Vagnar För Den Bakomliggande Traktorn: Bogserad Vagn TM-360, Hjul För Den, Trädgårdsvagnens Dimensioner För Hyundai TR 120 Walk-behind Traktor, Självgående Och Dumpande Version

Innehållsförteckning:

Video: Vagnar För Den Bakomliggande Traktorn: Bogserad Vagn TM-360, Hjul För Den, Trädgårdsvagnens Dimensioner För Hyundai TR 120 Walk-behind Traktor, Självgående Och Dumpande Version

Video: Vagnar För Den Bakomliggande Traktorn: Bogserad Vagn TM-360, Hjul För Den, Trädgårdsvagnens Dimensioner För Hyundai TR 120 Walk-behind Traktor, Självgående Och Dumpande Version
Video: Экскаватор-погрузчик против экскаватора. Что выгоднее? 2024, Maj
Vagnar För Den Bakomliggande Traktorn: Bogserad Vagn TM-360, Hjul För Den, Trädgårdsvagnens Dimensioner För Hyundai TR 120 Walk-behind Traktor, Självgående Och Dumpande Version
Vagnar För Den Bakomliggande Traktorn: Bogserad Vagn TM-360, Hjul För Den, Trädgårdsvagnens Dimensioner För Hyundai TR 120 Walk-behind Traktor, Självgående Och Dumpande Version
Anonim

Motorblocket är en av de enheter inom jordbruket som efterfrågas högt. Med dess hjälp kan nästan allt arbete utföras på en personlig tomt eller en liten gård. En av de viktigaste funktionerna är transport av alla typer av varor och material. På den bakomliggande traktorn kan du bara utföra sådana åtgärder om du har släpad utrustning i form av en liten vagn.

Vad det är?

Vagnen för den bakomliggande traktorn är en draganordning som är utrustad med en solid ram och sidor. Den används för att transportera olika varor. Användningen av denna design innebär inte resor på allmänna vägar och närvaron av ett körkort, därför har den inte särskilda estetiska eller tekniska krav. Alla utseendekriterier gäller användarvänlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trailerboggier kan ha olika utföranden, men det finns också ett generellt schema. Bogserad för den bakomliggande traktorn består av:

  • från ramen;
  • kropp;
  • dragstång (dragkrok);
  • förarsäte;
  • styrväxeln;
  • underrede.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om den är avsedd att använda en struktur för transport av överdimensionerad last, kan dess sidor förstärkas med ytterligare förstyvningsribbor. I avsaknad av dem i fabriksdesignen kan felet enkelt korrigeras av dig själv.

Dessutom måste kraftiga konstruktioner vara utrustade med bromsar. Denna regel gäller vagnar med en lastkapacitet på mer än 350 kg. Om du försummar denna regel kan den släpade vända på språng.

Bild
Bild
Bild
Bild

I fabrikskonfigurationerna, liksom i de hemgjorda, bör det finnas stopp som hjälper strukturen att kopplas bort från den bakomliggande traktorn för att behålla sin ursprungliga position.

Vyer

Bogserad utrustning, beroende på storlek, konfiguration och arbetsområde, är indelade i typer. Beroende på storleken på vagnarna finns det:

  • lättviktig;
  • medelvikt;
  • tungvikt.
Bild
Bild

Lätta konstruktioner är utrustade med lågeffektsmaskiner som kan flytta upp till 3 kvintaler last. Dimensionerna på en sådan produkt är upp till 1 m i bredd och upp till 1, 15 i längd. Sidornas höjd beror på vilken typ av gods som ska transporteras på den.

Vagnar i kategorin mellanvikt är fästa på gående traktorer med en kapacitet på upp till 8-9 liter. med. I detta fall kan produktens längd vara längre än i föregående variant (upp till 1,5 m).

Bild
Bild

När det gäller tunga konstruktioner är det bara tunga motoblock med en kapacitet på upp till 15-17 liter som kan transportera dem lastade. med. Produktens mått i detta fall kommer att vara 1,2 m i bredd och upp till 3 m i längd. Dessa dimensioner innebär transport av inte bara jordbruksprodukter (trädgård), utan också material för konstruktion (konstruktion) eller höjning av platsen. Denna modifiering anses vara multifunktionell.

Bild
Bild

Även släpvagnar är uppdelade:

  • på strukturer med en eller två axlar;
  • två- och fyrhjuliga;
  • standard och med fällbara sidor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåaxlade boggier är små i storlek, fyra hjul och konstruerade för små laster. Fyraxliga variationer finns främst bland tunga, långa släpvagnar. På grund av detta antal axlar fördelas en stor last jämnare, den bakre håller balansen och håller vägen bra.

Släpvagnen är två- eller fyrhjulig, beroende på dess storlek . Den främre axeln i båda fallen är framaxeln. I små konstruktioner räcker det med två hjul och stöd så att lasten inte faller när den kopplas bort från fordonet. Dessutom underlättar färre hjul.

Bild
Bild

Den vanliga bogserade vagnen har tomma sidoväggar och en bakre öppningsbar . Detta är nödvändigt för att underlätta lastningen. Vagnar med gångjärnssidor är utformade för att transportera både vanlig och bulklast. Det är för bulkmaterial som de vikbara sidoskivorna har utvecklats. Det bör noteras att en sådan konstruktion, oftast, kompletteras med möjligheten att dumpa lossning (som i TM-500-modellen).

Men det finns flera fler typer av släpvagnar för en bakomliggande traktor, en översyn av vilken måste göras. Så det finns självgående vagnar med styrning. Denna design påminner om de första bilarna som använde motorn under sätet. Manövrerbarheten hos en sådan enhet beror på närvaron av ett nav på lager.

Det finns också efterföljande vinteralternativ. De skapas på grundval av en konventionell vagn genom att installera helårs- eller vinterdäck. Sådana ändringar kan användas för att ta bort snö från bakgården.

Bild
Bild

Mått och material

Den släpade måtten är direkt proportionell mot hästkrafterna på den bakomliggande traktorn. När du väljer dimension på vagnen måste du också bestämma utbudet av transporterade varor. Om du inte tänker använda en struktur för att transportera byggmaterial är det bättre att inte köpa en stor släp. Detta kommer att kosta mer och skapa en extra belastning på den bakomliggande traktorn. En trädgårdsvagn med standardmått 120x115 är det bästa alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast är materialet för vagnarnas karosseri stålplåt och för ramen - en kanal eller ett hörn. Men det finns också galvaniserade alternativ på marknaden. Kostnaden kan vara högre, men fördelarna är uppenbara. Den galvaniserade beläggningen håller metallen från korrosion. Denna design kommer att hålla mycket längre än bara målad metall.

Komponenter

En av de viktigaste delarna i boggen är dragkroken. Det är av tre typer:

  • gångjärn;
  • halvmonterad;
  • släpade.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det finns andra uppdelningar av dessa enheter. Så vissa tillverkare tillverkar en speciell typ av fästen som endast är lämpliga för vissa modeller av bakomgående traktorer. Sådana strukturer produceras i form av två fästelement i form av bokstaven "P", som är förbundna med en profil med en fyrkantig sektion.

Och det finns universella. Med deras hjälp kan du fixa släpet på en bakomliggande traktor av alla märken, vare sig det är "Zubr" eller "Forza". Ser ut som modifikationer som två små ramar kopplade med bollar. Denna typ av drag anses vara den mest pålitliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett särdrag hos fabrikskopplingar är deras låga vikt . Och avgångshöjden i dem kan justeras om det behövs. Men om installationen av dragkroken av någon anledning är omöjlig kan en adapter med en krok vara en utmärkt lösning.

Bromsar är en viktig detalj i släpvagnens design. De används för vagnar med stor bärighet. Det bästa alternativet är skivstrukturer med ett nav, som bringas i fungerande skick från motorblockmotorn.

En enkel vagn kan dock också utrustas med en stående handbroms.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en släpvagn för en bakomliggande traktor är det nödvändigt att analysera helheten av kvaliteterna hos alla dess komponenter, liksom dess kompatibilitet med den bakomliggande traktorn.

Det första du måste vara mycket uppmärksam på är släpets arbetsdel - karossen . Den kan vara tillverkad av stål eller galvaniserad metall. Det första alternativet anses vara mer pålitligt, och det andra är mer hållbart. Men när du väljer en galvaniserad kaross är det nödvändigt att utvärdera metallens tjocklek. Om den är liten kommer den inte att klara tunga belastningar. Det tillåtna tonnaget kan du ta reda på genom att uppmärksamma siffrorna i släpvagnens namn.

Bild
Bild

När du köper denna utrustning kan plastmodeller också finnas på marknaden, men det är bättre att inte uppmärksamma det låga priset. En sådan släpvagn kommer inte att kunna tjäna på länge på grund av materialets låga hållfasthetsegenskaper. Du måste hela tiden tänka på hur du håller sidorna intakta vid lastning eller hur du inte överdriver det med lastens vikt.

Du måste också tänka på hur ofta denna design används . Den nödvändiga utformningen av sidorna beror på detta. Om släpvagnen kommer att användas konstant kan tippsidan med tippavlastningssystem avsevärt spara arbetstid.

Du bör också ta reda på kvaliteten på naven på hjulen, eftersom bromssystemets användbarhet beror på dem. Oftast tillverkas de av två typer av material. Dessa är gjutjärn och stål. Det första alternativet kommer att misslyckas mycket snabbare, vilket inte kan sägas om det andra. Starka stållegeringar är ganska hårda, hållbara och pålitliga.

Bild
Bild

Och det sista som är värt att uppmärksamma är markfrigången . Vid körning på åkrar och plöjning är detta kriterium särskilt viktigt. Avståndet från marken till vagnen bör inte vara för litet, annars kan strukturen vidröra marken när den lastas. Men en hög höjd är också oacceptabel, eftersom lastning kommer att bli mycket svårare.

Med tanke på alla parametrar kan vi säga att det bästa alternativet för en fullbogie kan vara ett budgetalternativ som kallas TM-360 för inhemsk produktion. Denna släpvagns bärighet är 360 kg. En av dess främsta fördelar, förutom allmän tillfredsställande prestanda, är temperaturtolerans. Denna enhet kan enkelt användas i nästan vilken del av Ryssland som helst. Designen tål temperaturfall från -30 till +40 grader.

Bild
Bild

Kända tillverkare

Det mesta av den släpade utrustningen på den moderna marknaden är monterad i Ryssland. Och sådana släpvagnar är efterfrågade, eftersom enheterna är utformade med hänsyn till de lokala klimatförhållandena, liksom jordtyperna och dess lättnad. Dessutom har sådana modeller en lägre kostnad jämfört med utländska motsvarigheter. Samma uttalande gäller för reservdelar, som är mycket enklare och billigare att köpa i tillverkningslandet. Av de ryska företagen för produktion av släpvagnar kan man peka ut "Krasny Oktyabr", "Zubr", "MTZ ".

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller utländska tillverkare är Hyundai en av de bästa representanterna . Modellen av boggi från detta företag TR 1200 har fått helt enkelt universellt erkännande på grund av sitt blygsamma pris och utmärkta kvalitet. Det är en vagn med en genomsnittlig nyttolast på 300 kg, har en maximal körhastighet på 15 km / h och har mekaniska bromsar. Kroppslängden på denna produkt är 240 cm, höjden är 69 cm och bredden är 23 cm. Lastnings- och lossningsriktningen är endast bakåt. Denna instans kan inte bara flytta tunga laster utan uppfyller också alla säkerhetsstandarder.

Hur ansluter jag?

En köpt motoblock -trailer är vanligtvis demonterad och förpackad. För drift måste denna struktur monteras. Butiken kan erbjuda tjänster från en speciell anställd för montering av enheter med ett besök i huset, men för en anständig avgift. Samtidigt kan denna process enkelt hanteras på egen hand. Det viktigaste är att observera korrekt monteringsordning, för vilken du kan använda de bifogade instruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du vända på huset och installera naven. I det här fallet måste du veta att i de flesta strukturer är de olika och måste monteras i strikt överensstämmelse med diagrammet. Därefter installeras bromskabelns stopp, som ska riktas mot vagnens framsida. Sedan kommer installationen av släpvagnens dragstång på två ställen. Därefter sätts bromstejpen och bromskabeln i direkt följd. Det måste dras. Sätt sedan på hjulen och fixa skivorna med O-ringar. I slutet måste du fästa locken på hjulen. Släpvagnen är vänd och eventuella skärmar är installerade. Oftast har varje del två fästen. I slutet vrids sätet och skruvas fast på kroppen. Motoblock -trailern är redo att gå.

Rekommenderad: