En Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor (30 Bilder): Välj En Segmentgräsklippare Och En Gräsklippare. Egenskaper För Modellerna Zarya Och MF-70. Hur Man Installerar?

Innehållsförteckning:

Video: En Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor (30 Bilder): Välj En Segmentgräsklippare Och En Gräsklippare. Egenskaper För Modellerna Zarya Och MF-70. Hur Man Installerar?

Video: En Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor (30 Bilder): Välj En Segmentgräsklippare Och En Gräsklippare. Egenskaper För Modellerna Zarya Och MF-70. Hur Man Installerar?
Video: Hur man trimmar en gräsklippare! | Trimm-mästarna | 2024, Maj
En Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor (30 Bilder): Välj En Segmentgräsklippare Och En Gräsklippare. Egenskaper För Modellerna Zarya Och MF-70. Hur Man Installerar?
En Gräsklippare För En Bakomliggande Traktor (30 Bilder): Välj En Segmentgräsklippare Och En Gräsklippare. Egenskaper För Modellerna Zarya Och MF-70. Hur Man Installerar?
Anonim

En gräsklippare för en bakomliggande traktor är en vanlig typ av redskap och underlättar mycket vården av jordbruksmark. Enheten ersätter effektivt dyr specialiserad utrustning och klarar perfekt alla uppgifter som tilldelats den.

Bild
Bild

Egenskaper

En gräsklippare för en bakomliggande traktor är en mekaniserad anordning som är ansluten till enhetens kraftuttagsaxel med hjälp av en remdrivning. Enheten är lätt att använda, enkelt monterad på en bakomliggande traktor, är helt reparerbar, har inga problem med reservdelar och kräver inget särskilt underhåll. Dessutom är gräsklipparen lätt att transportera och tar inte mycket plats under lagring. På grund av den genomtänkta designen och frånvaron av komplexa komponenter och sammansättningar går enheten sällan sönder och har en lång livslängd.

Bild
Bild

Trots att gräsklipparen är en enhet med en smal profil, är tillämpningsområdet ganska brett . Enheten används för att klippa ogräs, ta bort topparna på rödbetor och potatis innan själva skörden av rotfrukterna, liksom för att skörda foder för nötkreatur och jämna ut gräsmattan på gården eller på platsen. Dessutom kan du med gräsklipparen skörda grödor, klippa små buskar och odla ett område som är kraftigt bevuxet med ogräs.

Bild
Bild

Därför kan köp av redskap för en bakomliggande traktor helt ersätta köpet av en gräsklippare, vilket kommer att ha en ganska gynnsam effekt på budgeten.

Bild
Bild

På den moderna marknaden för små jordbruksmaskiner finns gräsklippare i ett brett sortiment . Detta underlättar mycket valet av önskad modell och låter dig köpa både en dyr multifunktionell enhet och mycket enkla budgetposter. Kostnaden för nya gräsklippare börjar från 11 tusen rubel, medan en begagnad enhet kan köpas för endast 6-8 tusen rubel. För mer seriösa prov på ny teknik måste du betala cirka 20 tusen rubel, och när du köper samma modell, men med en liten tid - cirka 10-12 tusen rubel. I vilket fall som helst kommer köpet av en ny modell att kosta mycket mindre än kostnaden för den populära tjeckiska MF-70 gräsklipparen, vars pris når 100 tusen rubel.

Bild
Bild

Visningar

Bland det stora utbudet av tillbehör för en bakomliggande traktor anses gräsklippare vara en särskilt populär typ av extrautrustning och är mycket populära bland ägare av boskapskomplex och gårdar. Enheterna klassificeras efter designtyp och är av två typer: roterande (disk) och segmental (finger).

Roterande

Denna typ av gräsklippare är det bästa alternativet för gräsklippning och ogräsbekämpning i stora områden med kuperad terräng. En roterande gräsklippare kallas ofta för en skivgräsklippare, som är associerad med funktionerna i dess design och driftsprincipen. Enheten består av 1-3 skärskivor som är ordentligt fastsatta på ramen och ett stödhjul. Inuti varje skiva finns gångjärn. Funktionsprincipen för anordningen är ganska enkel och består av följande: vridmomentet från kraftuttagsaxeln överförs till remskivan med hjälp av ett kugghjul, och sedan genom stödhjulet passerar det till skärskivorna.

Bild
Bild

Det klippta gräset lyfts, plattas och läggs i snygga strängar . I detta fall kan skivorna fästas på ramen på olika sätt: framför den bakomliggande traktorn, på sidorna eller bakom. Det främre läget används främst för ogräsbekämpning, medan sido- och bakläget används vid arbete i grödor. Förutom skivor och hjul är rotorgräsklipparen utrustad med en dämpningsanordning, vilket minskar risken för skador på mekanismen vid träff mot ett hinder. Beroende på typen av anslutning av rotorgräsklipparen till den bakomliggande traktorn finns det monterade, halvmonterade och släpade metoder.

Bild
Bild

Rotary -modellerna är lätta och kompakta , vilket gör dem särskilt manövrerbara och gör att de enkelt kan klippa gräs nära träd och bland buskar. Klipphöjden kan varieras från 5 till 14 cm, och arbetsbredden är upp till 80 cm. Dessutom är skivornas lutningsvinkel justerbar, vilket gör att du kan klippa gräs i områden med kuperad terräng. Alla roterande modeller kan säkert användas på sluttningar med en lutningsvinkel från 15 till 20 grader. Bland fördelarna med rotorklippare är hög produktivitet, vilket gör det möjligt att klippa stora områden på kort tid, enkel användning och hög tillförlitlighet för både enskilda enheter och strukturen som helhet. Den låga kostnaden och långa livslängden är också en positiv punkt.

Bild
Bild

Men tillsammans med de uppenbara fördelarna har rotorklippare flera nackdelar. Dessa inkluderar den instabila driften av enheten vid låga motorvarvtal. Det är också värt att notera omöjligheten att använda dem i områden med tjocklekar av tjockskaftade buskar. Dessutom, om skräp eller stenar av misstag faller under gräsklipparen, misslyckas knivarna snabbt och behöver bytas ut.

Bild
Bild

Rotary gräsklippare är kompatibla med walk-behind traktorer som "Oka" och "Neva", används ofta med "Cascade" och "MB-2B", och är också lämpliga för "Ugra" och "Agros ". För Salyut -enheten har produktionen av individuella modifieringar påbörjats. När du arbetar med denna typ av gräsklippare är det absolut nödvändigt att använda personlig skyddsutrustning. Dessutom måste du vara extremt försiktig med att ta bort ogräs från vägkanten. Detta beror på att det i sådana områden är stor sannolikhet att hitta små stenar som kan flyga ut under skivan och skada operatören. Det bästa sättet att använda denna teknik är att använda den roterande modellen som gräsklippare.

Bild
Bild

Segmentell

Denna typ av gräsklippare har en mycket enkel design, bestående av en ram med två stänger installerade i den och klippelement placerade mellan dem. Tack vare omvandlingen av motorns vridmoment till en linjär-translationell rörelse börjar arbetsknivarna röra sig enligt saxprincipen: när ett element ständigt rör sig till vänster och höger, medan det andra förblir stillastående. Som ett resultat klipps gräset, som faller mellan de två klippelementen, snabbt och jämnt, vilket garanterar utmärkt kvalitet och hög klipphastighet. Segmentklipparen kan monteras både framför och bakom den bakomliggande traktorn. Den är utrustad med en speciell rutschkana som justerar klipphöjden på gräset.

Bild
Bild

Skärelementen tas enkelt bort från ramen, vilket gör att de enkelt kan slipas eller bytas ut mot nya . Modellen kännetecknas av hög effektivitet i arbetet, vilket gör att den kan bearbeta stora områden med högt och tjockt gräs, medelstora buskar och torrt gräs. För sin absoluta anspråkslöshet och förmåga att arbeta i svåra terrängförhållanden är segmentmodellen mycket populär bland nötkreaturägare och används ofta av dem för att skörda hö. Fördelarna med segmentklippare inkluderar deras förmåga att klippa gräs nästan till roten. Detta beror på det faktum att skärelementen nästan helt upprepar ytavlastningen, medan de rör sig nästan i marken.

Bild
Bild

På grund av knivarnas balanserade funktion är dessutom vibrationer i knivbladet praktiskt taget frånvarande. På grund av detta upplever föraren av den bakomliggande traktorn inte mekanisk rekyl från enheten och kan arbeta under ganska bekväma förhållanden. Nackdelarna inkluderar stora dimensioner och ett högt pris.

Bild
Bild

Så segmentmodeller är nästan dubbelt så dyra som roterande mekanismer och säljs för 20 tusen rubel eller mer. Enheterna är ganska mångsidiga och passar alla inhemska bakomliggande traktorer.

Bild
Bild

Frontal

Den främre modellen är utformad för att klippa höga ogräs med tjock stjälk, samt för att skörda stora mängder hö. Enheten är ofta utrustad med en rake, vilket förenklar arbetet på platsen kraftigt. På enhetens sidor finns halkar som gör att du kan justera höjden på gräsklippning. Modellen används lite med walk-behind-traktorer och, liksom slagklipparen, används den främst med minitraktorer och annan tung utrustning.

Bild
Bild

Populära modeller

Den moderna marknaden för jordbruksutrustning presenterar ett stort antal gräsklippare av både kända märken och lite kända modeller. Trots att de allra flesta är av hög kvalitet och har många positiva recensioner, varav några bör markeras separat.

Modell "Zarya-1 "produceras vid Kaluga Engine -fabriken och har en roterande design. Produktens produktivitet är 0,2 hektar per timme, vilket är ett ganska bra resultat för hårddiskar. Fångningsbredden är 80 cm och vikten överstiger inte 28 kg. Modellen är kompatibel med "Neva", "Oka", "Cascade" och "Tselina", och en speciell modifiering produceras för "Salut". Installation är också möjlig på motorblock "Agro", "Vitryssland" och "MB-90", men i det här fallet måste du installera en extra konsol eller växellåda. Modellen är utrustad med en höjdjusterare och har en hög klippkvalitet. Till skillnad från segmentmodellerna läggs dessutom det klippta gräset i snygga strängar som inte behöver rakas. Kostnaden för "Zarya-1" är från 12 till 14 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

" KNM-0, 8 " - det här är en fingersegmentmodell som är kompatibel med sådana motoblock som "Neva", "Salyut" och "Kaskad". Fångningsbredden är 80 cm, vikten är 35 kg, kostnaden når 20 tusen rubel. Enheten är en typisk representant för segmentmodeller och uppfyller alla de ovan beskrivna egenskaperna i denna typ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kinesisk modell "KM-0, 5 " tillhör också segmenttypen och är kompatibel med motoblock som Hitachi S169, Favorit, Neva och Salyut. Enheten är liten i storlek och kan klippa gräs på 0,5 cm höjd, det vill säga nästan vid roten. Arbetsbredden för denna modell är dock något sämre än tidigare gräsklippare och är bara 50 cm. Enhetens vikt motsvarar 35 kg och kostnaden når 14 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur installeras på en bakomliggande traktor?

Så här monterar du gräsklipparen på en bakomliggande traktor:

fixa först spännanordningen som ingår i klipparen

Bild
Bild

sätt sedan remskivan på den övre kopplingen, medan navets framsida ska "vända" åt spännarens fläns

Bild
Bild

sedan fästs alla installerade element med en skruv, gräsklipparen installeras och remmen sätts på

Bild
Bild

vidare fixeras gräsklipparen med hjälp av tappar och ett förkläde sätts på för att skydda operatören från inträde av gräs

Bild
Bild
  • i slutändan är en skyddande sköld installerad på den bakomliggande traktorn och remspänningen justeras; för att göra detta, vrid handtaget i enhetens rörelseriktning;
  • sedan startas motorn och ett test utförs.
Bild
Bild

Urvalstips

Innan du köper en gräsklippare för en traktor som går bakom dig är det nödvändigt att fastställa omfattningen av arbetet och villkoren för driften. Så om enheten ska användas för gräsklippning är det i det här fallet bättre att stanna på den roterande modellen. Dessa områden är vanligtvis fria från skräp och stora stenar, så det är bekvämt och säkert att arbeta med gräsklipparen. Samma typ av klippare kan användas för att klippa golfbanor eller alpina gräsmattor, så länge ytans lutning inte är för brant och präglad . Om en gräsklippare ska skörda hö, ta bort ogräs och hantera små buskar, i det här fallet bör du definitivt välja en segmentmodell. Och när du servar stora områden och svår terräng rekommenderas det att välja en kraftfull frontkonstruktion utrustad med en klipphöjdsregulator och en kratta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett kompetent val, noggrann användning och korrekt drift kommer att förlänga utrustningens livslängd avsevärt och göra arbetet bekvämt och säkert.

Rekommenderad: