Bordsstativ (53 Bilder): En Ergonomisk Utrullningsbar Enkelställning Med Lådor Och Ett Utrullningsbart TV-stativ

Innehållsförteckning:

Video: Bordsstativ (53 Bilder): En Ergonomisk Utrullningsbar Enkelställning Med Lådor Och Ett Utrullningsbart TV-stativ

Video: Bordsstativ (53 Bilder): En Ergonomisk Utrullningsbar Enkelställning Med Lådor Och Ett Utrullningsbart TV-stativ
Video: GPCT1656 - Foldable portable lightweight Laptop - Notebook Desk with Mouse Board 2024, Maj
Bordsstativ (53 Bilder): En Ergonomisk Utrullningsbar Enkelställning Med Lådor Och Ett Utrullningsbart TV-stativ
Bordsstativ (53 Bilder): En Ergonomisk Utrullningsbar Enkelställning Med Lådor Och Ett Utrullningsbart TV-stativ
Anonim

För närvarande är huvudkriteriet i valet av möbler att spara ledigt utrymme. Lyckligtvis är den moderna möbelmarknaden rik på sådana inredningsartiklar, och varje konsument kan välja den optimala modellen av lämpliga storlekar för sig själv. Du kan spara plats genom att använda moderna piedestalbord. Låt oss titta närmare på dessa produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med sockelbordet är dess kompakta storlek. Idag står många människor inför problemet med brist på kvadratmeter, så dessa möbler är mycket populära och är en mycket relevant modell.

Ofta i sådana möbler finns det enkla, men bekväma strukturer och mekanismer som gör att du kan ändra dess dimensioner och syfte. Så, när den är hopvikt, verkar en sådan produkt väldigt liten och snygg, men så snart du viker ut den kommer du att se en stor modell, bakom vilken minst 4-5 personer får plats.

Det är värt att notera det faktum att det är mycket enkelt att använda sockelbordet. Om det finns ett fällningssystem i det, är det som regel inte svårt att klara det ens för ett barn eller en bräcklig tjej.

Många moderna modeller har extra lådor, hyllor och skåp där du kan förvara många olika små saker eller viktiga föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är omöjligt att inte nämna den opretentiösa designen av sådana möbler. Sockelbordet passar enkelt in i många miljöer, utan att komma ur den allmänna ensemblen. Det betyder att du kan välja rätt alternativ för vilken design som helst.

Det finns inga väsentliga nackdelar med dessa möbler. Många köpare tillskriver dock nackdelarna den imponerande vikten på sidoborden. Detta gör dem inte till de mest mobila inredningsartiklarna. För att ordna om sådana möbler till en ny plats måste du ofta ta hjälp av en annan person. Dessutom kan golvfinishen skadas i processen för att flytta ett så imponerande föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns flera typer av piedestalbord.

Mobilt och praktiskt utrullningsbart sängbord … Oftast används denna modell som ett litet stativ, puff eller kompakt förvaring av olika saker. Dessutom är en utrullningsversion ofta placerad under ett fungerande datorbord, och det kan vara både kontors- och heminredning. Ofta tillverkas dessa kompakta produkter på hjul, men det finns också exemplar med stabila ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att fylla det lediga utrymmet under bordsskivan används ofta en vagn sockelbord på hjul … Sådana möbler används ofta i köksinredning. Den största fördelen med vagnmodellen är att den inte blockerar åtkomst till olika kommunikationer som finns rikligt i sådana lokaler. Den innehåller främre rullar med propp. Ofta kompletteras rullande enheter med ytterligare fack med avtagbara hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De ser organiska ut i moderna interiörer hängande piedestaler … Som namnet antyder fäster de på en specifik yta (vanligtvis en vägg) på ett avstånd från golvet. Oftast finns det inga stöd i sådana produkter. Sådana möbler ser väldigt fashionabla och tankeväckande ut, men de ska inte användas i en klassisk inredning.

Ofta placeras sådana möbler i vardagsrummet. Det kan vara en vacker design med en böjd bordsskiva eller ett ergonomiskt alternativ för en TV. Ofta är bordet för hallen ensidigt eller dubbelt. Båda alternativen ser attraktiva och diskreta ut i en vardagsrumsatmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionella och enkla att använda är höga boxkonstruktioner … Sådana modeller kan fungera som ett miniatyrskrivbord med rymliga förvaringssystem. De kan placeras inte bara i vardagsrummet eller sovrummet, utan också i barnrummet. En liten bordsställ med en hög låda gör att du kan hålla barns saker så organiserade som möjligt, och barnet som sitter bakom det kommer att kunna skriva eller rita i en bekväm position.

Ett sockelbord används ofta som matbord … Denna lösning är särskilt framgångsrik om köket i hemmet har mycket blygsamma dimensioner. Som regel köps fällbara eller glidande modeller för sådana situationer, som vid montering tar upp minst ledigt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Idag är piedestalbord tillverkade av en mängd olika råvaror. Denna aspekt påverkar direkt produktens kostnad. De mest populära och högkvalitativa modellerna är massivt trä. För närvarande används ädla arter som ek, björk, tall, lönn, wenge eller bok i produktionen. Sådana produkter fungerar länge, men de ser bra ut. Nackdelen med träkonstruktioner är dock att de vanligtvis är mycket dyra och kräver särskild behandling. Då och då måste sådant material behandlas med speciella skyddande impregneringar, utan vilka det kan torka ut och spricka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bord-piedestaler av laminerad spånskiva och MDF anses vara prisvärda och relevanta. Dessa material fungerar också länge och är slitstarka, men de ser väldigt enkla och stereotypa ut och skiljer sig inte heller åt i tillräcklig miljövänlighet. Dessutom innehåller spånskivor formaldehydhartser som är farliga för människors hälsa. Säkrare är spånskivor klädda med faner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat tillgängligt material är plast. Den största fördelen med sådana råvaror är deras enkla färgning, varför det idag finns så många flerfärgade plastprodukter på möbelmarknaden för alla smaker och färger. Dessutom ruttnar eller torkar inte detta material ut. Men det har också sina nackdelar. Det rekommenderas inte att placera bordsstället av färgad plast i direkt solljus, annars förlorar det färgmättnaden. Experter rekommenderar också att man köper möbler av högkvalitativ plast. Det kostar mer, men det är säkrare för hälsan och släpper inte ut skadliga ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Sockelbordet kan ha olika dimensioner. Klassiska små produkter (oftast placerade i köket) har en storlek på 80x60 cm med en höjd av 90 cm, men det finns mer imponerande vikningsalternativ som, när de demonteras, blir till ett bekvämt matbord.

Medelhöjden på sockelbordet mäts inom 60x85 cm och bredden är 20-100 cm. Det omonterade djupet kan vara 120-180 cm, beroende på design. Det längsta alternativet är bäst placerat i ett stort rum. Till exempel kan det vara ett kök där sådana möbler kommer att placeras som ett litet matbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg

Tänk på flera populära färgscheman för sockelbord:

  • Klassiskt svartvitt . Sådana modeller kan installeras i nästan varje interiör, det viktigaste är att de matchar situationen.
  • Brun . Dessa alternativ är de mest populära och vanliga. De passar lika enkelt in i vilken ensemble som helst. Om möblerna är gjorda av omålat trä, kommer det att ge ljusa toner av värme och komfort till atmosfären.
  • Wenge . Denna färg har varit vansinnigt moderiktig de senaste åren. Det kan föras in i både moderna och klassiska miljöer.
  • Ljusa färger . Plastprodukter kännetecknas vanligtvis av icke-triviala färger. En mättad modell bör placeras i en neutral inredning så att det övergripande utseendet på rummet inte verkar alltför varierat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mekanism

De mest efterfrågade är bord-piedestaler med en fällningsmekanism. I dem fästs en utfällbar bordsskiva på möbelns bas med hjälp av gångjärn, som är nödvändiga för att lyfta panelerna uppåt med 90 grader. I horisontellt läge är bordsskivan fixerad med ben. Den ansluter till basen och rör sig i sidled 60 grader. I sådana system lyfts bara hälften av möblerna, men det finns också moderna alternativ där båda delarna kan lyftas.

Modeller med två lyftbordshalvor (böcker) är inte mindre praktiska. Dessa delar är placerade symmetriskt på båda sidor av strukturen. Sådana möbler är av anständig storlek och kan användas som matplats.

Modulära sockelbord är mycket mobila och praktiska. Deras konstruktion är gjord på ett sådant sätt att varje enskild del kan skjutas ut ur det allmänna systemet och ordnas om till en ny plats eller helt tas bort åt sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stil

Sockelbordet kan placeras i olika stilar av interiörer:

  • För ensembler i stil med klassikerna är en lakonisk, men raffinerad modell av naturligt trä, inte tyngd med inredning eller sniderier, lämplig.
  • För moderna miljöer kan du välja solida mörka eller snövit modeller med komplexa mönster och detaljer gjorda av glas och metall.
  • I Provence -stil kommer ett snyggt sängbord av ljust naturligt trä med ett naturligt mönster att se bra ut.
  • För fantasifulla ensembler är pompösa stora modeller, dekorerade med sniderier, reliefer, baguetter och förgyllda ytor perfekta.
  • För minimalism är den bästa lösningen den mest enkla och diskreta bordsstället i neutrala färger.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekor

Sockelbordet kan dekoreras med följande dekorativa element:

  • träsnideri;
  • glänsande beslag;
  • filmer med imitation av natursten;
  • kombinationer av olika färger i en produkt;
  • lite mindre ofta - pretentiösa lättnader;
  • imitation av åldrat trä;
  • vacker craquelure;
  • patinerande.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Utformningen av skänkbordet måste matcha interiören där det sitter. Till exempel kommer ett upphängt bord med två piedestaler att se ekologiskt ut i en modern ensemble, men det ska inte användas i något fall för en klassisk inredning.

I vardagsrummet eller i köket bör skåpets utseende eller nyans överlappa med resten av inredningsartiklarna . Till exempel, om det finns en vägg i hallen med skåp i en valnötskugga, bör piedestalbordet också väljas i de toner som ligger närmast det.

När de är vikta kan dekorativa element i interiören placeras på bordet på sådana möbler. Det kan till exempel vara vackra ljusstakar, plastvaser, fotoramar och andra liknande saker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer ett sockelbord bör du vara uppmärksam på följande parametrar:

bestäm först vilken modell av skåp du vill köpa: ansluten, mobil eller upphängd

  • Se till att möblerna är väl monterade. Om du har det minsta tvivel är det bättre att kräva kvalitetscertifikat.
  • Glöm inte beslagen. Det måste vara säkert och ordentligt fastsatt. Ergonomin i handtagen på dessa bord är mycket viktig, särskilt om du letar efter en modell för köket.
  • Var noga med att kontrollera användbarheten hos alla möbelstrukturer och mekanismer. Se till att alla rörliga delar fungerar och inte ger något misstänkt ljud.
  • Det är ingen hemlighet att kända tillverkare producerar bättre och mer sofistikerade produkter, så det är bättre att köpa ett sockelbord från ett populärt märke för att inte stöta på möbler av låg kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

Det välkända märket Ikea producerar vackra och funktionella möbler. Köpare noterar det eleganta utbudet av produkter från denna tillverkare och rekommenderar inte alltför billiga sockelbord för köp, eftersom de har en mer hållbar och pålitlig design.

Köksbord-skåp med skjutdörrar tillverkas av Rada. Köpare var nöjda med det moderna utseendet på sådana produkter, som påminner om professionella kockar och bekväma ben, justerbara i höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stort sortiment av sängbord produceras av Vitras möbelfabrik. Köpare är nöjda med de låga priserna på produkterna från denna tillverkare och deras lakoniska design.

Många olika sidobord produceras av MST Furniture. Det är särskilt värt att lyfta fram de kompakta mini-borden av spånskiva från denna tillverkare, som kan placeras även i det minsta rummet. Dessa modeller är mycket populära, och konsumenterna noterar deras bekväma design, men nackdelen med sådana modeller är att de är tillverkade av icke-miljövänliga råvaror.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

Ett litet sockelbord med lådor kommer att se organiskt ut, inte bara i ett hem utan också i en kontorsmiljö. Så i ljusa interiörer är det bättre att ha modeller av en rik choklad- eller mörkbrun nyans, och ljusare modeller kommer att se bättre ut på en mörk bakgrund.

Ett skänkbord kan också placeras i sovrummet. Vi rekommenderar att du väljer den modell som matchar ditt huvudheadset.

Modeller med en hopfällbar hälft av bänkskivan ser bra ut i köket. Till exempel kan en ljus modell med en mörk bas och mörka stolar med vita klädsel placeras mot en vinröd vägg, vilket skapar en vacker och sensuell kontrast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordet på en piedestal kan placeras i ett barns sovrum eller vardagsrum. Den kan användas som en kompakt arbetsstation, särskilt om den kompletteras med en bekväm hylla. Lägg inte sådana möbler i ett för litet rum, annars verkar interiören trång.

En hopfällbar bordsskänk med vit skiva och bruna stöd kommer att se intressant ut i vardagsrummet. Sådana möbler passar bra inte bara i köket. Det kan kompletteras med pallar i samma mörka ljusdesign och placeras i mitten av hallen, vilket markerar matsalen.

Rekommenderad: