Tabeller I "loft" -stil (59 Foton): Stöd För Ett Träbord I "industriell" Stil, Trästolar, Ekmöbler

Innehållsförteckning:

Video: Tabeller I "loft" -stil (59 Foton): Stöd För Ett Träbord I "industriell" Stil, Trästolar, Ekmöbler

Video: Tabeller I
Video: 30 Industrial Style Bathroom Design Ideas 2024, Maj
Tabeller I "loft" -stil (59 Foton): Stöd För Ett Träbord I "industriell" Stil, Trästolar, Ekmöbler
Tabeller I "loft" -stil (59 Foton): Stöd För Ett Träbord I "industriell" Stil, Trästolar, Ekmöbler
Anonim

Vindloftstil vinner mer och mer popularitet som en inredningstrend. Den har många specifika attribut och detaljer. Vissa möbler har en speciell design och konsistens. En så viktig komponent i varje rum, som ett bord, i denna stil har speciella egenskaper och utseende. För att kunna välja denna möbel korrekt måste du ta hänsyn till alla funktioner i loftriktningen och navigera i alla design- och materialalternativ.

Bild
Bild

Särdrag

Loftstilbord har följande egenskaper som skiljer dem från liknande produkter i andra inredningskoncept.

Praktiskhet - huvuddragen i stilen. En tabell med vilken design som helst måste först och främst vara inriktad på en lång livslängd och en låg känslighet för yttre påverkan. Det bör vara en solid struktur, även om det bara är en inredning, eftersom loftkonceptet är baserat på produktens enkelhet och grundläggande karaktär.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enkel användning inte mindre viktigt. Oavsett design produkten har, bör det inte orsaka obehag och begränsa hållningen där användaren sitter vid bordet. Eftersom vinden stil innebär periodiska omläggningar och transformationer, bör produkten vara lätt att flytta från plats till plats.
  • Funktionalitet . Att utföra inte bara grundläggande utan även ytterligare funktioner välkomnas i denna riktning. Även om bordet spelar en övervägande dekorativ roll, bör dess yta vara slät och stabil.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Loftstilens prioritet är materialens naturlighet för möbler. Förutom användningen av naturliga råvaror finns även designen på bänkskivan med en viss avsiktlig slarv. Detta påverkar inte alls produktens presentabilitet, utan tvärtom kompletterar det den övergripande atmosfären i rummet.
  • Lakonisk inredning . Blandningen av olika dekorationer och ytterligare tryck kommer att bryta tanken på riktning och skapa en pretentiös effekt som motsäger konceptet. Loftet är baserat på svårighetsgrad med en liten slarv, därför bör ett stort antal tillbehör undvikas.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ofta är möbler inblandade i områdets zonindelning, så bordets dimensioner och form bör ofta väljas utifrån denna ytterligare funktion som det kommer att utföra.
  • Formfrihet . Tabeller kan göras med hjälp av välbekanta geometriska linjer och former, liksom i mer komplexa och atypiska tolkningar.
  • Det är ganska sällsynt att se ett bord i loftstil som fästs mot en vägg eller i ett hörn. Den intar antingen en central position i rummet, eller intar en ledig position i en viss del av rummet, om den inte tjänar till zonfördelning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Beroende på området i rummet där bordet ligger, utför det vissa funktioner och har motsvarande funktioner. Det finns följande typer av loftstilsprodukter.

  • Matbord Är en långsträckt rektangulär struktur, som ligger på fyra ben. Den har en rejäl, tät bordsskiva, i vilken en låda ibland byggs för förvaring av bestick och andra redskap. Det lilla bordet kan också vara runt.
  • Ibland inställd barbord som har en långsträckt form och en hög konstruktion. Det är dessa möbler som fungerar som en zonavdelare mellan köket och vardagsrummet. Höga trästolar med rygg eller runda med läderklädsel väljs för sådana bord.
Bild
Bild

Skrivbord på ett loft är interiören vanligtvis inte rörig med ett stort antal lådor och fack på sidorna. Det är en rektangulär bordsskiva som vilar på fyra ben som är raka eller skär varandra i korsform. Bordsskivan kan innehålla ett extra fack som glider ut underifrån. Det finns inga extra hyllor för datortillbehör och tillbehör ovanför bordets plan, eftersom deras närvaro strider mot begreppet stil. En märklig design av skrivbordet kommer att vara ett stöd å ena sidan i form av två metallben, och å andra sidan - i form av en träduk, som är en fortsättning på bordsskivan. Benen på vissa arbetsbord är tillverkade med en teknik som låter dig justera produktens höjd. Justerbara bord kan anpassas till olika stolhöjder och göra arbetsprocessen så bekväm som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kaffe bord - en integrerad möbel i alla vardagsrum. I loftstil ges företräde till fyrkantiga produkter eller kubiska modeller. Ibland används utrymmet mellan botten och bänkskivan som en extra hylla för förvaring av små föremål. Stödet för de runda soffborden är en ram i ett stycke som spelar en accentroll i produkten. Den är gjord av skärande metalllinjer och ger strukturen ett luftigt och graciöst utseende. Ett ovanligt alternativ är ett tvålagersbord, vars nedre nivå är gjord av repväv. Det är inte utformat för att lagra små föremål, men det ser ganska extravagant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Det är viktigt att ett bord i denna stil inte är för skrymmande i storlek. Eftersom loftets riktning innebär mycket ledigt utrymme i rummet är stora bord endast tillåtna på platser där de behövs. De köps om ett stort antal människor bor i din familj och installeras i matsalen eller köket. I övriga rum är kaffe- eller soffbord med elegant miniatyrdesign välkomna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

För loftets riktning är det att föredra att välja naturmaterial. De används både individuellt och kombineras tillsammans i en produkt. Med en väl vald kombination kan du inte bara framgångsrikt implementera konceptet utan också skapa en exklusiv möbel. Bland materialen är följande populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Solitt trä . Denna råvara är stark och mycket hållbar. Bänkskivor skapas ofta av den, de har en solid struktur och kan motstå många mekaniska påverkan. Ofta är den nedre delen av bordet också av trä. Ekbord, lönn, ask och bokstrukturer är mycket populära för loftriktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använd vanligtvis för benen och botten av bordet metall … Detta material är tillräckligt starkt för att ge bordet en stabil position i rymden. Metallbenen är ibland känsliga och graciösa. De späd ut det vanliga loftkonceptet. Du kan också hitta ett monolitiskt metallbord, ofta baserat på en konstsniderad figur i form av kugghjul och mekanismer, och bordsskivan är gjord av härdat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas används ofta i kombination med andra texturer. En bordsskiva är gjord av den, som ligger inte bara på en metallbas, utan också på träbjälkar. Stilkonceptet tillåter inte att produkter helt skapas av glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den ursprungliga lösningen i bänkskivans design är platta … Det är en träkonstruktion som imiterar strukturen på stammens längsgående sågsnitt. Trädet har en märklig färgavlastning och fläckar som betonar materialets naturliga ursprung. En sådan design introducerar ibland en pikant slarv, och ibland, i kombination med färgade glasinsatser, ger interiören ett lust.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffbordets yta är ibland mantlad hud … Detta betyder inte att produkten har en mjuk yta, vanligtvis med en sådan täckning, klarheten i strukturens linjer och bordsskivans plan bevaras. Element som grova stygn och nitar kan förekomma på läderstrukturen.

Hur väljer man?

När du väljer bord i industrins styrka är det viktigt att komma ihåg vissa nyanser som hjälper dig att ytterligare betona det valda interiörkonceptet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ett slags alternativ skulle vara ett soffbord på glasflaskor, som används istället för ben. De är tätt monterade i speciella runda spår på träbordet, vilket ser väldigt pikant ut.
  • Konceptet är baserat på olika mekanismer, inklusive växelteknik. Originalversionen kommer att vara designen på bordsbenen så att de imiterar kugghjul. Ett metalltryck som detta kommer att lägga till en extra nedsänkning i vindsatmosfären.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • När du väljer ett bord måste du lita på andra möbler i rummet. Det är viktigt att ta hänsyn till kombinationen av texturer och vilken struktur som kommer att dominera. Till exempel kombineras lädersoffor bäst med träbord.
  • Var uppmärksam på färgschemat. I de flesta fall innebär loftmöbler återhållsamma färger. Bänkskivan kan vara beige, grå, brun eller mörk. Ibland är färgen på möblerna i harmoni med tillbehören. Så ett beige bord kommer framgångsrikt att kombineras med målningar i pastellfärger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på hur mycket tid och ansträngning du är villig att lägga ner på att ta hand om produkten, måste du välja dess material. Spår av smuts syns mer på glas, medan trä är svårare att rengöra från oljiga fläckar. Huden kräver mycket noggrann vård och skydd mot mekaniska skador. För vissa texturer är det användbart att välja speciella ytvårdsprodukter

När du väljer, ta hänsyn till att de flesta bord som är gjorda av naturmaterial inte är billiga, men kostnaden varierar beroende på vilken typ av råvaror bordet är tillverkat av och hur mycket det har spenderats. Produktens originalitet och varumärkets popularitet beaktas också.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interiör alternativ

Matbord är ofta utrustade med stolar med en böjd rygg. Ett intressant exempel är placeringen av stolar på ena sidan av bordet och läderklädda pallar på den andra. Ibland används runda stolar, med en yta som imiterar en avverkning av en trädstam.

Ibland imiterar benen vid matbordet konstruktionen av rör, som är ett av huvudtryckarna i inredningen. Trots viss elakhet kommer en sådan modell att se riktigt exklusiv ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att snabbt organisera arbetsområdet används ibland en transformatorplatta. Den fästs direkt på väggen med en speciell mekanism, är mycket kompakt och hjälper till att spara utrymme i rummet.

I vardagsrummet, istället för ett vanligt soffbord, används ofta produkter på hjul, som är lätta att flytta. Små bord har ibland fällbara metallben och kan tas bort vid behov. Bordet, gjort i form av en sicksack, ser också original ut, en del representerar en hylla för förvaring av tidningar, tidskrifter och andra attribut, medan den konvexa delen kan användas som huvudbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett litet loftstil behöver inte ha en bordsskiva och ben. Det kan vara en monolitisk struktur med rund eller fyrkantig form. Oftast skapas träprodukter i denna utföringsform.

Vissa bord har två delar som kan användas tillsammans eller separat från varandra. Tillsammans bildar dessa delar en rund eller kvadratisk form. Denna teknik används i stora rum där ett litet soffbord inte räcker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bord i loftstil kommer alltid att vara höjdpunkten i detta koncept. Produkter kommer att betona din individualitet och smak perfekt. De kommer att ge en bit av den nödvändiga atmosfären till ditt hem, kombinera skönhet och funktionalitet och regelbundet glädja dig och dina nära och kära.

Rekommenderad: