Gips "Volma": Sammansättning "Canvas" För Efterbehandling, Packning Av En Blandning Av 30 Kg, Egenskaper Hos Maskin Applicerat Gips, Hur Länge Materialet Torkar

Innehållsförteckning:

Video: Gips "Volma": Sammansättning "Canvas" För Efterbehandling, Packning Av En Blandning Av 30 Kg, Egenskaper Hos Maskin Applicerat Gips, Hur Länge Materialet Torkar

Video: Gips
Video: ВОЛМА-Слой Титан / Толстослойная гипсовая штукатурка 2024, April
Gips "Volma": Sammansättning "Canvas" För Efterbehandling, Packning Av En Blandning Av 30 Kg, Egenskaper Hos Maskin Applicerat Gips, Hur Länge Materialet Torkar
Gips "Volma": Sammansättning "Canvas" För Efterbehandling, Packning Av En Blandning Av 30 Kg, Egenskaper Hos Maskin Applicerat Gips, Hur Länge Materialet Torkar
Anonim

En av de mest populära blandningarna som används vid konstruktion är gips. Mycket ofta är det helt enkelt omöjligt att ersätta det med något annat, eftersom det har många funktioner och fördelar jämfört med andra byggmaterial.

Gips av hög kvalitet från den inhemska tillverkaren Volma kan vara en utmärkt inköpslösning . Du kommer att lära dig om vilka sorter företaget kan erbjuda, samt hur man korrekt applicerar gips på olika ytor, i den här artikeln.

Bild
Bild

Om företag

Volma grundades 1940 och anses vara ett av de mest framgångsrika och ledande företagen på den inhemska byggvarumarknaden. Idag producerar varumärket en enorm mängd byggmaterial för interna och externa konstruktions- och efterbehandlingsarbeten.

Varje år deltar företaget i storskaliga projekt och investerar också regelbundet i att förbättra den regionala infrastrukturen. Företagets specialister arbetar maximalt och försöker inte bara producera kvalitetsvaror utan också att modernisera sin produktion.

Bild
Bild

Fördelar och funktioner

Produkter från märket, utan några frågor, förtjänar särskild respekt och uppmärksamhet. Detta bekräftas av flera positiva recensioner inte bara från vanliga köpare, utan också från de mest verkliga proffsen inom byggnadsarbete.

  • Gips "Volma" och andra liknande produkter från märket uppfyller helt internationella och europeiska kriterier för kvalitet och säkerhet.
  • Från år till år förbättrar varumärket sina byggmaterial samtidigt som det släpper förbättrade och modifierade produkter.
  • Alla efterbehandlingsmaterial är endast tillverkade av säkra och tidstestade material. Hela processen styrs av specialister. Arbetet utförs endast på högkvalitativ och modern utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kvaliteten på produkterna från det ryska märket uppskattas också utomlands. Varje år visar varumärket utländska projekt för konstruktion av vilka Volma -produkter användes.
  • Ett brett utbud av gipsprodukter är ett betydande plus, eftersom ett stort antal kunder kan välja en produkt som helt uppfyller alla nödvändiga kriterier och egenskaper.
  • På grund av sin plasticitet och perfekt matchade sammansättning är gips mycket opretentiös att applicera på vissa ytor. Ett stort plus är att väggarna inte behöver förberedas noggrant i förväg, huvudsaken är att de är avfettade. Och när du använder vissa sorter av Volma torrgips behöver de inte ens grundas.
  • Gipsblandningar från märket anses andas. Efter torkning får gipset en speciell glans som inte behöver efterbehandling.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gips från märket är en högkvalitativ och certifierad produkt med utmärkta tekniska egenskaper och lämplig för en mängd olika efterbehandlingsarbeten.

Bild
Bild

Stort utbud av

Idag erbjuder Volma -företaget ett brett utbud av gipsvarianter som kommer att tillgodose behoven hos även de mest kräsna kunderna. Därefter kommer vi att överväga huvudtyperna.

Volma-lager är en torr blandning gjord på basis av naturligt gips. Den används för manuell utjämning av olika ytor. Lämplig även för de rum där temperaturförhållandena ofta ändras, liksom för rum med hög luftfuktighet. Med hjälp av detta gips kan du utföra allt arbete utan att behöva använda preliminär grundning av ytan. Den optimala temperaturregimen för Volma-Layer är från plus fem till plus trettio grader.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mängd " Skikt Titanium ", liksom den föregående, är gjord på basis av naturligt gips. Perfekt för en mängd olika torra klimat. Med tiden kommer det inte att smula eller spricka.
  • Volma-Layer Ultra är den mest hållbara blandningen som inte är rädd för sprickor. För att säkert ge en blank glans till detta gips, efter en dag, men inte tidigare än 3-4 timmar, fukta ytan rikligt med vatten och släta ut den med en metallspackel eller en spatel.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • " Volma-Canvas " är en lätt torr blandning som kan användas för att gipsa ytor för hand. Den innehåller speciella tillsatser från mineraler som lätt kan ge hög vidhäftning till vilken yta som helst. Den mest lönsamma köpvolymen som erbjuds av märket är 30 kg.
  • Plåster Volma-Plast har utmärkta tekniska egenskaper. Perfekt för en mängd olika applikationer. Det är enkelt och enkelt att applicera, vilket kräver liten ansträngning.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mängd Volma-Lux är mycket populär bland många byggare och andra konsumenter av denna typ av material. Denna blandning anses vara ett tunt lager, perfekt för att täcka luftbetong och skumbetong.
  • Volma-Start är en grundläggande gips som är lämplig för renovering och efterbehandling i uppvärmda rum. Med dess hjälp kan du gipsa både väggar och tak för ytterligare efterbehandling av spackling.
Bild
Bild
Bild
Bild

Gipsvit gips "Volma-Title" kräver inte ytterligare spackling och kommer att glädja med sina utmärkta egenskaper, optimal konsumtion.

Bild
Bild

Bland varumärkets sortiment finns även gipsplåster för maskintillämpning

  • " Gips-Active Extra "- denna sort anses vara sprickresistent och kräver inte ett extra lager kitt. Perfekt för maskintillämpning och komplexa underlag som luftbetong.
  • Gips "Gips-Active " även lämplig för professionell maskinapplikation på vilken yta som helst. Kompositionen innehåller speciella tillsatser som förbättrar dess vattenhållande kapacitet. Det är mycket viktigt att veta om detta gips att det bara kan användas efter applicering av en grundfärg. Mycket släta och dåligt absorberande ytor behandlas bäst inte med denna typ av blandning, men till exempel med Volma-Contact.
Bild
Bild

Applikationsområde

I grund och botten är gips för manuell applicering nödvändigt för utjämning av väggar, tak och några andra ytor innan du klistrar tapeter, målar dem eller lägger kakel eller porslin. Med korrekt anslutning till all teknik kan du enkelt få en slät och blank yta som inte kräver ytterligare efterbehandling, till exempel spackling.

Företaget erbjuder olika typer av gips, så var noga med att förtydliga deras egenskaper och omfattning, eftersom vissa typer kan skilja sig från varandra. Indikatorer som vattenförbrukning, maximal skikttjocklek, tryck- och böjhållfasthet är individuella för varje sort. På vissa sätt sammanfaller de, men på andra kanske de inte, så du måste välja de produkter du behöver så noggrant som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maskin applicerad gips är också avsedd för tak och väggar, men den appliceras med specialutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Expertråd

Vissa undrar hur länge gipset torkar. Det är omöjligt att ge ett entydigt svar här, eftersom torktiden beror både på typen av blandning och på tjockleken på själva gipsskiktet. För att beläggningen ska vara av hög kvalitet är först och främst bra ventilation i rummet viktigt. Det är också lämpligt att vänta en vecka tills det är helt torrt, särskilt om flera lager appliceras på ytan.

Glöm inte måtten på ett visst rum för att korrekt beräkna mängden material som krävs. I grund och botten räcker 9-10 kg torrt gips från märket till ungefär en kvadratmeter. För vissa typer av gips, till exempel, är "Volma-Lux" förbrukningen något annorlunda och är ungefär 6-7 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan förbrukningen av basplåster vara 12 kg per kvadratmeter. Den ungefärliga beräkningen av blandningens förbrukning bör kontrolleras med märkets specialister eller på deras officiella webbplats. För efterbehandling rekommenderas köpare alltid att köpa lite mer material, det vill säga med en marginal.

Allt byggnadsarbete och utspädning av den torra gipsblandningen bör utföras enligt instruktionerna och glöm inte heller arbetsmiljö.

Gipset ska appliceras på ytan inom 20-25 minuter från utspädningstidpunkten för lösningen. Den resulterande blandningen ska endast appliceras i önskad tjocklek, ofta varierar den från 5 till 33 mm beroende på ytan. Om du vill applicera flera lager gips, vänta tills det föregående är torrt innan du applicerar nästa.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att få ett ovanligt texturerat mönster eller relief, efter att du har applicerat gipset, gå över hela ytan med en rulle, murslev eller speciell spatel.

Om du redan har köpt torra produkter från märket, men inte kommer att använda dem inom en snar framtid, se till att de ligger på en torr plats. Det är lämpligt att inte öppna produkterna om du inte planerar att börja avsluta arbetet. Gipspåsar ska inte förvaras på golvet, utan på specialpallar eller stativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Det är inte första gången som många kunder och professionella hantverkare har arbetat med produkter från ett ryskt företag och lämnat bara positiva recensioner om det. Köpare noterar ett riktigt brett sortiment av plåster som är optimerade för en mängd olika rum och ytor.

Det noteras att gipset späds ut och appliceras utan onödiga problem, även hemma. Du kan enkelt skapa ett enkelt mönster på väggarna om du köper en speciell rulle.

Bild
Bild

De flesta kunder är förvånade över att ytan på gipset visar sig vara snövit och blank, vilket gör att det inte behöver bearbetas och rengöras ytterligare, och efter en veckas torkning kan du omedelbart börja dekorativ efterbehandling.

Att arbeta med Volma -produkter är enkelt även för nybörjare . Alla de positiva punkterna som tillverkaren lovar bekräftas fullt ut av köparna. Vissa är inte nöjda med det lite för dyra priset, men det hindrar dem inte från att göra ett köp.

Bild
Bild

Volmas produkter förtjänar verkligen din uppmärksamhet på grund av deras breda sortiment och utmärkta egenskaper.

Rekommenderad: