Konsolbord (48 Foton): Moderna Modeller Av Konsolbord I Korridoren, Vita Fällbara Alternativ Från Ikea Och Tillverkare Från Kina

Innehållsförteckning:

Video: Konsolbord (48 Foton): Moderna Modeller Av Konsolbord I Korridoren, Vita Fällbara Alternativ Från Ikea Och Tillverkare Från Kina

Video: Konsolbord (48 Foton): Moderna Modeller Av Konsolbord I Korridoren, Vita Fällbara Alternativ Från Ikea Och Tillverkare Från Kina
Video: TOP 50 Console Tables | Hallway Decorating Ideas | Modern Console Tables for Entryway| MUST WATCH 2024, Maj
Konsolbord (48 Foton): Moderna Modeller Av Konsolbord I Korridoren, Vita Fällbara Alternativ Från Ikea Och Tillverkare Från Kina
Konsolbord (48 Foton): Moderna Modeller Av Konsolbord I Korridoren, Vita Fällbara Alternativ Från Ikea Och Tillverkare Från Kina
Anonim

Bland de många alternativen för bord är konsolerna oförtjänt berövade uppmärksamhet. Men det här är ett ganska bra alternativ, harmoniskt lämpligt för en mängd olika interiörer och stilar. Du behöver bara vara mer uppmärksam på valet och noggrant utvärdera allt för att undvika misstag.

Typer och former

Konsolbord kan kombinera en mängd olika funktioner om de kompletteras med en glidmekanism. Vanligtvis är detta ett smalare bord med det vanliga utseendet. Ett konsolbord kan ersätta ett toalettbord, eller det blir ett stativ för lampor, vaser, korgar och några andra dekorationer. Små lådor ökar produktens funktionalitet och gör den praktisk.

Man tror ofta att konsolbordet är extremt dekorativt .men i verkligheten är det inte det. Det är svårt att hitta ett bättre sätt att kompakt byta ut hyllor, vashållare, klocka, flera handskar, nycklar, telefoner, små väskor. Ja, det här är inte en mycket rymlig produkt - men en stor kapacitet krävs inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konsolbord med en oval spegel fungerar utmärkt i klassiska interiörer. Sådana lösningar bör vara noggrant dekorerade - upplagda med mosaik, målade eller gjorda av natursten med utmärkta dekorativa egenskaper. När platsbesparande överväganden kommer först, är vikningstypen en av de bästa. Det kan vara antingen kvadratiskt eller halvcirkelformat - ingenjörer och designers har länge behärskat båda dessa alternativ och vet hur de skickligt kan tillämpa dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggbordet är inte särskilt stabilt - och med tanke på grundläget behöver det inte det. Sådana möbler komplicerar inte alls rörelse i något rum där de är placerade och har inte ett enda skarpt hörn. Som ett resultat kommer inte ens närvaron av små barn, djur, äldre i huset att vara en "kontraindikation". Du kommer att vara helt lugn om hela ditt hushåll. Observera: du bör bara välja de modeller där fästelementen är förklädda, inspektera produkten noggrant när du köper.

Väggkonsoler kan inte förväxlas med en vanlig hylla monterad på fästen - den hyllan har inte en så elegant bordsskiva. Den är gjord droppformad eller oval, kan dekoreras med sniderier eller figurerade element.

Ett hörnkonsolbord anses av de flesta specialister vara mer bekvämt än vanligt; de firar möjligheten att använda hörn mer rationellt och att ta upp den del av utrymmet som vanligtvis lämnas inaktiv. Om du behöver behärska varje centimeter av en liten lägenhet till varje pris är detta en mycket bra lösning. Hörnkonsoler av trä är lämpliga för klassiska korridorer och vardagsrum; i en eftertryckligt modern inredning kan du använda metall- och till och med betongprodukter. Det är möjligt att gynna temat för retrostilen på grund av mönster med rika, invecklade ristningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bredden och höjden, liksom djupet, bestäms till stor del av individuell smak, men du måste fortfarande se till att storleken är tillräcklig och inte kommer att skapa några problem. Annars finns det inga speciella rekommendationer om denna poäng. Konsoler är per definition smala, så överdrivna dimensioner är kontraindicerade för dem.

Material (redigera)

Oftast används bok, al, calvados, päron för tillverkning av konsoler. Andra sorter är mindre mångsidiga; så, mahogny passar bra bara i klassiska interiörer. Måttliga och mörka wengefärger är bra för dem, och om du väljer möbler för Provence eller shabby chic, för skandinaviska rum, är det mer korrekt att använda vita och åldrade vita alternativ. Det är vettigt att införa strukturer gjorda av exotiskt trä eller mörk valnöt i rokokomiljön och liknande "gamla" miljöer. Andra stilar är ganska kompatibla med tall och andra traditionella träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

I en "lantlig" bostad föredras enkla produkter av naturligt trä, som inte är dekorerade på något sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Idealisk konsol för industriell stil - gjord med metallben, med en transparent topp; om det ger intryck av att vara färskt från fabriken, är det ännu bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shabby chic innebär användning av bord, kompletterade med speglar i ljusa pastellfärger, kanske med en något åldrad ram. Den provensalska stilen understryks väl av de vita konsolerna, vars ben är något böjda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sovrumset innehåller ofta bekväma modifieringar utrustade med hjul och lika breda som sovplatsen. Du kan rulla dem över din säng och få ett improviserat frukostutrymme, för lite skrivande och så vidare. Med alla fördelar med speglade ytor är det viktigt att tänka på om de kommer att vara för smutsiga, om de är lämpliga i ett visst fall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Konsolbord av den klassiska typen är ganska lyxiga föremål, de är mycket elegant färdiga och är främst avsedda för ceremoniella matsalar eller vardagsrum … Men i korridorer och hallar är det mycket mer korrekt att använda moderna produkter av praktiska material: lackerad MDF, spånskiva med laminerat lager, hållbara glas- eller metallkonstruktioner.

Fristående konsolbord används oftast vid sofforna, längs väggarna , även om de kan placeras någon annanstans. Om de är låga kan sådana möbler användas för tesällskap, byt ut soffbord. Barsorten har inre flasknischer, hyllor och måste vara utrustade med hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konsol bord in i korridoren har både dekorativt och praktiskt värde; själva möblerna och tillbehören som kompletterar den dekorerar interiören. Vissa designers rekommenderar att du installerar ottomaner underifrån och hänger en spegel ovanför bordet. För att göra korridoren ännu mer praktisk är det lämpligt att välja produkter med utrullningsboxar. I vardagsrummet ersätts konsolerna med bord kopplade till soffor, eller platta TV -apparater (även upphängda på väggen) placeras på dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett litet kök sidobord fungerar som bardiskar eller mini-bufféer när det inte finns tillräckligt med utrymme för att installera headset i stort format. Hjulhyllor med porslinhyllor och utrullningsbara lådor är ganska användbara för förvaring av bestick och andra små föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

För sovrum Konsolbord med speglar blir ett bra val, eftersom de är mycket praktiska att använda. Det finns ingen anledning att komma till garderoben och stå upp, du kan omedelbart bedöma ditt utseende efter att ha vaknat. I korridoren och även under trappan är konsolbord ganska användbara, överallt kommer de att lägga till mys och komfort. De platser som vanligtvis kringgås eftersom de inte kan hitta sin goda visuella design kommer att vara mycket enkla att dekorera. Det rekommenderas att välja mönster av naturligt trä, dekorera dem med bordslampor och vaser, statyetter och andra egenskaper av lyx och komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om levererat i hallen lägg till stolar eller fåtöljer till konsolen från sidorna, alla gäster kommer att vara nöjda med detta beslut. Var kreativ: extraordinära konsolbord är praktiska i nästan alla rum. Låt någon inte tycka om interiören, men det kommer att behärskas helt, uteslutande ditt i själen! Tänk, kanske är det värt att använda konsolen inte bara för att skapa den önskade bilden, utan också för att servera lättare snacks och drycker.

Bild
Bild
Bild
Bild

I ett stort vardagsrum designers rekommenderar att du placerar konsolbord bakom soffor för att skapa en känsla av ett bekvämt och bekvämt utrymme. Om du inte har läst en bok eller tidning, inte har skrivit något, inte har gjort en kopp te eller kaffe, kan allt detta lämnas säkert ett tag.

Det finns andra alternativ där konsolbordet är ganska rimligt. Några av dess sorter kommer till och med till nytta i badrummet (om fuktbeständiga material används som inte är rädda för överhettning). När det redan finns en spegel i hallen blir konsolbordet ett elegant tillskott till det.

I sovrum och omklädningsrum denna möbel ersätter toalettbord, är på sin vanliga plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

Färgen på wenge ger en touch av aristokrati och nåd till rummet; repor och oavsiktliga fingeravtryck mot en sådan bakgrund är nästan osynliga. Viktigt: den här färgen är användbar endast i tillräckligt stark belysning, annars kan ingen uppskatta soliditeten i mörka toner. Men om bakgrunden är neutral, även bleknad och uttryckslös, kommer ljusa färger att hjälpa till att rätta till situationen.

Glansen ser vacker ut, ingen kommer att bestrida detta. Problemet är dess ökade smuts, så du bör inte placera sådana möbler i ett genomgångsrum. Eller så måste du omedelbart förbereda dig för den ständiga återställningen av ordningen.

Ett grönt bord, om det är välgjort, är lika vackert som ett vitt. Men ändå finns det en viss nyans av antingen formalitet eller biljard; Fundera noga över vilka associationer en sådan möbel kommer att orsaka. Det är ofta vettigt att bryta formen och överväga att välja färger som du inte ursprungligen tänkte på.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inredningsstilar

Konstruktioner i loftstil vävs harmoniskt in i interiören med samma namn. Om rummet är inrett i andan av den "industriella" grenen av denna stil, då grova, till synes obearbetade ytor, är ett överflöd av metalldetaljer att föredra. Genom att välja en boho -design kan du experimentera mycket mer fritt, till och med införa separata element (samma konsoler) som tillhör helt olika stilar. Ett glamoröst loft kännetecknas av en mängd olika färgfyllningar - du kan lägga till lite pastellfärger.

Anden i någon av dessa versioner uttrycks av möblerna, som verkar vara sammansatta av olika delar. I alla fall bör alla strukturer se solida och grundliga ut, verkar ha gjorts i årtionden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja en antik interiör, det är logiskt att leta efter samma typ av bord. En förutsättning är frånvaron av en antydan till syntetiska material och enkel design. Inga lådor, inga smidesjärn, inga snidade ben - bara bordsskivor med ben. Det här var de allra första konsolerna som dök upp på artonhundratalet, och du kan inte bara bryta mot stilens kanoner.

Provence, efterfrågad och attraktiv för sin närhet till naturen, har sina egna lagar. Syntet och plast, härdat glas och andra attribut för tekniska framsteg passar inte heller in i det. Men valet av konfiguration är ganska brett: du har råd med skåp, klassiska ben, breda socklar och en trapetsformad bordsskiva. Det finns även alternativ med sekreterare och med extra hyllor ovanpå bordsskivan.

I det provensalska rummet är bord med en "peeling", "peeling" yta lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konsolen som den bärbara datorn är placerad på är utrustad med en utdragbar enhet - detta gör det mer bekvämt att organisera arbete, det blir mer utrymme. När bordet fälls fungerar det som ett stativ, datorn förvaras på ett annat ställe eller på en invändig bordsskiva och möblerna är enkla.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konsolbordets klassiska stil innebär dess dekoration med snidade lockiga ben. Det är användbart att titta närmare på alternativen med komplex ornamentik, med pittoresk målning. Viktigt: konsolen bör inte ha en stilmässig skillnad mellan underredet och toppanelen.

Varianter av jugendstilen kännetecknas av svårighetsgraden av rektangulära konturer, ofta i svartvitt; om du behöver införa en accent i interiören används ljusa inneslutningar. Det är inte svårt att köpa sådana möbler i någon specialaffär.

Den minimalistiska interiören fungerar bäst med transparenta härdat glasbord; sätta lampor med en original look på dem, kan du betona och förbättra det skapade intrycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna modeller

Går till affärer Ikea , hittar du det bredaste utbudet av optimala modeller för dig själv, men det här är bara i budgetsegmentet. Premiumprodukterna är tillverkade i Italien, tänk bara på att de rekommenderas att kombineras med speglar och inte användas på egen hand. Trots sin relativt lilla storlek kan ett sådant bord bokstavligen förvandla interiören, göra det fräschare och mer attraktivt och lägga till smak.

Ett slående exempel på exklusiva produkter från halvön Apennine är versionen Tonin Casa Venere 1512 är en perfekt klassisk möbel med utrullningsbara lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

De utbredda fördomarna mot bord och andra produkter tillverkade i Kina har liten grund nu. För ungefär tio år sedan producerades nästan uteslutande varor av låg kvalitet i detta land, men de senaste åren har situationen förändrats dramatiskt. Du kan vara uppmärksam på modellen Lefard Arti-m "Aged Gold ".

Fabriker i Malaysia är relativt lite kända i vårt land, och förgäves: de vet hur man arbetar effektivt och levererar pålitliga varor. Även betydligt sämre än de italienska versionerna när det gäller pris, det ligger inte efter dem i kvalitet och yttre attraktivitet. Här är modellens mahognykonsol MK-CNSL01 ; konsumenten kan välja färger som körsbär, italiensk valnöt eller antikt vitt. Designen är utrustad med invecklat böjda ben och ser väldigt elegant ut.

Det är omöjligt att täcka i detalj även alla de konsolbord som produceras i något av dessa tre tillstånd. Och det är inte nödvändigt, för du vet redan exakt i detaljerna hur du väljer dem och vad du ska leta efter.

Rekommenderad: