Barnstol-säng (53 Bilder): Välj Fällbara Modeller För En Pojke Och En Flicka Från 3 år Och En Ortopedisk Schäslong I Rummet

Innehållsförteckning:

Video: Barnstol-säng (53 Bilder): Välj Fällbara Modeller För En Pojke Och En Flicka Från 3 år Och En Ortopedisk Schäslong I Rummet

Video: Barnstol-säng (53 Bilder): Välj Fällbara Modeller För En Pojke Och En Flicka Från 3 år Och En Ortopedisk Schäslong I Rummet
Video: Graco Tea Time High Chair 2024, Mars
Barnstol-säng (53 Bilder): Välj Fällbara Modeller För En Pojke Och En Flicka Från 3 år Och En Ortopedisk Schäslong I Rummet
Barnstol-säng (53 Bilder): Välj Fällbara Modeller För En Pojke Och En Flicka Från 3 år Och En Ortopedisk Schäslong I Rummet
Anonim

Under lång tid har "hopfällbara sängar" etablerat sig som en praktisk och kompakt möbel i små lägenheter. Med deras hjälp kan du framgångsrikt organisera utrymmet och ersätta spjälsängen med en sådan sovplats för barnet.

De gamla modellerna med fåtöljer var inte särskilt bekväma - kuddarnas geometri var ofullkomlig, vilket gjorde det obehagligt att sova på en sådan struktur på grund av lederna och "skillnader" mellan sängens segment.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom skadade sova på sådana sängar den inte fullt bildade barns ryggrad och var fylld av problem med hållning i framtiden

Moderna modifieringar har blivit mer tillförlitliga och bekväma och är mycket populära i familjer med förskolebarn från 3 år. Denna artikel kommer att berätta om fördelarna och nackdelarna med sådana sängar, om deras huvudtyper och material, om urvalsreglerna och de mest populära modellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Som redan nämnts har småbarnsfamiljer som bor i små lägenheter uppskattat fördelarna med hopfällbara sängar.

Fördelarna inkluderar:

  • möjligheten till en framgångsrik organisation av rymden på dagtid;
  • kompaktitet och lätthet, underlättar transport vid rörelse;
  • enkelheten i mekanismerna, som hjälper barn att fälla och fälla ut sådana sängar på egen hand;
  • miljösäkerhet;
  • komplettera vissa modeller med en låda för linne;
  • intressanta och varierade designalternativ som låter dig välja en modell specifikt för en pojke eller flicka;
  • möjligheten att köpa ett prov med utbytbara omslag för att vid behov "uppdatera" stolens utseende eller byta ut ett skadat lock.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ av möbler saknar dock nackdelar:

  • sovytan har ofta leder, så vila på en sådan säng kommer inte att vara komplett, och ett barns bräckliga ryggrad kan böjas;
  • slitaget på denna möbel är högre än vanliga "vuxna" soffor och fåtöljer. Mekanismen utvecklas minst två gånger om dagen, och det är omöjligt att hindra hyperaktiva barn från att hoppa på elastiska kuddar;
  • för barn under fem eller sex år är modeller med en fjäderversion inte lämpliga - deras styvhet kommer inte att vara tillräcklig;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • om modellen inte är utrustad med utbytbara omslag kan stolens utseende, särskilt i form av djur, bil, seriefigur, snart bli uttråkad av ett äldre barn;
  • ofta är priset för en kvalitetsstol mycket högt;
  • det är värt att betona att en hopfällbar stol inte fungerar som en permanent säng för ett ganska vuxet barn, och den måste bytas ut mot en hel säng.
Bild
Bild
Bild
Bild

Därför måste valet av en fällbar barn närmar sig ett särskilt ansvar och väger alla fördelar och nackdelar när du planerar att göra ett köp.

Typer och enhet

Tillverkare av barnmöbler erbjuder ett brett utbud av typer av hopfällbara stolar utrustade med en mängd olika mekanismer.

Alla modeller kan delas in i tre grupper:

  • utrustade och inte utrustade med armstöd (som spelar rollen som skyddande sidor);
  • att ha en ortopedisk madrass eller inte;
  • med en skjutbar eller utdragbar mekanism.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varje särdrag i klassificeringen är värt att överväga mer detaljerat. Prover utan armstöd ser i regel snyggare och snyggare ut, men för små barn som slänger och vänder sig i sömnen är det lättare att falla med oskyddade sängsidor.

Det finns två alternativ med armstöd:

  • Med stängda armstöd . Sidorna på sådana modeller är ganska höga, och armstöden är gjorda av trä eller mjuka. Den andra typen är säkrare, eftersom det inte finns någon risk för skada av dem;
  • Med öppna armstöd . Det här är modeller med låga eller saknade sidoväggar och "genomgående" armstöd. Naturligtvis blockerar de inte barnets syn och skyddar dem från att falla på natten, men under dagen under spelet kan han fastna i dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Allvarliga krav ställs på ortopediska madrasser. De är utrustade med sängar, bestående av flera segment, och de är utformade för att ge ett bekvämt och bekvämt läge för barnets kropp under vila.

Därför bör dess yta vara plan, utan böjningar och snedvridningar. För att utvärdera kvaliteten på en sådan madrass kan du ligga på den själv och koppla av - då blir det klart om det är värt att köpa (eller köpa en säng med en sådan madrass).

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten för mekanismer för stolbäddar kan ha olika komplexitet. Det är viktigt att välja en lättanvänd mekanism som ger komfort och ortopedisk säkerhet i sängen.

Det ideala alternativet i detta avseende är "dragspel" -mekanismen, som verkligen är vikt som en munspel. Två tredjedelar av madrassen fälls in i stolens baksida, en i sätet. När den fälls ut har en sådan stol inga obekväma leder och är perfekt för att sova. Förresten, de flesta av dessa modeller tillverkas utan armstöd, men det är bättre att hitta ett prov med stötfångare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Även ett barn kommer att kunna förbereda en stol med en utrullningsmekanism för sänggåendet. Att dra ut bottenpanelen i öglan och vrida ryggstödet kan göras utan större ansträngning - och sängen är klar. Eftersom sängar med en sådan enhet består av tre sektioner är det värt att köpa en extra ortopedisk madrass. De främsta fördelarna med dessa modeller är deras låga höjd och närvaron av en inbyggd linnelåda i några av dem. Således kan du spara utrymme i barnkammaren.

Du ska inte köpa modeller för små barn med mekanismer som "click-gag", "delfin" och "French clamshell " - de är svåra att använda och lämpar sig för tonåringar. Huvudkravet för mekanismen, oavsett typ, är enkelheten att omvandla stolen till en säng, utan svårigheter och buller. Om mekanismen "fastnar" och knarrar under layouten, indikerar detta dess låga kvalitet och varnar för ett överhängande sammanbrott.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också sådana ovanliga typer av hopfällbara stolar som våningssängar och modeller med en kaj på "vinden" (den nedre delen är reserverad för lekområdet). De är dock inte lämpliga för barn från 3 år, eftersom sidorna inte alltid kommer att kunna förhindra ett fall från "övervåningen".

Numera placeras ofta en schäslong eller till exempel en gungstol i barnets rum. Detta blir mer och mer populärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och fyllmedel

Eftersom barnets hälsa nästan direkt beror på stolens sängkvalitet måste du vara särskilt uppmärksam på sammansättningen av material och fyllmedel för dessa möbler.

Modeller med spånskivor anses vara de billigaste, men de uppfyller inte hållfasthetskraven och är osäkra för barnets kropp. Därför är det bättre att föredra strukturer gjorda av träbjälkar eller metallrör. Deras slitstyrka, hållbarhet och miljövänlighet är mycket hög.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som regel är de bästa och högsta kvalitets träbäddarna gjorda av massiva tallnålar . Särskilda impregneringar (miljövänliga), som ramen behandlas med, tillåter inte att sådana sängar blir mögliga om rummet är fuktigt.

När det gäller styrka är dock fällstolar på en rörformad metall (stål eller aluminium) i spetsen. För att motstå fukt är rören belagda med säkerhetstestade korrosionsskyddande föreningar. Dessutom minskar den särskilda bearbetningen av metallen risken för deformation och mekanisk skada på ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer ett fyllmedel för madrasser är det viktigt att hitta material:

  • ganska tuff och hållbar;
  • hypoallergen;
  • hög kvalitet;
  • så naturligt som möjligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett av de bästa alternativen är ett polyuretanskumfyllmedel. Samtidigt ska ett ark av detta material vara fast, "monolitiskt", tätt (vilket ger en genomsnittlig eller hög madrassstyvhet) och ha en tjocklek på minst 10-12 cm (utan fjädrar). Tjockleken på fjäderversionen ska vara 15-17 cm.

Det finns modeller där ett kombinerat fyllmedel används - polyuretanskum med kokosnöt (ett ark med interfetala kokosfibrer). Sådana fyllmedel är erkända som de bästa när det gäller ortopediska egenskaper och säkerhet för barn.

Det är värt att komma ihåg att sängen inte ska vara alltför svår för barnet att sova bekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte heller att köpa modeller med vadderad polyester eller polyuretan som separata delar på grund av deras nollortopediska egenskaper.

Separat bör det sägas om materialet i klädseln . Den ska vara behaglig vid beröring, hållbar, fläckfri, inte kasta vid rengöring (om det är ett avtagbart lock) och ska inte innehålla giftiga ämnen. Överdragen är gjorda av kombinerade absorberande tyger, vilket gör dem andningsbara och hygieniska. Om avtagbara lock inte finns kan du överväga klädsel av vattenavvisande tyg.

När du köper dessa möbler till en plantskola måste du be säljaren om ett produktcertifikat för att se till att den köpta produkten är säker och av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av barnsäng är ofta svårt för föräldrar. Det är trots allt ganska svårt att hitta den mest framgångsrika modellen bland de som erbjuds av onlinebutiker. Utbudet av modeller och priser är för närvarande mycket brett.

Det har redan sagts om kriterierna för att välja en fällstol med goda ortopediska egenskaper, hållbar och säker. Dessa egenskaper bör dock inte begränsas. Möbler ska också vara estetiska, eftersom det är från tre års ålder som barn ska läras se skönheten runt omkring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare av barnstolar-sängar producerar dessa produkter i en mängd olika utföranden, och det har blivit lika enkelt som att pilla pärlor att gå vilse i sortimentet.

Därför kan du använda några tips . Som ni vet är pojkar från tidig ålder förtjusta i all slags teknik. Det bästa valet i detta fall kan vara en modell som simulerar en bil, fartyg, ånglok, flygplan, brandbil. Fällbara stolar med ett "rymd" -tema, kända seriefigurer, är populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stolsängar för tjejer är vanligtvis gjorda i en sagostil, i form av ett palats eller ett slott (ett av armstöden spelar rollen som en "vägg" med ett fönster). Du kan också erbjuda en stol med bilder av dina favorit seriefigurer.

Tryck och klädfärger kan också berätta vem den här stolen är bäst för. Säkert kommer tjejen att välja fjärilar, blommor eller katter på en mild bakgrund, och pojken kommer att välja hundar eller andra djur, eller igen teknik, och bakgrunden blir mörkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns dock "universella" modeller - med en neutral färg på klädseln, geometriska eller blommönster. Det finns inga designfunktioner och skillnader mellan modellerna "flicka" och "pojke".

Det är värt att betona att den mest lämpliga lösningen för en enrumslägenhet kommer att vara ett alternativ som passar optimalt in i interiören vad gäller design och färg. Därför kan du plocka upp en stol med en vanlig klädsel med en intressant konsistens.

Hur som helst bör valet av den lämpligaste modellen lämnas åt barnet, och det kommer inte nödvändigtvis att vara den rekommenderade färgen eller könsalternativet. Huvudsaken är att stolen ska vara hållbar, bekväm och som barnet själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Som redan nämnts överraskar utbudet av barnmöbler med sin variation.

Det är värt att ge exempel på de mest populära och väl beprövade modellerna

  • Fåtölj "Thumbelina 85 " - modell på en träram med tygklädsel och utdragningsmekanism. Utrustad med en linnelåda och två soffkuddar. Vaddering - polyuretanskum, periotek. Stolens mått är 120 x 87 x 94 cm, kojen är 85x190 cm.
  • Fåtölj "Nika " - har mått 123x100x73 cm. Bäddens mått är 70x190 cm. Ramen är tillverkad i massivt trä, utrullningsmekanism, läder- eller tygklädsel.
  • Fåtölj "Lycksele " - på en stålrörsram. Kompletterad med armstöd, har en utrullningsmekanism. Inkluderar avtagbara lock. I form av en stol har den måtten 80x100x87 cm, sängens mått är 80x188 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de givna exemplen finns det andra modeller från olika tillverkare. Som redan nämnts är det viktigaste urvalskriteriet barnets kvalitetsegenskaper och preferenser.

Enligt kundrecensioner är fällbara stolar med ortopediska madrasser mycket populära bland små barn - de är ljusa, eleganta, bekväma. Det är vid tre års ålder som ett sug efter självständighet vaknar i en baby, och en sådan säng kan göras upp på egen hand. Därför kommer en stol med en hopfällbar eller infällbar mekanism att vara den bästa "övergången" från en barnsäng till en vuxen säng. Och även en fåtölj med intressanta tryck på klädseln och en möbelbox kommer inte bara att vara vacker, utan också en funktionell möbel för en plantskola.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En korrekt vald hopfällbar stol kommer att bli ett underbart område för spel och avkoppling på dagtid för ett barn under dagen och en bekväm sovplats på natten. Därför bör vuxna ta hand om barnets komfort och hälsa och inte snåla med barnmöbler.

Rekommenderad: