Dekorativ Gips "sand" (26 Bilder): Gipsblandning Med Effekten Av "sandvirvlar" Och "sandvind", Komposition Med Sandsten Och Kvartssand

Innehållsförteckning:

Video: Dekorativ Gips "sand" (26 Bilder): Gipsblandning Med Effekten Av "sandvirvlar" Och "sandvind", Komposition Med Sandsten Och Kvartssand

Video: Dekorativ Gips
Video: Вечная штукатурка цоколя за "дешевле некуда" из цемента и песка. часть 1. 2024, Maj
Dekorativ Gips "sand" (26 Bilder): Gipsblandning Med Effekten Av "sandvirvlar" Och "sandvind", Komposition Med Sandsten Och Kvartssand
Dekorativ Gips "sand" (26 Bilder): Gipsblandning Med Effekten Av "sandvirvlar" Och "sandvind", Komposition Med Sandsten Och Kvartssand
Anonim

Nyligen har det blivit ganska populärt att använda dekorativt gips istället för tapeter för väggdekoration i bostäder och lokaler. En av typerna av en sådan beläggning är efterbehandlingsmaterialet "sand". Låt oss se vad det är och vad dess funktioner är.

Bild
Bild

Särdrag

Dekorativ gips är en finish med vilken olika reliefer och andra visuella effekter skapas på ytor.

Tack vare detta material kan du simulera dyra efterbehandlingsmaterial, samtidigt som du minskar kostnaderna avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorativ gips "sand" används flitigt inom inredning och detta är inte utan anledning, eftersom materialet har ett antal fördelar:

  • Gipsets sammansättning innehåller kvarts eller flodsand, vilket hjälper till att skapa en mängd olika beläggningar på väggarnas yta.
  • Materialet tål hög luftfuktighet. Locket kan rengöras med en fuktig trasa. För att förbättra de fuktresistenta egenskaperna kan "sand" -gipset beläggas med vax, varefter användning av en sådan finish är tillåten även i badrummet.
  • Kompositionen är helt miljövänlig, orsakar inte allergier.
Bild
Bild
  • Materialet har en hög ångpermeabilitet, det vill säga väggarna under det "andas". Ytan kan absorbera och sedan släppa ut fukt, vilket bibehåller ett optimalt inomhusklimat.
  • Gips "sand" har en ganska lång livslängd, som når mer än 10 år. Samtidigt bevaras färgernas struktur och ljusstyrka i sin ursprungliga form.
  • Kompositionen har ökat motståndskraft mot mögel och mögel.
  • Ett brett utbud av färger hjälper dig att välja denna beläggning för nästan alla interiörer.
  • På grund av dess egenskaper kan en sådan beläggning också användas utanför byggnader.
Bild
Bild

Nackdelarna med materialet inkluderar dess kostnad ., men det är fortfarande mycket lägre än för en bra tapet. Nackdelarna inkluderar också det faktum att denna beläggning absorberar lukt bra, så det rekommenderas inte att använda det i köket.

Bild
Bild

Vyer

Tillverkare producerar flera typer av dekorativt "sand" gips.

Först och främst kan det klassificeras enligt dess sammansättning:

  • Kvarts. Materialets sammansättning inkluderar kvartssand, vilket ökar de antimikrobiella egenskaperna hos detta material. Lättnaden av kompositionen är obetydlig.
  • Med flodsand. Detta gips skapar en ganska djup konsistens på ytan, men denna komposition har praktiskt taget ingen glans.

Dessutom kan dekorativ sandgips skapa en matt eller pärlemoraktig finish. Det senare ger väggarna ett sammetslen utseende, de kan imitera silketryck. Den pärlemoreffekten uppnås genom att införa en mängd olika gnistrar i kompositionen av små partiklar av skal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka effekter kan du skapa?

Med hjälp av sandgips kan du skapa olika effekter på väggarna - de erhålls som ett resultat av att använda olika tekniker när du applicerar kompositionen på väggen.

  • Sanddyner effekt . Med denna applikation bildas en känslig skimrande bild på ytan. En liknande teknik används i etniska stilar med motiv från Marocko och östra länder. Huvudfunktionen här är det uttalade skimret. Effekten uppnås genom att använda ytterligare toner och speciella pärlemorande pastor, som ökar flimmeret av kvartspartiklar.
  • Sandvind effekt . Denna teknik kallas också ofta "sandvirvlar" eller "sandstormar". Denna beläggning appliceras i stora slag i två lager. Varje rörelse skär med nästa. Ytterligare pastor kan också användas här för att öka glansen och konsistensen. Efter att ytan har torkat helt utsätts den för slipning - detta ger ljusstyrka till den applicerade kompositionen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Pebbled Skin -effekt . Här måste det andra beläggningsskiktet appliceras med en speciell stencil. För att avlastningen ska bli mer märkbar bör ytan också slipas efter fullständig torkning.
  • Burlap -effekt . Denna metod använder en stel borste. Beroende på rörelseriktningen ändras texturen och det resulterande mönstret.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsregler

I grunden har tillämpningen av "sand" gips praktiskt taget inga svårigheter.

Beredning av bar vägg och efterföljande puts utförs i flera steg:

  • Ta bort alla slags fläckar och smuts från ytan. Dammsuga väggen för att ta bort de minsta dammpartiklarna.
  • Kontrollera alla typer av sprickor och oegentligheter på ytan - på sådana brister vidhäftar "sand" -gipset inte bra och kan smula ihop. Om någon, är det nödvändigt att utföra den första nivelleringen av väggen. För detta används gipsbaserad gips.
  • Efter att ytan är torr måste ett lager akrylbaserat gips appliceras. Därefter rengörs ytan med en dammsugare igen.
  • Därefter bör du behandla ytan med en djup penetrationsprimer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Nästa steg är att förbereda själva gipset. Sammansättningen av "sand" -beläggningen är av två typer. Det räcker med att bara röra de första, lyfta partiklarna av kvarts, flodsand, pärlemor från botten, medan den andra måste spädas med vatten. För att avgöra vilken typ av gips bör du titta på tillverkarens instruktioner.
  • Kompositionen appliceras på ytan med en rulle med päls eller tygöverdrag.
  • När det första lagret har applicerats bör du vänta ett par minuter och sedan använda en skumrulle för att lägga till textur på beläggningen.
  • I nästa steg, med en spatel, krossas skiktet något. Den resulterande ritningen beror på rörelserna i detta verktyg.
  • Därefter bör du vänta tills ytan är helt torr och sedan, om det behövs, behandla den med speciella toner, pastor eller vax.
Bild
Bild
Bild
Bild

Täckning med dekorativ gips "sand" är klar för användning.

Bild
Bild

Intressanta exempel i inredningen

  • Designers använder ganska ofta dekorativ "sand" gips i sina projekt. På det första fotot är eldstaden klar med denna beläggning. Gipset som används här är terrakottafärg. Eldens värme sprider sig till hela väggens höjd och skimrar i finishen. Detta element blir omedelbart huvudfokus för hela rummet.
  • Sandstensgips kan till och med användas i badkar. Resultatet är ganska intressanta interiörer i klassisk stil.
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggarnas gyllene ton i kombination med trappens element i smidesjärn gör rummet förfinat och lyxigt. Ett sådant rum kräver inte ytterligare ljusa accenter

Bild
Bild

En matt sandvägg kommer att vara lämplig i det inre av ett vardagsrum inrett i ekostil

Bild
Bild

Och väggarna dekorerade med gips "sand" med imitation av murverk från stenblock kommer att se bra ut i ett lantligt rum

Rekommenderad: