Centrifug För Att Snurra Kläder: En översikt över Tvätt- Och Hushållstvättmodeller För Att Torka Kläder Hemma, "Fairy" Och Andra Manuella Centrifuger

Innehållsförteckning:

Video: Centrifug För Att Snurra Kläder: En översikt över Tvätt- Och Hushållstvättmodeller För Att Torka Kläder Hemma, "Fairy" Och Andra Manuella Centrifuger

Video: Centrifug För Att Snurra Kläder: En översikt över Tvätt- Och Hushållstvättmodeller För Att Torka Kläder Hemma,
Video: Jag fixar tvätten: sorterar, tvättar, torkar och stryker kläder 2024, Maj
Centrifug För Att Snurra Kläder: En översikt över Tvätt- Och Hushållstvättmodeller För Att Torka Kläder Hemma, "Fairy" Och Andra Manuella Centrifuger
Centrifug För Att Snurra Kläder: En översikt över Tvätt- Och Hushållstvättmodeller För Att Torka Kläder Hemma, "Fairy" Och Andra Manuella Centrifuger
Anonim

Centrifuger för att vrida ut linne är praktiska och praktiska apparater som i hög grad underlättar livet om det inte finns någon möjlighet att använda en automatisk tvättenhet. De avlägsnar effektivt fukt, förkortar torktiden för saker och är helt enkelt oumbärliga i den privata sektorn, när de torkar i luften eller i tvätten, men är lite kända för de flesta konsumenter. En översikt över hushålls- och industrimodeller som Fairy och andra handhållna centrifugeringar för hushåll hjälper dig att lära dig mer om dem och göra rätt val.

Bild
Bild

Funktioner och arbetsprincip

Tvättcentrifugen för hushållstyp som används hemma är en slags elektrisk torkutrustning. Dess design är så enkel som möjligt. Den innehåller följande element:

  • kroppens yttre kontur är rund eller fyrkantig;
  • lastkammare med förseglat lock;
  • vertikal metalltrumma;
  • en roterande axel som genererar centrifugalkraft;
  • lagringstank för vatten;
  • dräneringshål för vätskeborttagning;
  • nödmekanisk stopppedal;
  • Kontrollpanel;
  • timer (valfritt);
  • fötter med antivibrationsbeläggning som fungerar som stötdämpare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i hushållscentrifugen är delvis avlägsnande av fukt från tvätten.

Det vrider inte ut 100%, men tunna tyger kräver minimal torkning .- de kan helt enkelt strykas med ett strykjärn tills de är helt torra. Dessutom är vibrationsbelastning en av funktionerna hos dessa enheter, som inte helt elimineras även i de dyraste modellerna. Vissa enheter har en inbyggd timer som låter dig ställa in centrifugeringstiden och en sköljningsfunktion finns.

Bild
Bild

Funktionsprincipen för enheten är också så enkel som möjligt. För att sätta in linnet måste du öppna skyddspanelen, ta bort nätcirkeln och sätta in linnet inuti . Proppen återvänder sedan till sin plats. Dess roll är att hålla saker inuti trumman när den snurrar. Efter att ha slagit locket måste du ansluta och rikta avloppsslangen i avloppet eller en behållare för dränering av vatten, sedan återstår bara att starta rotationsmekanismen.

Bild
Bild

Vyer

Alla centrifuger för torkning av kläder är indelade i hushålls- och industriklasser. Förutom, beroende på konstruktionstyp kan man skilja på modeller med manuell eller halvautomatisk styrning … De skiljer också fristående modeller som inte kombineras med andra hushållsapparater. De är de mest mobila, kompakta och lättanvända. Inbyggda centrifuger kombineras med halvautomatiska tvättmaskiner och möjliggör en snabbare övergång mellan operationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Industriell

Industriella centrifuger kallas pressmaskiner. De kan ta bort upp till 50% av återstående fukt och används som ett mellansteg mellan tvätt och torkning av kläder . Industriell utrustning har vanligtvis en vertikal lasttyp, utrustad med en elmotor med en rotationshastighet på upp till 1500 varv / min. Vissa modeller kräver ytterligare grundkonstruktion för att minska vibrationsbelastningar.

Bild
Bild

Idag används för industriella ändamål huvudsakligen centrifuger där tvättmaskiner med låg centrifugeringshastighet installeras - upp till 700 varv / min. I vissa fall är installationen förknippad med behovet av att helt överföra avlägsnande av vatten från tvätten till en fristående enhet. Detta är vad de gör om målet är att öka antalet arbetscykler för de tvättmaskiner som används.

Bild
Bild

Hushåll

Modeller av centrifuger för hushållsbruk är spinnutrustning med en hastighet på 1200 till 2800 rpm, effekt från 100 till 350 W. Dessa utrustningsalternativ fungerar från ett konventionellt 220 V -nätverk, har en cylindrisk eller rektangulär form.

Bild
Bild

En elmotor med roterande eller remdrivning kan installeras i hushållsmaskiner.

Linnet sätts in i cylindern på ett visst sätt, från botten och längs väggarna . Hushållsmodeller har mindre vikt, belastning från 2 till 6 kg, skiljer sig åt i kompakta dimensioner och lägsta vikt, deras kropp är oftast plast.

Bild
Bild

Tillverkare

Bland de nuvarande modellerna av centrifuger för inhemsk och utländsk produktion kan man skilja fristående modeller, kännetecknas av kompakta dimensioner och klara sina uppgifter väl. Bland ledarna finns tidtestade företag och nya namn för den ryska marknaden . Det är värt att överväga dem mer detaljerat.

Koh-I-Noor

Den här argentinska tillverkaren anses vara riktmärket på den moderna marknaden. Den har ett separat läge för känsliga material. När det gäller centrifugeringshastighet är utrustningen under detta märke den mest imponerande: den utvecklar upp till 2800 rpm . Modellerna har topplastning, tank i rostfritt stål. Rymligt inre utrymme kan du ladda upp till 6, 2 kg tvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

AEG

Det tyska varumärket är specialiserat på mer seriös utrustning - klimat, värme, men det har också centrifuger för att snurra linne i sin arsenal. De kännetecknas av närvaron av ett hölje med ett antivibrationsskikt, ljudisolering . Modellen har en fotpedal i rostfritt stål för nödstopp av trumman. Varvtalet är också imponerande - 2800 rpm, det inre fackets kapacitet är 5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Votkinsk -anläggning

Den berömda tillverkaren av centrifuger under märket Feya. Hans modell av en hushållsspelare uppträdde första gången 1982 . Idag innehåller märkets sortiment både fristående modeller-till exempel "Feya-Ts2000" och många kombinerade alternativ. De kombinerar funktionerna hos en halvautomatisk tvättmaskin och torktumlare.

Bland de populära modellerna finns "Fairy SMPA-3502N", "Fairy SMPA-3501", "Fairy SMPA-3001".

Alla fungerar från ett konventionellt hushållsnätverk, har en enkel och pålitlig design. Den enda nackdelen är tankarnas lilla volym: 3,5 kg för tvättfacket och 2,5 kg för torkning . Dessutom vibrerar sådana konstruktioner vid en låg belastning ganska märkbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora floder

Detta ryska varumärke kom ut på marknaden 2002. Produkterna produceras gemensamt av Ryssland och Kina och utmärks av sina överkomliga kostnader.

Bland de populära modellerna av centrifuger av detta märke finns Nevka 7 och Nevka 6.

Modellerna har en belastning på 5, 8-6 kg, tankar är gjorda av plast och rostfritt stål, standardvarvtalet är 1350 rpm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en centrifug för att vrida ut linne hemma är det värt att bestämma redan från början vilka parametrar för tekniken som kommer att vara grundläggande.

Bild
Bild

Vanligtvis nämner köpare ett antal viktiga punkter

  1. Tank kapacitet . Ju högre den är, desto mer omfattande saker kan pressas ut. Detta är viktigt om du ska använda centrifugen för att snurra varma vinterjackor, sängkläder, badrockar och frottéhanddukar. Ju större kapacitet, desto mer mångsidig utrustning kommer att användas.
  2. Konstruktionstyp . Fristående modeller är mer mobila och lätta att förvara. De kan tas med dig till dacha, installerad i olika delar av badrummet. Inbyggda alternativ kombineras med en tvättmaskin, de är bekvämare direkt under tvätten, men en sådan design tar i sig ganska mycket plats.
  3. Mått . Det eviga problemet är förvaring av hushållsapparater. Centrifugen är ganska tung och skrymmande. När du väljer det måste du överväga om det finns en plats för en sådan design i badrummet eller garderoben.
  4. Rotationsfrekvens (varv per minut) . Ju högre indikator, desto torrare blir tvätten, mer vatten vrids ut per tidsenhet.
  5. Förekomsten av ljudisolering . I panelhus blir denna faktor nyckeln till goda relationer med grannar. Tysta centrifuger går mycket tystare utan att göra avkall på funktionaliteten.
  6. Typ av skal . Plastbasen under stötbelastningar kan kollapsa, spricka. Om du har ett val är det bättre att föredra alternativen med ett stålskal från början. Tanken kan vara aluminium eller tillverkad av legeringar av rostfritt stål.
  7. Produktens stabilitet . För att förhindra att enheten hoppar runt i badrumsutrymmet när linnan snurras är det värt att välja modeller som ger högkvalitativa gummipackningar och stötdämpare. Fötterna måste ha en halkfri beläggning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på dessa rekommendationer kommer det att vara möjligt att välja rätt centrifug utan onödiga svårigheter och svårigheter.

Rekommenderad: