Fällbara Bord (58 Bilder): Fällbar Transformator För Hemma I Vardagsrummet, Plast- Och Trämodeller, Funktioner I Mekanismer Och Storleksval

Innehållsförteckning:

Video: Fällbara Bord (58 Bilder): Fällbar Transformator För Hemma I Vardagsrummet, Plast- Och Trämodeller, Funktioner I Mekanismer Och Storleksval

Video: Fällbara Bord (58 Bilder): Fällbar Transformator För Hemma I Vardagsrummet, Plast- Och Trämodeller, Funktioner I Mekanismer Och Storleksval
Video: Innovative Foldable Wooden Table Chair 2024, Maj
Fällbara Bord (58 Bilder): Fällbar Transformator För Hemma I Vardagsrummet, Plast- Och Trämodeller, Funktioner I Mekanismer Och Storleksval
Fällbara Bord (58 Bilder): Fällbar Transformator För Hemma I Vardagsrummet, Plast- Och Trämodeller, Funktioner I Mekanismer Och Storleksval
Anonim

Det är svårt att föreställa sig en lägenhet eller ett hus utan en sådan möbel som ett matbord. Det är inte alltid möjligt att installera ett stort bord, eftersom det krävs mycket utrymme för att placera det, men du kan köpa ett hopfällbart alternativ som inte är sämre i funktionalitet än en konventionell modell, men tar mycket mindre plats.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Ett hopfällbart bord med otrolig funktionalitet är ett utmärkt alternativ inte bara för små rum utan också för rymliga rum. De många fördelarna som denna design är utrustad med gör den till en otroligt populär och mycket relevant möbel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla fällbara bord har en omvandlingsmekanism, tack vare vilken matytan kan ökas. Detta är mycket bekvämt både för den plötsliga ankomsten av gäster och för att hålla familjefester … Bordslayouten kommer inte att ta mycket tid och ansträngning, eftersom transformationsmekanismen, som bordstrukturen är utrustad med, är både enkel och pålitlig samtidigt.

Vid montering tar fällbordet praktiskt taget inte plats. En lakonisk och snygg design kan installeras både i en liten lägenhet och i en lantstuga. Tack vare det breda sortimentet kan du välja ett alternativ för vardagsrummet, plantskolan och, naturligtvis, köket, lyckligtvis tillverkar tillverkarna inte bara modeller som är olika när det gäller designfunktioner, utan också beroende på tillverkningsmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med ett hopfällbart bord inkluderar priset. För många köpare verkar det tillräckligt högt. Men för att vara rättvis bör det noteras att priset på dessa produkter a priori inte kan vara lågt, eftersom bordet är utrustat med en omvandlingsmekanism och är tillverkat av högkvalitativa material, och en bra sak kan inte vara för billig.

Vissa köpare rankar som en nackdel oviljan att pyssla med bordslayouten varje dag. Men denna åsikt är ganska kontroversiell, eftersom det inte alls är svårt för andra människor att lägga ett bord om det behövs.

Bild
Bild

Typer av strukturer

Idag produceras det hopfällbara transformerande bordet i en mängd olika konfigurationer, som är indelade i stationära, bärbara, hopfällbara, inbyggda och hopfällbara strukturer.

Inbyggda strukturer installeras oftast i köket och är en bänkskiva som glider ut ur kökslådans nisch. För att lägga ut behöver du bara dra i lådans handtag, och en liten plan yta kommer att visas, som ligger vinkelrätt mot nischens bas, används inte bara som ett matbord, utan också som ett skrivbord. Bordet kan vara antingen rektangulärt eller kantigt.

Bild
Bild

I små rum, där ofta varje centimeter räknas, kan du installera ett fällbart bord under fönsterbrädan. Denna design är ganska bekväm, eftersom bordsskivan bara förs till horisontellt läge om det behövs.

Vikstrukturen kan också monteras på väggen, i kökslådans sida, och även vara en fortsättning på ett av skåpen. Ytan kan vara på ett stöd, eller den kan stödjas av två fästelement som är fästa vid basen.

För många köksdelar skulle en vägglåda med hyllor och ett inbyggt hopfällbart bord som stöds av en ram vara ett utmärkt alternativ. Denna design tar minst ett utrymme, eftersom basen på ett sådant bord ligger på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det universella smala fällbara bordet "bok" är prototypen på många modeller. Bordsskivans yta ökas på grund av sidodelarnas layout, både på ena och på båda sidor. Fällbara multifunktionella bord har varit otroligt populära på sistone. Vanligtvis har dessa instanser ett dubbelt syfte.

Bild
Bild

Klämbordet ser ut som en rektangulär kantsten. För att använda bordet måste du fixera det rörliga locket i horisontellt läge, och om du behöver en mussel måste du vika den rörliga delen vertikalt och ta ut ramstrukturen.

Den multifunktionella byrån har ett annat syfte. När den är stängd ser den här modellen ut som en vanlig byrå, och när vikningsytan är fixerad blir den till ett fullbordat skrivbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkbordet avser de stationära strukturer som oftast används i landet. I denna design kombineras en fällbar bordsskiva och en bänk perfekt som ett fullvärdigt säte för flera personer. Versionen med baldakin är lämplig för dem som gillar att ordna sammankomster i alla väder.

Bild
Bild

Ett bordsdisk har ett något annat syfte. Idag produceras sådana modeller med hänsyn till ålder och har många ändringar. Ett mycket populärt alternativ är med en justerbar bordsställning och höjdjusterbar beroende på höjden.

För barn har en monolitisk struktur utvecklats, installerad längs väggen och bestående av många nischer och lådor - detta är ett ställ med ett bord. Praktiska hyllor och nischer gör att du kan lägga ett stort antal böcker, anteckningsböcker och andra studentartiklar där.

Bild
Bild
Bild
Bild

De fällbara stationära strukturerna inkluderar ett soffbord med pallar. Ytan på en sådan modell har som regel inte ett särskilt stort område, men själva bordsskivan är justerbar, tack vare vilken du kan ställa in delar av bordsskivan till en bekväm höjd.

Bild
Bild

Ett alternativ till den stationära miniatyrversionen är ett mobilbord på hjul, som kan flyttas när som helst från en punkt till en annan.

Stationära strukturer inkluderar ett gästdiplomatbord. Denna modell har en extra yta, som består av två halvor, är placerad under bordsskivan. För att utveckla denna modell måste du flytta huvuddelen åt sidan och fälla ut ytterligare insatser och placera dem i det lediga utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom stationära alternativ för hopfällbara bord finns det också bärbara helt hopfällbara strukturer som är praktiska för transport. Dessa modeller är det bästa alternativet för dem som gillar att koppla av i naturen.

Det lätta och kompakta resvägsbordet har en intressant design. Bordsskivan består av två delar, som var och en har ett par pallar fästa. När de är vikta placeras varje par i sitt eget fack och bordsskivans halvor viks för att bilda en resväska med ett bekvämt bärhandtag.

Bild
Bild

För utomhusentusiaster är ett hopfällbart bärbart bord lämpligt. Det är en mycket lätt konstruktion som tar minst ett utrymme, eftersom det är en helt hopfällbar modell. Efter montering överförs modellen och förvaras i en specialpåse.

Bild
Bild

Många modeller som produceras i massproduktion kan tillfredsställa de flesta konsumenters smak, men det finns designerbord som förvånar med sin skönhet och sofistikering.

Förutom det ovanliga utseendet har enskilda modeller en design skräddarsydd för en specifik inredning, med hänsyn till alla önskemål från ägarna till lokalerna.

Fällbara bord produceras inte bara för hemmabruk. Det finns modeller som har sina egna detaljer. Dessa typer inkluderar ett skärbord för tyger, ett hopfällbart massagealternativ och andra modeller som inte är avsedda för hushållsbruk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanismer

Fällbara bord förs till en eller annan position på grund av transformationsmekanismer, som är indelade i tre huvudtyper: tsargovye, zargovye och transformatorer.

Tsarga är bordets skelett (ram), bordsskivan är fäst vid den. Hylsmekanismen består av en profil längs vilken vagnarna rör sig. En speciell plattform är fäst på profilen, som håller bordsskivan. Det finns flera typer av lådmekanismer: med utvändig eller invändig infästning, "bok" och ändförlängning.

Med yttre infästning rör sig vagnen ut ur styrprofilen, och med intern infästning förblir den inom profilen. Externa och interna fästen kan installeras både externt och internt. Bokmekanismen liknar den inre infästningen. Ändförlängning kännetecknas av förlängningen av sidodelen tillsammans med stöden. Rörelsen begränsas av en propp.

Bild
Bild

Zargovy -mekanismer är inte fästa vid ramen. De fästs antingen på bänkskivan eller på bänkskivan och underramen. Ramen är nödvändig för att fästa stöden och har en delad design. Om fästet är fäst på bordsskivan, glider produktens stöd ut tillsammans med ytan när det läggs ut. Skär som förstorar ytan finns antingen inuti modellen, stöds av speciella delar eller separat från den.

Fästet som är fäst på underramen är utrustat med en synkroniseringskabel. Ytterligare en yta är placerad mellan bågen och bänkskivan. I vissa utföringsformer finns en propp.

Bild
Bild

Två typer av mekanismer är karakteristiska för transformatorbord - en höjning av höjden och en automatisk höjning av en extra yta på bordsskivan. För att öka ytan i bredd används sido- och sidomekanismer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

De flesta vikstrukturer är små när de är vikta. Standardalternativen är för fyra personer. Bredden på ett sådant bord ligger inom intervallet 80-85 cm, längden är inte mer än 100-120 cm och den bekväma höjden är 75 cm. Det lilla hopfällbara bordet har mindre dimensioner i förhållande till standard.

Fällbara matbord, oftast installerade i vardagsrum, när de är vikta har standard eller nära standardmått. Bordet, långt utlagt och kompakt när det fälls, är en oumbärlig möbel.

Bild
Bild

Det finns ett förhållande mellan kapacitet och storlek på bänkskivan. Ett bord med en storlek på 90 * 150 cm rymmer bekvämt från 4 till 6 personer. För 8-10 personer ska ytstorleken vara 110 * 200, och för 12 personer krävs ett stort bord med dimensioner 110 * 320.

Ett kompakt och lågt soffbord, tack vare bordsskivans förvandling, beroende på modell, rymmer det från 4 till 6 personer, och tack vare bordsskivans lyft uppåt ger det en hög komfortnivå.

Fällbara bord med ministorlekar är bärbara turistmodeller. Deras längd är i intervallet 40-45 cm, och deras bredd överstiger inte 25-30 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Form

Fällbara bord har bordsskivor i olika former.

Den mest traditionella är den rektangulära versionen. Denna blankett är lämplig för installation i kök och vardagsrum och i alla andra rum. Tidlösa klassiker kommer att se lika bra ut mot väggen, i hörnet och mitt i rummet.

Bild
Bild

Ett runt bord anses inte mindre vanligt. Frånvaron av hörn gör bordet säkert, särskilt denna detalj är viktig för familjer med små barn.

En typ av rundbord är en halvcirkelformad version. Denna modell installeras oftast nära en vägg, eftersom ena sidan är rak. Fällbara stationära modeller är ofta utrustade med en halvcirkelformad bordsskiva. Med sin raka sida är ett sådant bord fäst på en vägg eller nisch, och den halvcirkelformade delen kan expanderas efter behov.

Den fyrkantiga formen är mindre vanlig. Som regel är små soffbord och kompakta köksprodukter utrustade med en bänkskiva av denna form. Ett fyrkantigt bord installeras oftast i ett hörn eller nära en vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Olika material används för tillverkning av fällbara bord.

Det mest traditionella materialet är trä. Det finns modeller helt och hållet av massivt trä, men det finns också modeller där endast ramen är av trä. En mängd olika trädslag används för tillverkning av träprodukter.

Bild
Bild

Strukturer gjorda av hevea är motståndskraftiga mot fukt, deformeras inte vid temperaturförändringar, är starka och hållbara. Tallbord är något billigare än Hevea-produkter, eftersom denna träslag tillhör en medelmjuk sort. Med rätt bearbetning kan bordet tjäna ganska länge.

Som ett alternativ till massivt trä är borden gjorda av lätt men hållbar plywood, vars yta oftast är laminerad. Oftast är vikbara gångjärnsmodeller gjorda av plywood.

Bild
Bild

Trä används inte bara i modeller för hemmet, utan också i produkter avsedda för sommarstugor. Det finns många alternativ med bänkskivor utomhus.

Glas används som material för tillverkning av bänkskivor. Produkter med glasyta kompletteras ofta med konstrotting. Det är en hållbar och flexibel plasttejp som används för att dekorera bordsskivor och bordsben. Produkter av plastrotting är resistenta mot olika väderförhållanden, så de installeras ofta i öppna utrymmen i sommarstugor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast är ett annat material som används vid tillverkning av dessa strukturer. Ett hopfällbart plastbord med en ram av ett format rör är lätt och hållbart. För tillverkning av lätta vikningsstrukturer används metall, oftast är det aluminium. Fällbordet är praktiskt, slitstarkt och hållbart.

Vid tillverkning av fällbara bord används ofta ett material som konststen. Bänkskivor för köksmodeller är gjorda av den. Stenytor är rep-, vatten-, fett- och smutsbeständiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Fällbordets stil är direkt beroende av materialet som används och utförandeformen.

Moderna produkter med glasyta och metallstöd kommer att se bra ut i ett högteknologiskt, modernt och minimalistiskt rum. Formen på modellen för dessa stilar har tydliga, raka linjer utan överdriven dekoration.

Bild
Bild

Produkter från ädla träslag, dekorerade med sniderier och lack är väl lämpade för interiörer i Provence-stil. För lantlig stil är bord i massivt trä det bästa alternativet, men utan användning av inredning. Endast lakonisk form och strikt enkel design.

Bord i loftstil tenderar att ha en grov träplatta och ett metallstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färger och mönster

Fällbara bord, förutom skillnader i design, syfte, tillverkningsmaterial, produceras i olika färger. För köket skulle ett vitt bord vara ett lämpligt alternativ. Vitt och svart är klassiker inom genren. Båda tonerna ser bra ut både individuellt och i kombination med varandra. Ett bra exempel på detta är ett svart glasbord med ett vitt fototryck.

Bild
Bild

Träytor kännetecknas av sådana färger som wenge, al, plommon, mahogny, sonoma ek, olika nyanser av valnöt. Bordsskivan, beroende på utförande, kan vara matt eller ha en glans. Ett polerat bord är mer lämpligt för rum i klassisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en modell för ett hus måste du först bestämma installationsplatsen för denna struktur efter att ha gjort preliminära mätningar. Det är nödvändigt att göra detta för att förstå hur mycket strukturen kommer att ta plats i det vikta och utfällda tillståndet.

När du väljer en modell för köket är det bättre att uppmärksamma modeller där bordsskivan skulle vara gjord av högkvalitativt och praktiskt material, samt antalet platser när de är vikta.

Valet av modell för ett vardagsrum beror på många faktorer. Det här är rummets dimensioner och dekorationsstilen och, naturligtvis, ägarnas önskemål. Om du inte direkt kan bestämma installationsplatsen är det bättre att köpa ett lätt mobilbord i vardagsrummet. Du kan flytta den vart du vill.

Bild
Bild

Valet av modell beror också på dess syfte. Om du gillar att träffas i ett stort företag är ett bord som kan läggas upp för 8-12 personer lämpligt, och om du gillar att sitta med en bärbar dator, kommer ett kompakt hopfällbart bord för en soffa att göra.

Vackra alternativ i interiören

Ett hopfällbart bord kan vara tillverkat av olika material, ha olika storlekar och former, men syftet förblir oförändrat - det är en bekväm tidsfördriv i sällskap med intressanta människor.

Rekommenderad: