Glasfibergips: Materialförbrukning För Puts, Glasfiberprodukter

Innehållsförteckning:

Video: Glasfibergips: Materialförbrukning För Puts, Glasfiberprodukter

Video: Glasfibergips: Materialförbrukning För Puts, Glasfiberprodukter
Video: M510 Multiblade 2024, Maj
Glasfibergips: Materialförbrukning För Puts, Glasfiberprodukter
Glasfibergips: Materialförbrukning För Puts, Glasfiberprodukter
Anonim

För exteriör och inredning av byggnader används för närvarande "våta" metoder, till exempel kitt och gips. Dessa manipulationer kan utföras både på väggarna och på taket i lokalerna. Förstärkning är en oumbärlig del av sådana metoder. Det är med honom som glasfibernät används.

När bygget är i sitt sista skede är det dags för efterbehandling . Deras uppgift är inte bara att förbättra strukturen, utan också att ge ytterligare styrka till huvudstrukturerna och att skydda dem från yttre påverkan. Gipsfibernät är en oersättlig assistent för att lösa sådana problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

För närvarande är denna beläggning ganska populär. Vad kan hända om det saknas? Om topplacken appliceras direkt på väggar och tak och kringgår nätet kommer dessa ytor att spricka med tiden. I detta fall försvinner själva beläggningen helt enkelt.

Det är därför det är så viktigt att använda gipsnätet, som kommer att bära huvudbelastningen, som grund för slutmaterialet. Dessutom kommer gipsets vidhäftning till önskad yta att bli starkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förening

Glasfibernätet är tillverkat av aluminoborosilikatglas. Under produktionsprocessen dras snygga trådar med god flexibilitet och styrka. Trådarna bryts inte, så små buntar bildas av dem, från vilka nätverken är vävda.

Cellerna i dessa rutnät kan ha valfri storlek . De vanligaste materialen är 2x2 mm, 5x5 mm och 10x10 mm. Rullarna är vanligtvis 1 meter breda och längden kan variera upp till 100 meter.

För att undvika problem med hörn och skarvar kan olika förstärkningselement läggas till basmaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

För att välja det material som är nödvändigt för arbetet måste du ha en uppfattning om dess egenskaper. Den viktigaste vikten är densiteten, typen av impregnering och området för vilken en viss typ av produkt är avsedd att fungera.

Det är storleken på ytdensiteten som ger en uppfattning om nätets styrka och tillförlitlighet. Det finns tre typer:

  • Putsa och måla produkter med en densitet på 50 till 160 g / kvm. m används för inredningsarbete. Gips har en högre densitet och en större cellstorlek.
  • Vid spackling av fasader och annat utomhusarbete används maskor med högre densitet - upp till 220 g / kvm. m. - med en maskstorlek från 5x5 mm till 10x10 mm.
  • Men när man arbetar med källare av byggnader och underjordiska strukturer bör det tätaste nätet användas - upp till 300 g / kvm. m. Sådana material tål allvarliga belastningar, fuktighet, temperaturfall och andra ogynnsamma förhållanden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ju högre densitet, desto högre blir kostnaden för produkten. Detta beror på att materialförbrukningen i produktionen ökar.

För att underlätta valet av ett material med en viss styrka och egenskaper är varje produkt märkt. Till exempel anger markeringen "CC" att nätet är glas; "H" och "B" varnar för att det ska användas för utomhus- respektive inomhusarbete; bokstaven "A" betecknar anti -vandalförstärkande produkter som används i arbete med underjordiska och källarstrukturer, "U" - förstärkta och andra.

Det kommer inte vara överflödigt att fråga säljaren och kontrollera överensstämmelsedokumenten om du inte har hört något om tillverkaren eller tvivlar på dess egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Montering

Installation av glasfibernät orsakar inga särskilda svårigheter.

En primer appliceras på en jämn och rengjord yta . Därefter bereds ett lim som appliceras på primern i ett tunt lager. Gipsnätet pressas in i det inre av ytskiktet och får torka helt. Därefter appliceras primern igen och det sista lagret med kitt appliceras.

Fixeringen av glasfibernätet med självgängande skruvar och andra metallprodukter är mycket oönskad. Deras användning kan leda till att rost ser ut när det utsätts för yttre förhållanden, respektive kan ytans utseende skadas.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Glasfibernät kan ersätta metalliska material. Det har en god effekt på strukturernas hållfasthet, befriar den färdiga ytan från eventuella sprickor och förlänger livslängden.

Om du inte använder ytterligare metallelement utesluts frätande fenomen . Det är motståndskraftigt mot verkan av kemiska lösningar, därför rostar inte över tiden på ytan.

Materialen är lätta, vilket resulterar i att de ofta används för takdekoration.

Nätet är resistent mot temperaturförändringar, därför kan det användas både för utvändig och invändig efterbehandling av byggnader.

Glasfibergängor är tillräckligt flexibla för att de ska kunna användas vid arbete med inte för plana ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation av material är enkelt, så du kan göra det själv. Med rätt inställning till arbetsordningen kommer efterbehandlingen att pågå länge.

När man dekorerar de första våningarna i byggnader är det att föredra att använda metallnät, som är mest motståndskraftiga mot yttre påverkan.

En utmaning med denna produkt är att det kan vara svårt för installatören att klara uppgiften ensam . När du arbetar med ett tak är det nödvändigt att utesluta möjligheten att hänga, eftersom det i framtiden kan bli ett problem. Därför är det mycket mer bekvämt att arbeta tillsammans, så att den ena är engagerad i stretching, och den andra är att fixa materialet. Om nätet inte är tillräckligt hårt kan det uppstå luftbubblor.

Bland nackdelarna kan man notera det ganska höga priset på produkter och dess komponenter. Var försiktig när du arbetar med dem, eftersom glasdamm kan orsaka irritation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom är mängden primer som används under arbetet ganska hög på grund av beläggningens goda absorptionsförmåga.

Men om tyngdpunkten läggs på kvalitet, säkerhet och praktiska egenskaper vid utförande av efterbehandling kan detta material inte undvikas.

Rekommenderad: