Luktfria Botemedel Mot Vägglöss: Vilken är Den Mest Effektiva Hemma? En översikt över Bra Medel För Att Förstöra Vägglöss I En Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Luktfria Botemedel Mot Vägglöss: Vilken är Den Mest Effektiva Hemma? En översikt över Bra Medel För Att Förstöra Vägglöss I En Lägenhet

Video: Luktfria Botemedel Mot Vägglöss: Vilken är Den Mest Effektiva Hemma? En översikt över Bra Medel För Att Förstöra Vägglöss I En Lägenhet
Video: Kill bedbugs without pesticides: entomologist sleeps with bed bugs 2024, April
Luktfria Botemedel Mot Vägglöss: Vilken är Den Mest Effektiva Hemma? En översikt över Bra Medel För Att Förstöra Vägglöss I En Lägenhet
Luktfria Botemedel Mot Vägglöss: Vilken är Den Mest Effektiva Hemma? En översikt över Bra Medel För Att Förstöra Vägglöss I En Lägenhet
Anonim

Effektiv vägglössbekämpning innebär att rummet behandlas med giftiga ämnen, varav många har en mycket obehaglig kvävande lukt. Men om du vill kan du hitta en produkt utan uttalad doft eller med parfymdoft. I vår artikel kommer vi att fokusera på just sådana droger.

Bild
Bild

Särdrag

Faktum är att luktfria läkemedel mot vägglöss fungerar på samma sätt som starkt luktande, bara de orsakar inte irritation hos mänskliga receptorer - vilket förresten absolut inte betyder att de är helt ofarliga för människor och djur. Det luktfria giftet visar god effektivitet, samtidigt som det inte lämnar efter sig obehagliga "spår" som blötläggningskläder, sängkläder, gardiner, kök och badtextilier.

Frånvaron av lukt påverkas av två faktorer:

  • molekylstrukturen för ett ämne som bestämmer reaktionen av receptorer i näsan;
  • minskad flyktighet - beroende på det bestäms sannolikheten för att läkemedelspartiklar kommer in i luftrummet i rummet.

Luktfria läkemedel mot vägglöss uppfyller antingen ett eller två av dessa kriterier.

Bild
Bild

Översikt över arter

Företag som producerar gift för att bekämpa vägglöss kunde inte låta bli att ta hänsyn till det faktum att utjämning av den obehagliga lukten kan öka försäljningen av läkemedel till nya höjder och göra behandlingen av lokalerna inte så obehagliga. Och följande tre grupper av fonder föddes, om vilka läste vidare.

Bild
Bild

Flytande koncentrat och emulsioner

Utan tvekan talar bekvämligheten med deras användning till förmån för lösningarna, liksom möjligheten till en bred täckning av det behandlade området - de täcker perfekt stora ytor, tränger fritt in i sprickorna. Priset på flytande preparat är ganska acceptabelt, eftersom de inte behöver några speciella dyra förpackningar och leverans av ett sprutmunstycke.

Metoder för att applicera suspensioner och lösningar:

  • sprutning med en sprutpistol;
  • applicering med en pensel eller bomullstuss.
Bild
Bild
Bild
Bild

Aerosoler eller sprayer

Du kan också förgifta vägglöss med hjälp av aerosolprodukter. Att spruta läkemedlet i luften är mycket effektivt, eftersom dess minsta partiklar tränger in i de hemligaste platserna i det mänskliga hemmet. Det finns en mycket stor sannolikhet för att en giftig substans tränger in på insekter . Dessutom förbrukas sprayer ganska ekonomiskt.

Till och med en cylinder räcker för att behandla ett anständigt område i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Damm och kritor

Pulverformiga preparat används också för att förstöra vägglöss. Låt oss titta på kritorna först. Kritor är komprimerade pulver. För att ge dem form och hårdhet läggs vax, krita, gips eller paraffin till produktens sammansättning. Åtgärden av små preparat är rent kontakt, det vill säga parasiten måste vidröra den giftiga remsan ritad med en liten linje, först då kommer den att dö. Det är bäst att applicera krita på följande ytor:

  • möbel;
  • väggar;
  • golvlister;
  • gesimser.
Bild
Bild

Den aktiva substansen avdunstar inte från krita, därför är den helt ofarlig för människor. " Damm" översätts från engelska till "dust", den franska versionen är "pulver ". Denna pulverberedning är utspridd i livsmiljöerna för väggluskolonier. Det fungerar på samma sätt som en krita - kontakt. En bugg som rör vid ämnet dör.

Det mest effektiva hemmet är en suspension, den mest populära är en spray . Pulver fungerar oftast som ett ytterligare sätt att bekämpa vägglöss. Jag skulle vilja säga några ord om en annan form av ett giftigt ämne som används mot skadliga insekter - det här är en gel. Det manifesterar sig ganska effektivt, men den luktfria gelen existerar inte, eftersom essensen av dess verkan ligger i att locka vägglöss med sin lukt.

Bild
Bild

Populära märken

Många bugkontrollföretag har hittat en lösning på det otäcka kemiska luktproblemet genom att tillsätta smakämnen till sina produkter. Det visade sig förresten inte alls illa. Låt oss ta en titt på de mest populära luktfria produkterna från välkända märken.

Bild
Bild

Bekämpa

Läkemedlet är tillverkat i Korea. Den innehåller dofter med doften av mynta, citron. De aktiva aktiva ingredienserna i insekticiden - pyretroider - har en mycket svagare lukt, som helt drunknar av smaker . En spray används mot vägglöss. De hanterar lägenhetens hörn, golvlister, möbler, sprickor i väggar och golv, och också nödvändigtvis sovplatser - sängar, soffor. Efter sprutning rekommenderas att stänga dörrar och fönster och lämna området i cirka 6 timmar. När du kommer tillbaka rekommenderas det att genomföra en grundlig våtrengöring och luftning av hemmet.

Observera: efter ett tag måste du upprepa behandlingen med detta medel, eftersom det dödar vuxna, men inte påverkar äggen på något sätt

Vänta cirka 7 dagar och spraya igen alla möjliga skadedjursplatser.

Bild
Bild

Raptor

Ännu ett bra botemedel. Har en myntarom. Det har en nervparalytisk effekt, som tränger in genom insektens chitinösa lock. Kom ihåg följande: frånvaron av en kemisk lukt betyder inte alls att läkemedlet är säkert för människors och husdjurs hälsa . Det är nödvändigt att hantera rummet, beväpnat med personlig skyddsutrustning: andningsskydd eller mask, speciella glasögon, gummihandskar; du kan till och med bära en skyddsdräkt om du har en. Om du tror på recensionerna kommer en burk med "Raptor" att räcka för sprutning i ett litet rum, men det är bättre att köpa flera bitar - då kan du göra en mer grundlig behandling av hemmet.

Bild
Bild

Damm "rent hus"

Beredningen innehåller 2 aktiva ingredienser: cypermetrin och tetrametrin. Den första åtgärden syftar till att förlama insekternas nerver och attrofi av dess muskelsystem, den andra är ett dödligt gift för vägglöss. " Clean House" är känt för sin effektivitet och hastighet på parasiter . Det är inte giftigt för människor och husdjur, eftersom det sönderdelas vid kontakt med atmosfärisk luft. En annan obestridlig fördel med pulverberedningen är enkel rengöring efter bearbetning av möbler och lägenheter. Det fläckar dock inte, det skapar ett slags beläggning som bidrar till förlängning av dess verkan. Damm är billigt - cirka 200 rubel.

Han har bara en nackdel - det påverkar inte vägglössens ägg på något sätt och dödar bara larver och vuxna.

Bild
Bild

GEKTOR

Detta pulver har visat sig bra i kampen mot skadedjur som är resistenta mot andra insekticidläkemedel. Agentens verkningsprincip är följande: den absorberar vätska i insektens kropp med hjälp av de minsta kiseldioxidpartiklarna i kompositionen, vilket leder till att parasiten dör. GEKTOR har en långvarig effekt - efter appliceringen behåller den alla sina egenskaper under mycket lång tid.

Bild
Bild

Räd

Den innehåller doft av lavendel och citrus. De dränker dock inte sin egen obehagliga lukt särskilt bra, och efter behandlingen luktar luften som "chymos", även om vissa människor jämför det med lukten av en toalettluftrenare och klarar det ganska lugnt.

Raid är mycket effektivt . Det förstör inte bara alla insekter i behandlingsradien, utan ger också skydd i minst 7 dagar till. Flaskans volym är ganska stor - 300 ml, vilket innebär att den också är mycket ekonomisk.

Sprutning ska ske i luften, stående i mitten av rummet.

Bild
Bild

Tetrix

Gulaktig flytande beredning. Därför är det koncentrerat för att behandla en lägenhet, det räcker med att lösa upp 50 ml av produkten i 1 liter vatten. Åtgärden av "Tetrix" är baserad på nederlaget för matsmältningssystemet hos vägglöss, på grund av vilka de slutar äta och dör. Läkemedlet dödar individer i vuxenstadiet, liksom larver. Oftast används "Tetrix" av professionella exterminatorer, så det är ganska svårt att hitta det på den fria marknaden.

Bild
Bild

Skaffa sig

Mikroinkapslad upphängning från en inhemsk tillverkare. Luktar mycket gott. Läkemedlet är ganska dyrt (cirka 800 rubel), flaskan räcker för att behandla ett rum med en yta på 20 m2. Get är ett långverkande medel-dess effekt varar 6-12 månader . Fjädringen lämnar inga märken när den appliceras på ytor.

Bekämpar vägglöss i alla utvecklingsstadier - från ägg till imago.

Bild
Bild

Bödel

Ett kraftfullt insekticidmedel. Dess aktiva ingrediens är fenthion, ett organotiofosfatinsekticid, antibiotikum och acaricid. Det förlamar insekternas nervsystem, på grund av vilka de dör. " Fördelningen" omfattar vuxna och larver, men inte ägg.

Bild
Bild

Tips för ansökan

En behaglig lukt eller avsaknad därav betyder inte att produkten är helt säker för människor och husdjur som bor i den behandlade lägenheten. Därför måste följande rekommendationer följas när du använder något av dessa läkemedel, liksom andra.

  • bearbetning bör endast utföras med användning av personlig skyddsutrustning: handskar, mask / andningsskydd, skyddsglasögon och overall (i avsaknad av sådana, använd en som du inte har något emot att slänga);
  • det är lämpligt att lämna hemmet i flera timmar eller bättre dagar, ta husdjur, akvarier, terrarier, etc. med dig;
  • före bearbetning bör du noggrant packa maträtter, mat, leksaker, innan du har sett till att det inte finns några larver eller vuxna parasiter på dem;
  • gardiner, sängkläder, bad- och kökshanddukar ska tvättas och strykas vid återkomst;
  • Läs alltid instruktionerna för användning av insektsmedel och försiktighetsåtgärderna när du arbetar med det innan du applicerar det;
  • efter bearbetning, utför en allmän rengöring i lägenheten med en bakpulverlösning;
  • vid behov, behandla bostaden igen efter 7 dagar.

Rekommenderad: