Torktumlare Candy: Modellerna CS4 H7A1DE, C10DBGX, Smal Och Andra. EasyCase -teknik I Torktumlare. Torktumlare GrandO Vita Och Slim Smart

Innehållsförteckning:

Video: Torktumlare Candy: Modellerna CS4 H7A1DE, C10DBGX, Smal Och Andra. EasyCase -teknik I Torktumlare. Torktumlare GrandO Vita Och Slim Smart

Video: Torktumlare Candy: Modellerna CS4 H7A1DE, C10DBGX, Smal Och Andra. EasyCase -teknik I Torktumlare. Torktumlare GrandO Vita Och Slim Smart
Video: Candy CS4 H7A1DE-07 обзор сушильной машины 2024, April
Torktumlare Candy: Modellerna CS4 H7A1DE, C10DBGX, Smal Och Andra. EasyCase -teknik I Torktumlare. Torktumlare GrandO Vita Och Slim Smart
Torktumlare Candy: Modellerna CS4 H7A1DE, C10DBGX, Smal Och Andra. EasyCase -teknik I Torktumlare. Torktumlare GrandO Vita Och Slim Smart
Anonim

En modern torktumlare sparar utrymme i lägenheten, lägger mindre tid på att torka kläder och minskar väsentligt luftfuktigheten i rummet, vilket kommer att ha en fördelaktig effekt på din hälsa. Därför är det värt att ta reda på huvuddragen i Candy -torktumlare, bekanta sig med deras sorter och överväga skillnaderna mellan de mest populära modellerna.

Bild
Bild

Funktioner av godis torktumlare

Det italienska företaget Candy, som grundades 1946 i staden Monza, är främst känt för den eleganta designen och höga kvaliteten på sina produkter, liksom för den omfattande introduktionen av modern teknik som Wi-Fi-kontroll i hushållsapparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

De största skillnaderna mellan italienska maskiner för torkning av kläder och kläder från analoger:

  • miljövänlighet hos de material som används;
  • energieffektivitet;
  • snyggt utseende;
  • ergonomisk och enkel kontroll med modern digital teknik;
  • kompaktitet i jämförelse med tyska och kinesiska modeller med liknande egenskaper;
  • ett stort antal driftsätt;
  • känslig vård av saker;
  • närvaron av EasyCase -systemet - en bricka för uppsamling av kondensat som bildas under drift, som, till skillnad från analoger, ligger precis i trumdörren. Tack vare detta kan användaren alltid se behållarens fyllningsnivå och tömma vätskan i tid.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den höga kvaliteten på produkterna från den italienska koncernen bekräftas av varumärket Woolmark. Det tilldelas av International Wool Secretariat, och dess närvaro på hushållsapparater innebär att produkter tillverkade av högkvalitativ naturlig ull inte skadas efter torkning.

Linjaler

För närvarande är alla Candy torktumlare indelade i 3 linjer

Slim Smart - denna serie, som först presenterades 2018, innehåller smala modeller (upp till 48 cm djupa) baserade på en kondensor med en värmepump, utrustad med en smarttelefonstyrningsfunktion med Candy Simply-Fi-applikationen. Det är möjligt att installera denna teknik på vilken Candy -tvättmaskin som helst upp till 44 cm djup med det egna monteringssatsen. Om denna tvättmaskin dessutom är utrustad med ett NFC-gränssnitt och är anslutet till samma Wi-Fi-nätverk som torktumlaren, kan båda enheterna kommunicera med varandra och koordinera tvätt- och torklägen (denna funktion kallas SmartMatch).

Bild
Bild

GrandO Vita - egenskaperna hos denna teknik liknar i många avseenden modeller från Slim Smart -serien, och den största skillnaden är en något modifierad design (till exempel istället för en kromdörr används en vit plastversion), som är tillverkad i andan i Candy -serien med tvätt- och tvättmaskiner med samma namn. Serien består av en enda modell - GVS4 H7A1TCEX -07.

Bild
Bild

Övrig - i denna kategori finns bilar, vars tillverkning började innan de två föregående raderna släpptes. Liksom den föregående serien arbetar dessa maskiner efter kondensprincipen, men till skillnad från nyare modeller är de inte utrustade med en värmepump, vilket minskar deras energieffektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

För närvarande erbjuder företagets officiella representationskontor i Ryska federationen endast fyra modeller, relaterade till nya linjer.

CS4 H7A1DE-07 - representanten för den nya Slim Smart -serien med värmepump, lastvolym upp till 7 kg, energiklass A +, 85 cm hög, 48 cm djup och 60 cm bred. Trumman är tillverkad av rostfritt stål. Det finns 15 (+1) arbetsprogram, inklusive speciallägen för handdukar, blandade tyger, syntet, denim och ull, samt funktionerna "fräscha upp" och "jämna ut veck". Styrsystemet består av en display och en lägesomkopplare.

Bild
Bild

GVS4 H7A1TCEX-07 - tillhör GrandO Vita -serien, alla huvudegenskaper (inklusive en uppsättning program) liknar den tidigare modellen, de viktigaste skillnaderna är en annan design och ett grundare djup (45 cm).

Bild
Bild

CS C9LG-07 - tillhör en äldre linje och med måtten 85 × 60 × 59 cm rymmer upp till 9 kg saker. På grund av frånvaron av en värmepump har den en energieffektivitetsklass B. Programuppsättningen liknar de två föregående modellerna. Ett NFC -chip är installerat för att styra från en smartphone och utbyta information med andra hushållsapparater av detta märke. Ej utrustad med display - LED -indikering används istället.

Bild
Bild

CS C10DBGX-07 –– en representant för den tidigare Smart -linjen, kännetecknas den av sina stora dimensioner (85 × 60 × 59 cm) och en större maximal belastning (upp till 10 kg vid torkning av bomull och upp till 4 kg vid arbete med syntet). Den är inte utrustad med en värmepump och tillhör därför energieffektivitetsklass B. Det finns 4 lägen för torkning av bomull, 3 lägen för syntet och 1 för skötsel av ullprodukter. En digital display är installerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Äldre modeller finns fortfarande i företagets återförsäljarbutiker och onlinebutiker, bland vilka följande är de mest populära

GVS4 H7A1TCEX-S - en variant av modellen GVS4 H7A1TCEX-07 med en kromdörr och en mindre trumkapacitet (80 l istället för 99 l). Den maximala belastningen för denna modell är dock fortfarande 7 kg.

Bild
Bild

CS C8DG-S - analog av modellen CS C10DBGX-07 med en kapacitet på 8 kg.

Bild
Bild

CS C7LF-S - en av de tidigaste modellerna med en ogenomskinlig dörr. Det finns 15 torkprogram. Djup - 59 cm, lastning - upp till 7 kg. Det finns ingen värmepump.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Huvudkriteriet som måste beaktas vid valet är trumkapaciteten, eller snarare dess maximala belastning. För maximal komfort bör denna inställning matcha trummans kapacitet i din tvättmaskin . Om torktumlaren är mindre måste du efter varje tvätt tvätta två torkcykler.

Bild
Bild

Att köpa en torktumlare med en kapacitet som är större än tvättmaskinens kapacitet är vanligtvis inte ekonomiskt lönsamt - sådana enheter är dyrare och måste vanligtvis arbeta med en delbelastning.

Nästa viktiga parameter är enhetens dimensioner, särskilt djupet . Om den ska installeras i en kolumn på en tvättmaskin är det viktigt att utrustningen är kompatibel. Annars måste måtten väljas för en förberedd installationsplats.

Bild
Bild

En annan viktig egenskap är energiklassen . Ju högre den är, desto mindre el kommer utrustningen att förbruka under en arbetscykel. I detta avseende är fördelen på sidan med enheter med en värmepump - även om de är dyrare kommer de snabbt att betala sig på grund av lägre ljusräkningar.

Bild
Bild

Det är också värt att uppmärksamma de extra funktionerna. Företräde bör ges till modeller med det största antalet torkprogram och praktiska alternativ som EasyCase och Woolmark . Om du redan äger en Candy -tvättmaskin med ett NFC -gränssnitt är det värt att köpa en torktumlare som stöder SmartMatch -teknik.

Bild
Bild

Hur man använder?

Enheten kan endast anslutas direkt till ett jordat uttag, aldrig via en splitter och / eller förlängningssladd. Ventilationsöppningen får inte hindras av en vägg, möbler eller andra hushållsapparater.

Bild
Bild

Den viktigaste tumregeln vid användning av en torkningsteknik är att övervaka trumladdningen. Till skillnad från tvättmaskiner, som i de flesta fall kan hantera nästan allt som passar i deras trumma, kräver torktumlare ledigt utrymme för att fungera effektivt. därför du behöver inte försöka ladda in fler saker i enheten än dess maximala pass.

Bild
Bild

Det bör också beaktas att vanligtvis i databladet anges maxvikten för torra saker, därför bör faktiskt inte mer än 2/3 av dess nominella last laddas i maskinen.

Innan torkning måste tvätt och kläder sorteras noggrant i tyger och lämpligt läge väljs för dem. Du måste vara särskilt försiktig med saker gjorda av nylon, cambric och tyll, samt nya saker som kan krympa om de inte torkas ordentligt efter den första tvätten . Använd inte "mycket torr" -funktionen om det inte är absolut nödvändigt - den är främst avsedd för tunga tyger och föremål i flera lager, därför kan den förstöra bomulls- och linnekläder.

Bild
Bild

Observera att små, hårda föremål som lossnar från plagget under torkningsprocessen kan riva resten av plagget och till och med skada trumman. därför innan du torkar måste du fästa alla knappar, fästelement och knappar och, om möjligt, ta bort "benen" från behåarna (eller tvärtom, sy på dem).

Bild
Bild

Starta inte en ny torkcykel efter slutet av den föregående - låt enheten svalna i en halvtimme.

Kom ihåg att ta bort kondens från behållaren efter varje cykel . Luddfiltren bör rengöras regelbundet enligt rekommendationerna i bruksanvisningen. Du kan rengöra filtren för hand, med en dammsugare eller skölja med varmt vatten. Det är också värt att rengöra värmeväxlaren var 6: e månad - vanligtvis är det tillräckligt att skölja med vatten och torka det.

Rekommenderad: