Bordsdekor (54 Bilder): Designa Ett Skrivbord Och Soffbord Med Hjälp Av Decoupage Och Andra DIY -tekniker

Innehållsförteckning:

Video: Bordsdekor (54 Bilder): Designa Ett Skrivbord Och Soffbord Med Hjälp Av Decoupage Och Andra DIY -tekniker

Video: Bordsdekor (54 Bilder): Designa Ett Skrivbord Och Soffbord Med Hjälp Av Decoupage Och Andra DIY -tekniker
Video: 🎁 Choose your gift 😍 2024, Maj
Bordsdekor (54 Bilder): Designa Ett Skrivbord Och Soffbord Med Hjälp Av Decoupage Och Andra DIY -tekniker
Bordsdekor (54 Bilder): Designa Ett Skrivbord Och Soffbord Med Hjälp Av Decoupage Och Andra DIY -tekniker
Anonim

Det är omöjligt att föreställa sig en modern inredning utan en sådan möbel som ett bord. Beroende på dess funktionella syfte kan bordet vara matsal, dator, tidning, arbete, toalett etc. Denna möbel är så fast etablerad i vår interiör att det ibland verkar som att den kan utföra en uteslutande praktisk funktion.

Men designers erbjuder en mängd originella och kreativa borddesignidéer som lätt kommer att göra även den tråkigaste modellen till ett verkligt designkonstverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och funktioner

Du kan börja med alternativen för att dekorera matbordet, eftersom huvudområdet i familjen härd är vardagsrummet. På kvällarna dras alla hit som en magnet, vuxna och barn har bråttom att dela med sig av hur dagen levdes.

  • Du kan täcka matbordet med en ljus duk, och den här enkla lösningen kommer att glädja alla som samlas till middag. Eller så kan du experimentera och garantera en verklig känsla om du dekorerar bänkskivan med blomkrukor med ljusa frukter: grapefrukt, apelsiner, citron, lime. Känslan av firande kommer att omedelbart förmedlas till din familj. En icke-standardiserad tanke skulle vara att sätta vaser med kottar, bärgrenar, ljus i glas.
  • Eller ordna en riktig "utmaning" - häll vatten i en stor skål, dränka ljusa stenar i botten och låt kronblad av stora blommor flyta ovanför dem: rosor, pioner, tulpaner. Tillsammans med doftande båtar kan du doppa ljusgröna blad. Du har en damm mitt i matsalen, så charmig att ingen vill resa sig från sitt säte!
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En sådan "damm" kan ersättas med en annan design, skapad med egna händer. Kom till exempel på en bild med efterrätt, en "fontän" med juicer, en pyramid med godis eller en målad häckdocka med en ätlig överraskning inuti. Detta beslut kommer att charma din familj och vänner! Vid ett särskilt högtidligt tillfälle läggs rätterna på organza, satin, siden. En sådan underbar metamorfos kommer att chocka hela familjen!
  • Om i vardagsrummet, utöver matsalen, det också finns ett köksbord, kan det i andan av nya trender visa sig vara glas. Här är användningen av en duk olämplig, det är nödvändigt att uppnå effekten av transformation genom att välja speciella trä-, plast- eller stenstöd. En stilistiskt korrekt lösning skulle vara att använda mattor med eleganta mönster, korg- och tygservetter som är i god harmoni med glas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den verkliga omfattningen av din fantasi kan tillhandahållas under "reanimation" av en trä skriven sällsynthet. Om ett gammalt bord av bra trä har överlevt, ska du inte skicka det till landet. Den restaurerade huvuddelen av studien, dekorerad med ett nytt polermedel eller självhäftande film, kommer att hålla i ytterligare tio år och kommer att se helt exklusivt ut. Och du kan också byta beslag på dess piedestaler och lådor. Du kommer inte att känna igen din långlever och kommer aldrig att byta ut den mot en nyutvecklad version

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är värt att avundas ägarna, som har ett ljust bord med ett silvermönster "liggande". Du kan måla om det med egna händer utan stress och få en bra dressingversion i vintagestil. Craquelure -tekniken och mjuka beige färger är ovanligt lämpliga för sådan restaurering.
  • Soffbordets inredning blir intressant att skapa med naturmaterial. Kastanjer, torkade löv, bambu, även ekollon kommer att göra. Viktiga bambustänger kan läggas längs bänkskivans kant. Dekorera ändarna med garn; det är bäst att fästa det på varmt lim. Täck sedan hela strukturen med ett tjockt lack. Inuti, för exotiska, placera till exempel koraller. På övervåningen som en "sarkofag" - glas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Med ett designmässigt förhållningssätt till affärer från ett gammalt bord kan du bygga ett köksalternativ i provensalsk anda. För att göra detta är det tillräckligt att skruva på de mer strukturerade benen och täcka ytan med en pulverformig färgton.
  • Idéer för reinkarnation är lätta att hitta för ett datorbord. Du kan ursprungligen installera om de gamla hyllorna med böcker, så att arbetsytan för en bildskärm eller bärbar dator expanderar. Effekten av ett nytt modeförvärv kommer att dyka upp.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorationsmaterial

Det finns många material för sådan kreativitet. Dessa är glasmålningar, kakel, målningar, mosaiker och andra komponenter i din konstnärliga impuls. Om du vill blåsa nytt liv i ett gammalt föremål genom plattor, är arbetet ganska genomförbart med egna händer. Du måste fylla på eleganta plattor, det ska vara slätt, då är det lättare att limma det, ge ett speciellt lim, en plywoodform som passar bänkskivan och dessutom trähörn och injekteringsbruk. Plywood monteras på ovansidan, limmas och får torka helt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan fortsätter arbetet som om brickorna läggs på golvet. Kaklade element läggs på lim på plywood enligt ett tidigare genomtänkt mönster för att skapa ett fint mönster. Sömmarna gnids försiktigt. Innan du förbereder en blandning för att förfina fogar måste du läsa instruktionerna. Allt som visar sig vara överflödigt måste tas bort med en torr trasa.

När den nya beläggningen har tagits ordentligt går hela omkretsen genom hörnen och i slutet av arbetet målar de dem för att matcha plattorna.

Objektet, som återupplivades för inredningen med hjälp av målade glasfärger, ser ut som ett unikt författarverk. Denna teknik fungerar bäst på en glasyta. Akrylfärger är idealiska för detta. Processen är att lägga ut ritningen med hjälp av mallar och applicera färger noggrant. Bilder, av vilka det finns många i nätverket, är lämpliga för provet, huvudsaken är att deras linjer är tydliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan rita bilden själv. Det är bättre att täcka det färdiga glasmålningsfönstret med lack, då kan du säkert hälla vatten på ett sådant mästerverk. Dessutom kommer den att få en spektakulär glans.

Målning

Om du lyckas måla om en sliten möbel blir det en unik accent i ditt rum. Du kan utföra monokrom färgning eller markera geometriska former - rutor, kombinationer av ränder, applicera ett schablonmönster. Det är bättre att välja ett prydnadsmotiv som helt litar på din smak. Då får du en mer romantisk läsning av konstnärens avsikt.

För att markera ett geometriskt mönster måste du fylla på med en enkel penna, sandpapper, linjal, primer, måla på trä, penslar, maskeringstejp. Om färgfläckarna uppfattas för stora är det bättre att använda en svamp snarare än en pensel. Den används med en liten rulle.

Bild
Bild

Innan du målar om är det värt att bestämma vilket färgschema du ska välja. Vita modeller ser ekologiska ut i kök. I vardagsrummet blir ett bord med färger en dekoration av rummet.

Nyanser av gula, röda, turkosa eller "spontant" flerfärgade bord kan användas som höjdpunkter. Den sista meningen ser bara vid första anblicken "för" abstraktionistisk ut. Men i verkligheten tillåter produkten dig inte att ta bort ögonen - innan du är ett lyxigt "norrsken" på ytan av gamla möbler!

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstmålning

Hantverkare och konstnärer som bestämmer sig för att ändra inredningen i ett välbekant rum utan erkännande rekommenderas att behärska tekniken för konstnärlig målning. Det är nödvändigt att välja en prydnad, förbereda torra örter, kitt och börja arbeta. Oväntat kan ett afrikanskt motiv se ut, som är dekorerat med en kant eller en öppnad servett som ligger i mitten. Allt styrs av fantasi och uppfinningar.

Rött, gult och svart är lämpligt för att betona afrikansk stil. Spetsar måste mättas med ett mer känsligt färgschema - vitt, silver, blått. Du kan dekorera modellen som pärlbroderi. Det finns speciella akrylfärger med en pärlskugga för ett sådant fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att överföra ritningen till ytan med en stencil. Det är lätt att få det om du lägger ett ark med en ritning på kartong (du kan lägga det på en vanlig mapp) och håller den med en vass kniv längs prydnaden, Först krävs att man avfettar verksamhetsområdet med en alkoholpratare, ritar prickmarkeringarna och sedan börjar arbeta med färger. För att göra målningen snygg är det bättre att träna lite på papper. För att slutföra uppgiften används maskeringsband, och ibland - bara en obegränsad fantasiflygning. Detta kallas friformsdekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet betonar konstmålning tydligt individualitet. Även med fokus på två färger, bara säkert kontrasterande, kan du uppnå ett otroligt originellt resultat. Många tycker om att måla bord med växtelement, och någon sätter sköldpaddor och trollsländor på skåpen. Uppdatera bordet väl med en tunn borste.

En utmärkt effekt tillhandahålls genom att måla med hjälp av tyll, som fästs med tejp på bordet, och genom det är ytan "luftig" målad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Decoupage

Det är att dekorera möbler med tyg- och pappersdesign och ge dem en speciell sprickeffekt. Färger, lack används, en intressant lösning erhålls när det gäller färg.

De förberedande stegen är följande:

  • resterna av gammalt lack tas bort från ytan;
  • ytan är jämn med ett sandpapper för perfekt jämnhet;
  • akrylprimer appliceras;
  • tid ges för att torka.

Sedan läggs fotografier, pappersservetter, torra löv, blommor eller speciella decoupagekort ut. Allt "cementeras" med lack i flera lager, och under en sådan beläggning dyker en otroligt fantasifull, oväntad "slätt" upp.

Bild
Bild

För experimentet kan du klistra över den dekorerade ytan med en ljus trasa, till och med tapet. Men vågor och utbuktningar är oacceptabla här. Även knappar med färgglada hattar är lämpliga för dekoration. Allt är enkelt att göra med egna händer. Steg-för-steg vackert dekorera bordet med decoupage ligger inom ramen för alla nybörjare artist-restauratörer.

Tekniken gör att du kan få en snygg eller vintagemöbel från ett förfallet exemplar. Om du tvärtom är imponerad av de gamla möblerna, täck sedan din sällsynthet med craquelure -lack. Torkning, garanterar det en "sprucken" yta, effekten av utseendet på "spindelnät från förr" på bordsskivan. Samma”ålder” är lätt att uppnå från bordets ben för ensamhetens fullständighet och harmoni.

Bild
Bild

Mosaik

För att förstå vilken mosaik som passar ditt bord måste du först lägga ut det utan att limma. Bitar kan vara vad du vill. De kan enkelt erhållas genom att bryta tidigare onödiga keramiska föremål. Perfekt för ett nautiskt tema, snäckskal eller vackra stenar. En sådan bild är svårare, men skönheten är extraordinär. Limmet appliceras på små ytor, fragmenten limmas ett i taget. Det är bättre att applicera injekteringsbruk på sömmarna med en borste.

Mosaiken är väl lämpad för en trädgård, lantbord. En spridning av små fragment skapar ett eget utrymme, särskilt om fragmenten är väl ordnade.

Glasplattor och speglar används som element. Ritningar från dem är inte lätta att skapa. Men å andra sidan kommer dekorationen att tvinga ditt gamla bord att lysa med alla regnbågens färger och ge en gedigen semester.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilistiskt val

När du arbetar med ditt eget mästerverk av designkonst kan du välja dekorationsstilen helt oberoende:

  • Provence -stil - bordet är ljust, mysigt, lite "franskt". Utifrån ser det ut som om det vore gammalt, faktiskt funktionellt och sofistikerat.
  • Vill du imponera på det unika i hushållet? Sedan kan du betona Provence-stilen genom att använda en gammal flerfärgad halsduk i bordsdekorationen. Under glas eller lack kommer produkten att leva i flera år och skapa en mysig pastoral "rustik" melodi i ditt kök eller matsal.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Som i interiören i allmänhet kan minimalism användas i bordets inredning - detta betonas enkelhet.
  • Ett bord i futurismens stil - med mystiska, fantastiska "avvikelser" - uppfyller uppgifterna i ett barns rum.
  • En ambitiös målad kopia anses vara empirestilen och "demonstreras" i vardagsrummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Så arbetet är över. Det är dags att bjuda in gäster att uppskatta din design och bli förvånad över din uppfinningsrikedom. Det verkar som att det inte är mycket ansträngning, men det är så mycket värme, nyhet och glädje i huset!

Du kan se hur du återställer ett bord med egna händer i videon:

Rekommenderad: