Smala Torktumlare: 40 Cm Breda Och Andra Grunda Tvättmaskiner

Innehållsförteckning:

Video: Smala Torktumlare: 40 Cm Breda Och Andra Grunda Tvättmaskiner

Video: Smala Torktumlare: 40 Cm Breda Och Andra Grunda Tvättmaskiner
Video: Toy washing machines modified unbalanced spin compilation 2024, Maj
Smala Torktumlare: 40 Cm Breda Och Andra Grunda Tvättmaskiner
Smala Torktumlare: 40 Cm Breda Och Andra Grunda Tvättmaskiner
Anonim

En torktumlare gör livet mycket enklare. Sådana hushållsapparater låter dig inte längre hänga saker över hela lägenheten. Det är bekvämt att installera torktumlaren ovanpå tvättmaskinen, i en kolumn. De mest bekväma och kompakta är smala modeller.

Fördelar och nackdelar

Moderna torktumlare gör det mycket lättare att ta hand om dina kläder. Huvudsakliga fördelar:

  1. effektiv torkning av tvätt på en kort period;
  2. det finns ingen anledning att hänga kläder, ta deras plats;
  3. under torkningsprocessen slätas våta kläder ut;
  4. ett stort antal program för skonsam bearbetning av olika tyger;
  5. enkel användning och skötsel;
  6. smal teknik är kompakt, tar lite plats;
  7. torkning fräschar upp kläder, gör lukten trevligare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Smala torktumlare är inte idealiska, som vilken annan teknik som helst. Huvudsakliga nackdelar:

  1. utrustning förbrukar mycket el;
  2. ladda inte så mycket som möjligt, annars torkar inte tvätten;
  3. det är nödvändigt att sortera kläderna efter typen av tyg.

Funktionsprincip

Torkmetoden beror på typen av torktumlare. De flesta klassiska ventilationsmodeller blåser helt enkelt ut fuktig luft genom ett rör. Som ett resultat kommer det in i ventilationssystemet. Moderna kondenserande modeller är dyrare och fungerar lite annorlunda.

Bild
Bild

Trumman vänder och luften cirkulerar. Först värms flödet upp till 40-70 ° C och riktas till kläderna. Luften samlar upp fukt och går in i värmeväxlaren. Då blir strömmen torr, kyls och åter riktas till värmeelementet. Den smala torktumlaren har en trumma som roterar med upp till 100 varv / min.

Vart i temperaturen för uppvärmning av luft beror på det valda programmet … Det bör väljas för egenskaperna hos klädmaterialet.

Det finns tvättmaskiner och torktumlare för sängkläder. De kan tvätta sina kläder först och sedan torka dem på samma sätt.

Bild
Bild

Dimensioner

Den smala torktumlaren har ett grunt djup. Minsta indikator är 40 cm och max är 50 cm . De mest populära modellerna har ett bredd till djupförhållande på 60x40 cm. Denna teknik är kompakt men rymlig. Den grunda torktumlaren kan till och med placeras i ett litet badrum eller en garderob.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Numera är smala torktumlare sällsynta. Det finns bara Candy -modeller på marknaden . Det bör noteras att tillverkaren har förtjänat konsumenternas förtroende.

Candy CS4 H7A1DE

Populär värmepumpsmodell av kondenserande typ. Den största fördelen är trumman på 7 kg . Det finns speciella sensorer som övervakar fuktnivån i kläder. Omvänd rotation låter inte tvätten skrynkla och gå vilse i koma. Det finns 15 program tillgängliga för användare, som täcker alla typer av tyger. Bland annat finns det ett läge som helt enkelt fräschar upp doften. Det finns en indexering, som indikerar att det är dags att hälla ut vätskan från tanken.

Vätskan är helt ren när den passerar genom filtren . Maskinens djup är bara 47 cm med en bredd på 60 cm och en höjd på 85 cm. Det är värt att notera att luften i rummet inte värms upp under torkning, vilket är en stor fördel. Använd inte för ullartiklar - det finns risk för krympning.

Ett alternativ till en torktumlare är en tvättmaskin med torkfunktion. Denna teknik är mångsidig och bekväm. Tänk på de populära modellerna av tvättmaskiner.

Bild
Bild

LG F1296CD3

Modellen har en låg ljudnivå. Tack vare direktdrivsystemet finns det inga onödiga delar som vanligtvis misslyckas snabbt . Motorn fästs direkt på trumman, vilket gör det enkelt att reparera vid ett haveri. Djupet är bara 44 cm, bredden är 60 cm och höjden är 85 cm. Modellen kan torka upp till 4 kg tvätt i taget. Det finns program för snabb och känslig bearbetning av tvätt. Ett separat läge för torkning av ullartiklar finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Haier HWD80-B14686

Den intelligenta modellen väger saker själva medan den laddar trumman. Du kan torka upp till 5 kg tvätt. Tvättmaskinen är endast 46 cm djup, 59,5 cm bred och 84,5 cm hög. Tekniken utmärks av sin trevliga design och närvaron av belysning av öppningen för att ladda tvätten . Modellen fungerar ganska tyst.

Bild
Bild

Urvalstips

En torktumlare förenklar hemmafruarnas liv avsevärt. När du väljer en smal modell är det värt att uppmärksamma ett antal viktiga kriterier.

  1. Kraft … Den optimala indikatorn varierar mellan 1, 5-2, 3 kW. Samtidigt är maxeffekten 4 kW, men för hushållsbruk är detta mycket.
  2. Laddar vikt . Efter tvätt blir tvätten cirka 50% tyngre. Torktumlare kan utformas för 3,5-11 kg. Det är värt att välja baserat på antalet personer i familjen.
  3. Antal program … Torkmetoder skiljer sig vanligtvis utifrån tyget och plaggets torrhet. På så sätt kan du förbereda tvätten för att strykas eller omedelbart att bäras. Det är bäst att välja torktumlare med 15 program.

För en familj på 3-4 personer utan barn räcker det med en modell med en belastning på 7-9 kg. Om det är mer än 5 personer, tvättas ganska mycket saker. Du behöver en torktumlare på 10-11 kg. Om det finns barn i huset är det värt att överväga närvaron av ett knapplås för säkerhets skull. En person eller en ung familj behöver en modell på 3,5-5 kg.

Rekommenderad: