Runda Fällbara Bord: Fällbara Glasförvandlingsbord, Vita Hopfällbara Möbler, Skjutmekanism

Innehållsförteckning:

Video: Runda Fällbara Bord: Fällbara Glasförvandlingsbord, Vita Hopfällbara Möbler, Skjutmekanism

Video: Runda Fällbara Bord: Fällbara Glasförvandlingsbord, Vita Hopfällbara Möbler, Skjutmekanism
Video: Modern och praktisk matbord 2024, April
Runda Fällbara Bord: Fällbara Glasförvandlingsbord, Vita Hopfällbara Möbler, Skjutmekanism
Runda Fällbara Bord: Fällbara Glasförvandlingsbord, Vita Hopfällbara Möbler, Skjutmekanism
Anonim

Det verkar som att bordet, som huvudmöbel, alltid har funnits. Naturligtvis inte detsamma som dagens multifunktionella modeller som utvecklats av tillverkare, men objektet som livsmedel lades på och fungerade som en fackförening för många hushåll dök upp i avlägsen antikvitet.

Idag finns det mer än tillräckligt med alternativ för att välja ett snyggt och bekvämt bord. Mode förändras, liksom trenderna i interiören, och detta tvingar möbeldesigners att förbättra sig och komma med modeller som kan kombinera inte bara möjligheten att äta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Matbord, skrivbord, skötbord, tidningsbord, rektangulärt, fyrkantigt och runt - det finns väldigt många möjligheter att ordna ditt liv. Låt oss ta en titt på en mycket populär modell - ett runt hopfällbart bord.

Särdrag

Ett bord, stående på ett ben eller på flera ben, i olika färger och möjligheter, små vikningar eller vikningar - perfekt för både tedryck och trevliga sammankomster. Dess främsta fördel är dess form - disponerande, ger psykologisk komfort, utan skarpa hörn. Den runda formen har blivit populär sedan King Arthurs dagar, då rektangulära bord placerades efter varandra i form av en cirkel för att skapa en effekt av jämlikhet.

Ett runt bord är långt ifrån ovanligt i många familjer, vars medlemmar ofta träffas under högtider eller gör läxor med bebisar på kvällarna och spelar brädspel med det på helgerna. Vad vinner vi på att välja en rund produkt? Först och främst är de rymliga, multifunktionella och praktiska.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte misstas när du väljer bekväma möbler måste du komma ihåg viktiga parametrar - stora bord passar perfekt i rymliga vardagsrum eller stora terrasser. Att välja ett bord i köket, igen, rummets dimensioner beaktas.

Mekanism

För att kunna använda området i rummet mer rimligt och mer funktionellt är det nödvändigt att välja ett hopfällbart bord eller ett transferbord. Låt oss betrakta var och en för sig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den klassiska versionen, som användes redan under sovjetåren, är en glidande modell. Det runda bordet flyttas isär i två halvor och en central del installeras i mitten, vilket resulterar i att bordet blir större och får en oval form.

Bild
Bild

Byta bordsskiva kan presenteras i olika alternativ:

  • produktens halvor vid glidning kan "komma ut" den ena under den andra;
  • bordscirkelns kanter läggs ut i flera fragment och dras tillbaka;
  • när bordet förlängs visas bordsskivans kanter i form av kronblad, vilket resulterar i att produktens yta blir betydligt större.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I en liten lägenhet är vikningsmodeller populära: innan de används i full storlek intar de en mycket blygsam plats och passar perfekt in i det lilla "Khrusjtjov". Dessa är till exempel de välkända bokbord , som fixeras i den utfällda formen tack vare de mobila sidoväggarna. Det är sant att det inte alltid är bekvämt, men funktionellt. Dessutom är det inte möjligt att lägga ut båda halvorna på en gång, men bara en - detta ökar bordets diameter, men det tar inte mycket plats. Då fälls bordet helt enkelt på mitten och blir igen nästan "osynligt".

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller med vridbar topp måste roteras nästan 90 grader för att visas "i all sin ära". Dessutom är många modeller justerbara i höjd, vilket är mycket bekvämt att använda.

Bordstransformator är det idealiska alternativet. Dess design består av tre komponenter: en bordsskiva, på vilken olika föremål kan placeras, ett ben och en lådsida, kallad en underram. Ibland liknar sådana modeller visuellt helt enkelt ett sängbord, som tack vare enkla manipulationer blir till en fullvärdig modell som kan "ta emot" ett avsevärt antal gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vikbara modeller av transformatorer är fästa på väggen, och bordsskivan kan vid behov fällas tillbaka och fixeras med hjälp av sidoväggar. Bordssängar är moderna tillverkares kunskaper: sängen i sig stiger vertikalt och gömmer sig i en nisch, och istället finns det utrymme för arbete. Detta bord är en bra lösning för en liten lägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Det finns många varianter av runda modeller. Efter att ha bestämt rumets design kan du överväga både klassiska alternativ och exklusiva:

Till exempel, utrullningsbart eller höjdjusterbart bord - en mycket praktisk lösning för ett barnrum. En sådan modell kan vara en färdig lösning för barn i alla åldrar. Dessutom är det säkert - att klättra under en sådan struktur bakom en rullad leksak, barnet kommer inte att kunna skada sig själv i skarpa hörn.

Bild
Bild

Många designers överväger ett estetiskt alternativ runda mönster med ett ben - sådana möbler kan dekorera ett kök, ett sovrum och ett lyxigt vardagsrum. Till skillnad från rektangulära är de inte så skrymmande och tar inte mycket plats.

Bild
Bild

Om du väljer stolar på ett ben för sådana bord skapar du en unik uppsättning som kan lägga till en speciell chic i ditt rum. Och om möblerna också roterar runt sin axel, så är det ännu bekvämare: passagen i ett litet rum är inte rörigt.

Om din strukturen fästs på väggen , då sparar ett "ben" igen utrymme. Förresten kan produktens ben ha en graciös, "lacy" form, och i vissa modeller kommer ett massivt stöd att lägga till en "zest" i din interiör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Tabeller av vilken form som helst idag är gjorda av olika material, som bestämmer alla grundläggande möjligheter för möbler.

Idag erbjuder tillverkarna:

Tabeller gjort av trä … Detta är naturligtvis en klassiker som har använts i mer än ett sekel. Detta faktum förklaras av materialets hållbarhet, som behåller sitt ursprungliga utseende, trots många års service. Trädslag som används för framställning av rundbord är naturligtvis ek, tall, ask och lärk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trämodeller bör dock hållas torra och fria från snitt. Men det är trä som lämpar sig väl för ommålning och förnyelse. En viktig faktor vid valet av träkonstruktioner är det faktum att trä är ett miljövänligt material, nästan alltid allergivänligt.

Konstruktioner från glas - luftiga, graciösa, de kan bli en originallösning i ditt rum. Visserligen tvivlar många på deras hållbarhet och tillförlitlighet, men med rätt vård kan sådana bord hålla i många år. Dessutom genomgår glas idag ett speciellt härdningsförfarande. Dessutom kan glasmodeller målas i valfri färg, vilket gör dem oersättliga i exklusiva interiörer.

Bild
Bild

Naturligtvis kräver glasunderhåll en viss ansträngning - fläckar på det torkas mer grundligt med mikrofiber, men de reagerar helt lugnt på vätskor. Bänkskivor i glas är rädda för nedskärningar, men de ser väldigt eleganta ut. Om du inte är nöjd med materialets”kyla” och den obehagliga gnällningen när du glider diskar, dekorera ditt glasskyddsbord med servetter av olika material - linne, bambu och du kommer att göra ditt rum unikt.

Bild
Bild

Kombinerad glasbord blir mer och mer populärt bland dagens designers. Snyggt träben eller kromstålben hjälper till att omvandla din produkt. Detsamma kan sägas om stenen underram eller gjord av plast, smidd eller flätad, det finns väldigt många alternativ, det viktigaste är din fantasi och möjligheter.

Bild
Bild

Plast bord är ett mycket ekonomiskt alternativ. Sådana möbler kan vara mycket ljusa och inte kräva särskilt underhåll. Vanligtvis passar sådana modeller perfekt in i ett lantligt tema eller ett rymligt kök. Perfekt för rymliga verandor, där du kan njuta av te med nära och kära.

Bild
Bild

Sådana mönster passar perfekt in i ett rum där små barn ofta är, sådana möbler är helt säkra för dem.

Bild
Bild

Fällbara bordsskivor med keramiska plattor kommer att lösa alla problem i köket - du kan säkert lägga varma rätter på en sådan yta. En sådan yta och snitt är inte skrämmande, vilket kommer att förlänga möbelns livslängd avsevärt. Det är sant att vikten av en sådan struktur är märkbart större än för analoger av andra material, så det blir svårt att flytta det från rum till rum om det behövs.

Bild
Bild

Modeller är också ett budgetalternativ. från MDF eller spånskiva . Trots den låga kostnaden är sådana bord mycket attraktiva och är inte rädda för höga temperaturer, dock inom 120 grader.

Bild
Bild

Färger

Dagens tillverkare erbjuder ett brett utbud av rundbordsfärger. Du kan välja vilket alternativ som helst, beroende på dina preferenser och rummets design:

  • Som vanligt, naturliga nyanser är på modet … Ett fällbart bord i färgen på naturligt trä kommer omedelbart att förvandlas och förvandlas från ett litet till ett massivt bord som kan "skydda" en stor grupp släktingar och vänner.
  • Accentuerar träburkens naturliga struktur färglös lack . Om ditt rums design är inrett i ljusa färger, välj sedan en modell från ek, al, furu eller lönn.
  • Behöver färg med rödhårig ? Då passar möbler av äpple, körsbär eller italiensk valnötsträ dig. Mörka toner av rosenträ och mahogny plus mörkt lack.
  • Det är klart att om ditt kök är ljust i färgen, så är dess centrala del - det runda bordet ska inte vara mörkt. Men om din interiör är byggd på kontrasterande färger, kommer ett bord i en helt motsatt färg att se bra ut. Och om alla möbler i rummet är mörka, ljusbord kommer att kunna visuellt förstora utrymmet.
  • Vitt bord - en värdig dekoration av alla interiörer: både mörkt och ljust. Vita möbler i massivt trä kommer inte att lämna likgiltiga gäster.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket ska man välja?

Kom ihåg några designtips när du väljer en bordsmodell för ditt hem:

  • Interiör i stil med klassikerna kommer att dekorera ett skjutbord i trä som vilar på ett snidat ben. Ett riktigt träd kan ersättas med en MDF -modell.
  • Det vita utrullningsbordet är perfekt i köket i provence -stil … Glasstrukturen i en sådan situation kommer att ge rummet en touch av modernitet.
  • För stilälskare loft det rekommenderas att välja en modell av metall eller trä för vardagsrummet, som utåt liknar en grov arbetsbänk eller ett element i en fabriksinredning.

Rekommenderad: