Uterum Av Aluminiumprofiler: Designalternativ Och Inglasning För Uterum, Aluminiumprofil För Taket

Innehållsförteckning:

Video: Uterum Av Aluminiumprofiler: Designalternativ Och Inglasning För Uterum, Aluminiumprofil För Taket

Video: Uterum Av Aluminiumprofiler: Designalternativ Och Inglasning För Uterum, Aluminiumprofil För Taket
Video: Uterum Valmat tak | Upptäck Vinterträdgård! 2024, Maj
Uterum Av Aluminiumprofiler: Designalternativ Och Inglasning För Uterum, Aluminiumprofil För Taket
Uterum Av Aluminiumprofiler: Designalternativ Och Inglasning För Uterum, Aluminiumprofil För Taket
Anonim

Om du vill ge vardagsrummet ett mer modernt och välskött utseende, samt utrusta ett "rasthörna" för ditt hushåll, var noga med att organisera en vinterträdgård. Du kan använda en loggia i en lägenhet för dessa ändamål, men det idealiska alternativet skulle vara att göra en rymlig förlängning till ett privat hus, glasera det från alla sidor.

Särdrag

För att bygga din dröm vinterträdgård, tänk på dess läge och, naturligtvis, ge högkvalitativa glasrutor. Det är på detta som den sprudlande blomningen av växter i kallt väder kommer att bero på. Temperaturen och luftfuktigheten ska vara så bekväm som möjligt för ägarna, för i en mysig vinterträdgård kommer du förmodligen att tillbringa större delen av vinterdagarna. Det är därför valet av material för att bygga och inglasa en vinterträdgård är så viktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metaller anses vara det mest tekniskt avancerade och hållbara efterbehandlingsmaterialet ., en av de vanligaste av dem är aluminium. Vid konstruktion av vinterträdgårdar används vanligtvis en legering innehållande 80-90% aluminium, med tillsatser för ytterligare styrka och förbättring av mekaniska egenskaper. Aluminium kan behålla sina strukturella egenskaper under alla klimatförhållanden-det är inte rädd för vare sig 50-graders frost eller 50-graders värme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom motstår denna "bevingade metall" intensiv ultraviolett strålning och hög luftfuktighet, vilket är särskilt viktigt i kustområden. Den enda nackdelen med aluminium är dess höga värmeledningsförmåga, vilket innebär att temperaturfluktuationer kommer att påverka parametrarna för elementen i strukturen. Kombinationen av aluminium och glas i konstruktionen av vinterträdgården ger den speciell styrka och hållbarhet.

Aluminiumramen klarar vikten av även mycket stora glasrutor . Glastaket måste vara säkert för att inte spricka under angreppet av nederbörd, varför taket vanligtvis är tillverkat av plexiglas eller polykarbonat. Samtidigt är styrkan i det andra alternativet många gånger bättre än vanligt glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lutningsvinkeln på taket kan vara upp till 60 grader, medan ju brantare taklutningen är, desto lättare blir det att bibehålla det: nederbörd faller ner och kondens från insidan av glaset tömmer sig själv. Dessutom penetrerar solljuset bättre genom det sluttande taket och fungerar som en naturlig värmekälla för vinterträdgården på hösten och vintern.

När det gäller placeringen av aluminiumstrukturen skulle den södra eller östra sidan av huset vara det bästa alternativet . Solen kommer in i vinterträdgården på östra sidan under den första halvan av dagen - den lyser inte lika intensivt och skadar inte blommor som direkt solljus efter 12 timmar. Därför kommer många typer av växter att känna sig mest bekväma här.

Bild
Bild

På södra sidan, på sommaren, kan rummet överhettas, i så fall måste ytterligare medel avsättas för att göra rummet mörkare och sänka temperaturen. Luftkonditionering och genomtänkt ventilation kommer säkert att hjälpa, men du måste vattna plantorna oftare. Men på hösten eller vintern kommer strukturen på södra sidan att tjäna dig bra.

Fördelar med en aluminiumprofil

Mer än hälften av våra landsmän väljer en aluminiumprofil för inglasning av vinterträdgårdar, eftersom detta material har många fördelar och fördelar:

  • en lätt vikt;
  • brandsäkerhet;
  • enkel installation;
  • mekanisk styrka;
  • hållbarhet (aluminiumprofilen kommer att vara 70 år utan större reparationer);
Bild
Bild
  • motståndskraft mot extrema temperaturer;
  • ramens styrka och styvhet;
  • motståndskraft mot fukt;
  • överkomligt pris;
  • enkel underhåll;
  • korrosionsskydd (aluminium rostar inte);
  • motståndskraft mot nederbörd och vind;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • hälsosäkerhet, eftersom den inte innehåller skadliga ämnen;
  • förmågan att klara glasets vikt;
  • aluminium passar organiskt in i vilken inredning som helst;
  • har bra ljustransmittans;
  • resistent mot kemisk attack;
  • inte rädd för exponering för ultraviolett strålning;
  • plasticitet, därför kan strukturer ges vilken form som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika former

Den enklaste strukturen som du kan bygga själv är en förlängning av en vinterträdgård med ett sluttande tak mot husets vägg. I detta fall bör lutningsvinkeln vara från 30 till 60 grader så att det på vintern inte samlas snö på glastaket. Alternativet gaveltakdesign är värt att använda om du planerar att göra en vinterträdgård utsträckt längs längden.

En förlängning med ett tak med tre balkar är ett mer komplext men vackert designalternativ med många hörn . Denna aluminiumkonstruktion rekommenderas för ett uterum med en "rundad" layout. Hörnförlängningen väljs vanligtvis utifrån ljusintensiteten under dagen. En mer komplex hörnversion - med ett tak med tre balkar och en ovanlig inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

En mycket sällsynt och komplex aluminiumkonstruktion - med en "tie -in" i huset, när vinterträdgården är integrerad i en av lokalerna i huset, till exempel ett vardagsrum, en matsal eller ett rekreationsrum. Det finns också alternativ för vinterträdgårdsdesigner separat installerade från huset - med ett gavel, pyramidalt, rektangulärt tak med fasningar. Sådana fristående aluminiumkonstruktioner kräver inre och yttre isolering från alla sidor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbelglasfönster

Tvåglasfönster i vinterträdgården är utformade inte bara för att släppa in solljus, utan också, om det behövs, tvärtom för att mörka vissa områden. Mikroklimatet inuti växthuset och hur blommorna kommer att växa beror på sådan belysning. När du använder olika typer av glas är det möjligt att skapa flera klimatzoner i vinterträdgården på en gång för olika typer av växter som behöver en annan termisk regim och belysningsnivå. För att styra trädgårdens mikroklimat kan du också installera fukt- och temperatursensorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvåglasfönster kan vara transparenta, förstärkta, tonade, matta, härdade, speglade, brandsäkra och till och med med ett automatiskt självrengörande system. Den sluttande delen av taket är vanligtvis inglasad med en härdat glasenhet på utsidan och triplex på insidan. Detta är en säker typ av inglasning, när dess fragment, om de bryts, inte kommer att skada andra. Vissa moderna glasstrukturer använder också innovativa kontrollpanelluckor.

Vinterträdgårdens inglasning beror enbart på dina preferenser och ekonomiska förmågor . Den klassiska versionen är enkammare dubbelglasfönster. Om ekonomin tillåter det kan du använda extra glasisolering för att skapa ytterligare ljudisolering runt omkretsen av vinterträdgården, men de blir för tunga för skydd. För taket används vanligtvis en dubbelglasad enhet med triplex och ett andra härdat glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om så önskas och mot en extra kostnad kan taket färgas för att skydda växterna från direkta strålar. Kostnaden för projektet för byggandet av en vinterträdgård beror inte bara på typ av inglasning utan också på storleken på de bärande aluminiumkonstruktionerna. Ju högre de är och desto mer blir kostnaden för projektet dyrare. Samtidigt kan det krävas ytterligare stålstöddelar för vissa konfigurationer av uterum.

Bild
Bild

Uppvärmning

Vinterträdgårdsisolering kan avsevärt minska uppvärmningskostnaderna och odla termofila växter även i det hårda ryska klimatet. Ett av sätten att isolera är genom att limma en speciell film på glaset. Detta skyddar dig inte bara från låga temperaturer i vinterträdgården, utan ökar också glasets hållfasthet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom hjälper isolering av fönster och dörrar med ett dubbel lager av gummitätning att isolera rummet. Och om du behöver en mycket hög temperatur, till exempel för att odla tropiska växtarter i ett växthus, kan du använda en "varm" aluminiumprofil med en isolator.

Bild
Bild

Uppvärmning

Enligt syfte och typ av uppvärmning utmärks också flera typer av vinterträdgårdar. Ouppvärmda strukturer är icke-bostäder och lämpar sig uteslutande för växter, men tyvärr är mikroklimatet här instabilt, så bara opretentiösa florarter kommer att slå rot i en sådan trädgård. Ett idealiskt alternativ som kommer att kräva betydande investeringar är en ständigt uppvärmd bostadskonstruktion, där växter kan glädja sina ägare under hela året.

Bild
Bild
Bild
Bild

Värmesystem för ett uterum i aluminium kan anslutas centralt, golvvärme, varm luftkonditionering eller elektriska apparater. Det är lämpligt att tänka på utformningen av värmesystemet redan innan byggandet av vinterträdgården börjar. Samtidigt behöver växthusets yttre sida också värmas upp, så att det inte bildas is på glaset. För detta är glastaket utrustat med ett värmekabelsystem.

Om du har en omättlig lust att vara närmare naturen, är en vinterträdgård i aluminium precis vad du behöver . Även i de svåraste frost kan du slappna av och få styrka mitt bland blommande växter. Det spelar ingen roll vilken storlek vinterträdgården är och var den ligger - på balkongen, i bilagan till stugan eller till och med på taket. Dessutom är det ett utmärkt alternativ att utöka boytan, som senare kan användas för praktiska ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom bostads- och förortsområden kan vinterträdgårdar i aluminium också ses i kontors- och administrativa byggnader, idrottsanläggningar, hälso- och nöjescentra. Aluminiumstrukturer kommer harmoniskt att passa in i inredningen i alla rum, även de mest vågade i design, och göra det mer färgstarkt.

Vackra exempel

Vinterträdgården är en länk mellan naturen och människan.

Aluminiumramen är mycket praktisk och hållbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aluminiumprofilen kommer organiskt att komplettera byggnadens arkitektur i vilken stil som helst.

Vinterträdgården kan ligga intill huset eller fungera som en separat struktur.

Rekommenderad: