Växthus Av Polypropenrör (107 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Från Plastkonstruktioner, Ritningar För Konstruktion Av PVC, Steg För Steg -instruktioner

Innehållsförteckning:

Video: Växthus Av Polypropenrör (107 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Från Plastkonstruktioner, Ritningar För Konstruktion Av PVC, Steg För Steg -instruktioner

Video: Växthus Av Polypropenrör (107 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Från Plastkonstruktioner, Ritningar För Konstruktion Av PVC, Steg För Steg -instruktioner
Video: Easy way to build PVC greenhouse DIY 2024, April
Växthus Av Polypropenrör (107 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Från Plastkonstruktioner, Ritningar För Konstruktion Av PVC, Steg För Steg -instruktioner
Växthus Av Polypropenrör (107 Bilder): Hur Man Gör Det Själv Från Plastkonstruktioner, Ritningar För Konstruktion Av PVC, Steg För Steg -instruktioner
Anonim

Ett växthus av propenrör är den enklaste växthusstrukturen för oberoende konstruktion. Designen presenteras i flera versioner. För att bygga ett sådant växthus med egna händer måste du följa de enkla steg-för-steg-tillverkningsinstruktionerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Ett växthus av polypropenrör är en intressant lösning med en begränsad budget och älskar att bygga en mängd olika strukturer med egna händer. Inköp av material kommer inte att kräva stora ekonomiska kostnader, och konstruktionen kommer inte att kräva någon seriös förberedelse.

Allt material kan köpas i en vanlig järnaffär; för att fästa dem på varandra behöver du vanligt lim eller självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till att börja med är det värt att uppehålla sig vid vad propylenrör är och hur de skiljer sig från PVC . Det är faktiskt inte så stor skillnad mellan dessa material. Både det ena och det andra röret är av plast. Den enda skillnaden är vilken polymer de är gjorda av - polypropylen eller polyvinylklorid. Detta påverkar inte rörets egenskaper, den enda märkbara skillnaden är i priset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polypropylenrör har ett antal fördelar

  • Motståndskraftig mot frätande processer. Plaströr utsätts inte för ruttning eller rost, till skillnad från andra material.
  • Enkel användning. Polypropylenrör kan enkelt böjas eller skäras. Alla invecklade trådramar kan skapas från dem. Dessutom är det också ganska enkelt att fästa ihop profilerna och installera dem i marken.
  • Låg vikt. Polypropylenrör är lätta oavsett om de är ettskiktade eller flerskiktade. Detta är en garanti för att hela ramen enkelt kan överföras och inte bara demonteras.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lång livslängd. Ursprungligen är polypropenrör konstruerade för kommunikation, särskilt vattenförsörjning, därför får de ökad hållfasthet. Utan att utsättas för sådana belastningar kan rör hålla 30-50 år.
  • Styrka. Förutom korrosionsbeständighet är sådana rör resistenta mot extrema temperaturer. De brinner inte, de är inte rädda för öppen eld alls. Dessutom kommer rörramen att klara starka vindar, särskilt om basen är förstärkt. Så materialet lämpar sig inte för deformation under påverkan av olika klimatfaktorer.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Billighet. Plaströr av polypropylen tillhör ekonomisegmentet, så mycket magra medel kan läggas på inköp av detta material.
  • Attraktivt utseende. Det finns inget behov av att bearbeta propenrör dessutom. De levereras omedelbart med en speciell beläggning, som inte bara ökar deras hållfasthetsegenskaper, utan också ger råvarorna en vacker glans. Som ett resultat kommer hela växthuset på en sådan ram att se bra ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

En struktur av nästan vilken komplexitet som helst kan monteras från polypropenrör. Begränsningar införs endast av skickligheten hos den som utför strukturerna.

De vanligaste formerna av hemlagade växthus är:

  • båge;
  • spetsig båge;
  • med lutande tak;
  • med gaveltak.

Separat bör det noteras att växthus och växthus med sluttande tak vanligtvis utförs som en förlängning till huset. Här är det tänkt att en vägg kommer att ligga intill. Detta sparar betydande uppvärmningskostnader.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den enklaste välvda strukturen för konstruktion . Det finns några mönster som kan levereras på bara några timmar. Det är dock oerhört viktigt här vilket material och hur bandet kommer att göras. Trots allt bildar stavarna ett starkt tryck. Dessutom kan en sådan struktur av polypropen inte göras för vintern. Snötrycket på taket blir för starkt, och ramen tål helt enkelt inte det - det faller sönder.

Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall används formen av en spetsig båge. Det är en korsning mellan de klassiska välvda och gaveldesignerna. Självklart kräver det mer detaljer och arbetskunskaper, men resultatet är bortom beröm. En stark plastram klarar inte 3-4 säsonger, som vanligt, men alla tio.

Slutligen är gavelväxthuset ett vanligt alternativ på grund av dess klassiska form. Ett sådant växthus kommer att passa in i alla landskap, lämpliga för nästan alla hem. Du behöver inte vara ett ingenjörsgeni för att bygga det.

Denna design är den mest hållbara, eftersom ramen är förstärkt här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Regler för arbete med materialet

Först måste du studera nyanser av att arbeta med polypropenrör. Först efter det kan du fortsätta till deras installation, samling av ramen, golv av beläggningsmaterialet. Så först måste du ta hänsyn till att det är bäst att arbeta med sådana rör vid en temperatur på + 18-20 grader. Då får materialet maximal styrka och flexibilitet, kommer inte att "krympa", och det blir lättare att forma de önskade formerna från det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra funktionen är behovet av att välja kopplingar för diametern på ett befintligt rör. Beslag är anslutande element. Med deras hjälp kan du uppnå optimal styv fästning av delar till varandra. För att arbetet ska gå så smidigt som möjligt är det bäst att köpa rör som redan är kompletta med beslag. Detta eliminerar risken för att anslutningselementen och rören inte passar ihop.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svetsning kan krävas för att arbeta med polypropenrör . Många har inte en plastsvetsmaskin till hands. Sedan finns det ett alternativ - en gasbrännare. Det kan ersätta det järn som vanligtvis används för svetsning. Du måste dock agera försiktigt för att inte smälta rören för mycket. Man bör komma ihåg att svetsning endast används i de fall då det är planerat att bygga en kapitalstruktur från rör, som inte är planerad att omarrangeras eller tas bort för vintern i framtiden. Ett exempel är ett bifogat växthus med sluttande tak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyckligtvis krävs inga specifika skyddsåtgärder vid arbete med polypropen, eftersom materialet inte anses vara giftigt.

Det enda är att slipning kan krävas på platsen för sågsnittet, men denna regel är inte nödvändig att följa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beläggningsmaterial

Växthusskydd med plaströr är ett särskilt ämne. Faktum är att även om ramen är relativt stark, tål den inte vikten av de material som traditionellt används för skydd. Dessa inkluderar plexiglas, tvåglasfönster och några andra. Sådana material garanterar högt skydd mot drag, god värmehållning även på vintern, full tillgång till solljus, men på grund av sin tunga vikt måste de överges.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa krav ställs för material för täckning av ramen av polypropenrör

  • Höga värmeisoleringsegenskaper. Detta är särskilt viktigt om växthuset är planerat att vara året runt och arbeta på vintern;
  • God förmåga att överföra solljus. En ytterligare egenskap hos materialet kan vara att det filtrerar bort skadlig infraröd strålning och släpper in endast de strålar som är fördelaktiga för växter;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Motståndskraftig mot väderförhållanden. Det är viktigt att regn, snö eller hagel inte kan skada beläggningsmaterialet, annars bryts tätheten i växthuset och värmen släpper ut. Så både växthuset och grödan kommer att bli oåterkalleligt förstörda;
  • Om växthuset är året runt måste beläggningsmaterialet tåla snö, inte riva under snötäcken;
  • Motstånd mot mekaniska och vindbelastningar är önskvärt. Ett vindstöt bör inte skada beläggningens integritet samt mindre mekaniska stötar. Vissa material tål tunga belastningar, till exempel stötar, utan att riva eller gå sönder;
  • Lättviktig.
Bild
Bild
Bild
Bild

Således reduceras den befintliga listan över material för beläggning kraftigt, eftersom mycket få material kombinerar alla listade kvaliteter.

Optimal för ramar av polypropenrör är beläggningar med polyetenfilm eller polykarbonatplattor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polyetenfilm

Polyetenfilm är ett av de mest efterfrågade materialen för att täcka ramar av polypropenrör. Detta beror på dess många fördelar.

Lättviktig . Först och främst bör du vara uppmärksam på filmbeläggningens lätthet. Med en tillräckligt stor yta kan ett folie bara väga några gram. Detta säkerställer att en minimal belastning appliceras på ramen.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ljustransmittans . Filmer produceras antingen helt genomskinliga eller något tråkiga, men detta förhindrar inte att solljus tränger in genom dem och belyser hela området. Du kan variera mängden ljus som kommer in i växthuset helt enkelt genom att välja en film med önskad färgton. Detta gör att du kan odla alla grödor i sådana växthus-både skuggälskande och ljusälskande.
  • Motståndskraftig mot väderförhållanden . Filmer reagerar inte på förändringar i omgivningstemperatur från -50 till +60 grader. De är inte rädda för regn, hagel, snö och vind. Men de kommer inte att hålla snöskyddet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skapande av en växthuseffekt . Luften i växthus i plast är alltid fuktig och varm, så marken i dem svalnar inte heller. Detta gör att du kan skapa det mest gynnsamma mikroklimatet i sådana växthus.
  • Materialsäkerhet . Polyeten sönderdelas inte och påverkar inte jorden, därför ändrar den inte dess sammansättning. Det släpper inte heller ut farliga ämnen i luften. Det visar sig att närvaron av polyeten inte påverkar innehållet i växthuset på något sätt.
  • Billighet . Film kan köpas för ett lågt pris eller till och med gratis. Hon kanske till och med redan är på gården.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det har bland annat material och nackdelar. Filmen motstår inte dålig mekanisk skada. Varje punktering eller slag kan bryta den och göra den oanvändbar. Man bör komma ihåg att sådana luckor enkelt kan repareras med vanligt skottejp. Filmen går snabbt sönder, blir tunnare på grund av konstant exponering för solen. Denna beläggning håller bara 2-3 säsonger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Polykarbonat

Ett annat alternativt växthusmaterial är polykarbonat. Det är något tyngre än filmen, så det kommer att vara nödvändigt att täta ramen med hjälp av kompositförstärkning och ytterligare stöd. Detta material har sådana fördelar som mer än motiverar alla olägenheter som uppstår.

Bra ljusgenomsläpplighet . Cellulärt karbonat, som vanligtvis används i växthus, ger ett mer hållbart alternativ till glas. Du kan välja mellan helt genomskinliga material, matta eller färgade.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Styrka . Polykarbonat är motståndskraftigt mot mekanisk påfrestning, vare sig det är kraftig nederbörd, stötar, punkteringar. Det spänner inte heller under vikten av snön på taket. Vatten och hög luftfuktighet är inte hemskt för polykarbonat, eftersom det inte korroderar eller deformeras när det utsätts för vatten.
  • Plast . Med förbehåll för alla regler kan polykarbonatplattor böjas, vilket ger dem en välvd form. Emellertid kan invecklade strukturer inte byggas: materialet är fortfarande inte så flexibelt.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lång livslängd . Enligt tillverkare förlorar inte polykarbonatplattor sina egenskaper under 20 års tjänst.
  • Intressant utseende . Om växthus av film är triviala och nästan alla har, skiljer polykarbonat ägaren från den grå massan. Växthuset ser snyggt och ovanligt ut.

Liksom filmen har polykarbonat sina nackdelar. Detta material är rädd för höga temperaturer. När den utsätts för öppen eld börjar den smälta, och det är inte särskilt lätt att stoppa denna process. Prisfaktorn spelar också en viktig roll.

Polykarbonatmodeller är dyrare än filmmodeller, men ändå inte så mycket som att omedelbart avvisa detta alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggmästarklass

Att göra ett växthus av polypropenrör är inte så svårt som det verkar vid första anblicken. Faktum är att även en tonåring som gick på arbetskurser i skolan klarar detta.

Innan du börjar måste du göra några förarbeten

Ett växthus, som vilken struktur som helst, måste noggrant planeras och utformas. Utan en plan och ritningar kommer det inte att vara möjligt att bygga ett riktigt bra växthus som har rätt dimensioner och proportioner. Du kan själv utarbeta ett schema, ta en färdig eller beställa, men det senare alternativet är inte särskilt rationellt, eftersom en individuell skiss kommer att kosta mer än hela inköp av material

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att omedelbart förbereda alla nödvändiga material och verktyg. För detta upprättades en plan: den återspeglar placeringen av alla profiler och delar, alla skruvar och självgängande skruvar samt fästpunkterna för beklädnadsmaterialet. Med denna information till hands kan du köpa allt du behöver

Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelsen måste vara noggrann. Kvaliteten och hastigheten på växthusbyggandet i framtiden beror på hur samvetsgrant det utförs. Noggrant förarbete gör att du kan designa en mer seriös struktur, som inte bara har en dörr utan också ventiler för ventilation. Dessutom krävs en noggrann undersökning av detaljer när växthuset inte är avsett för säsongsanvändning, men för odling av grönsaker och bär året runt. Först då kommer det att vara möjligt att tillhandahålla alla nyanser, inklusive växthusets korrekta position i förhållande till kardinalpunkterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Layout

Det första steget är att bestämma vilken storlek växthuset ska vara. Det beror inte bara på behoven utan också på webbplatsens storlek. Till exempel på en yta på 100 kvm. m, kan du enkelt få plats med ett stort växthus, medan för ett litet område är endast ett mini -växthus lämpligt. Det är dock värt att komma ihåg att polypropenrör fortfarande är ett material som ursprungligen inte var avsett för konstruktion, så du bör inte göra extra stora strukturer, till exempel 8 m bred och 15 m lång. För sådana ändamål är det bättre att välj ett mindre flexibelt material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den optimala lösningen är ett växthus med dimensioner på 2, 5x4 m och en höjd av 1, 9 till 2 m. Det ska inte göras nedan, eftersom det kommer att vara omöjligt för en person att räta upp där, vilket kommer att komplicera arbetet kraftigt att ta hand om odling av grödor. Sådana dimensioner gör det möjligt att plantera flera bäddar av olika grödor i växthuset.

För konstruktion måste du välja rätt tvärsnitt av polypropenprofiler . För detta är flerlagersrör med en diameter på 20–32 mm lämpliga, vars inre sektion är 16 mm.

Längden på polypropenrör kan variera, men för konstruktion av ett växthus behövs alternativ i längder från 2 till 7 m.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller valet av byggarbetsplats måste den uppfylla flera krav

  • Brist på skugga. Du bör inte sätta växthuset i den skuggiga zonen, annars måste du överge odlingen av ljusälskande grödor: paprika, gurkor, tomater.
  • Möjligheten att fritt komma in och ut ur växthuset. Placera inte dörren så att den vilar mot blomsträdgården eller andra sängar. Lämna ett litet utrymme för bekvämlighetens skull.
  • Webbplatsen ska inte vara blåsig. Fråga om hur vindarna blåser i ditt område och placera strukturen i den riktningen. Detta gäller särskilt växthus med sluttande tak.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utveckling av ritningar

Ritningen behövs inte bara för att exakt veta hur växthuset kommer att ligga och vad som behövs för det. Projektet är också viktigt för budgetering, för att veta antalet element och deras kostnad kan du ganska exakt bestämma priset för hela det hemlagade växthuset.

Du kan själv rita upp ett layoutdiagram , kommer ihåg att dra lärdomar från skolplanen. För att förenkla denna process finns det många 3D -modelleringsprogram, varav några är gratis. Vissa kan användas direkt online.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste sättet är att ta en färdig ritning. Där ges som regel beräkning av delar, anslutningselement och material för beläggningen omedelbart. Det är möjligt att välja ett växthus av valfri storlek och höjd, inklusive de vars ram kräver förstärkning genom förstärkning.

Därefter kommer en ritning av ett filmväxthus med en bredd på 3,6 m, en höjd av 1,9 m och en längd på 10 m att övervägas. Diagrammet visas i följande bild:

Bild
Bild

Som du kan se är här den största svårigheten att ta fram svarven för slutdelen, eftersom många element tillhandahålls. Ritningen visar att det inte finns en grund för ett sådant växthus, men det finns en trägolv i botten, vilket gör det möjligt att bättre fixa strukturen på marken.

Det är värt att notera att ändarna på växthus med en polypropenram ofta också är dekorerade med träbjälkar, och det här fallet är inget undantag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbereder allt du behöver

Först bör du förbereda de material från vilka växthuset kommer att byggas.

Dessa inkluderar:

  • rör med en diameter på 20 mm och en längd på 10 m;
  • 15 rör med en diameter på 20 mm och en längd på 6 m;
  • 34 sammansatt armeringsjärn med en diameter på 18 mm och en längd på 75 cm;
  • värmehållande film av polyeten för växthus 6, 5x15 m (den förstärkta versionen med en tjocklek på 0,5-1 mm är idealisk);
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • självgängande skruvar för trä 35 mm långt;
  • självgängande skruvar för trä 50 mm långt;
  • anordningar för fixering av röröverlappningar. Du kan använda speciella plastband;
  • 28 trälister 10x20 mm, längd 3, 6 m;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • 2 brädor för skrid med en sektion på 100x20 mm, längd 3, 6 m;
  • 2 brädor för screed 100x20 mm, längd 10 m;
  • 3 m monteringsband.
Bild
Bild
Bild
Bild

Delar till ändramen måste köpas separat. Här behöver du trälister med en sektion på 30x40 cm eller 40x50 cm. De kommer att behövas i en viss mängd och en viss längd:

Längd, cm Antal, st.
45
60
123
140
170
360
Bild
Bild
Bild
Bild

Även här behöver du självgängande skruvar för trä 50 mm långt.

Arbetet kommer också att behöva följande verktyg:

  • hacksåg för sågning av polypropenrör;
  • skruvmejsel för att underlätta fastsättningen;
  • metallsax för arbete med små delar;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • kvarn för skärning av stora delar;
  • hammare för att driva förstärkning och utjämna avjämningen;
  • monteringstejp och byggnivå för mätning och utjämning av ramen i förhållande till horisonten;
  • markör för märkning med delar.

Inga gångjärn eller beslag krävs för ovanstående ram.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra ett växthus

Steg-för-steg-instruktioner för att göra ett växthus för det givna provet innehåller flera grundläggande steg.

  • Tomten för växthuset är jämn, markering görs. För detta drivs förstärkning in i hörnen av den framtida strukturen till ett djup av 40 cm. Hörnen kontrolleras med en nivå.
  • Avjämningen från brädorna är fixerad på armeringen. Rektangeln kontrolleras för jämnhet med en sladd som dras diagonalt. Om de är lika är allt i sin ordning.
  • På långsidorna utanför skriden spikas förstärkningsbitar med ett steg på 75 cm. Du bör få 15 bitar på varje sida.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ramen formas. Ett rör sätts på var och en av beslagen, böjs och sätts på beslagen från motsatt sida.
  • För att förhindra att rören flyger iväg och skjuter förstärkningen ur marken måste de fixeras. För att göra detta, klipp ut 30 bitar från monteringstejpen, 10 cm vardera. De fäster röret på screed, fixerar tejpen på båda sidor av röret med självgängande skruvar.
  • Därefter samlas ändarna från träbjälkar. För att göra en ritning korrekt måste du använda en ritning. Så de övre balkarna blir 60 och 123 cm långa för mitten, vertikala - 45, 140 och 170 cm, om du börjar från kanten. Hörnens jämnhet kontrolleras av nivån.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Efter att ändarna är fästa på avjämningen måste du fästa ett 10 m långt rör mitt på takets tak för större styvhet i hela ramen. För att göra detta måste du använda plastband.
  • Därefter är växthuset täckt med folie. Filmen spikas fast i golvet genom att placera trälister på den. Efter att filmen har fixerats i ett spänt läge dras den också i ändarna och fixeras sedan på botten på samma sätt.
  • Ett hål för dörren skärs ut i slutet lite mindre än den faktiska. En rektangel av träblock är fixerad på gångjärn, redan täckta med film.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ägares åsikter

Recensioner av att äga ett växthus av polypropenrör är mestadels positiva. Och du kan bygga ett växthus och fästa och löda delarna med improviserade medel, utan att behöva köpa eller hyra dyr utrustning. Billighet är den första positiva egenskapen som alla trädgårdsmästare uppmärksammar.

För många var ett ytterligare plus möjligheten att göra något för trädgården och grönsaksgården med egna händer.

För gamla människor som inte längre har samma styrka är polypropenalternativet idealiskt på grund av dess låga vikt: du behöver inte lyfta vikter och anstränga ryggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa människor sa att det är möjligt att göra ett sådant växthus även utan en preliminär ritning, att allt är klart ändå. Andra var inte överens med dem, eftersom de byggde en helårsstruktur och skapade en enkel grund för det. Detta gäller särskilt för dem som utförde växthuset i form av en förlängning.

Den enda nackdelen som ägarna klagar över - detta är att ramen inte alltid tål snöbelastningen, speciellt om nederbörden är kraftig. Detta problem kan dock lösas mycket enkelt. Du kan antingen rengöra växthustaket regelbundet eller ta bort filmen för vintern. Det andra alternativet är endast lämpligt om växthuset är säsongsbetonat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel på färdiga växthus

Växthusets komplexa design, som inte ger närvaro av en dörr, är endast lämplig för säsongsodling, eftersom all värme släpps ut genom att öppna växthuset på detta sätt.

Användningen av beslag och gångjärn öppnar ett brett utrymme för design av olika växthusstrukturer. Ramen kan förstärkas genom att fixera horisontella rör, som fästs med bara anslutningselement.

Polykarbonat är ett utmärkt material för inslagning av polypropylenramar.

Det är mycket svårare än film, men det släpper in solens strålar på samma nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett växthus i form av ett hus av polypropenrör passar perfekt in i alla omgivande landskap. Dess design är något mer komplicerad än den för en välvd, men med en tydlig ritning kan alla skapa något liknande på sin webbplats.

När du bygger låga växthus behöver du inte tänka på hur du går in i växthuset, utan om möjligheten att odla sängarna och skörda. Polykarbonat "lock" är idealiskt för sådana fall.

Ändarna kan tillverkas inte bara av trä, utan också av polypropenrör med större styvhet. Resultatet blir lika bra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Experter som är involverade i byggandet av växthus på en professionell nivå delade flera hemligheter med att bygga växthus.

  • När man bygger en växthusstruktur för året runt-användning är det värt att titta närmare på mer komplexa ritningar, på vilka ventiler finns. Detta säkerställer optimal luftcirkulation i växthuset. Växter kommer att känna sig mer bekväma och växa bättre.
  • När du placerar ett växthus på platsen bör du försöka se till att det är orienterat från norr till söder. Så det kommer ständigt att belysas av solens strålar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Försök om möjligt bygga ett växthus på en grund. En gammal bas från en ladugård eller annat tvättstuga kommer att göra. Detta minskar risken för att växthuset blåser bort av ett kraftigt vindbyar. Den väger ju rätt mycket.
  • Om filmen eller polykarbonatet fixeras med skruvar är det värt att plocka upp prover med termiska brickor. De ger fullständig täthet vid fästpunkterna.
  • När du arbetar med polykarbonat, ta inte bort skyddsfilmen från den förrän hela växthuset är monterat. Detta garanterar ett gott utseende efter att bygget är klart. Det kommer inga repor eller skav på den.

Rekommenderad: