Reparation Av Motorblock "Neva": Vad Ska Jag Göra Om Det Inte Startar Eller Stannar Under Belastning? Hur Tänds En Lampa På Den Och Felsöker Motorn?

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av Motorblock "Neva": Vad Ska Jag Göra Om Det Inte Startar Eller Stannar Under Belastning? Hur Tänds En Lampa På Den Och Felsöker Motorn?

Video: Reparation Av Motorblock
Video: Spintires Mudrunner - First Look Gameplay Highlights - Deep In The Bog - Spintires Mudrunner PC 2024, Maj
Reparation Av Motorblock "Neva": Vad Ska Jag Göra Om Det Inte Startar Eller Stannar Under Belastning? Hur Tänds En Lampa På Den Och Felsöker Motorn?
Reparation Av Motorblock "Neva": Vad Ska Jag Göra Om Det Inte Startar Eller Stannar Under Belastning? Hur Tänds En Lampa På Den Och Felsöker Motorn?
Anonim

Motoblock "Neva" används ofta i country dachas, mestadels för att plantera säsongsgrönsaker. I detta ljus är denna enhet oumbärlig för arrangemang av landskapsdesign och dekoration av trädgårdar och tomter. Serieproduktion av enheterna "Neva MB 2" och "Neva MB2K" introducerades under andra halvan av 1980 -talet, sedan dess har många trädgårdsentusiaster inte tagit del av denna enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och huvudsakliga egenskaper

Enheten "MB 2" är mycket populär nuförtiden; den är helt enkelt oersättlig inom jordbruket. Denna serie kompakta motorblocker produceras under samma märke, men har en skillnad i motorn:

  • "Neva" med ett 2K -index är utrustat med en inhemskt producerad motor, så priset på en sådan enhet är mycket lägre än för utländska motsvarigheter;
  • den andra 2B-förkortningen indikerar att denna minitraktor har en importerad motor;
  • förkortning 2C betecknar professionella element i apparatens struktur, som används för att odla marken.
Bild
Bild
Bild
Bild

Motorns egenskaper bör beaktas när du väljer en enhet för att framgångsrikt bearbeta den erforderliga mängden mark, vare sig det är ett dussin hektar mark eller ett mycket större område. Enhetens konstruktion är följande system.

Växelkedjans typ reducerare är placerad i ett specialfodral som är tillverkat av aluminium. Dess huvudsakliga uppgift är enhetens höga hastighet. Apparaten har fyra framväxlar och ett par bakväxlar för att genomföra en kupp. Dess maximala hastighet är 12 kilometer i timmen, så den här enheten kan till och med användas för att transportera gods

Bild
Bild
  • Denna lilla traktor använder en startmotor för att starta.
  • Ramen, som fungerar som ett stöd, har speciella bartacks, som är placerade på baksidan och framsidan och används som enheter för att arbeta med vikt.
  • Det finns vissa spakar på styranordningen som används under drift av minitraktorn.
  • V-remtransmissionen producerar överföringen av kopplingsenheten från en remskiva, en speciell spak och ett kilrem.
  • Enheten är kompakt och lätt, även en mycket tung version väger bara 97 kilo. Denna enhet är lätt att leverera var som helst, även i en vanlig bil.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten med förkortningen MB 2 har enorma förmågor; den kan utföra en stor mängd arbete inom jordbruket, till exempel: landplöjning, odling, plantering av frön, processen med kullning och ogräs mellan rader och skörd. Allt detta "Neva" producerar med hjälp av ett stort urval av utrustning, som används i gångjärnsform, liksom tack vare ett stort antal innovationer. Funktioner i den tekniska planen presenteras av enheten "Neva" MB 2 enligt följande:

  • det rekommenderas att bara tanka enheten med bensin;
  • kraftutrustning 7, 6 liter. med.;
  • Rysk motor DM-1K, 4-taktsmotor med en enda cylinder;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • det finns en motor med en volym på 317 kubikmeter;
  • motorn startas manuellt;
  • luft- och vätskekylning;
  • tankvolym 2, 8 l;
  • redaktör, kedja;
  • bränsleförbrukningen är 2,9 liter per timme.
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra framträdande funktioner är:

  • under odling är greppet 160 cm;
  • djupet på jordytan är 16-26 cm;
  • traktorlängd 1750 mm, höjd 1350 mm, bredd 630 mm;
  • cirka tolv tunnland i timmen kan träna denna minitraktor.
Bild
Bild

Montering och drift

Ägaren av dachaens territorium, som köper enheten "Neva", blir redan ägare till en färdigmonterad och klar att använda enhet, men för att börja arbeta med den är det nödvändigt att justera huvudkomponenterna, till exempel bränslesystemet och motorn. Ventilsystemets inställningar gör att motorn kan starta och fungera smidigt. För att göra detta, demontera förgasaren och skruva loss skruvarna från det övre och nedre huset och rengör alla dessa element. Först då rekommenderas att börja ändra motorventilernas inställning. Först och främst skruvas skruvarna in i slutet för att justera gasen till minimigränsen, varefter de skruvas loss och själva motorn startas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör komma ihåg att innan du fixar något i ventilsystemet värms motorn upp i cirka fem minuter. Efter det är spaken inställd på det lägsta läget, detta kommer att bibehålla stabilt varvtal. Därefter ställs motorn in på lägsta hastighet när den fungerar stabilt och utan avbrott. Genom att följa tipsen för användning av enheten kan du förlänga dess livslängd under en lång tid.

  • Benens riktning bör observeras, vilken bör placeras i riktningen för apparatens rörelse när du installerar enheten som används för odling.
  • Dessutom bör lastanslutning utföras om hjulen glider under drift, när apparaten är i back.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Det är korrekt att endast använda rent och högkvalitativt bränsle.
  • Användning av ett spjäll anpassat för att stänga av lufttillförseln när en ouppvärmd apparat börjar fungera. Om motorn är varm bör detta element inte stängas.
  • Efter start från gaspositionen ställs position XX in, varefter motorn ska värmas upp i tre minuter. Vid uppvärmning av motormotorn är det förbjudet att ställa in antalet varv till max.
  • Olja får inte komma in i elementet som filtrerar luften, detta måste övervakas.
  • Innan du använder enheten bör du läsa instruktionerna och noggrant studera dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta funktionsstörningar och deras orsaker

Till huvuddragen i tillfälliga fel på motorblock av märkena "Neva MB 2" och "Neva MB2K", där nybörjare vanligtvis "simmar", bör innehålla följande.

  • Ventilremmen är felaktigt justerad, den flyger ut. Fram och tillbaka rörelser i den bakomliggande traktorn utförs med ett kilrem. Om drivremmen glider av kommer enheten inte att fungera korrekt. Du kan bestämma önskad längd och bredd genom att mäta segmentet från remskivan till rullarna. Det rekommenderas att välja följande parametrar: bredd - 0,75 cm, längd - 0,65.
  • Enheten stannar under hög belastning. Felaktigt fungerande oljetätningar kan orsaka skador.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Felinställd förgasarsystem, enheten startar inte. Justera alltid centrifugalregulatorn med de medföljande instruktionerna innan du utför denna procedur.
  • Tändning ej exponerad, växlar ingår dåligt. Orsaken till ett sammanbrott kan vara frånvaron av en gnista, vilket provocerar tändningen av bränslet i förbränningskammaren.
  • Störningar med ljus, ljuddämparen skjuter och röker, det är svart rök. Det är möjligt att enheten inte kan fortsätta att arbeta just för att ljusen är defekta, du måste se till detta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Felsökning

I det första fallet, för att utföra reparationer, måste du dra åt bältet och först ta bort höljet. Lossa sedan spännskruven på standardbältesdelen och flytta bort alla skruvar som håller fästet på enhetens kropp. Ta bort den gamla delen och justera sömmarna. Området för den nya delen ska rengöras och blåses ut. Efter att det nya bältet har installerats är det nödvändigt att kontrollera att en del av det ska anslutas till axeln och den andra till remskivan.

Åtgärderna för att byta växellådans oljetätningar utförs i flera steg . Först avlägsnas fräsarna från en del av axeln, sedan rengörs det och locket rengörs från smuts och den kvarvarande oljevätskan. Ta bort skruvarna från taket och tvätta dem väl. Den gamla reservdelen byts ut mot en annan och mekanismen torkas överallt. Locket sätts på plats och fixeras med speciella bultar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förgasarinställningen börjar med att bultarna dras åt maximalt, varefter de vrids ut med 1,5 varv. Spjället, som är av en gasregleringstyp, installeras på ett sådant sätt att mellan basen och luftkanalen finns en viss ledig sektion av de nödvändiga parametrarna. Sedan försöker de starta motorn igen. Förutsatt att motorn startades, bör du fortsätta steg för steg: du bör vänta tills det värms upp, sedan är reglagehandtaget inställd för en liten sväng, det är nödvändigt att göra små varv på tomgång med en skruv, vilket är en gasreglage. Svängarna är inställda på maximal hastighet och tomgångspropellern används. Dessa två steg måste upprepas innan motorn går smidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att justera tändblocket måste du först justera axeln, som måste vridas så att märkena som gjordes på remskivan och på gasutrustningen sammanfaller med varandra. Reglaget som ansvarar för utbredningen av gasflöden måste riktas mot tråden genom vilken formens högspänningsström passerar. Lossa sedan muttern och ta bort högspänningskabeln från locket på denna krets. Kontakterna placeras i en liten sektion, ungefär en halv centimeter från mekanismen. Därefter ska du linda tändningen och vrida strukturen i motsatt riktning. Efter gnistning, dra åt skruven snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att kontrollera tändstiftets användbarhet måste du skruva loss pluggelementet, rengöra elektroderna och ta bort kolavlagringar . Vevaxeln ska vändas till det läge där remskivans och gasanordningens märken matchar. Reglaget riktas mot cylinderns högspänningsyta och skruven lossas, tråden tas ut. Tändningsnyckeln ska vridas, om det inte finns någon gnista, så är tändstiftet felaktigt och måste bytas ut.

Rekommenderad: