Huter Walk-behind Traktor: Funktioner I Valet Av Tillbehör Och Bälten För MK-6700 Och GMC-7, Egenskaper Hos Växellådan För En Bensin Walk-behind Traktor

Innehållsförteckning:

Video: Huter Walk-behind Traktor: Funktioner I Valet Av Tillbehör Och Bälten För MK-6700 Och GMC-7, Egenskaper Hos Växellådan För En Bensin Walk-behind Traktor

Video: Huter Walk-behind Traktor: Funktioner I Valet Av Tillbehör Och Bälten För MK-6700 Och GMC-7, Egenskaper Hos Växellådan För En Bensin Walk-behind Traktor
Video: Первое разочарование мотоблоком Huter GMC 7,5 п 2024, Maj
Huter Walk-behind Traktor: Funktioner I Valet Av Tillbehör Och Bälten För MK-6700 Och GMC-7, Egenskaper Hos Växellådan För En Bensin Walk-behind Traktor
Huter Walk-behind Traktor: Funktioner I Valet Av Tillbehör Och Bälten För MK-6700 Och GMC-7, Egenskaper Hos Växellådan För En Bensin Walk-behind Traktor
Anonim

Bland de populära tillverkarna av trädgårdsutrustning finns ett antal företag vars produkter har etablerat sig som kraftfull jordbruksutrustning som säljs till en demokratisk kostnad. I den här listan är de tyska Huter walk-behind-traktorerna, som efterfrågas på grund av ett brett utbud av modeller och hög produktivitet, på ett särskilt konto, på grund av vilka sådana enheter aktivt används av inhemska bönder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Huter -märket självt har tyska rötter, men nästan alla produktionsverkstäder som arbetar med tillverkning av komponenter och montering av motoblock är koncentrerade till asiatiska länder. Denna territoriella uppdelning gör det möjligt att minska kostnaderna för enheter, vilket väsentligt utökar utbudet av konsumenter för jordbruksenheter. Oron är aktivt engagerad i tillverkning av olika jordbruksutrustning, och de första bakomgående traktorerna lämnade löpande band för mindre än tio år sedan, därför uppträdde sådan utrustning i inhemska butiker relativt nyligen.

Bild
Bild

Enligt recensionerna från ägarna till sådana enheter utmärks enheterna av hög kvalitet och montering, denna funktion beror på närvaron av ett flerstegskvalitetskontrollsystem i produktionen, vilket har en positiv effekt på driften tyska produkters liv. De flesta enheterna i mekanismen är dock inte utbytbara, vilket påverkar utrustningens underhållbarhet negativt.

Idag har Huter walk-behind traktorer cirka tio modifieringar, alla produkter monteras enligt europeiska kvalitetsstandarder, dessutom moderniseras de befintliga modellerna för att eliminera eventuella brister.

Bild
Bild

Modeller

Bland de tyska enheter som har ett modellutbud förtjänar följande enheter särskild uppmärksamhet.

GMC-6,5

Denna bakomliggande traktor kan klassificeras som en produkt av mellanslagssegmentet. Anmärkningsvärd utrustning med en motorvolym på 6,5 liter. med. tack vare vilken enheten perfekt klarar uppgiften att bearbeta små jordytor med olika typer av jord, inklusive ny jord. Utrustningen kännetecknas av god manövrerbarhet och manövrerbarhet, denna funktion uppnås på grund av kedjetransmission och back.

Utrustningen har en attraktiv yttre design; maskinens ergonomi förtjänar också särskild uppmärksamhet . Bland fördelarna är det värt att lyfta fram förekomsten av vingar under skärarna, vilket utesluter arbetarens kontakt med jordklumpar under rörelsen längs platsen. Alla manöverspakar sitter på handtaget på den bakomliggande traktorn, som kan justeras i höjd och lutningsvinkel. Den bakomliggande traktorn går på bensin, bränsletankens kapacitet är 3,6 liter, enhetens vikt är 50 kilo.

Bild
Bild

GMC-7

Denna modell sticker ut för sin ekonomi när det gäller bränsleförbrukning, trots sin kraft och prestanda. Enheten körs på en bensinmotor med en kapacitet på 7 liter. med. På grund av sin låga vikt (50 kilo) kan en person transportera och hantera den bakomliggande traktorn. Handtaget är justerbart i höjdled, pneumatiska hjul ingår i maskinen, vilket avsevärt ökar manövrerbarheten hos manöverdonet.

Bränsletankens volym är 3,6 liter; för att säkerställa oavbruten drift finns ett luftkylningssystem i utformningen av den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

GMC-9

Denna modell av tyska jordbruksmaskiner är utformad för att utföra en stor mängd arbete, därför rekommenderas Huter GMC-9 att köpas för en imponerande jordbruksmark. Som praktiken visar kan den bakomliggande traktorn hantera tomter upp till två hektar. Dessa egenskaper beror till stor del på motorns effekt på enheten, som är 9 liter. med. En sådan anordning kan enkelt omvandlas till en dragmaskin med hjälp av redskap som en vagn. Den bakomliggande traktorn kan transportera en last som väger cirka ett halvt ton. Bränsletanken har en kapacitet på 5 liter. Massan på den bakomliggande traktorn är 136 kilo.

Bild
Bild

MK-6700

En sådan bakomliggande traktor är en förbättrad analog av den tidigare modifieringen av den tyska enheten. Enheten är utrustad med 8 skär, tack vare vilket området på platsen som enheten kan bearbeta ökas avsevärt. En egenskap hos denna modell är närvaron av ett kopplingsblock på baksidan av karossen, vilket ger möjlighet till gemensam drift av den bakomliggande traktorn med olika typer av redskap som ökar enhetens prestanda. Utrustningen har en kapacitet på 9 liter. med., med en gastankvolym på 5 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Trots viss misstro mot kinesisk teknik, dessa modeller av motoblock har ett antal obestridliga fördelar.

  • Mot bakgrund av den överkomliga kostnaden karakteriseras sådana jordbruksmaskiner som multifunktionella enheter. För att öka effektiviteten och utöka funktionaliteten för enheterna krävs dock inköp av ett antal ytterligare utrustningar.
  • Alla Huter walk-behind traktorer sticker ut för sin prestanda, tack vare vilka enheterna kan köpas för arbete på land, vars yta kan nå 3 hektar.
  • Motoblock är utrustade med motorer med hög effekt som kan fungera länge utan avbrott, eftersom de har ytterligare skydd mot överhettning i form av vatten eller luftkylning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Under montering och konstruktion tog tillverkaren hänsyn till ett antal klimatfunktioner, på grund av vilka enheterna fungerar perfekt i varmt väder och vid negativa temperaturer.
  • Närvaron av ett omfattande återförsäljarnätverk och servicecentra runt om i världen gör att du enkelt kan köpa reservdelar, delar och extrautrustning för alla modeller av gående traktorer.
  • Enheterna sticker ut för sin attraktiva design och ergonomi i fodralet.
  • Också noteras är ekonomin när det gäller gassträcka under drift.

Enheterna saknar några nackdelar. På grund av konstruktionsegenskaperna hos vissa delar och enheter där plast används, slits vissa mekanismer snabbt och blir oanvändbara. Detta gäller kolvringar som utgör växellådan, transmissionskablar, remmar samt vevaxelns tidskrifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

De flesta modeller har 4 huvudväxlar - 2 framåt och två bakåt, men vissa modifieringar kan innehålla mer eller mindre hastigheter. Alla Huter walk-behind traktorer är utrustade med en ratt med halkskydd och möjlighet att justera höjden. Motoblock går på bensin, men det finns också dieselbilar. Alla enheter har en fyrtaktsmotor och en tankvolym från 3 till 6 liter. Dessutom är enheterna utrustade med en bekväm hastighetsomkopplare, växelreducering och olika kylsystem för motorn och huvudenheterna i mekanismen.

Det finns enhetsändringar som levereras komplett med pneumatiska hjul , är tekniken som tillhör den tunga klassen oftast implementerad på detta sätt. Alla enheter avger ett minimum av buller under drift, dessutom vibrerar den bakomliggande traktorn praktiskt taget inte. Arbetsdjupet för jordbearbetning varierar inom 30 centimeter på djupet med en bredd på 1,5 meter, men denna siffra beror också på vilken typ av skär som används.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilagor

Varje tillverkare föreslår att använda hjälpkomponenter tillsammans med sina produkter. När det gäller de kinesiska Huter walk-behind-traktorerna kan de drivas med följande utrustning.

  • Fräsar . Sortimentet av dessa verktyg är ganska brett, så delen kan väljas specifikt för en viss uppgift.
  • Pump för vattenförsörjning . En mycket användbar enhet, lämplig för användning på stora jordbruksområden.
  • Grousers . En nödvändig del som ökar utrustningens hastighet och permeabilitet på svåra jordarter. I synnerhet är användningen av denna del relevant under lågsäsong och på vintern.
  • Växtkantborttagningsfäste .
  • Harv . Ett verktyg tack vare vilket du kan göra fåror i marken. Därefter används de för sådd av grödor eller vattning av växter.
  • Hiller . Utför bergning av sängar utan användning av manuellt arbete.
Bild
Bild
  • Gräsklippare . Ett verktyg som låter dig förbereda djurfoder, samt skörda spannmål.
  • Adapter . Ett hjälpelement som ökar maskinens manövrerbarhet och som också gör det möjligt att använda den bakomliggande traktorn tillsammans med en släpvagn.
  • Plog . Det mest populära verktyget som används tillsammans med bakomgående traktorer. Under drift och odling av marken visar plogen mycket större effektivitet jämfört med fräsen.
  • Snöslunga . Denna utrustning kan tillverkas av en annan tillverkare. Tack vare en extra enhet kan den bakomliggande traktorn kasta snö över långa sträckor.
  • Koppling . Delansvarig för att fästa redskap och släputrustning på maskinkroppen.
  • Vikter . Element som krävs för lätta fordon för att ge stabilitet och bra dragkraft.
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter av användning

För att använda motoblock så effektivt som möjligt på gården är det viktigt att kontrollera mängden olja i tanken. Eftersom bristen på substans i mekanismen kan leda till för tidigt slitage av de rörliga delarna. För dessa enheter rekommenderar tillverkaren att man använder olja av märket 10W40 och fyller den endast vid positiva temperaturer. Den första ersättningen krävs efter 10 timmars motordrift, resten av påfyllningsarbetet kommer att krävas efter var 50: e drifttimme för enheten.

När det gäller bensin är det värt att använda bränsle som inte är lägre än märket A-92 för Huter walk-behind-traktorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vårdfunktioner

För produktivt arbete med den bakomliggande traktorn, innan du startar driften, är det värt att läsa instruktionerna i detalj. Underhållet inkluderar regelbunden justering av skärets och skärens läge, samt rengöring av enheten från gräs, smuts och dammrester, särskilt innan enheten lagras efter allt säsongsarbete. Innan du fyller på tanken ska du försiktigt lossa tanklocket för att minska trycket i tanken. Vid start av motorn är det nödvändigt att lämna luftspjället öppet för att inte fylla ljuset.

Rekommenderad: