Gipsning Av Metallnät: Vävt Och Trådnät För Vägggips, Alternativ Med En Cellstorlek På 10x10 Och 5x5, GOST

Innehållsförteckning:

Video: Gipsning Av Metallnät: Vävt Och Trådnät För Vägggips, Alternativ Med En Cellstorlek På 10x10 Och 5x5, GOST

Video: Gipsning Av Metallnät: Vävt Och Trådnät För Vägggips, Alternativ Med En Cellstorlek På 10x10 Och 5x5, GOST
Video: Hur gör snickaren - Montering av gipsskivor på vägg 2024, Maj
Gipsning Av Metallnät: Vävt Och Trådnät För Vägggips, Alternativ Med En Cellstorlek På 10x10 Och 5x5, GOST
Gipsning Av Metallnät: Vävt Och Trådnät För Vägggips, Alternativ Med En Cellstorlek På 10x10 Och 5x5, GOST
Anonim

Användningen av ett metallnät vid arbete med gips började för länge sedan. Tidigare var denna typ av armering det enda sättet att förstärka den putsade ytan.

För närvarande finns det många olika metoder, men metallnätet tar den ledande positionen inom detta område.

Bild
Bild

Särdrag

I modern inredning och yttre väggdekoration ställs höga krav på kvaliteten på det utförda arbetet. Metallnät för puts hjälper till att uppnå önskad styrka och förbättrar kvaliteten på det förberedande arbetet, vilket har en positiv effekt på det slutliga resultatet. Själva armeringsnätet är inte synligt under gipsskiktet, men det säkerställer strukturens hållfasthet och tillförlitlighet och tillåter inte att gipset spricker.

Nätet är utformat för att stärka och skapa en bättre bindning med cementmurbruk . Produkten används oftare för ytor som är för "fyllda" och kräver ett tjockt lager gips för deras efterföljande utjämning.

Byggmarknaden erbjuder ett brett utbud av förstärkningsbeläggningar i storlekarna 25x25, 10x10, 5x5. De kan vara lämpliga för olika typer av arbeten (för konststen, gips, etc.). Både produkters egenskaper och egenskaper skiljer sig åt. Därför måste processen med att välja detta material hanteras ansvarsfullt, efter att ha studerat alla fördelar och nackdelar med varje specifik typ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Själva begreppet "metallnät" ger ingen aning om materialet. Tillverkare erbjuder nu ett brett utbud av nät. De har olika skyddande egenskaper vid förhållanden med hög luftfuktighet och under påverkan av alkalier, som råder i cementbruk och andra blandningar baserade på det.

Bild
Bild

Material (redigera)

Huvudskillnaden mellan varje typ av nät är det isolerande materialet. Produkten är antingen galvaniserad eller plastbelagd. Kostnaden för det första alternativet är en storleksordning högre än priset på ett konventionellt metallnät, men det har en hög grad av korrosionsskydd och förhindrar uppkomsten av röda streck på ytan.

Metallnätet, på vilket plasten appliceras, har inte lägre kvalitet än galvaniserad men rekommenderas inte för användning med cementhaltiga föreningar. Alkaliska element som finns i cement kan gradvis "äta upp" plasten. Även om det finns plasttyper som är resistenta mot sådana reaktioner, förlorar de också dessa egenskaper efter flera år.

Detta nät har funnit sin tillämpning vid konstruktion av staket och staket av olika typer. Den består av ett stort antal flätade trådar som inte är fästa ihop. Detta är både en fördel och en nackdel. Det är bekvämt att rulla nätet till små rullar under transport, men då kan det vara svårt att varva ner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Galvaniserat nät är mycket motståndskraftigt mot fukt och andra negativa faktorer. Denna typ används för efterbehandling i rum med hög luftfuktighet. När du köper ett sådant prov måste du be om ett certifikat för produkten, eftersom många tillverkare använder zinkersättning för beläggning, vilket är visuellt svårt att skilja från verkligt material. Det är också värt att överväga att när du skär en sådan produkt kan du inte använda en kvarn. Annars, i framtiden, på skärplatserna, inträffar en kränkning av det skyddande lagret och nätet kommer att korrodera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rabitz

Denna typ tillverkas i metallform, liksom i form av plast- eller zinkbelagda produkter. Plus med kedjelänken är att trådarna i nätet inte är sammankopplade, och när de sträcks ut på ytan bildar de inte spänning. Denna beläggning är mycket tätare och starkare.

Om det är nödvändigt att minska längden, använd inte skärning . Du kan helt enkelt dra ut en tråd genom att lossa de två segmenten och nätet lossnar.

Produkten har minimal termisk deformation på grund av bristen på anslutning mellan cellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant nät har dock fler nackdelar:

  • Det är svårare att sträcka och fästa vid ytan.
  • Frekvent infästning (steg 20-30 cm) påverkar arbetets varaktighet.
  • På grund av det stora antalet vävningar har rullen en betydande vikt.
  • Denna typ av nät produceras av många tillverkare. På grund av det stora antalet analoger är det svårt att hitta material av hög kvalitet som uppfyller alla krav.
  • Produkten har ett högt pris (ju mindre cellens produkt desto högre kostnad). Ett sådant nät kommer att kosta mer än ett svetsat eller perforerat nät, även om dessa sorter till och med överträffar nätets kvalitet.

De flesta experter vet om de angivna egenskaperna hos detta nät. Därför försöker de ge företräde åt andra, enklare och bekvämare material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Massivt metall expanderat nät (CPVS)

Produktionen av denna typ utförs med hjälp av metoden för expanderad metall. På ytan av metallplåten görs skärningar med hjälp av en giljotin. Sedan dras den ut med en speciell maskin.

Liksom kedjelänken kan denna typ inte definieras som "gipsnät". Det var ursprungligen avsett för andra ändamål, men byggarna övervägde och uppskattade alla dess fördelar. Därför är denna typ idag mycket populär. Processen att göra materialet är ganska enkel, men det är svårt att göra det under hantverksmässiga förhållanden, eftersom detta kräver maximal noggrannhet och användning av stor kraft vid ritning.

Bild
Bild
Bild
Bild

CPVS har flera nackdelar:

  • Produkten är tung. Den tunnaste metallplåten väger cirka flera tiotals kilo. Denna omständighet måste beaktas vid montering på en vägg av ihåliga tegelstenar.
  • Det expanderade metallnätet i metall är inte belagt med plast, och i galvaniserad form kostar det flera gånger mer.
  • CPVS kan praktiskt taget inte rullas ihop, eftersom det säljs i ark, vilket försvårar transportprocessen. Det kan vara svårt att omforma det vikta nätet senare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna typ har dock mer positiva aspekter:

  • Nätet är mycket hållbart. Det är nästan omöjligt att bryta det.
  • Produktens höga densitet möjliggör putsning med alla lager. Det kan också stödja vilken vikt som helst.
  • Nätet är lätt att använda. Under installationen är det tillräckligt att fixa det på 3-4 punkter. Samtidigt tar arbetet inte mycket tid.
  • Med hög hållfasthet används produkten inte bara för puts. Med dess hjälp gör de både en betongbeläggning och till och med en vägyta.
  • Den tredimensionella strukturen bidrar till god vidhäftning till vilken yta som helst.
  • Användningen av denna typ är tillämplig på alla ytor.
  • Bristningen av en eller flera celler påverkar inte driftskvaliteten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Svetsat nät

Denna typ har vunnit popularitet bland kunder och hantverkare på grund av kombinationen av överkomliga kostnader och hög kvalitet. Den finns i 5x5 eller 10x10 storlekar. Nätet görs med metoden för exponering för elektrisk ström på metallen. Under denna process löds tråden fast vid kontaktpunkterna. Produkten används för att stärka ytor i konstruktion och vägarbeten.

Inom byggbranschen används den svetsade typen för att förstärka fasader ., poolväggar, kan fungera som bas för tunga golvbeläggningar. På jordbruksfältet används det vid konstruktion av staket och barriärer för djur på åkrar och betesmarker. Vid vägbyggnad läggs nätet under asfaltbetongbädden för att öka vägarnas livslängd. Det används också aktivt när man arbetar med stenläggningsplattor, liksom i sommarstugor för förbättring av trädgårdsvägar.

Bild
Bild

Alla tillverkade produkter av denna typ måste uppfylla kraven i GOST 8478-81 och TU. Varje typ av denna produkt är godkänd av certifieringsorgan. Det svetsade nätet har hög draghållfasthet, hög elasticitet och kommer från produktion i rullar.

Kontrollera dess kvalitet innan du köper en produkt i en järnaffär. Alla anslutningar måste svetsas noggrant, cellerna måste ha samma storlek i utseende och det får inte finnas någon rost på ytan. Om trasiga leder kan ses på produkten är kvaliteten på hela rullen förmodligen densamma. Då är det värt att leta efter material från en annan tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns starka argument för fördelarna med detta nät:

  • När du dekorerar det inre av landskapet förstör det inte det. Produkten utsätts inte heller för nedfall.
  • Den svetsade typen fästs enkelt på arbetsytan och är lätt, vilket gör installationen ganska enkel.
  • På grund av svetsade celler ökar materialets styvhet och hållfasthet.
  • Vid puts av ytor där det finns metallelement är det tillräckligt att svetsa nätet, och det kommer att fixa bra.
  • Materialet kan enkelt klippas med sax utan att använda ett elverktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Har ett svetsat nät och nackdelar:

  • Vid användning vid installation kan kontaktsvetsning brytas vid lederna.
  • De platser där svetsning utfördes, även med galvanisering, är också utsatta för korrosion (särskilt i närvaro av små celler, eftersom ett stort antal svetsade punkter ökar materialets skörhet och sårbarhet).
  • I rullar har nätet formen av en båge. Ju tjockare tråden desto svårare är det att justera.
Bild
Bild
Bild
Bild

Inledningsvis tillverkades ett sådant nät av metall som är utsatt för korrosion, utan någon beläggning. Detta har lett till åtgärder för att skydda produkter och öka deras livslängd.

Numera presenteras svetsat nät i flera typer:

  • vanligt metallvävt nät (utan att applicera ett skyddande material);
  • galvaniserad;
  • polymerbelagd;
  • tillverkad av rostfritt stål.

Rekommenderad: