Hur Startar Jag En Snöslunga? Hur Startar Jag En Snöslunga Ordentligt Efter Sommaren? Vad Händer Om Han Inte Kör Och Stannar Under Belastning?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Startar Jag En Snöslunga? Hur Startar Jag En Snöslunga Ordentligt Efter Sommaren? Vad Händer Om Han Inte Kör Och Stannar Under Belastning?

Video: Hur Startar Jag En Snöslunga? Hur Startar Jag En Snöslunga Ordentligt Efter Sommaren? Vad Händer Om Han Inte Kör Och Stannar Under Belastning?
Video: How to Operate & Start Cub Cadet Snow Thrower 3X26 2024, Maj
Hur Startar Jag En Snöslunga? Hur Startar Jag En Snöslunga Ordentligt Efter Sommaren? Vad Händer Om Han Inte Kör Och Stannar Under Belastning?
Hur Startar Jag En Snöslunga? Hur Startar Jag En Snöslunga Ordentligt Efter Sommaren? Vad Händer Om Han Inte Kör Och Stannar Under Belastning?
Anonim

Snöslungor är speciellt utformade för att fungera stabilt vid låga omgivningstemperaturer. Sådan utrustning har sällan haverier, men de flesta av dem är förknippade med felaktig start, när det visar sig att enheten inte går i kylan i kylan.

Bild
Bild

Hur startar man den elektriska startmaskinen ordentligt?

Den elektriska startmotorn är en liten knapp på kontrollpanelen för snöblåsare. Dess fördel är att användaren inte behöver utföra ytterligare åtgärder för att aktivera motorn - du behöver bara trycka på start.

Bild
Bild
Bild
Bild

Processen ser ut så här:

  • användaren i början måste sätta bränslespaken i önskat läge, det vill säga öppna bränsletillförselventilen;
  • på den övre halvan av tändstiftet finns ett lock från den elektriska ledningen, som måste fixeras i stationärt tillstånd;
  • spaken som är ansvarig för gaspedalens läge flyttas till stängt läge, det vill säga den måste skjutas hela vägen till höger;
  • utlösarspakens läge ändras nu från stängd till öppen;
  • för att manuellt pumpa bränsle måste användaren trycka på pumpen flera gånger;
  • nu kan du trycka på startknappen, men släpp inte den direkt, utan håll den tills motorn startar (hålltiden är cirka tio sekunder, det behövs inte längre, och om inget löste sig väntar de en minut och trycker igen);
  • efter att motorn har börjat köra stabilt flyttas gasreglaget till öppet läge.

Motorn bör värmas upp lite innan du rengör området. I genomsnitt tar detta fem till sju minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i den manuella metoden

Vid start av rekylstartaren också användaren ett antal krav måste uppfyllas:

  • Innan start påbörjas måste operatören kontrollera oljenivån, först efter att skruven och hjulens låsspakar har sänkts.
  • spaken som ansvarar för bränsletillförsel flyttas till öppet läge;
  • som i föregående fall är locket från den elektriska ledningen säkert fixerat;
  • gasventilen måste vara stängd, kontrollera därför läget för spaken som är ansvarig för dess position;
  • startomkopplaren flyttas till läget "På";
  • bränsle pumpas upp manuellt, för detta trycker de på motsvarande knapp flera gånger, varefter startkabeln dras mot sig själv tills motståndet blir märkbart, nu kan du dra kraftigt i det för att få motorn att fungera;
  • gasventilen öppnas.

Och i detta fall måste motorn värmas upp innan användaren börjar använda utrustningen. Om de fastställda kraven inte uppfylls kommer en extra belastning att appliceras på motorn, vilket kommer att påverka ytterligare prestanda negativt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska jag göra om utrustningen stannar?

Ibland står användaren inför följande problem: efter att snöslungan har startat stannar den efter några minuter. Det finns flera orsaker som kan orsaka dessa problem:

  • bränslet levereras inte korrekt;
  • det finns ingen nödvändig lufttillförsel;
  • översvämmade tändstift.

Experter rekommenderar att du regelbundet kontrollerar bränslesystemets stabilitet, eftersom det inte är fråga om någon stabil drift utan högkvalitativ bränsletillförsel. Du kan göra detta själv - ta bara bort skyddslocket och titta på slangar och filter. När sprickor eller hål uppstår kommer luftbubblor tillsammans med bränslet. De är den första anledningen till att motorn stannar.

Bild
Bild

Vid skarvarna med beslag måste rören vara ordentligt fixerade. Det är bäst att behandla detta med ett tätningsmedel för att utesluta möjligheten till luftinträngning.

Om det inte finns några problem med bränsletillförseln bör all användares uppmärksamhet ägnas åt filtren . Ett högkvalitativt syreflöde krävs inte bara för kylsystemet, eftersom det är en oumbärlig komponent i bränsleblandningens sammansättning. Byte eller rengöring av filtret kan hjälpa till att åtgärda problemet.

Tändstift är en del som orsakar problem med att starta motorn lika ofta.

Det rekommenderas inte att använda en stor mängd smörjmedel, eftersom det är hon som fyller tändstiftet, som sedan inte längre kan skapa en gnista.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken typ av driftstörningar kan orsaka motorstopp?

Det finns andra haverier som gör det omöjligt att starta motorn på vintern. Bland dem sticker ut följande:

  • bensin som inte tappades ur tanken för sommaren;
  • gasreglaget är i fel läge;
  • billig motorolja används;
  • förgasaren fungerar inte;
  • problem med tändsystemet.

Bensin som finns kvar i bränsletanken efter flera månaders inaktivitet är inte längre användbar och därför fungerar inte snöslungan. Oktantalet sjunker, alla nödvändiga tillsatser avdunstar. Problemet löses mycket enkelt: du måste byta bränsle, för vilket du tömmer det gamla och fyller i det nya.

Varje startinstruktion anger i vilket läge gasventilen ska vara placerad . Om detta villkor inte uppfylls av användaren är det också omöjligt att få motorn att fungera, eftersom det inte krävs något luftflöde. Även om utrustningen startar är motoravbrottet inte långt borta, eftersom det börjar uppleva en belastning flera gånger högre.

I detta speciella fall måste användaren helt enkelt hålla ett öga på spakens position.

Bild
Bild

Dålig olja är också anledningen till att motorn inte bara startar utan också kan gå sönder . Som ett resultat kommer dyra reparationer att krävas i framtiden, eftersom huvudelementen arbetar med hög friktionskraft, och utan smörjning slits de helt enkelt.

Bild
Bild

Om inget av ovanstående observeras bör du kontrollera kontakterna. Ett avbrott i ledningarna eller ett felaktigt gap vid spolen leder till bristen på den nödvändiga gnistan, antändningen av den brännbara blandningen sker inte heller.

Bild
Bild

Vi får inte glömma förgasaren - en av de viktigaste delarna av konstruktionen av en snöslunga . Han ansvarar för tillförsel och beredning av den brännbara blandningen. Det krävs regelbundet att rengöra enheten från kolavlagringar för att förhindra att damm ackumuleras i den.

Rekommenderad: