer material förbrukas i produktionsprocessen.

Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av bord med hyllor. Det är värt att överväga dem i detalj.

Alla bord med hyllor är indelade enligt formuläret:

  • Klassikerna är rektangulära raka modeller, som oftast placeras nära en av väggarna i rummet.
  • Hörnstrukturer sparar utrymme bättre. Som regel placeras de i ett fritt hörn av rummet.
  • Vinkelrät. Dessa alternativ har en mer imponerande bänkskiva. Att arbeta med sådana strukturer är så trevligt och bekvämt som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllorna skiljer sig från varandra:

  • Stationär eller inbyggd;
  • Upphängd;
  • Gjord i form av sängbord på hjul;
  • Infällbar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även bord med hyllor är indelade i följande typer:

Studerande . Dessa modeller har ett stort skrivområde. Ofta är elevbord utrustade med utrymme för installation av en dator, men många experter rekommenderar att man tydligt skiljer områdena att skriva och arbeta på en dator. Sådana strukturer är oftast utrustade med öppna överbyggnadshyllor placerade ovanför huvudbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skrivbord med lådor och hyllor. Sådana modeller är mer funktionella och rymliga. De är perfekta för ett barns rum, eftersom de enkelt rymmer många böcker och andra användbara föremål.

Bild
Bild

Med gångjärn . Upphängda modeller är praktiska att använda och tar inte mycket plats i rummet. Psykologer rekommenderar att man vänder sig till sådana produkter i arrangemanget av en plantskola och förklarar detta med att unga användare, som har en sådan "arbetsplats", kommer att utveckla organisation och lugn i sig själva.

Bild
Bild

Med ett ställ . De flesta bord med hyllor räddar ägarna från behovet av att köpa ytterligare hyllor, men idag tillverkar många tillverkare praktiska och funktionella produkter som kombinerar båda överbyggnaderna. Dessa praktiska mönster har många isolerade fack som är perfekta för förvaring av dokument, värdepapper, anteckningsböcker, tidskrifter, album och andra liknande föremål.

Bild
Bild

Med lägre överbyggnader . Sådana mönster är osannolikt lämpliga för en student eller student, eftersom de är mer kompakta i storlek. Många föremål kan inte placeras på sådana bänkskivor (endast en dator eller bärbar dator). Den minsta uppsättningen tillägg för sådana möbler inkluderar en övre hylla i form av en förlängning på en bordsskiva, förvaringsfack för skivor och en utdragbar hylla för ett tangentbord.

Bild
Bild

Med en hylla på benet . Det finns också små skriv- och datorbord med en hylla på ett ben. Som regel är sådana delar kompakta och endast små föremål kan lagras på dem. Nackdelen med sådana strukturer är att när du arbetar bakom dem kan du av misstag röra saker på hyllorna och kasta dem på golvet.

Bild
Bild

Material (redigera)

Följande material används vid tillverkning av bord med hyllor.

Trä . Modeller gjorda av naturligt trä kännetecknas inte bara av sitt utmärkta utseende, utan också av sin tillförlitlighet, hållbarhet och miljövänlighet. Vid möbelproduktion används sådana arter som ek, valnöt, hevea, lönn, tall, björk och al. Sådana produkter är inte billiga, men i driftsprocessen visar de sig bara från den bästa sidan.

Bild
Bild

MDF, spånskiva . Dessa material är billigare än naturligt trä, är hållbara och utsätts inte för mekaniska skador. Möblerna från dem ser dock enkla och vanliga ut. Det är också värt att nämna att spånskiva innehåller skadliga ämnen - formaldehydhartser, som har en negativ effekt på människors hälsa. Du kan skydda dig från deras effekter genom att köpa ett bord av laminerad spånskiva i klass E-1 eller klädd med faner.

Bild
Bild

Metall . Metallbord ligger i framkant när det gäller styrka och hållbarhet. De är inte rädda för temperaturförändringar, regelbunden användning och mekaniska skador. När du köper en sådan modell bör du ta hänsyn till att den kommer att se organisk ut i mer moderna interiörer. Detta bord är inte lämpligt för klassikerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas . Vissa bord med hyllor använder glas. Sådana möbler ser väldigt intressanta och eleganta ut, men de bör behandlas med försiktighet för att inte skada det ömtåliga materialet. Oftast har sådana strukturer styva metallramar.

Bild
Bild

Plast . Sådana möbler är billiga. Plast är inte känsligt för sönderfall och färgas lätt i olika färger, men sådana produkter skadas lätt, och många av dem är gjorda av giftig billig plast, så deras val bör behandlas med stort ansvar.

Bild
Bild

Dimensioner

Ett litet skrivbord med hyllor är inte på något sätt sämre än stora modeller när det gäller funktionalitet, men dess val bör närma sig ansvarsfullt och strukturens dimensioner bör beaktas. Till exempel, i ett rymligt rum kommer ett kompakt bord att se inharmoniskt ut. För sådana förhållanden är en rymlig modell med en bänkskiva med en bredd på 70 cm och ett djup på 60 cm. Naturligtvis, för mer kompakta rum, bör du välja små produkter som inte tar upp mycket plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Följande är populära färger för bord med hyllor.

  • Vit;
  • Grått och svart;
  • Skugga av wenge;
  • Alla nyanser av brunt;
  • Neutral beige;
  • Grädde;
  • Elfenben;
  • Naturliga nyanser av omålat trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

För klassiska ensembler är ett träbord (naturligt) med en enkel och okomplicerad design det mest lämpliga. Det borde inte vara mycket inredning i en sådan modell.

Bild
Bild

I moderna interiörer (som högteknologisk) kommer metallbord med glaselement att se bra ut. Om du vill ta med en produkt av trä till en sådan miljö, rekommenderas det att välja vanliga bitar av svart, vit eller grå färg.

Bild
Bild

I en minimalistisk ensemble är det värt att placera det mest enkla och diskreta bordet, utan dekor. Ju enklare möblerna ser ut, desto mer harmonisk kommer den att se ut i en sådan inredning.

Bild
Bild

I det inre av Provence -stilen är det värt att ha naturliga träbord i pastell och ljusa färger.

Bild
Bild

Nästan vilken modell som helst kan installeras i den populära loftstilen. Bordet kan åldras, mer modernt eller till och med klassiskt. Denna "vind" -stil låter dig kombinera många detaljer relaterade till olika stilar.

Bild
Bild

Dekor

På hyllorna på borden kan du placera inte bara papper utan också olika dekorativa element. Det kan vara fotografier inom en lämplig nyans, bordsmålningar, dekorativa lampor, flerfärgade vaser, färska blommor, figurer och andra liknande saker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Konstruktionen av strukturen bör matcha huvudensemblen i både stil och färg. Placera bordet i rummet så att det inte blockerar passagen och inte stör hushållsmedlemmar. Placera utrullningsskåp med hyllor under bordsskivan, och inte på sidan, eftersom detta är rätt konstruktion av arbetsplatsen.

Skuggan på förvaringen och bänkskivorna ska matcha resten av möblerna i interiören eller kontrastera effektivt med den. Det viktigaste är att inte skapa en klumpig bild där ögat inte har något att "fånga".

Bild
Bild

Hur väljer man ett bord?

Välj ett bord så att det passar perfekt in i interiören och inte slår ut ur det, vilket uppmärksammar dig själv. Var noga med att inspektera strukturen, särskilt om den är komplex och multifunktionell: alla delar i den måste vara fast och säkert fixerade. Möbler ska inte avge några pip eller andra misstänkta ljud. Titta på ytan på hyllorna och bänkskivorna. Repor, marker och andra liknande skador ska inte synas på dem. Om det finns några, är det bättre att vägra att köpa ett bord till förmån för en annan modell.

Bild
Bild

Om du vill köpa en högkvalitativ, hållbar och attraktiv produkt är det bättre att vända sig till ett populärt och känt möbelmärke: på så sätt riskerar du inte att stöta på en modell av låg kvalitet.

Kända tillverkare och recensioner

Billiga och funktionella modeller med hyllor produceras fabrik "Master " … Att döma av kundrecensioner utmärks produkterna från denna ryska tillverkare genom sin vackra design och pålitliga konstruktion. Nackdelen med sådana möbler är bara det material från vilket de är tillverkade - laminerad spånskiva.

Bild
Bild

Bord med hyllor från italienska tillverkare är av oöverträffad kvalitet. Oftast är de gjorda av massivt trä och ser väldigt vackra ut. Köpare noterar många fördelar med sådana produkter, men lyfter fram deras höga kostnad som en nackdel.

Bild
Bild

Ett stort sortiment av studentbord med hyllor och kantstenar produceras av tyska Moll märke … Köpare lämnar extremt entusiastiska recensioner om produkterna från denna tillverkare. Endast det höga priset på många produkter kan uppröra konsumenten.

Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

Raka strukturer placeras ofta nära väggen. Det är bättre att placera dem närmare fönstret så att arbetsplatsen är under naturligt ljus. För sådana miljöer kan du plocka upp ett mörkt bord, särskilt om inredningen i rummet är ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnkonstruktioner är konstruerade för hörninstallation. De kan också placeras bredvid fönstret. Eftersom sådana modeller kan se större ut, rekommenderas det att välja lätta versioner. Till exempel, mot bakgrunden av lila, blå eller lila väggar, kommer ett snövit bord med hyllor att se perfekt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mot en ljus bakgrund i ett rymligt rum kommer också ett större hörnbord med hyllor och små metalldetaljer att se bra ut.

Bild
Bild

Tips

Bordet måste placeras så att avståndet mellan det och andra föremål tillåter en person att passera utan att träffa något runt. Långa strukturer kommer att vara perfekt belägna nära väggen, utan att ta mycket plats, och hörn - i hörnet.

Modeller med hyllor kan placeras i mitten av rummet endast om du vill använda dem för zonindelning (till exempel i en studiolägenhet). Om du inte strävar efter ett sådant mål är det bättre att installera möbler nära väggen, annars blir det trångt i utrymmet.

Rekommenderad: