Texturerat Gips I Inredningen (44 Bilder): Texturerade Väggbeklädnader I Köket Och Hallen, Alternativ För En Liten Lägenhet

Innehållsförteckning:

Video: Texturerat Gips I Inredningen (44 Bilder): Texturerade Väggbeklädnader I Köket Och Hallen, Alternativ För En Liten Lägenhet

Video: Texturerat Gips I Inredningen (44 Bilder): Texturerade Väggbeklädnader I Köket Och Hallen, Alternativ För En Liten Lägenhet
Video: Postgatan 7C 2024, Maj
Texturerat Gips I Inredningen (44 Bilder): Texturerade Väggbeklädnader I Köket Och Hallen, Alternativ För En Liten Lägenhet
Texturerat Gips I Inredningen (44 Bilder): Texturerade Väggbeklädnader I Köket Och Hallen, Alternativ För En Liten Lägenhet
Anonim

Idag erbjuder den inhemska byggmaterialmarknaden ett brett utbud av efterbehandlingsmaterial. En av sorterna är texturerat gips, vilket är mycket populärt inte bara bland amatörer, utan också professionella hantverkare och rumsdesigners. Det är viktigt att tänka i förväg om varför det är bättre att använda texturerat gips i korridorer och korridorer, och med direkt användning bör du veta exakt vilka funktioner och fördelar det har.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Vad är materialet

För att skapa en modern och modern inredning idag måste du hänga med i tiden och använda de senaste innovationerna och vetenskapliga prestationerna.

Texturerat gips är en relativt ny uppfinning den har dock blivit särskilt populär bara under de senaste åren. Texturerat gips är en speciell typ av konventionellt gips, men i större utsträckning avser det dekorativa efterbehandlingsmaterial med lättnadseffekt. Detta material är dock lämpligt för både interiör och exteriör dekorationsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av denna typ av gips kan du uppnå en mycket ovanlig lättnad på väggarna, utan att använda sig av specialverktyg och ytterligare verktyg. Dessutom kan du slutföra efterbehandlingen själv utan att söka hjälp från specialister.

Texturerat gips anses vara mycket visköst , det kan innehålla en mängd olika komponenter, beroende på tillverkaren. I allmänhet anses sådana byggmaterial vara säkra för människor och miljö. Du kan hitta denna typ av produkter i olika färger och nyanser. Dessutom, om färgen du vill ha inte finns där, kan du enkelt skapa den med hjälp av ett färgschema, samtidigt som du justerar den önskade nyansintensiteten.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

För att säkert veta om detta efterbehandlingsmaterial passar dig eller inte, väldigt Det är viktigt att överväga dess positiva egenskaper och några funktioner:

  • Den präglade effekten av gips skapas på grund av blandningens speciella sammansättning. När du applicerar sådant material på väggarna med en spatel kan du skapa de mest ovanliga och originella mönster och mönster.
  • I materialets sammansättning kan du hitta stenflis, speciella granulat och olika fibrer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Texturerat gips kan användas för att ersätta andra efterbehandlingsmaterial, som tapeter. Effekten blir lika bra. Så med hjälp av denna blandning kan du återskapa ett snitt av trä, tegel, en basrelieff på väggarna eller i taket, och också skapa olika mönster under huden på en krokodil och en orm

Bild
Bild
Bild
Bild

Många tillverkare tillverkar dekorativ gips i en färdig form, men bland ett brett sortiment kan du också hitta torra blandningar som är utformade för individuell beredning

Det är svårt att säga vilken som är bättre, eftersom resultatet beror på egenskaperna hos rummet du ska inreda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den strukturerade blandningen behöver inte vara vit. Så att du inte spenderar lång tid på att leta efter ett lämpligt färgschema kan du enkelt hitta många färgalternativ på hyllorna i många butiker. Dessutom kan blandningen i sig vara matt, blank och pärlemoraktig

Bild
Bild
Bild
Bild

Många designers och byggare väljer texturerat gips även för problemväggar och tak. Innan du applicerar dem är det faktiskt inte nödvändigt att jämna ut dem, eftersom blandningen kommer att kunna täcka även betydande nackdelar

Bild
Bild

Vanligtvis appliceras endast en speciell primer för bästa vidhäftning till ytan.

Med denna typ av material kan du skapa en solid yta utan onödiga fogar och sömmar. Om du dessutom inte är nöjd med de färdiga färgerna på råvarorna kan du enkelt skapa en speciell nyans, lägga till pärlemor eller andra glitter

Bild
Bild
  • Bland ett brett utbud av alternativ kan du välja gips för både klassisk och modern inredning.
  • Tack vare den perfekt matchade kompositionen kommer ett sådant efterbehandlingsmaterial att tjäna dig i många år utan att förlora sitt tidigare presentabla utseende. Dessutom bildas inte med tiden sprickor på ytan täckt med gips, och det kommer inte att slita av.
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämfört med liknande byggmaterial är fördelarna med texturerat gips uppenbara. Det är unikt på sitt eget sätt, och en sådan lättnadseffekt är ganska svår att uppnå med liknande kompositioner. Men, naturligtvis, valet till förmån för detta eller det materialet kvarstår alltid hos konsumenten.

Stort utbud av

På butikshyllorna kan du hitta dekorativt gips för en mängd olika interiörer, inte bara från inhemska, utan också utländska tillverkare. Naturligtvis kan de senare alternativen vara dyrare.

De viktigaste typerna av dekorativt gips, som vissa experter delar i sammansättning:

Mineral . Denna sort säljs främst i torra blandningar och pulver. Lämplig för att täcka stenytor och för rum med hög luftfuktighet, eftersom den inte är rädd för temperaturförändringar.

Bild
Bild

Silikon . Sådan gips presenteras oftast som en färdig blandning. Den är lämplig för efterbehandling av en mängd olika ytor, inklusive oförberedda.

Bild
Bild

Akryl . Liksom den tidigare sorten kan den vara lämplig för att dekorera en mängd olika ytor;

Bild
Bild

Silikat . Blandningen är baserad på kalium och natriumsilikater.

Bild
Bild

Polymer är populärt en sort som består av akrylhartser.

Bild
Bild

En eller annan typ av gips bör väljas med hänsyn till alla funktioner i rummet. Strukturella och strukturerade plåster kan enkelt efterlikna en mängd olika texturer. Det är inte nödvändigt att använda specialverktyg för att skapa ritningen. En vanlig spatel eller rulle bör vara tillräcklig.

Texturerat gips används främst för att simulera natursten eller en åldrad och exotisk yta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var tillämpas det?

Ett brett spektrum av applikationer för dekorativt texturerat gips beror på det faktum att det lämpar sig för utmärkt vidhäftning på en mängd olika ytor.

Det visar sig att med hjälp av dekorativt gips kompletterar de inte bara interiören i hus och lägenheter, det används också som ett fullvärdigt efterbehandlingsmaterial för fasader och olika ytterväggar i byggnader.

Bild
Bild

I inredning, med texturerat gips, kan du komplettera väggarna och taken i ett sovrum, vardagsrum, hall, hall, kök och till och med ett badrum (när det gäller vattentäta föreningar).

Bild
Bild
Bild
Bild

Många experter föredrar texturerat gips som efterbehandlingsmaterial . i korridoren och i korridoren, eftersom det är just dessa rum där väggarna ofta är smutsiga och slitna. På en texturerad yta kommer eventuella brister att vara helt osynliga på grund av en så ovanlig beläggning.

Bild
Bild

Eftersom texturerat gips är mycket enkelt och opretentiöst att underhålla, och många av dess typer inte är rädda för fukt, kan du enkelt täcka ytor i badrummet och köket med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

I grund och botten är tillämpningsområdet för gips i husets inre begränsat endast av fantasi, så var inte rädd för att experimentera och väcka liv i de mest ovanliga och vågade idéerna.

Interiör alternativ

Med hjälp av texturerat gips kan du göra en vacker zonindelning av ett stort rum. Det kan vara ett vardagsrum kombinerat med ett sovrum eller en studiolägenhet, i ett rum där du behöver placera två eller tre funktionella områden.

Bild
Bild

Med hjälp av texturerat pärlemor-gips kan du återskapa en riktig havsvägg i vardagsrummet, som senare kan kompletteras med dekorativa miniatyrskal.

Bild
Bild

Genom att skapa några specifika ritningar med en spatel kan du försöka skildra tropiska löv och palmer.

Bild
Bild

Kombinationen av gips med andra efterbehandlingsmaterial ser mycket bra ut. Denna teknik används av många proffs, dekorerar bara en vägg med gips och täcker resten med tapeter. Ibland är en vägg täckt med fotopapper, och på alla andra finns en vacker texturerad gips under stenen.

Bild
Bild

Glöm inte heller att för små utrymmen är det bäst att använda ljusfärgat gips, vilket hjälper till att visuellt utöka utrymmet. För rymliga rum är ljusa nyanser av efterbehandlingsmaterial också lämpliga, men i det här fallet kan de kombineras med ljusare, mörkare och mer mättade färger.

Bild
Bild

Många moderna högteknologiska eller technoinredningar kan också kompletteras med efterbehandlingsmaterial som texturerat gips. Men dessa stilar kräver bara användning av en sval palett av nyanser: mörk, grå och vit.

Bild
Bild

Om du inte är säker på att du självständigt kan välja det texturerade gipset av önskad typ och nyans för ditt hem, är det bäst att använda tjänster från riktiga proffs och konsulter för efterbehandling av material.

Rekommenderad: