Minitraktor Från Neva Walk-behind Traktor: Hur Man Gör En Liten Traktor Enligt Ritningarna Med Egna Händer? Hemmagjord Minitraktor Som Bryter 4x4 Med Styrställ

Innehållsförteckning:

Video: Minitraktor Från Neva Walk-behind Traktor: Hur Man Gör En Liten Traktor Enligt Ritningarna Med Egna Händer? Hemmagjord Minitraktor Som Bryter 4x4 Med Styrställ

Video: Minitraktor Från Neva Walk-behind Traktor: Hur Man Gör En Liten Traktor Enligt Ritningarna Med Egna Händer? Hemmagjord Minitraktor Som Bryter 4x4 Med Styrställ
Video: Самодельный трактор из мотоблока МТЗ-05 Обзор Homemade tractor from the MTZ-05 walk-behind tractor 2024, Maj
Minitraktor Från Neva Walk-behind Traktor: Hur Man Gör En Liten Traktor Enligt Ritningarna Med Egna Händer? Hemmagjord Minitraktor Som Bryter 4x4 Med Styrställ
Minitraktor Från Neva Walk-behind Traktor: Hur Man Gör En Liten Traktor Enligt Ritningarna Med Egna Händer? Hemmagjord Minitraktor Som Bryter 4x4 Med Styrställ
Anonim

Förekomsten av en bakomliggande traktor underlättar kraftigt odlingen av en tomt. Bara det är inte särskilt bekvämt att gå efter honom i arbetet. Med tanke på att de flesta modifieringarna är utrustade med anständig kraft, strävar deras ägare efter att förbättra enheten. Även för specialister kommer det att vara användbart att veta att det inte är särskilt svårt att konvertera den bakomliggande traktorn Neva till en minitraktor. Scheman och ritningar för detta kommer att bli alfabetet, vilket gör det möjligt att skapa en hållbar och mångsidig enhet.

Bild
Bild

Viktiga rekommendationer

Först måste du navigera i valet av en lämplig modifiering av enheten. Han måste ha den nödvändiga resursreserven för att ge den nödvändiga dragkraften för att odla jorden med hjälp av redskap - en hiller, en plog och liknande.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ta reda på vad som krävs för att skapa en fullfjädrad minitraktor måste du först överväga dess grundläggande komponenter

  1. Chassi. Den är tillverkad av improviserad valsad metall.
  2. Roterande enhet.
  3. Enkla skivbromsar.
  4. Sits och kroppsdelar.
  5. Kopplingsanordning för montering av redskap, ett system med spakar för att styra den.
Bild
Bild

En betydande del av delarna kan köpas vid godkännande av metallskrot eller vid automatisk analys. I det här fallet måste man titta på kvaliteten och frånvaron av skador.

DIY -tillverkning

Det första steget är att bestämma vilka alternativ minitraktorn kommer att utföra. Vanligtvis föredras en mångsidig praxis, vilket innebär att man odlar jorden och transporterar varor. För det andra alternativet behöver du en vagn som du kan göra på egen hand eller köpa en redan fungerande modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ritningar

För kompetent installation av alla konstruktionselement utvecklas ett grafiskt diagram över displayen av arbetsenheter och mekanismblock. Det återspeglar i detalj områdena för sammanslagning av den bakomliggande traktoraxeln med chassit. Det är nödvändigt att alla element i enheten väljs korrekt. Om det behövs kan du bearbeta dem på svarvutrustning. Vi får inte glömma att livslängden och driftsparametrarna för den enhet som byggs direkt beror på kvaliteten på elementen.

Bild
Bild

När du skapar en ritning måste du vara uppmärksam på den roterande enheten. Denna nod är av 2 typer.

  • Utbrytningsram . Det kännetecknas av styrka, men samtidigt måste styrstället vara direkt ovanför enheten. En jordbruksmaskin som skapats med denna metod kommer att ha liten rörlighet vid svängning.
  • Tie Rod . Installationen kräver mer tid och ytterligare industriella delar. Det kommer dock att vara möjligt att välja installationsplats (på fram- eller bakaxeln), dessutom kommer rotationsgraden att öka avsevärt.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du har slutfört det optimala schemat kan du börja skapa enheten.

Minitraktor

Innan du börjar skapa en minitraktor baserad på en bakomliggande traktor måste du förbereda verktyget du behöver för evenemanget. Konverteringssatsen innehåller:

  • svetsare;
  • skruvmejslar och skiftnycklar;
  • elektrisk borr och en uppsättning olika borrar;
  • en vinkelslip och en uppsättning skivor för arbete med järn;
  • bultar och muttrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Omfördelning av en bakomliggande traktor till en minitraktor utförs i följande ordning

Enheten på en motoblockbas måste naturligtvis vara utrustad med ett starkt, hållbart chassi. Den måste bära hjälpparet hjul plus lasten som flyttas i traktorn, vilket kommer att utöva tryck på stödramen. För att skapa en stark ram är ett hörn eller stålrör de bästa alternativen. Tänk på att ju tyngre ramen, desto effektivare kommer maskinen att fästa vid marken och desto bättre blir plöjningen av jorden. Ramväggarnas tjocklek spelar egentligen ingen roll, huvudvillkoret är att de inte böjer sig under påverkan av den transporterade lasten. Du kan klippa element för att skapa en ram med en vinkelslip. Därefter monteras alla element ihop, först med hjälp av bultar och sedan omarbetade. För att göra ramen starkare och mer tillförlitlig, utrusta den med en tvärstång

Bild
Bild

Omedelbart efter att chassit skapats kan det utrustas med en redskap, med hjälp av vilken miniatyrtraktorn kommer att förses med hjälpanordningar. Redskap kan monteras både framför och bakom bärsystemet. Om enheten som skapas senare är planerad att användas tillsammans med en vagn, måste en dragkrok svetsas på baksidan av ramen

Bild
Bild
Bild
Bild

I nästa steg är den hemlagade enheten utrustad med framhjul. För att göra detta är det lämpligt att utrusta den monterade minitraktorn med 2 redan förberedda nav med ett bromssystem förinstallerat på dem. Då måste du fixa hjulen själva. För detta tas en bit järnrör, vars diameter passar framaxeln. Sedan fixeras hjulnaven på röret. I mitten av röret gör du ett hål som du behöver för att montera produkten på framsidan av ramen. Montera dragstängerna och justera dem i förhållande till ramen med hjälp av en maskväxel. Efter installation av växellådan, installera rattstången eller stället (om alternativet med rattstativet är valt). Axeln baktill monteras genom presspassade lagerbussningar

Hjul som används bör inte vara mer än 15 tum i diameter. Delar med en mindre diameter kommer att framkalla "nedgrävning" av enheten framför, och stora hjul kommer att allvarligt minska minitraktorns rörlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

I nästa steg är det nödvändigt att utrusta enheten med en motor från en bakomliggande traktor. Det mest optimala alternativet skulle vara att installera motorn på framsidan av konstruktionen, eftersom du på så sätt kommer att öka balansen i jordbruksmaskinen när du använder den med en laddad boggi. Förbered ett solidt monteringssystem för att montera motorn. Kom ihåg att motorns axel (eller kraftuttag) måste fixeras på samma axel med remskivan på minitraktorns bakaxel. Kraften på chassit måste överföras med hjälp av en kilremssändning

Bild
Bild

Den skapade minitraktorn återstår att förses med ett bra bromssystem och en högkvalitativ hydraulisk fördelare ., som krävs för oavbruten användning av enheten med tillbehör. Och utrusta med förarstol, belysningsenheter och mått. Förarplatsen är placerad på en släde som är svetsad vid chassit.

Karossen kan sättas på framsidan av minitraktorn. Detta ger inte bara enheten ett snyggt utseende, utan skyddar också komponenterna från damm, klimat och mekanisk påverkan. I detta fall används plåtar av rostfritt stål. Minitraktorn kan sättas på en larvbana.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fraktur 4x4 med styrställ

För att göra en 4x4 -paus måste du utveckla ett diagram och studera enhetens strukturella egenskaper

  • Ett klassiskt exempel på jordbruksmaskiner utförs med hjälp av en svetsenhet, en cirkelsåg och en elektrisk borrmaskin. Layouten för enheten börjar med skapandet av ramen. Den innehåller en sidodel, främre och bakre tvärdel. Vi konstruerar en spar från en 10 -kanalig eller ett profilrör 80x80 millimeter. Vilken motor som helst kommer att göra för en haveri på en 4x4. Det bästa alternativet är 40 hästkrafter. Vi tar kopplingen (friktionskopplingen) från GAZ-52 och växellådan från GAZ-53.
  • För att kombinera motor och korg måste ett nytt svänghjul göras. En bro av valfri storlek tas och placeras i enheten. Vi gör upp kardan från olika bilar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • För att bryta 4x4 är framaxeln tillverkad internt. För optimal dämpning används 18-tums däck. Framaxeln är utrustad med 14-tums hjul. Om du lägger hjul av mindre storlek, kommer en 4x4 -fraktur att "begravas" i marken eller tekniken blir svår att kontrollera.
  • Det är lämpligt att utrusta en minitraktor 4x4 med hydraulik. Den kan lånas från begagnade lantbruksmaskiner.
  • I alla enheter placeras växellådan närmare föraren och fixeras på ramen. För pedalkontrollsystemet bör hydrauliska trumbromsar installeras. Styrstället och pedalkontrollsystemet kan användas från en VAZ -bil.
Bild
Bild

Aggregering

  • Enhetens element är kopplade med bultar eller elektrisk svetsning. Ibland är en kombinerad koppling av element tillåten.
  • Det är mycket viktigt att placera sätet från bilen korrekt. Nästa steg är att installera motorn. För att säkra motorn på chassit måste du använda en specialplåt.
  • Vidare läggs de mekaniska och elektriska systemen. För att utföra detta arbete på ett kompetent sätt, jämför ditt kopplingsschema med ett diagram över fabriksenheter.
  • Sedan syr vi och utrustar karossen och kombinerar den med motorn.

Rekommenderad: