Gör-det-själv Redskap För En Bakomliggande Traktor (26 Bilder): Hemgjorda Tillbehör, Redskap Och Gångjärn. Vilka Storlekar Ska Igelkottar Vara För En Bakomliggande Traktor?

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv Redskap För En Bakomliggande Traktor (26 Bilder): Hemgjorda Tillbehör, Redskap Och Gångjärn. Vilka Storlekar Ska Igelkottar Vara För En Bakomliggande Traktor?

Video: Gör-det-själv Redskap För En Bakomliggande Traktor (26 Bilder): Hemgjorda Tillbehör, Redskap Och Gångjärn. Vilka Storlekar Ska Igelkottar Vara För En Bakomliggande Traktor?
Video: NY MASKIN + EN ROLIG NYHET!! *FETT TÄVLING* 2024, Maj
Gör-det-själv Redskap För En Bakomliggande Traktor (26 Bilder): Hemgjorda Tillbehör, Redskap Och Gångjärn. Vilka Storlekar Ska Igelkottar Vara För En Bakomliggande Traktor?
Gör-det-själv Redskap För En Bakomliggande Traktor (26 Bilder): Hemgjorda Tillbehör, Redskap Och Gångjärn. Vilka Storlekar Ska Igelkottar Vara För En Bakomliggande Traktor?
Anonim

För att öka den bakomliggande traktorns kapacitet är det tillräckligt att utrusta den med olika redskap. Till alla modeller har tillverkarna utvecklat många tillägg, vars användning gör det enklare att arbeta på marken.

Till salu kan du hitta plogar och såmaskiner, kullar, fårgrävare, pulkor. Valet är naturligtvis stort, men kostnaden för sådan utrustning är för dyr för många. Men det är fullt möjligt att göra det på egen hand av billigare eller använda material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör en platt skärare med egna händer?

Ett praktiskt tillägg till den bakomliggande traktorn är en platt skärare. Detta är en oersättlig assistent som skapar sängar, ogräs och spudder planteringar, nivåer, somnar, lossnar marken. Möjligheterna med ett sådant munstycke är nästan oändliga.

Om du placerar planskärarens blad till vänster och leder i samma plan med jorden, kan du ogilla eller lossa marken. Bladen höjs något, knivarna som vänds till vänster kommer att klippa höga ogräs. Om bladen ser ner är det lätt att skapa sängar med dem.

En platt skärare kommer igen att hjälpa till att bilda spår för plantering och fylla i fröna. Detta är begravningens funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda Fokin plattskärare som dragkrok för en bakomliggande traktor. Den har de nödvändiga hålen för att hänga den på strukturen. Om en platt skärare av annan storlek krävs, kan du göra det själv. Ritningar och ett litet metallstycke hjälper till med detta.

Metallen måste ha tillräcklig tjocklek och hållfasthet så att det i framtiden kan fungera som ett blad. Arket värms upp med en blåslampa och böjs enligt mönstret. När planskäraren är i form kyls den med vatten. För att detta arbetsstycke ska bli ett fäste är det nödvändigt att göra hål för fästelement och vässa arbetsstycket med en slipmaskin.

En plåt kan ersättas med ett rör, till vilket metallbitar fästs som blad. De behöver skärpas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner och egenskaper vid tillverkning av igelkottar

En rorkult med tillbehör för odling av potatis kommer att spara tid och ansträngning när du tar hand om denna gröda. Weeding igelkottar är en funktionell bilaga som gör att du snabbt och effektivt kan bekämpa ogräs. Under ogräsningen skärs plantorna inte bara, utan rotas upp. Marken runt anläggningen är väl lossad och hopknuten. Tack vare detta blir växten inte bara av med ogräs utan får också tillräckligt med vatten och syre.

Igelkottar kan köpas i nästan vilken jordbruksbutik som helst, men till ett ganska högt pris.

Baserat på diagrammen och ritningarna kan du göra dem själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Komponenter för igelkottar:

  • 3 skivor av metall eller en ring;
  • en liten rörbit med en diameter på 30 mm;
  • stålstavar för att skära taggar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Använd helst ringar istället för skivor som kommer att lätta hela strukturen. Storlekarna på ringar för att göra igelkottar på en traktor som går bakom sig är olika. De vanligaste är 240x170x100 mm eller 300x200x100 mm . Ringarna fästs på röret genom hoppare. Anslutningen bör göras i en vinkel på 45 grader med ett avstånd mellan elementen högst 15-18 cm.

Spikarna, skurna från en stålstång 10-15 cm lång, svetsas på ringarna och axeln själv. Beroende på storleken är de fästa på en stor ring i mängden 15 bitar, till en liten - 5. Dessutom kan flera bitar svetsas på axeln.

För att underlätta arbetet med konstruktionen är en bakomliggande traktor med igelkottar utrustad med ytterligare hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi gör en snöblåsare med egna händer

Den bakomliggande traktorn kommer att vara till nytta på gården inte bara på sommaren, utan också på vintern. Den är ofta utrustad som en snöslunga. Det räcker med att göra en hink till en bakomliggande traktor, och en järnassistent kommer att göra det hårda arbetet.

En snöspade är vanligtvis gjord av en 200 liters järnfat. Du behöver också metallremsor, ett fyrkantigt rör, plattor av gummi och stål och fästelement - bultar, muttrar. Från verktyg - tång eller tång, borra och borra för metall, skiftnycklar, slipmaskin, svetsmaskin.

Sidodelarna skärs ut med en kvarn vid pipan. Därefter skärs arbetsstycket i tre bitar. Två av dem är svetsade längs konturen. Den återstående tredjedelen av fatet måste delas upp i metallremsor, som kommer att bli hinkknivarna. Tre hål med en diameter på 6 mm borras in i dem för att fästas vid skopans kant. I stället för ett fat kan du använda en metallplåt, som måste böjas genom uppvärmning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En metallremsa är svetsad till skopans botten för att göra den tyngre. Metallremsan är helt täckt med gummi för att förhindra slitage. Därefter fästs skopan på den bakomliggande traktorn. För att skydda mot korrosion grundas och målas en hemmagjord hink.

Du kan förvandla en bakomliggande traktor på hjul till en snöskoter med hjälp av en släpvagn och vinterhjul … Med hjälp av kanalen fästs släpet på ramen. Begagnade lastbilskameror används istället för dyra hjul. På varje hjul säkras den tömda kammaren med kedjor och blåses upp igen. Att utrusta en skotermaskin är ganska enkel och hemlagad pulka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur designar man en grävmaskin?

En hemgjord grävmaskin är en gångjärnsfäste till den bakomliggande traktorn, som gör att du snabbt och enkelt kan gräva gräv och hål. Det är en slags kompakt grävmaskin som är både manövrerbar och ekonomisk. Rör sig på ett hjul eller spårchassi.

Grävare kan du gräva gräv och hål även i frusen mark … Väggen i skyttegravarna är plana, utan att fälla. Den utgrävda jorden är lätt och smulig och kan användas för återfyllning.

Två skär är fixerade på den främre upphängningen, på baksidan - en spade för att extrahera jord från diket. Det är absolut nödvändigt att fästa säkerhetsskydd på skärskivorna och kedjedrevet. Enligt samma princip är en borr tillverkad av en metallstav och plattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkning av andra upphängda konstruktioner

Den bakomliggande traktorn kan utrustas med en mängd användbara anordningar - en plog, en kratta, alla slags spadar, gräsklippare, skidor, borstar. Begär, tydliga diagram och beskrivning av arbetet hjälper till att upprepa butikens motsvarigheter till monterade element och till och med förbättra dem, eftersom de kommer att motsvara individuella krav och villkor.

Så för att odla marken behövs en plog som kan övervinna jungfrun som är övervuxen med gräs, våt eller inaktuell jord. För tillverkning krävs en stålplåt med en tjocklek på cirka 5 mm. Med hjälp av rullarna böjs plattan till en cylinder. Kanterna slipas med en slipmaskin.

Den resulterande hemgjorda plogen hängs på stativet på den bakomliggande traktorn genom dragkroken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt samma princip är det enkelt att göra en fogbildande infästning. Det är bra om det finns stativ från odlaren. De kan fästas i ett hörn eller göra två ställningar av skrotmaterial … För detta skärs plattor från en metallplåt med en tjocklek av 1,5-2 mm. Plåtarnas storlek ska motsvara fågans djup och bredd. De fästs med bultar till konstruktionens stödben. Du kan använda ett sådant munstycke för instillation … Man behöver bara ge plattorna önskad form. De ska vara i form av en skiva eller cirkel, belägen i en viss vinkel. På toppen är sådana plattor placerade närmare än längst ner. På grund av detta öppnar skivorna, medan de roterar, hålrummen utåt.

Fästet till tranbärskördstraktorn innehåller en självgående plattform på en larvbana. Inloppet är fixerat på plattformens svängram. Den är gjord i form av en låda med böjda parallelltänder. I rörelse drar enheten med hjälp av fläkten bären in i lådan. Fläkten drivs av motorn … Skruvformade spiraler installeras i lådan.

Plockade tranbär är tyngre än sopor, så de faller till botten av behållaren. Blad, små fläckar som faller tillsammans med tranbären, avlägsnas genom hålet tillsammans med luftflödet från fläkten.

Bild
Bild
Bild
Bild

En pensel för en gående traktor används för att rengöra området inte bara från löv utan också från grund snö. Enkelhet, effektivitet och mångsidighet i användningen är de uppenbara fördelarna med detta gångjärniga element. En borstaxel är vertikalt fäst på den bakomliggande traktorn. En ring och skivor med borstar läggs omväxlande på den. Ringenas diameter är 350 mm. Bredden på greppet på en sådan borste görs vanligtvis inte mer än en meter. Så den bakomliggande traktorn förblir manövrerbar och täcker en ganska stor ytarea för rengöring.

Borstens längd är 40-50 cm, annars börjar det snart skrynkla och skrynkla. Det kommer inte att vara möjligt att återställa borstens egenskaper, bara sätt på nya skivor. Hastigheten på den bakomliggande traktorn med en gångjärnsborste varierar i intervallet 2-5 km / h, beroende på enhetens motoreffekt.

Rekommenderad: