Brytande Minitraktor: Funktioner I Hemlagade Modeller. Hur Man Gör En Fyrhjulsdriven Minitraktor Med En Brytande Ram Med Egna Händer Enligt Ritningarna?

Innehållsförteckning:

Video: Brytande Minitraktor: Funktioner I Hemlagade Modeller. Hur Man Gör En Fyrhjulsdriven Minitraktor Med En Brytande Ram Med Egna Händer Enligt Ritningarna?

Video: Brytande Minitraktor: Funktioner I Hemlagade Modeller. Hur Man Gör En Fyrhjulsdriven Minitraktor Med En Brytande Ram Med Egna Händer Enligt Ritningarna?
Video: Bygg ditt eget fotbollsmål: För små och stora toppmålskyttar 2024, Maj
Brytande Minitraktor: Funktioner I Hemlagade Modeller. Hur Man Gör En Fyrhjulsdriven Minitraktor Med En Brytande Ram Med Egna Händer Enligt Ritningarna?
Brytande Minitraktor: Funktioner I Hemlagade Modeller. Hur Man Gör En Fyrhjulsdriven Minitraktor Med En Brytande Ram Med Egna Händer Enligt Ritningarna?
Anonim

Mekaniseringen påverkar inte bara stora företag, utan också små dotterbolag. Det försvåras ofta av det höga priset på fabriksutrustning. Vägen ut i det här fallet är att göra bilar med egna händer.

Bild
Bild

Funktioner i en hemgjord minitraktor

Den hemlagade minitraktorbrytningen är en unik assistent för bybor och sommarboende. Med dess hjälp kan du:

  • plöja en grönsaksträdgård eller en del av en åker;
  • plantera potatis och andra rotfrukter;
  • samla dem;
  • klippa gräset;
  • flytta laster;
  • att rensa marken från snö.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Tänk på ett av alternativen för hur du kan göra en minitraktor med en brytbar ram. Detta schema föreskriver att de kommer att använda:

  • en motor från Honda med en kapacitet på 0,5 liter;
  • rattstång med a / m "Moskvich";
  • växellåda - från VAZ -bilar (klassisk typ);
  • ratt från "Opel";
  • förkortade klassiska broar;
  • hjul borttagna från den bakomliggande traktorn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Monteringsproceduren för en fyrhjulsdriven traktor är sådan att det först och främst är nödvändigt att förkorta axlarna. Kontrollpunkten måste också förbättras. Klipp av en del av klockan så att remskivan kan placeras på kilremmarna. Remskivans längd per låda bör vara 20 cm. För motorer använd remskivor med en längd av 8 cm.

Nästa steg är att förkorta axelaxlarna och klippa splines. När broarna är klara måste du börja arbeta med brytramen, eller snarare förbereda fästelementen för spricknoden. Denna enhet är tillverkad med hjälp av det främre navet på VAZ -bilar. Därefter kommer kardan- och styrinstallationen. Ett annat steg är att installera färdhjulen.

Genom att prova på växellådan blir det möjligt att förbereda den perfekta platsen för installationen. I det sista arbetssteget sätter de motorn, bromssystemet, bromsoket, pedalenheten, provar en remskiva, gör en koppling och sätter ett stöd för ingångsaxeln. Det återstår bara att förbereda bilagan. Vad det ska vara måste du bestämma själv.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att eliminera fel bör du rita ritningarna själv eller ta dem färdiga. Var noga med att kontrollera att dokumentationen återspeglar måtten på varje enhet, så att allt kommer överens så tydligt som möjligt.

Formen på halvramarna kan vara ganska grov, och det är inget fel med det. Huvudsaken är att uppsättningen delar och deras arrangemang är rationella ur en teknisk synvinkel. I många hemlagade mönster är sparsen gjorda med tre steg.

Bild
Bild

Överväg ett alternativt alternativ för att förbereda en spricktraktor. Utvecklarna av detta schema föredrog att använda kanal # 10 för sidostyckenas främre steg. Det sista steget är gjord av formade rörformade produkter med en yttre sektion på 8x8 cm. Traverserna (fram respektive bak) är gjorda av 12 och 16 kanaler. Detsamma görs med tvärdelarna.

Kraftverket väljs efter eget gottfinnande. Det viktigaste är att den har den nödvändiga kraften, passar in i de tilldelade dimensionerna och kan hålla fast vid de medföljande fästena.

Ganska många minitraktorer kör med en Oka-motor. Och de kör ganska bra och tillfredsställer ägarnas behov fullt ut. Men det är fortfarande lämpligt att använda vattenkylda motorer, eftersom de gör att du kan arbeta i många timmar utan avbrott. Vissa bönder föredrar fyrcylindriga dieslar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När motorn är installerad är det dags att montera:

  • kraftuttagsaxel;
  • utmatningsmekanism;
  • Kontrollstation.

Allt detta tas ibland från avvecklade lastbilar. Noggrann koppling uppnås genom att omforma svänghjulet. Den bakre loben skärs av från den med en svarv. När det tas bort kommer det att vara nödvändigt att genomborra ett nytt spann i mitten. Locket som omger kopplingskorgen måste justeras till önskade dimensioner.

Viktigt: fördelen med den beskrivna monteringsmetoden är möjligheten att använda valfri bakaxel. Det spelar ingen roll vilken bil han ursprungligen satt på. Det finns inga särskilda krav för kardanaxeln.

Efter avslutat arbete med dessa delar börjar de installera ratten, stället och hjulchassit. Vilka hjul minitraktorn kommer att köra på är inte alls likgiltig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många människor utrustar sin utrustning med personbilsdäck. Men samtidigt är det nödvändigt att se till att hjulen på framaxeln inte är mindre än 14 tum. Mycket små propellrar kommer att begrava sig även i ganska hård mark . Det finns inget behov av att prata om rörelse på lös mark. Samtidigt ska du inte sätta för stora hjul, för då försämras kontrollen.

Vägen ur situationen kan vara hydrauliska styrsystem. De är helt (utan ändring) borttagna från onödiga jordbruksmaskiner. Framaxeln monteras med ett rörstycke på vilket lagren är monterade. Ibland tas det också färdigt. När vi återvänder till hjulen betonar vi att djupet på mönstret som lämnas av slitbanan är mycket viktigt för dem.

Ju större klackar, desto högre effektivitet för hela apparaten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anständig stötdämpning kommer att tillhandahållas genom installation av 18-tums hjul på bakaxeln. För att fästa dem på naven måste du använda en vinkelslip eller en skärare. Skär av mitten av skivan med dessa verktyg (så att det inte finns några monteringshål). En identisk del som tagits bort från ZIL-130-skivan svetsas på det lediga utrymmet. I detta schema kan styrningen vara vad som helst, men för ökad kontrollerbarhet är det värt att använda hydraulsystemet.

Vi får inte glömma installationen av en oljepump, som måste drivas av en motor. Det är bäst om axelhjulen drivs genom en växellåda . Styrsystemet är utrustat med en trumbroms. En separat stång används för att ansluta den till pedalen.

I vilket fall som helst bör man vara noga med att utrusta förarsätet.

Bild
Bild

Det är användbart att installera en sommarstuga med en baldakin. Men om denna operation lämnas till ägarnas gottfinnande, är det strikt nödvändigt att täcka motorn och andra rörliga delar med ett hölje. Skyddet täcks ofta av galvaniserad plåt. Om du planerar att arbeta mycket, inklusive tidigt på morgonen och sent på kvällen, är det bra att montera strålkastarna. Men i det här fallet måste du reservera en sektion på ramen för batteriet och försiktigt ansluta det själv till ljuskällorna.

Minitraktorer tillverkas ofta av LuAZ. I detta fall tas överförings- och bromsenheterna som grund. Alla andra delar väljs med hänsyn till arbetets bekvämlighet. Preferensen för just dessa bilar beror på att tekniken som bygger på dem är extremt stabil. Som alltid måste hjulbasens bredd beaktas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Experter rekommenderar, om möjligt, att ta motorn och bakaxeln från samma maskin som fungerade som grund. Då garanteras kompatibiliteten mellan delarna.

För arbete kan du använda bilar av någon grad av användbarhet. Varje detalj granskas, städas och sätts i ordning. Det rekommenderas inte att installera något utan inspektion.

Säkerhetsteknik

Oavsett vilken mekanism som var den viktigaste vid montering av en minitraktor måste man förstå att detta är en ganska farlig enhet. Det finns inga instruktioner för hemlagad utrustning, och därför är den första säkerhetsåtgärden ett noggrant urval av konstruktionen. Det rekommenderas att läsa kommentarerna till ritningarna och beskrivningarna, med recensioner av dem som redan har försökt använda dem. Du behöver bara tanka minitraktorn med det bränsle som motorn är avsedd för. En liknande regel gäller smörjoljor.

Om enheten har en bensinmotor, låt inte olja komma in i bränslet. Det är också omöjligt att fylla på bränsle till yttersta kanten. Om det stänker ut under körning kan allvarliga problem uppstå. Det är strängt förbjudet att använda öppen eld vid tankning av en minitraktor, och helst när som helst när människor är nära den.

Det är endast nödvändigt att lagra bränsle i speciella tättslutande behållare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om behållaren läcker bör den kasseras. Det finns inget behov av att skapa bränslereserver som överstiger de nödvändiga volymerna. Platser för tankning och start av motorn måste vara minst 3 m från varandra. För att undvika brand, starta inte motorn i närheten av träd, buskar eller på torrt gräs. Om motorn startar dåligt eller startar med konstiga ljud är det bäst att skjuta upp arbetet och hitta det problem som har uppstått.

Kör inte en minitraktor på trädgårdsredskap eller kollidera med väggar, grenar och stenar. Endast människor som förstår det bör använda mekanismen. Även om strålkastare är installerade är det lämpligt att arbeta huvudsakligen under dagen.

Det är också oönskat att köra med maximal hastighet om du kan arbeta lugnare. Du måste i alla fall köra långsammare.

Bild
Bild

Du kan lära dig hur du monterar växellådan och bromsarna på en minitraktor i ett sammanbrott genom att titta på videon nedan.

Rekommenderad: